Cabrils

Notícia

Impactarà la sentència del TSJC sobre l'ordenança reguladora del procediment sobre verificació d'habitatges buits a Cabrils?

habitatges buits, habitatge
Pisos buits després d'un procés d'execució hipotecària a Barcelona
Al ple d’octubre de 2016 de l’Ajuntament de Cabrils, amb el vot favorable d’Esquerra, el ple aprovava l’Ordenança reguladora del procediment sobre verificació d’habitatges buits, L’Ajuntament de Barcelona l'havia aprovat el mes anterior.  El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) tomba ara aquest darrer text per invasió de competències exclusives de la Generalitat. 

Davant la pregunta del portaveu d’ERC, el Sr. Viudez durant el darrer ple de 27 de juliol al regidor participació, transparència, i regeneració institucional, el Sr. Doñate, sobre la possible afectació de la sentència sobre l’acord subscrit a Cabrils, el regidor ens respon que no sap quin pot ser i que s’ho està mirant amb secretaria.

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat la taxa de l'Ajuntament de Barcelona que grava els pisos buits per a més de dos anys, aprovada el 30 de setembre del 2016 a través d'una modificació de les ordenances fiscals i amb els vots a favor de Barcelona en Comú i ERC. La sentència, dictada el 30 de juny passat, resol un recurs interposat per l'Associació Espanyola de Banca.

El TSJC anul·la la taxa que grava els pisos buits perquè considera que el consistori no té competències per regular aquesta qüestió.

El tribunal creu que el consistori es va excedir en les seves competències quan va introduir aquest impost i considera que l'Ajuntament no està habilitat legalment per crear-lo d'acord amb les normes tributàries estatals reguladores de les hisendes locals. Així, recorda les competències exclusives en matèria d'habitatge per part de la Generalitat.

El govern de Cabrils ha realitzat va tenir coneixement de la sentència i ha estat estudiant la possible afectació sense de moment poder dictaminar si haurà o no de modificar-la. Esquerra va suggerir-li al govern contactat amb la Generalitat per a estudiar com podem ajudar a aflorar aquesta tipologia d’habitatge i que sigui la Generalitat qui hi actuï si el govern municipal no ho pot fer. Resta en estudi.