Blanes

Notícia

Junts per Blanes presentarà una mociò al Ple Municipal perquè el Festival Sa Costa Barrakes no es mogui del Camp de Futbol

  • Barraques de Blanes

Desprès de la notícia apareguda als mitjans de comunicació el passat divendres en que s’anunciava que l’Ajuntament de Blanes modificaria el de lloc de celebració del Festival Sa Costa Barrakes de Blanes, des de Junts per Blanes (Esquerra + Reagrupament + JERC) volem fer les següents manifestacions:

1. No es poden prendre decisions sense tenir en compte totes les parts afectades. On és la participació Ciutadana? El jovent no son ciutadans? No es pot decidir sobre un tema sense arribar a un acord amb els afectats. I no es pot vestir a un sant per despullar a un altre.

2. La convivència nocturna no passa per carregar-se la Festa Major d’un poble. La convivència nocturna s’ha de basar en la tolerància i el civisme per part de totes les parts implicades.

3. No es pot prendre una decisió d’aquestes característiques unes setmanes abans de les eleccions municipals hipotecant així la voluntat del proper govern municipal.

4. No es pot plantejar un canvi d’ubicació a les afores, sense tenir en compte que a Blanes els dies de Festa Major no es pot agafar cap vehicle, i que per tant seria impossible arribar al Festival Sa Costa Barrakes, portant així al fracàs d’aquesta iniciativa juvenil.

5. Les alternatives de transport: l’autobús patiria el mateix problema que la resta de vehicles, el col•lapse; a peu, és molt lluny i perillós per les carreteres que tenen que creuar-se per anar als diferents barris; això obliga a tenir que agafar el cotxe o la moto, amb el perill que comportarà havent consumit alcohol.

6. El resultat d’aquest trasllat és la condemna a la Fi de les Barrakes.

Per tot això volem remarcar que no estem disposats a deixar que desapareguin les Barrakes de Blanes, el Festival Juvenil de referència de la Festa Major. En aquest sentit, des de Junts per Blanes, ens posem a plena disposició de l’Associació Sa Costa Barrakes de Blanes i de totes les organitzacions que i donin suport per sumar-nos a les mobilitzacions i actuacions necessàries per impedir aquest canvi d’ubicació.

Finalment, des de Junts per Blanes, presentarem al proper Ple Municipal, una moció per tal d’impedir el trasllat de les Barrakes, obrint la porta a que el jovent de la Vila de Blanes, es pugui expressar en el proper Ple Municipal