Blanes

Totes les notícies

Un compromís en forma de propòsit per al 2015...

Acabat l’any 2013, Esquerra Republicana de Catalunya de Lloret de Mar fa públiques les indemnitzacions que, per raó de l’exercici del seu càrrec a l’Ajuntament de Lloret, ha percebut el regidor-portaveu del grup municipal, Jordi Orobitg durant el curs polític com podeu llegir a  http://erclloret.blogspot.se/2014/01/fem-publica-la-retribucio-del-nostre.html. Com al blog s'indica, el quadre de despeses i ingressos és el següent: ANY 2013 JORDI OROBITG TOTALS REGIDOR PORTAVEU 9000,00 COMISSIONS INFORMATIVES 4200,00 JUNTES DE GOVERN LOCAL 11400,00 DIETES 0,00 IMPORT BRUT 24600,00 RETENCIÓ -4417,50 IMPORT NET 20182,50 APORTACIÓ FUNDACIÓ IRLA -3060,00 SALDO NET 17122,50     DESPESES REEMBORSADES:   QUILOMETRATGE 439,64 PEATGES 75,86 APARCAMENTS 289,65 ÀPATS 137,43 TRANSPORT PÚBLIC 10,27 TOTAL 952,85 A manera de resum cal destacar que: - Tot i ostentar regidories tan importants com les de turisme, comerç i promoció econòmica, el portaveu d'ERC rep les mateixes indemnitzacions que qualsevol de l’oposició, llevat de les corresponents a l’assistència a les juntes de govern local per la seva condició de tercer tinent d’alcalde. - No percep cap mena de dieta per l’exercici del seu càrrec. - Algunes de les despeses que ha assumit en l’exercici del seu càrrec, que ha sol·licitat que siguin reemborsades, ascendeixen a un total de 952,85 euros anuals. - A part d'aquestes quantitats indicades al quadre, per acord de Ple de l’Ajuntament de Lloret de Mar, el grup municipal d’ERC va percebre la suma de 6.750 euros l’any 2013, quantia gestionada pel partit. Gràcies a la seva condició de regidor, Orobitg també és membre de l'equip de govern del Consell Comarcal de la Selva on és vicepresident i responsable de l’àrea de gestió tributària. Sobre els ingressos o indemnitzacions que percep del consell no s’han facilitat dades.

ERC es reuneix amb el Comitè d'Empresa de l'Hospital de Blanes

ERC es reuneix amb el Comitè d'Empresa de l'Hospital Comarcal de la Selva. El diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya, Sergi Sabrià, la diputada i portaveu de la Comissió de Salut al Parlament de Catalunya, Alba Vergés, el regidor de Lloret de Mar i Vicepresident del Consell Comarcal de la Selva, Jordi Orobitg, així com la presidenta de la secció local de Blanes Assumpta Pla i d'altres membres d'ERC de Blanes s’han reunit aquest dilluns 23 de desembre al matí amb representants del Comitè d’Empresa de l’Hospital de Blanes. L’objectiu ha estat conèixer de primera mà les preocupacions dels professionals pel que fa a la gestió de les retallades a la comarca de la Selva i les informacions sobre reordenacions d’activitat així com mirar de canalitzar de la millor manera les preocupacions d’una manera útil i constructiva al Parlament de Catalunya perquè els professionals i els usuaris puguin tenir la màxima informació sobre l’atenció sanitària a la nostra comarca. Des d’ERC "estem molt preocupats pel sector salut, que ha patit l’asfíxia econòmica de l’Estat veient disminuir el seu pressupost en aproximadament un 20%. Un sector on la majoria dels seus treballadors s’han quedat sense conveni col·lectiu i continuen patint una part important de les restriccions pressupostàries. Hem de vetllar perquè tampoc l’usuari final es vegi perjudicat per aquestes retallades", ha explicat la diputada Alba Vergés. Per la seva banda, el diputat Sergi Sabrià ha explicat que "estem igualment preocupats per la manca d’informació i transparència en la gestió i en la presa de decisions des del CatSalut i les institucions sanitàries. Creiem que en èpoques difícils, qualsevol proposta de reorganització o canvi s’ha de fer sempre amb la màxima transparència. S’han de prendre decisions difícils, que no agraden a ningú i per tant només amb transparència és possible tenir en compte les sensibilitats d’usuaris, professionals i treballadors".

ERC Blanes i Lloret de Mar a la manifestació del dia 6 d'octubre

ERC de Blanes es reafirma en la defensa de la sanitat pública al carrer i a les institucions.

