Blanes

Totes les notícies

No signem cap pacte de govern. Confiem que serem capaços tots plegats de governar per Blanes

HI CONFIEM Demà farà una setmana que vam començar la segona tanda de negociacions, aquesta vegada amb PSC i CIU conjuntament. Ens hi vam posar gairebé l’endemà de la presa de possessió del nou alcalde, i després d’haver-hi coincidit a les Festes de Mas Enlaire. Finalment, no hi ha hagut acord. O, millor dit, no hi ha hagut pacte de govern. Tot i així, donem el temps per ben empleat. Hem treballat pensant en el poble i hem trobat punts que ens acostaven, malauradament no tots. Hem pogut parlar i acordar temes, aquesta és la millor valoració que podem fer. Des del dia 15 hem agafat programes i hem treballat. No és moment d'insistir en allò que ens ha allunyat, és moment de treballar més en allò que ens pot acostar. La resta vindrà després. En aquest sentit, confiem que tot allò que hem treballat plegats acabi essent una ferma realitat. Hi confiem perquè es va fer sense pensar en contraprestacions ni oportunitats sinó pensant en el poble. Volem destacar l’inici de molts compromisos. És hora d'acomplir allò que tots defensàvem als nostres programes i a la campanya respecte de la participació ciutadana en la presa de decisions. I fer-ho convocant consulta respecte de l’allargament de la C-32.  Aquests dies, la disposició que fos el poble qui decidís va arribar a ser tan ferma que fins i tot, coneixent per avançat el posicionament de la resta de grups municipals, es podria arribar a acordar en junta de govern. Començar a fer actes que aconsegueixin que la ciutadania torni a confiar en la institució i en la gent que la conforma. Això només ho aconseguirem si la transparència i la informació són absolutes. Caldrà aplicar de manera taxativa la llei de transparència del Parlament de Catalunya, constituir un òrgan amb representació de cada grup municipal que hi vulgui ser, autònom i competent, per decidir  i valorar el grau d'acompliment de la transparència i decidir, a la vegada, l’abast d’una auditoria del nostre Ajuntament.

NOU WEB DE CANDIDATURA I DEL CANDIDAT ÀNGEL CANOSA

Teniu al vostre abast el nou web que oferim de cara a les eleccions municipals de 2015. És un nou espai per a una Nou Blanes. Aquest mes (i potser més enllà) us demanem que us hi dirigiu per seguir la nostra campanya. Perquè un NOU BLANES és possible us deixem la fot de la candidatura...

Candidats i candidates

ERC DE BLANES ES PRESENTA A LES ELECCIONS MUNICIPALS DEL 24 DE MAIG

Som veïns vostres, conciutadans que hem decidit afegir esforç i feina a les conviccions que ja teníem. Fem política perquè creiem en el potencial de Blanes que vol dir, sempre, creure en la gent que viu a aquesta ciutat. Les persones. Ens interessen les persones i estem convençuts que només pensant en elles, en l'equitat i la justícia social, té sentit això de fer política. No ens mouen les cadires, ni el poder, ni les etiquetes, si de cas, ens motiva pensar que, si representem la nostra ciutadania a l'ajuntament, podrem escoltar-los activament per tal de veure de fer possible allò que és una ànsia, un desig, un projecte o una necessitat. Govern obert, escolta activa. Volem que la gent sigui l'eix de la política que durem a l'ajuntament i per això ens cal la participació i la mobilització social.  A més a més, ens sembla que ha arribat el moment de fer que Blanes sigui una de les ciutats que tingui un govern municipal que se situï a la centralitat democràtica d'aquest país des de ja fa anys: la independència de Catalunya. I no perquè sí. Necessitem que Blanes sigui la primera estació del camí cap a la independència, governs municipals que siguin les primeres estructures polítiques del Nou País que molts i moltes desitgem. El Nou País ens el creiem els qui estem a aquesta llista. Igual que ens apassiona pensar que molts ens acompanyareu a l'hora d'imaginar i de treballar per fer un Nou Blanes. Una societat intolerant amb la injustícia, revoltada contra l'empobriment i alerta perquè cap conveí pateixi cap mena d'exclusió social, que no hi hagi persones que perdin el sostre sense que l'ajuntament no miri de ser al seu costat, que cap infant quedi exclòs del futur per manca d'alimentació suficient, que cap malalt quedi sense medicines que li són imprescindibles... per això creiem en el valor de la independència, perquè és amb les eines d'un estat que els polítics que puguin governar els ajuntaments podran atendre les necessitats de les persones.

