Blanes

Totes les notícies

Ha guanyat Catalunya

Ha Guanyat Blanes. Ha Guanyat Catalunya. Hem guanyat amb tots vosaltres.

A Blanes, hi ha 2485 conciutadans que han decidit votar per ERC-NEC-CatSí en aquestes Eleccions al Parlament Europeu. Moltíssimes gràcies per convertir-nos en primera força en aquestes eleccions, assumim la responsabilitat i ens autoexigim fermesa en les idees, generositat i acció política per millorar la realitat de tots els ciutadans europeus, començant pels blanencs. Ens sentim, encara ara que ja fa unes hores, tremendament emocionats i agraïts... pensem ara en tots aquells que ens han precedit en la lluita per la independència de Catalunya, els valors republicans i la igualtat i la justícia social.    A Blanes, hi ha 6920 conciutadans que han decidit votar per les forces polítiques que donen suport a poder decidir democràticament el futur del nostre poble el proper 9 de novembre. Això ens omple d'orgull i ens fa sentir-nos forts perquè ha guanyat el poble de Catalunya, de Blanes i la democràcia a Europa. Ens felicitem i ho fem extensible a les diverses formacions que comparteixen l'exigència de votar el proper dia 9 de novembre.   Estem segurs que l'aportació a les institucions europees dels nostres eurodiputats: Josep Maria Terricabras i Ernest Maragall serà molt positiva en favor dels interessos dels Països Catalans.   ERC de Blanes seguirà treballant per la nostra ciutat i per Catalunya.

Seguretat

Reflexions de treball a ERC de Blanes sobre seguretat ciutadana i resolució de conflictes de convivència

A ERC Blanes, com a partit que aspira a ocupar un lloc a l'Ajuntament de Blanes, ens ocupem, entre d'altres, de reflexionar sobre quines han de ser les polítiques públiques de seguretat ciutadana a la nostra Vila. Ens preocupa de la mateixa manera lluitar pels drets de les persones com garantir la seva seguretat. Qualsevol percepció d'inseguretat ha de ser tractada amb molta cura i sempre des d'un plantejament de solució col·lectiu, comú. Tractar a la lleugera la seguretat és posar en risc el paper que juga a l'hora de garantir la llibertat de les persones. Per nosaltres mai serà un tema que serveixi per fer frontisme polític i, al mateix temps, mai el desvincularem de la generació de polítiques socials i educatives. Pel que fa a la seguretat i la convivència només ens interessen les solucions compartides. Això és el que ens plantegem a ERC a Blanes. Oferim, doncs, a la societat, als grups polítics i a la institució i govern municipal la implicació de tots i l’esforç continuat per fer una ciutat tranquil·la, amable, respectuosa i segura, oberta a la vida de tots nosaltres i de qui s’acosti a visitar-nos. Es per això que proposem la constitució d’un grup de treball o mesa municipal formada per tots els partits polítics locals que ho desitgin, per representants de la Policia Local i dels grups de MMEE adscrits a la Vila. Aquesta comissió hauria de fer propostes, hauria de saber llegir i entendre els neguits ciutadans quan es produeixin i hauria de decidir objectius mínims necessaris per tal que viure a Blanes sigui una bona experiència sempre. De la mateixa manera, ERC de Blanes estarà al costat de qualsevol iniciativa que persegueixi l’objectiu de lluitar perquè la seguretat dels nostres veïns sigui un objectiu compartit i vist com a cosa de tots. Aquesta mena de propostes rebrà sempre un sí per la nostra part.    ERC Blanes Blanes, 22 de maig de 2014