ERC de Blanes vol atenció sanitària de qualitat per als nostres conciutadans, i és per això que mai no ha renunciat ni renuncia a defensar, al costat de la gent, dels treballadors sanitaris i de les administracions públiques, les posicions que reclamin una millora d'aquests serveis. ERC de Blanes va ser al costat del poble i dels treballadors de la sanitat el proppassat 6 d'octubre de 2013, amb la voluntat d'aportar un gra de sorra que ajudés a assolir aquesta atenció sanitària de qualitat. D'altra banda, ERC es veu en l'obligació de ser curosa a l'hora de prendre les seves decisions al Parlament de Catalunya, tocant de peus a terra. No pot, ni vol, permetre's el luxe d'escriure una eterna carta als Reis Mags pel que fa a la gestió política de l'actual situació social i identitària que vivim en un país complex i ric ideològicament, com és Catalunya. Aquest rigor autoimposat, com a principi, en cada passa que fa ERC, en algun cas, com és la votació en contra de la proposta de resolución d'ICV-Euia pot fer la sensació d'incoherent, però, en realitat és un exercici constant d'equilibri sobre el que volem fer i sobre el que podem fer. Equilibri constant entre el que lluitem per aconseguir i les eines que ens deixen per fer-ho possible. I és també un no a una actitud constant d'ICV-EUia de plantejar propostes i de no voler-ne negociar cap. Puresa sense matisos, la seva. ERC pensa que la millor eina per aconseguir, entre d'altres coses, aquesta atenció sanitària de qualitat, és assolir la independència de l'estat Espanyol. Un estat Espanyol que, dia rere dia, limita el poder polític, social i econòmic del nostre país, allunyant-nos tràgicament, d'entre d'altres objectius, d'aquesta atenció sanitària de qualitat. Això fa que aquesta aparent incoherència a la qual ens referíem més amunt, sigui, en realitat, una passa que no ens agrada fer pel que fa a les nostres aspiracions socials, però una passa enrere que ens permet tenir perspectiva real del problema.

partit

CONVOCADA ASSEMBLEA A LA SECCIÓ LOCAL DE BLANES

La comissió organitzadora de l'Assemblea de Blanes, formada per N'Assumpta Pla, N'Anna Torrent i En Josep Calatayud, ha convocat la militància i ha convidat amics i simpatitzants d'ERC a Blanes a l'Assemblea extraordinària en què es renovaran els membres de la Junta Executiva i la Presidència del partit. L'acte se celebrarà el proper 29 de setembre a les 11:00 h a la Seu Local d'ERC (Passeig de dintre, 18). Els terminis per presentar candidatures resten oberts a la militància des del dia 13 de setembre i recomanem que es facin arribar les propostes a la Comissió fins el 24 de setembre, cinc dies abans de la celebració. ERC a Blanes resta, com sempre, a la disposició de la ciutadania per rebre qualsevol suggerència.  Som poble i lluitem pel poble. Salut, justicia social, república i independència! Comissió Organitzadora de l'Assemblea Extraordinària.

Aparcament SABA al Passeig de Blanes

COMUNICAT D'ERC de BLANES SOBRE L'AUGMENT DE PREUS DE L'APARCAMENT

Des del proppassat 1 d'agost de 2013, l'aparcament subterrani situat al Passeig Cortils i Vieta de la Vila de Blanes cobra 3,67 euros per hora als usuaris, tret dels ciutadans blanencs que tinguin pagat l'import de vehicles de tracció, als quals se'ls continua descomptant la primera hora i se'ls fa un descompte del 20% sobre el preu. De fet, des de l'1 d'agost hi haurà dos tipus de preus: Temporada Alta (10 dies de vacances escolars de Setmana Santa i entre el 15 de juny i el 15 de setembre) i  Temporada Baixa (la resta de l'any). Els de Temporada Alta s'incrementen en un 20%, 3,67 euros per hora, sobre el preu de la resta de l'any que serà de 3 euros per hora. Això és part del que va aprovar el ple de l'Ajuntament de Blanes  amb els vots a favor del PSC i de CiU el proppassat 30 de juliol de 2013. Els fets. I què havia passat el 30 de juliol de 2007, sis anys abans exactament? Havia passat que l'ajuntament, governat llavors per CiU havia negociat amb SABA APARCAMENTS SA (o sigui amb La Caixa-Holding com a accionista majoritari) per tal d'aplicar el còmput per minuts en l'ús de l'aparcament i una renovació de les tarifes. Com ha passat ara, vaja. Com ara? Segur? No exactament. Ens explicarem. Llavors, el juliol del 2007, ERC havia signat amb CiU un compromís de suport al govern que contemplava 50 punts programàtics. El punt 11 è especificava que ERC negociaria que els ciutadans que tinguessin pagat l'impost de vehicles de tracció gaudissin de la primera hora gratuïta en l'ús de l'aparcament, fins llavors tenien un 50% de reducció en la tarifa. Per tant, sí, ERC va pactar la gratuïtat d'una hora i també va expressar la voluntat de continuar lluitant per aconseguir que l'empresa SABA abaratís els preus, malgrat que hi havia un condicionament molt fort a causa de les clàusules de concessió inicials molt favorables a SABA, 50 anys de concessió i 10 anys d'explotació de zones blaves, contra les quals ERC ja es va posicionar, al seu moment, radicalment en contra.