C-32

Sempre ens hem oposat a l'actual model d'ampliació de la C-32 pel Vilar.

La Generalitat preveu començar les obres d'ampliació de la C-32 entre Blanes i Lloret cap al setembre d'enguany. Fa uns quants dies que va venir el conseller del ram a explicar-nos les excel·lències d'aquest model d'ampliació. Sembla que farà possible descongestionar el tram entre Blanes i Lloret, alhora que garantirà una circulació ràpida i segura amb una secció 2x1 que segueix models aplicats a l'Europa del Nord que diuen que garanteixen la seguretat i una velocitat a100 km/h. Bé, ens trobem allà on sabíem des del 2008 que ens trobaríem. Nosaltres, ERC de Blanes, sabíem que això arribaria un dia o altre perquè vam denunciar des del primer moment aquest traçat que va arribar a Tordera el 2010 i que, ja des del 2008, preveia ferir de mort el Vilar, a Blanes, i Sant Pere del Bosc, l'Àngel i les Alegries, a Lloret. Això que ara expliquem, la nostra rotunda oposició al que està previst que passi a partir d'aquest setembre vinent, és un posicionament més que sabut perquè, des d'ERC a Blanes i dels seus representants als llarg d'aquests darrers 11 anys, hem defensat sempre el mateix i no sempre acompanyats per molta gent. I avui ho continuem defensant. NO VOLEM AQUESTA AMPLIACIÓ. No l'hem volguda mai: perquè no aposta pel territori, sinó que l'ataca de ple; perquè no busca cap altre benefici que no sigui el de les empreses que emprendran les obres i que coneixem com són i com actuen (sempre són les mateixes); perquè correm el risc de refiar-nos de promeses que afirmen que serà una trajecte gratuït quan tots sabem que l'acabarem pagant via augment de preus de barrera a Palafolls, via pagament a través dels impostos per compensar "pèrdues". Són cançons sabudes. Són les mateixes lletres i melodies un cop i un altre.  Nosaltres crèiem, i continuem creient, que el que cal és protegir el territori i posar-lo al servei dels qui l'habitem. Ho fem des de principis que portem a l'ADN: màxim respecte ecològic i sostenibilitat medioambiental i econòmica.

Candidatura ERC a les Municipals 2015

Presentació de la Llista de candidats a les Municipals 2015

El proppassat 20 de febrer, l'assemblea d'ERC de Blanes va aprovar el programa electoral amb què concorrerem a les eleccions municipals i, alhora, va escollir la llista d'homes i dones, ciutadans de Blanes, que assumiran el desafiament de dur el nostre projecte polític a l'ajuntament.  Malgrat que, des de 2011, no tenim representació institucional, som una agrupació de persones, militants, simpatitzants i amics que ens hem mantingut atents a les problemàtiques i necessitats del nostre teixit social i econòmic, però també hem estat pendents de les oportunitats, fa molts mesos que organitzem i ideem un programa que pugui convèncer les expectatives de la ciutadania que, desitgem que ens faci confiança.  Aspirem a remirar Blanes, a fer una lectura nova de tot el que té per fer l'administració en l'atenció a les persones (que han de ser la prioritat primera i darrera) i a les necessitats socials bàsiques. 1. Volem que cap ciutadà quedi desatès en necessitats de vivenda, atenció sanitària o serveis energètics als domicilis. Som conscients que els ajuntaments tenen un marge limitat en aquest sentit, però ens cal obviar les traves i aprofitar les opcions d'incidència. Ens cal posar l'administració a treballar perquè desapareguin  les desigualtats més flagrants. Som un partit d'esquerres i republicà i de res no ens val un societat desigual i injusta. Només des dels mínims d'equitat social podem progressar. L'ajuntament que volem ha de ser en clau humana. 2. Volem un Nou Blanes, una ciutat oberta al mar i a les cultures, oberta a rebre influències d'arreu. Un ciutat de serveis, el govern de la qual no ha de girar-se a mirar-se cap endins, sinó que s'ha d'obrir a la participació real dels seus ciutadans: pressupostos oberts i participatius, parets de vidre en la gestió dels diners públics, escolta activa des del govern a les prioritats dels barris perquè siguin reals les seves demandes, resposta activa a les interpel·lacions ciutadanes. 3.