COMUNICAT D'ESQUERRA REPUBLICANA DE BLANES

L'obsessió d'Albano Dante i la seva publicació Cafeambllet per Esquerra Republicana de Catalunya arriba ja a límits grotescos i delirants.  L'ultima perla que ens ven són unes imatges de l'Oriol Junqueras davant d'unes caixes del FNAC de l'Illa Diagonal de Barcelona suposadament fetes el dia de Sant Jordi i d'aquí treu les seves pròpies conclusions, amb una bona dosi de mala llet amb cafè o sense. Per tots és sabut que aquest centre comercial arrossega de fa temps un conflicte laboral i que, coincidint amb la diada de Sant Jordi, s'havia demanat a la ciutadania un boicot de compra a qualsevol centre que portés aquesta marca comercial. Esquerra Republicana de Catalunya a través de Joan Tardà i Alfred Bosch i del twitter oficial s'havia manifestat prèviament en aquest mateix sentit, donant suport als treballadors i les seves reivindicacions laborals poques hores abans de la Diada. De forma periòdica i sempre a través de la seva publicació, en la seva particular creuada, ens fa còmplices de les retallades, de la mala gestió de la sanitat, insinua corrupció i ens diu marca blanca de xarxes imaginàries i tot això sense demostrar res i sense fer ni la més mínima reflexió més enllà del seu posicionament ideològic, ben allunyat de qualsevol objectivitat.  Arribats en aquest punt, ara dóna recomanacions, que agraïm, als simpatitzants del nostre partit. Ens diu el que significa portar la “E” d'Esquerra i ens alerta dels desviaments i de les possibles seduccions que segons ell Esquerra té per fer polítiques de dretes.  Fem, alhora, una recomanació als nostres companys de partit de no fer-se cap fotografia el dia 6 de gener a prop dels reis mags, perquè se'ns podria qüestionar la “R” de republicans. Aplicant la mateixa lògica.  Esquerra Republicana de Catalunya seguirem en la mateixa línia de coherència i responsabilitat que ens caracteritza i defineix, pròpia d'un partit profundament implicat en el procés cap a la independència i la justícia social del nostre país.

Cartell acte dia 3

ACTE PÚBLIC D'AGUSTÍ CARLES (JURISTES PER LA INDEPENDÈNCIA, ANC) i ÀNGEL CANOSA (ALCALDABLE ERC A BLANES): ASPECTES JURÍDICS DEL PROCÉS SOBIRANISTA...LA CAMPANYA "SIGNA UN VOT PER LA INDEPENDÈNCIA"

ERC de Blanes convoca la ciutadania a un Acte públic que celebrarem el proper 3 d'abril de 2014 a les 20:00h a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Blanes. El membre de Juristes per la Independència (ANC) i president de Juristes per la Llengua, N'Agustí Carles, ha acceptat la nostra invitació per parlar sobre tots els aspectes jurídics que giren al voltant de la realització del referèndum del dia 9 de novembre de 2014. De fet, l'acte pretén aprofundir en qualsevol aspecte legal que pugui girar al voltant del dret democràtic a exercir el vot que ha de posar en les nostres mans, en les dels ciutadans catalans, el futur com a poble lliure. A més, ens podrà explicar en primera persona la proposta estratègica de la campanya "Signa un vot per la democràcia" que l'ANC ha engegat ara fa uns mesos i que s'està duent a terme, des de fa poc, amb la col·laboració de l'AMI. A l'acte, participarà també l'Àngel Canosa, advocat i alcaldable a l'Ajuntament de Blanes per ERC, que ens parlarà sobre la implicació i el paper dels municipis en el procés, els pactes polítics que impedeixen la consulta, etc.. L'acte estarà obert a la participació dels assistents, de fet, aquest és l'objectiu principal de la campanya Votar és democràcia que ERC ofereix a la ciutadania: el debat, l'aclariment de dubtes, les suggerències i el fet de compartir en veu alta neguits i esperances al voltant de la resolució democràtica del procés de construcció nacional que vivim a Catalunya, en particular, i als Països Catalans, en general. Pretenem aportar els mecanismes perquè la informació sigui suficient per tal que la ciutadania tingui arguments fonamentats per defensar en tot moment que l'única resposta possible ha de ser la resposta democràtica i que, per tant, votar és exactament la democràcia en sentit estricte.

Terricabras a Blanes: Som un poble major d'edat, hem de decidir lliurement.

Amb la primera planta de la Casa del Poble plena de gom a gom, en Josep Maria Terricabras va establir una conversa franca en el marc de la Campanya que ERC presenta arreu del país. Volem sensibilitzar la ciutadania que tothom que es consideri demòcrata ha d'exigir la realització del referèndum del proper 9 de novembre de 2014. La campanya Votar és democràcia es va presentar a la nostra Vila el dia 8 amb una parada al carrer i té la continuïtat amb aquest acte, més parades (el proper 22 de març i abans algunes parades pels barris més importants de la ciutat) i d'altres actes públics properament. Després que l'Assumpta Pla, presidenta de la secció local d'ERC, introduís l'acte i donés la veu a l'Àngel Canosa, alcaldable d'ERC a l'ajuntament, vam poder escoltar per primer cop en un acte públic la persona que encapçalarà les llistes municipals el proper mes de maig de 2015. Va ser només un apunt de com el nostre candidat entén la política com un oferta oberta a l'acord i decidida perquè la millora de la ciutat sigui cosa de la suma de molts. Josep Maria Terricabras va filar un discurs que explicava la situació actual en els precedents de persecució de la nostra realitat nacional en el passat més llunyà i més recent, en els atacs a la dignitat de la nostra ciutadania en veure com un Tribunal Constitucional espanyol esmenava un Estatut que ja havia estat refrendat pel poble sobirà i en una renúncia a canviar res per una oligarquia assentada a l'estat espanyol que no ha permès mai cap canvi significatiu en l'status quo. Va fixar la seva tesi que som adults, madurs i que tenim dret a exercir la nostra condició de majors d'edat i prendre així les decisions que considerem més oportunes. Sempre amb l'objectiu de la claredat. l'amenitat, la desdramatització de les pors que ens arriben en contra del nostre dret a votar, la relectura de determinats arguments que ens donen força a l'hora de reclamar el nostre dret a vot. Va deixar caure quatre idees del que creu que ha de ser el seu paper futur a Europa i es va encetar una conversa oberta entre ell i els assistents.