Barrufets, blanes

Prou zones blaves a Blanes

El passat dilluns, des de la Plataforma Prou Zones Blaves de Blanes ens van demanar el posicionament d’Esquerra Blanes sobre l’increment desorbitat d'aquestes les places a Blanes. Per aquest motiu, hem elaborat aquest text on exposem els nostres motius i les propostes. Des d’Esquerra Republicana de Catalunya volem donar tot el nostre suport a la plataforma d’entitats, AAVV i veïnes i veïns de Blanes que aquestes darreres setmanes han recollit signatures per denunciar i aturar la implementació desmesurada de noves zones blaves a la Vila de Blanes, un fet que suposa passar de les 100 places actuals a més de 400 places a l’hivern, i que s’incrementen fins a més de 2000 en temporada d’estiu. A més volem denunciar la falta de diàleg i transparència per part de l’Ajuntament de Blanes envers els nostres conciutadans i associacions, ja que tot aquest procés s’ha portat a terme amb urgència i l’obscuritat, i que ens ha portat a hipotecar els nostres carrers pels propers 10 anys per tant sols 1,7M€ i l’asfaltat de l’esplanada del pavelló vell, valorada en uns 240.000€. Des d’ERC de Blanes ens oposem a aquest model desmesurat d’implementació de zones blaves. Som conscients que aquest model de recaptació pot ser una bona formula per rendibilitzar ingressos, i fins i tot creiem que és necessària en certs llocs de la vila per tal de garantir i millorar la mobilitat interna. Ara bé, aquest augment desmesurat creiem que és irracional per quatre motius: -    Participació zero: S’ha realitzat sense un procés de consulta i de treball amb les AAVV, comerciants i entitats de la vila que els efecte directament l’aplicació d’aquestes noves zones de pagament, evitant d’aquesta forma qualsevol tipus de consens previ que evités el malestar veïnal i/o possibles solucions alternatives a l’aplicació d’aquesta mesura. -    Disseny irracional i desmesurat: Creiem que les zones blaves han de ser presents en certs indrets de la població per tal de garantir una mobilitat continuada per a tothom, com per exemple en aquells llocs on es genera una demanda de mobilitat viaria molt alta, com pot ser el centre de la vila, o be espais que generen aquesta afluència de vehicles per motius d’oci i lleure, com podrien ser les zones de platja.

Barraques de Blanes

Junts per Blanes (ERC + Rcat + JERC) es posiciona en contra del trasllat de les Barrakes de Blanes.

Desprès de la notícia apareguda als mitjans de comunicació el passat divendres en que s’anunciava que l’Ajuntament de Blanes modificaria el de lloc de celebració del Festival Sa Costa Barrakes de Blanes, des de Junts per Blanes (Esquerra + Reagrupament + JERC) volem fer les següents manifestacions: 1. No es poden prendre decisions sense tenir en compte totes les parts afectades. On és la participació Ciutadana? El jovent no son ciutadans? No es pot decidir sobre un tema sense arribar a un acord amb els afectats. I no es pot vestir a un sant per despullar a un altre. 2. La convivència nocturna no passa per carregar-se la Festa Major d’un poble. La convivència nocturna s’ha de basar en la tolerància i el civisme per part de totes les parts implicades. 3. No es pot prendre una decisió d’aquestes característiques unes setmanes abans de les eleccions municipals hipotecant així la voluntat del proper govern municipal. 4. No es pot plantejar un canvi d’ubicació a les afores, sense tenir en compte que a Blanes els dies de Festa Major no es pot agafar cap vehicle, i que per tant seria impossible arribar al Festival Sa Costa Barrakes, portant així al fracàs d’aquesta iniciativa juvenil. 5. Les alternatives de transport: l’autobús patiria el mateix problema que la resta de vehicles, el col•lapse; a peu, és molt lluny i perillós per les carreteres que tenen que creuar-se per anar als diferents barris; això obliga a tenir que agafar el cotxe o la moto, amb el perill que comportarà havent consumit alcohol. 6. El resultat d’aquest trasllat és la condemna a la Fi de les Barrakes. Per tot això volem remarcar que no estem disposats a deixar que desapareguin les Barrakes de Blanes, el Festival Juvenil de referència de la Festa Major. En aquest sentit, des de Junts per Blanes, ens posem a plena disposició de l’Associació Sa Costa Barrakes de Blanes i de totes les organitzacions que i donin suport per sumar-nos a les mobilitzacions i actuacions necessàries per impedir aquest canvi d’ubicació.

