Caldes de Malavella

Totes les notícies

La construcció de l'escola de música.... Ara?

El passat 27 d'abril vam celebrar un Ple Extraordinari telemàtic, pensat per explicar les mesures preses davant la crisi sanitària i econòmica que estem vivint. Un dels punts de l'ordre del dia va ser l'adjudicació del contracte d'obres per construir la futura escola de música, un projecte que ens costarà més d'un milió d'euros. Aquest nou equipament es construirà al solar de les antigues cases dels mestres, al costat de l'Escola Sant Esteve. Aquesta proposta presentada per l'equip de govern ens sembla, donada la situació actual, poc prudent i irresponsable, una despesa inadmissible.  Des d'ERC sempre hem defensat una escola de música municipal amb un projecte formatiu sòlid i amb taxes més econòmiques, perquè ningú en pugui quedar exclòs. Però també pensem que primer són les persones...  És moment ara de construir aquest nou edifici?  Pensem en com afectarà aquesta aturada econòmica a les famílies de Caldes, veïns i veïnes afectades per ERTOS o que avui dia no tenen ingressos perquè han hagut de tancar els seus negocis...  No hauria estat millor posposar aquesta obra i destinar més recursos a serveis socials i a habitatge? Volem recordar que els diners per la construcció d'aquest nou equipament provenen de la venda d'una parcel·la del Golf i que una part d'aquests fons s'han de destinar a habitatge social. Per què el projecte de l'escola de música avança tan de pressa i en canvi el projecte d'habitatge sembla aturat? Són conscients que amb aquesta crisi econòmica que molts patim i patirem; activitats, com pot ser el cas de l'escola de música, no es podran pagar? Però suposem que d'aquí a dos anys l'alcalde podrà inaugurar la nova escola i que tot plegat serà una festa... Just abans d'iniciar la campanya electoral... Casualitats?     

Comunicat d'ERC Caldes de Malavella

Davant la greu situacíó de crisi sanitària originada pel Covid-19 i que està tenint un fort impacte en la vida de les persones, des d'Esquerra volem fer un agraïment a les veïnes i veïns del nostre poble, pel seu civisme i responsabilitat, quedant-se a casa i reduïnt al màxim de la seva mobilitat. Un esforç que perjudica especialment a les persones més vulnerables, als treballadors assalariats, als autònoms, a les pimes, i als comerços que s'han vist obligats a deixar de treballar per poder fer front a la pandèmia. Calen avui i caldran en un futur, que ara mateix és molt incert, esforços ferms i decidits per part de totes les administracions amb mesures socials i econòmiques per pal·liar els efectes de la crisis i facilitar una millor recuperació. Des d'Esquerra demanem al nostre Ajuntament, que atès que s'han suspès les festes i altres esdeveniments previstos per aquests mesos, es dediquin aquestes partides pressupostàries a la reducció dels impostos i a ajuda econòmica als veïns en situació vulnerable o afectats econòmicament per les mesures de confinament, així com als autònoms i comerços que s'han vist forçats a tancar.  Cal mobilitzar tots els recursos pressupostaris necessaris per fer front a la crisis sanitària i econòmica generada pel Covid-19. Tot allò que no fem avui, tindrà un gran cost en la vida de les persones demà. Hem d'estar al costat de la gent més que mai. Cuidem-nos!      

Cuidem-nos!

Escrivim aquest article quan tot just fa una setmana que hem entrat en el confinament per COVID 19. Des de la nostra secció local el nostre pensament i voluntat de servei és amb les persones més desvalgudes, gent gran que viu sola, veïns que pateixen situacions més vulnerables, així com totes les persones que formen part dels grups de risc. Volem agrair a tots els membres dels serveis sanitaris, de seguretat i neteja, així com tots els professionals del sector públic i privat que treballen i treballaran molt dur, exposant-se diàriament, per superar aquesta crisi. El deute amb ells serà infinit. També, una abraçada molt gran, i tot el nostre suport i compromís amb els comerciants, autònoms i treballadors, que amb aquesta crisi patiran una pèrdua. Sabem que tots estarem al seu costat per tornar a recuperar-nos. En aquests moments reiterem des d'Esquerra Republicana la necessitat d'anar tots a una, nosaltres estem a disposició de l'equip de govern per ajudar a les nostres veïnes i veïns en tot allò que calgui.   Finalment, moltes gràcies a tothom per quedar-se a casa. Aquests dies fem cas als avisos i recomenacions que arribin des dels canals oficials de la Generalitat i del nostre Ajuntament.   Cuidem-nos!   

Comunicat d'ERC Caldes de Malavella

Valorem la professionalitat, dedicació i entrega del cos de la Policia Municipal de Caldes de Malavella amb els nostres veïns i veïnes. Però, en cap cas, des d'Esquerra podem acceptar que des de les xarxes socials oficials de la policia local es doni suport a opinions i posicionaments polítics, com ha passat recentment. Per aquest motiu, demanem una disculpa en el mateix canal de la policia local on es van manifestar aquests posicionaments i fem la petició al regidor responsable perquè depuri les responsabilitats corresponents i prengui les mesures necessàries per tal que no es repeteixi en un futur.   