Àngel Canosa

Àngel Canosa i Fernàndez, nou Alcaldable d'ERC a Blanes.

Avui, 28 de febrer de 2014, a les 21:00 h, l'assemblea local d'ERC a Blanes ha escollit per unanimitat el nou Cap de llista electoral per a les properes eleccions municipals que es realitzaran el mes de maig de 2015. El nou Cap de llista ha estat presentat a l'assemblea com a candidat a proposta de l'Executiva local del partit després de mesos de contactes i xerrades prèvies, decisives en un cas com el de l'Àngel Canosa que no havia estat vinculat mai a cap estructura política ni específicament al nostre partit del qual, ara ja, és militant. La sessió de l'assemblea ha estat un moment de trobada entre la gent que ha fet possible que ERC hagi arribat fins avui a la nostra ciutat com a una estructura útil i al servei de la ciutadania i les persones que representen noves cares, noves maneres de fer i noves voluntats, la qual cos ha propiciat un clima optimista i ple de bones vibracions. El candidat, ara ja Cap de llista, s'ha presentat personalment i política als membres de l'assemblea, ha apuntat els criteris que han de guiar la seva aposta política: feina d'equip, ambició per optar a l'alcaldia de Blanes, voluntat de servei a la ciutadania a qui reconeix com a únic destinatari de l'acció política i com a únic interlocutor vàlid per diagnosticar les principals prioritats i detectar les aspiracions de canvi que estem convençuts que la ciutadania reclama. Ha apuntat que un instrument indispensable serà la suma de confiances entre els membres del partit i, sobretot, entre el partit i els blanencs. No ha volgut, per tant, fixar punts d'actuació en aquest moment perquè creu que ERC ho ha de fer després d'escoltar la veu dels ciutadans i d'establir un debat sincer entre la visió republicana del que ha de ser Blanes i la visió que tinguin persones i entitats locals. Un cop realitzada la votació, que ha ofert una imatge d'unitat i fortalesa atès el resultat unànim a favor del candidat presentat per l'Executiva local, s'ha establert una ronda de preguntes amb el Cap de llista que ha anat responent de forma sincera i clara: els seu currículum professional i la seva situació personal, la petició que valorés el grau de responsabilitat que suposa per a ell del fet de ser candidat d'un partit amb un passat tan potent i amb un futur tan esperançador, etc.

Cartell Terricabras a Blanes

Josep Maria Terricabras, candidat d'ERC al Parlament Europeu, a Blanes.

Ara fa un mes, ERC va engegar una campanya de sensibilització ciutadana, desvinculada de cap estratègia electoral i dedicada només a portar el debat sobre el dret al vot a la ciutadania del nostre país. Aquesta campanya s'allargarà fins el proper dia 15 d'abril i fins llavors es realitzaran actes públics, xerrades, debats, tertúlies, visites a entitats, conferències per tot arreu del territori en una mobilització de rel estrictament democràtica. ERC és un partit polític que parteix d'un principi bàsic i fonamental, sense democràcia no hi ha ciutadania lliure, sense el vot no hi haurà camí ferm cap a la independència. Volem parlar amb els nostres conciutadans, desitgem debatre racionalment per poder arribar a exercir el nostre dret irrenunciable a decidir el nostre futur com a poble fent-ho mitjançant una consulta clara, legal i democràtica. N'estem convençuts: votar és democràcia, perquè votar és exercir la llibertat individual de decidir pel col·lectiu que és la nostra societat, la nostra nació. La nostra voluntat és discutir la millor opció i la més democràtica, la més digna, amb tots aquells conciutadans blanencs que saben que per sobre de la decisió final està el previ i indiscutible dret sobirà del poble de Catalunya a votar. Volem votar. Votar és democràcia. És per això que tenim el plaer i l'honor de convidar-vos a compartir una estona de debat amb en JOSEP MARIA TERRICABRAS, candidat oficial al Parlament Europeu per ERC. La veu de tot un poble que clama per exercir un dret tan bàsic a l'Europa del segle XXI com és votar és ben interpretada per aquest calellenc i gironí d'adopció.  Us volem amb nosaltres el proper 9 de març de 2014 a la planta principal de la Casa del Poble, a partir de 2/4 de sis de la tarda... segur que la concreció del vot és cosa teva, però la lluita ferma per poder exercir-lo és cosa de tots.  Volem votar per què #votarésdemocràcia... i tu, t'hi afegeixes?