Consulta

Esquerra i la Coalició Junts per Blanes fa una crida a la participació i a votar Sí a la consulta que es celebrarà a Blanes

Des d'Esquerra Blanes, juntament amb la candidatura JUNTS PER BLANES, volem fer una crida a tota la ciutadania blanenca per animar-la a participar a la Consulta sobre la Independència que se celebrarà aquest diumenge 10 d’abril a la Vila de Blanes. Creiem que esdeveniments com aquests, que han estat impulsats des de la societat civil, serveixen per demostrar un cop més, que a Blanes i als Països Catalans, som un poble viu, amb ganes de participar en la presa de decisions col·lectives i de país. Com no podria ser d’altre forma, des de la candidatura de Junts per Blanes, conformada per membres de Reagrupament i Esquerra Blanes, juntament amb altres persones independents, totes aquelles activitats que garanteixin una ampliació de la participació ciutadana de les blanenques i blanencs, i afavoreixin avançar cap a la independència de la Nació Catalana, rebrà tot el nostre suport. Independentment de quin sigui el resultat, el més important per Esquerra Blanes i Junts per Blanes, és que aquesta consulta sigui un exercici de participació democràtica de la ciutadania de la nostra vila, on tots els ciutadans i ciutadanes puguin decidir el futur del nostre poble de manera lliure. Des de la candidatura Junts per Blanes, us demanem que voteu SI. Que voteu a favor de que la Nació Catalana, pugui exercir un dret tan important com el dret a l’autodeterminació dels pobles. Finalment, el proper diumenge 10 d'abril a les 13h  la diputada d'Esquerra al Parlament del Principat de Catalunya, Anna Simó, visitarà Blanes i acompanyarà a l'actual regidora d'Esquerra Blanes, i cap de llista de la candidatura Junts per Blanes (Esquerra + Reagrupament) a exercir el seu dret de vot, al col·legi electoral ubicat a la Casa del Pobla de Blanes. Podeu consultar els punts de vot en el PDF adjunt

Junts per Blanes

Esquerra i Reagrupament presenten la coalició JUNTS PER BLANES

Aquest passat dimecres 30 de març, es va presentar la coalició electoral “Junts per Blanes” formada per un acord entre Esquerra Blanes i Reagrupament. Aquest acord arriba desprès de setmanes de converses entre les diferents formacions independentistes de la Vila que s’han ofert a dialogar per tal de construir un projecte comú per a la Vila de Blanes. Aquestes converses s’han produït amb membres de Solidaritat (SI), Reagrupament Independentista (Rcat) i amb Democràcia Catalana (Dcat). Pel que fa a Solidaritat s’ha de dir que han decidit declinar integrar-se en aquesta coalició per tenir uns interessos diferents als nostres, no obstant això hi ha membres SI que han volgut formar part de la nostra proposta, a títol personal com independents. Per altra banda, Democràcia Catalana finalment no ha participat a la coalició per falta de persones que poguessin involucrar-se en el projecte a la Vila de Blanes. És per això, que finalment la coalició ha estat conformada per Esquerra Republicana de Catalunya, Reagrupament Independentista i membres adherits a Solidaritat a títol individual com independents. Des de totes les parts que conformem la coalició “Junts per Blanes” coincidim que ha estat un procés de negociació agradable i ha estat molt fàcil posar-nos d’acord i arribar a un consens sobre un programa i projecte per la Vila de Blanes. Tot i això, des de la coalició Junts per Blanes, resten obertes totes les portes per integrar a diferents col•lectius, partits i persones per engruixir aquesta candidatura. Junts per Blanes és una candidatura clarament independentista, que vol treballar des dels municipis per construir la força d’un moviment d’alliberament nacional dels Països Catalans, a partir del treball i l’esforç d’un model de ciutat molt concret. Els acords bàsics de la coalició Junts per Blanes Des de la coalició conformada per Esquerra Blanes i Reagrupament, s’ha arribat a diferents acords programàtics, sobre el model de ciutat que volem.