Cartell acte

TREBALLADORS I DRETS LABORALS A UNA CATALUNYA INDEPENDENT

El proper 9 de novembre, a les 8 del mati, la nostra ciutat tindrà punts de votació. El 9N votarem i estem convençuts que tenim raons de sobra per convèncer els blanencs i blanenques de la conveniència de votar Sí a la primera pregunta i un SÍ rotund a la segona. Votarem perquè tenim dret a fer-ho. Votarem en una de les més de 800 meses que estaran obertes a tot Girona i en una de les quasi 6700 de tot Catalunya. Si voleu saber on de Blanes us correspon exercir aquest dret inalienable: PUNTS DE VOTACIÓ DEL 9N http://www.vilaweb.cat/media/continguts/000/089/307/307.pdf INFORMACIÓ HORARIS http://www.9nconsulta2014.cat/exteriors9N/index.html PAPERETA http://www.9nconsulta2014.cat/pdf/P1_bi_descarregable.pdf I com que creiem que a votar s'ha d'anar amb informació i amb criteri, us proposem que el proper 3 de novembre a les 20:00h ens acompanyeu a la Casa del Poble de Blanes on podrem debatre sobre un dels aspectes que més preocupa la gent: el futur laboral, els drets dels treballadors, les opcions de millora dels marcs legals que ens poden orientar en com hauria de ser una república catalana independent. Us convidem a venir i  compartir amb nosaltres punts de vista i aspiracions. Podreu aprofitar la presència del diputat d'ERC SERGI SABRIÀ per fer qualsevol pregunta que considereu oportuna. Us hi esperem!!

L'asfalt i la política a Blanes

ERC de Blanes té com a objectiu últim la millora en les condicions de vida de la nostra ciutat, per això creiem que una intervenció en la conservació, manteniment i reparació de vies i carrers es mostra imprescindible per garantir la mobilitat i la seguretat de vianants i conductors. Així doncs, que l'Ajuntament hagi decidit invertir-hi gairebé 2.000.000 d'euros hauria de ser sempre un motiu de felicitació. Contràriament a això, i tenint en compte la informació que ha acabat essent pública, d'interrogants, n'hi ha molts. Mirem de posar en context aquest tema. Fa uns mesos va quedar desert un concurs per una quantia inferior que pretenia el mateix objectiu. La proposta actual surt d'Aigües de Blanes i no pas de l’Ajuntament, sembla ser que s’ha d’aprovar corrents per poder aprofitar una subvenció de la Diputació de Girona per un total de més de 340.000 euros. És aquesta la manera d’actuar amb què ens desenvoluparíem nosaltres a l'Ajuntament? Evidenment, no. Nosaltres creiem més idoni fer que la ciutadania (la més afectada en primer terme) pugui participar abans de prendre les decisions que, per decomptat, comportarien partides específiques als pressupostos anuals. Una manera de fer que aconsellem: escoltem, valorem el que hem escoltat, contrastem l'opinió rebuda amb els objectius politics marcats, ajustem raonadament les prioritats i els motius que les fan prioritàries i expliquem-nos davant dels mateixos ciutadans. Sembla impossible, a hores d'ara, però hauria de ser un procediment natural des de la institució en temes com aquests. La decisió s’ha pres a la Junta de Govern. Com tots sabeu, ERC no té representació al consistori, ni tenim amistats d’aquelles que filtren informació confidencial –no és pas tampoc el nostre estil­–, per això no sabem tampoc si les actuacions que s’han decidit són prioritàries, és a dir, responen a necessitats reals de la ciutadania o no. No entrarem a valorar el fet que, 4 anys més tard, els plans d’actuació i asfaltat als carrers del nostre poble tornin a coincidir amb període electoral, estem convençuts que els mateixos blanencs valoraran acuradament aquesta ciscumstància.

Oriol Junqueras, president d'ERC, fa la presentació oficial d'Àngel Canosa, alcaldable d'ERC a Blanes.