ERC de Blanes s'adhereix a la moció que presenta la PAH perquè se sancioni entitats financeres i grans empreses amb fermesa pel manteniment de pisos desocupats.

La PAH ha presentat una moció al Ple de l'Ajuntament perquè entitats financeres o grans empreses que mantenen desocupats permanentment o des de fa anys pisos a la nostra ciutat (i a d'altres ciutats de Catalunya) siguin sancionades en aplicació de la legislació catalana (LDHC). ERC de Blanes s'adhereix a la moció en els termes en què es presenta, sense afegir ni alterar cap acord dels vuit que proposa el text de la moció i fa pública aquesta decisió a la ciutadania de Blanes. Demanem a les forces polítiques amb representació municipal al Ple que donin suport a aquesta moció i que es mantinguin sempre fermes a l'hora de defensar els interessos de la ciutadania de Blanes i, en especial, dels conciutadans que es troben en una situació de risc social. La mateixa fermesa que veiem en actuacions com aquesta que presenta la PAH a la qual felicitem i encoratgem a continuar en la seva lluita per la justícia social i la dignitat de les persones afectades per la impossibilitat de fer front a la hipoteca o lloguer del seu habitatge. Us deixem, tot seguit, el text complet de la moció. Salut, justícia social i independència. Assumpta Pla Presidenta de la secció local d'ERC MOCIÓ PER LA SANCIÓ DELS IMMOBLES PERMANENTMENT DESOCUPATS PROPIETAT D'ENTITATS FINANCERES I ALTRES GRANS EMPRESES     INTRODUCCIÓ   L'actual crisi ha impactat de manera dramàtica en la vida de milers de persones, que a causa de dificultats econòmiques sobrevingudes no poden cobrir les seves necessitats més bàsiques. Aquesta situació ha portat a milers de famílies a la impossibilitat de fer front a les quotes hipotecàries o del lloguer de la seva llar.   La seva traducció social ha estat milers de desnonaments a tot l'Estat Espanyol i centenars de milers de persones que han vist vulnerat el seu dret a un habitatge digne, enfrontant-se a situacions de greu vulnerabilitat, precarietat extrema, pobresa, i exclusió social, econòmica i residencial.

Cal lloguer social

Cal una política activa municipal que penalitzi les entitats bancàries amb vivendes desocupades

La manca d'oferta de lloguer social i la greu situació d'emergència habitacional que pateixen moltes famílies han fet que les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca (PAH) impulsin mocions a diversos Consistoris del país per tal de pressionar les entitats bancàries que posin una part del seu estoc de pisos a disposició d'aquestes famílies mitjançant el lloguer social. Aquesta reclamació no és nova i seguim avui encara sense cap resultat. Bancs i Caixes a través del Sareb tenen l'especulació com a únic objectiu i els desnonaments de particulars segueixen a una mitjana de 45 diaris només a Catalunya i així incrementen de forma escandalosa el seu estoc de pisos i cases buides. Recentment, l'Ajuntament de Terrassa ha donat una resposta positiva a la proposta de la PAH local i certes entitats han estat sancionades. La llei catalana de l'habitatge fixa que tenir un pis buit és una situació anòmala i per tant són necessàries decisions urgents per resoldre aquest tema definitivament. Blanes no pot ser una excepció i des d'Esquerra Republicana de Catalunya instem l'Ajuntament i les forces polítiques amb representació al consistori a donar suport a qualsevol proposta de moció que es presenti en aquest sentit. La incorporació a la borsa municipal de lloguer d'aquests habitatges buits no és una solució. Els ajuntaments apliquen uns lloguers amb unes quantitats inassumibles per unes famílies que no compten gairebé amb cap recurs econòmic i per tant cal oferir un lloguer amb quantitat raonable i proporcional als seus ingressos reals. Aquest és el criteri que cal seguir al nostre parer. Només la pressió a través de sancions o augments importants de l'impost municipal (IBI) poden fer reaccionar les entitats bancàries. Cal que hi hagi lloguers socials proporcionals a cada situació econòmica particular. ERC de Blanes dóna suport a qualsevol iniciativa que vagi en aquest sentit.