ERC demana el posicionament del PSC, al govern amb JxC a Caldes, davant la sentència

La situació que estem vivint aquests dies arreu del país, amb una sentència que condemna als nostres líders polítics i socials, on s'està negant qualsevol forma de diàleg que no passi per la supeditació a la voluntat de l'Estat, que ignora al President de la Generalitat, i que sols ens aplica l'acció repressiva contra la protesta del poble de Catalunya, mereix un posicionament clar per part de tots els grups de govern al nostre municipi. És per això que des d'Esquerra Republicana de Catalunya a Caldes de Malavella entenem que Junts per Caldes ha de demanar a la representant del PSC al govern del nostre poble, una declaració explícita de suport als nostres representants polítics sentenciats i exiliats. La situació viscuda el passat Ple amb l'absència voluntària de la representant del Partit Socialista és una prova de la no sostenibilitat d'aquest govern. Davant la possibilitat que es repeteixi aquesta situació, i de que no es produeixi aquesta declaració de suport, demanem a Junts per Caldes que trenqui el pacte de govern amb el PSC     

Esquerra defensa el dret a la mobilització i exigeix responsabilitats per les actuacions policials injustificades

Davant de les mobilitzacions d'aquests dies i en relació a les actuacions policials, Esquerra Republicana és ferma en la més absoluta defensa del dret a la mobilitació i a la protesta per part de la ciutadania i reitera el caràcter pacífic i cívic del moviment independentista.  En l'escenari polític i social actual, des d'ERC, entenem que l'objectiu prioritari del cos dels Mossos d'Esquadra ha de ser preservar l'exercici dels drets civils i polítics del conjunt de la ciutadania. En aquesta línia, Esquerra Republicana - exigeix que es portin a terme les investigacions pertinents de totes les actuacions injustificades i que, arribat al cas, se'n depurin les responsabilitats i se n'informi  a la ciutadania amb total transparència; - exigeix el compliment escrupolós per part dels Mossos d'Esquadra de les conclusions aprovades pel Parlament que no només prohibeixen les bales de goma, sinó que aposten per la mediació, la proporcionalitat i estableixen les mesures necessàries per garantir el servei públic i el prestigi del cos dels Mossos d'Esquadra; - I mostra la seva solidaritat amb les persones ferides com a conseqüència d'aquestes actuacions.  Des d'Esquerra entenem que la immensa majoria dels efectius del cos els guia la vocació de servei i els valors democràtics, però precisament per aquest motiu és encara més incomprensible que alguns elements puguin portar a terme accions que, de manera sistemàtica, contradiuen aquests principis. És la lleialtat institucional la que ens mou exigir al Govern al qual donem suport parlamentari que prengui mesures efectives per revertir de manera immediata aquesta situació. Els Mossos d'Esquadra han de seguir essent una policia democràtica de la qual el conjunt de la ciutadania se'n senti orgullosa i ser percebuda com a garant dels nostres drets i llibertats. Per últim, convidem al conjunt de la ciutadania a prendre part, seguint els principis de mobilització pacífica i no violenta, en totes aquelles mobilitzacions que legítimament protesten contra una sentència judicial arbitrària i injusta.

Comunicat d'ERC Caldes davant la imminent sentència

Davant la imminent sentència dura i injusta a una part dels nostres presos i preses polítiques, des d'Esquerra Republicana de Caldes de Malavella demanem a l'equip de govern, format per Junts per Catalunya i Partit Socialista de Catalunya, la convocatòria d'un ple extraordinari on es pugui aprovar una declaració de rebuig a aquesta sentència, la solidaritat amb els presos i preses polítiques i l'aturada de l'activitat institucional del municipi. Així com també, instem a que es demani la participació i implicació del poble en les accions de protesta que es convocaran aquests dies arreu del país. Estem davant d'uns dies durs i intensos; ningú a casa, tothom al carrer!

Quan no hi ha diàleg

Des d’Esquerra hem reclamat sovint més transparència perquè és així com entenem un bon govern.  I que aquesta ho sigui per tots els veïns i veïnes sense cap mena de distinció. No són poques les vegades que ho hem denunciat per millorar la comunicació municipal: cal una actitud de gestió transparent. D’una manera similar passa amb la participació ciutadana. Ha de ser sobretot una actitud, una manera de fer que es desenvolupi en totes i cada una de les decisions, on es busca la participació i la complicitat de la ciutadania, i que té un primer pas en saber escoltar fomentant el diàleg. I més quan s’han de prendre decisions que ens poden afectar directament. Però malauradament aquesta no ha estat la manera de fer dels darrers mesos, quan hem vist, per exemple, com s’ha canviat la data de la festa de Sant Grau, amb més de quaranta anys de tradició, sense consens amb els veïns i veïnes del barri. Això també és participació ciutadana. La participació no es pot limitar a ser una partida puntual en el pressupost municipal. Segurament és un problema d’actitud...  I no els oblidem, pendents quan escrivim aquestes ratlles de la sentència… #Llibertatpresospolitics  #Llibertatpresespolítiques  

Un avanç del BIM de juliol

Ja tenim constituït el nou ple de l’ajuntament. Per part del nostre grup felicitem al Sr. Balliu per la seva reelecció com alcalde, felicitació que volem fer extensiva a la resta de regidores i regidors que formen part del nou consistori. Celebrem l’inici d’una nova etapa al nostre municipi amb un ple molt més plural, amb presència de tots els partits que ens vam presentar a les eleccions, i on totes les nostres veïnes i veïns es poden sentir representats, perquè tots i cada un dels vots tindran veu. Esperem que aquesta sigui una etapa marcada pel diàleg, la comunicació, la participació i la transparència.  També volem agrair a les 664 veïnes i veïns que van confiar amb nosaltres i amb els que ens sentim compromesos. Ens vam presentar amb el convenciment, que hem compartit en campanya, que a Caldes cal una alternativa, un altre manera de fer. La nostra posició en el ple, com a segona força més votada, és realitzar les funcions d’oposició. Pel bon funcionament d’una institució democràtica, i pel nostre ajuntament en concret, cal que es faci una oposició rigorosa, que faci les tasques de control de l’acció de govern, i sempre de manera constructiva. Així ho farem. Això també es treballar pel poble. Per acabar, un record a les nostres companyes i companys que una nit  més han dormit a presó. #Llibertatpresospolítics