La secció local d'ERC a Blanes se sent orgullosa de comptar amb la presència del president del nostre partit, Oriol Junqueras, en un moment tan transcendent per a nosaltres com és la presentació oficial del company Àngel Canosa, que va ser escollit unàniment per l'Assemblea local perquè encapçali la llista electoral de les properes Eleccions Municipals, el maig de 2015. El moment que vivim com a societat, la catalana en general i la blanenca en particular, és tan encoratjador que cada gest, cada passa que fem ens ve de gust anunciar-la i compartir-la amb qui és el destinatari darrer (i primer) de tots els esforços que fem i farem en política: la ciutadania de la nostra ciutat. La gent que fa real la societat s Blanes. Perquè sabem que les necessitats de molts dels nostres conciutadans no es resoldran sense una decidida acció política que posi per davant els interessos col·lectius, el bé comú. Venim d'un període d'emergència per a la nostra secció, un temps en què vam perdre la representació a la institució municipal, uns anys en què l'objectiu principal era tornar a bastir estructura interna, reprendre el pols al carrer (d'on ja no volem sortir mai més), trobar gent que se sentís propera a la nostra ideologia republicana i de justícia social i disposada a caminar al nostre costat per guanyar el dret democràtic a poder votar la independència com a poble sobirà... els dos darres anys han estat (i encara són) aixó: un retrobament i una descoberta. Però ara ha arribat el moment de presentar la persona que encapçalarà la llista d'ERC a Blanes... Ens sentim ferms i confiats amb l'Àngel Canosa perquè ens ha demostrat ja la seva determinació a treballar de valent pels blanencs i les blanenques i a no defugir cap debat, cap aportació, cap aplec de voluntats, que busqui fer de Blanes una nou espai de convivència i progrés. L'Àngel Canosa representa una aposta per la novetat, però al marge del tòpic. És un polític nou, fresc i al seu darrere l'acompanya un grup de persones amb bagatge polític, però sense cap mena de  desgast, gent que ve del teixit social, de la ciutadania, de les classes treballadores, gent del poble que se sent poble.

Cartell Acte 12 juliol de 2014

Oriol Junqueras, president d'ERC, fa la presentació oficial d'Àngel Canosa, alcaldable d'ERC a Blanes.

La secció local d'ERC a Blanes se sent orgullosa de comptar amb la presència del president del nostre partit, Oriol Junqueras, en un moment tan transcendent per a nosaltres com és la presentació oficial del company Àngel Canosa, que va ser escollit unàniment per l'Assemblea local perquè encapçali la llista electoral de les properes Eleccions Municipals, el maig de 2015. El moment que vivim com a societat, la catalana en general i la blanenca en particular, és tan encoratjador que cada gest, cada passa que fem ens ve de gust anunciar-la i compartir-la amb qui és el destinatari darrer (i primer) de tots els esforços que fem i farem en política: la ciutadania de la nostra ciutat. La gent que fa real la societat s Blanes. Perquè sabem que les necessitats de molts dels nostres conciutadans no es resoldran sense una decidida acció política que posi per davant els interessos col·lectius, el bé comú. Venim d'un període d'emergència per a la nostra secció, un temps en què vam perdre la representació a la institució municipal, uns anys en què l'objectiu principal era tornar a bastir estructura interna, reprendre el pols al carrer (d'on ja no volem sortir mai més), trobar gent que se sentís propera a la nostra ideologia republicana i de justícia social i disposada a caminar al nostre costat per guanyar el dret democràtic a poder votar la independència com a poble sobirà... els dos darres anys han estat (i encara són) aixó: un retrobament i una descoberta. Però ara ha arribat el moment de presentar la persona que encapçalarà la llista d'ERC a Blanes... Ens sentim ferms i confiats amb l'Àngel Canosa perquè ens ha demostrat ja la seva determinació a treballar de valent pels blanencs i les blanenques i a no defugir cap debat, cap aportació, cap aplec de voluntats, que busqui fer de Blanes una nou espai de convivència i progrés. L'Àngel Canosa representa una aposta per la novetat, però al marge del tòpic. És un polític nou, fresc i al seu darrere l'acompanya un grup de persones amb bagatge polític, però sense cap mena de  desgast, gent que ve del teixit social, de la ciutadania, de les classes treballadores, gent del poble que se sent poble.