Caldes de Malavella

Totes les notícies

AGRAIMENT I RELLEU AL CAPDAVANT D’ESQUERRA A CALDES DE MALAVELLA

Esquerra de Caldes de Malavella volem agrair públicament la gran feina i dedicació que els fins ara regidors Marcel Vila i Xavier Tresserras han fet durant aquesta darrera legislatura. Ha estat una feina de picar pedra davant un govern amb quasi majoria i que no ha facilitat la feina d’una oposició constructiva. Aquest treball constant és el que ha possibilitat també que demà continuem tenint representació d’Esquerra a l’Ajuntament. Volem agrair especialment, en Xavier Tresserras que ha liderat el grup i la llista que es va presentar a aquestes darreres eleccions municipals, amb un bon grup, un bon programa i amb molta il·lusió. El resultat no ha estat l’esperat i després d’uns dies de forta reflexió, s’ha determinat fer un relleu en la representació del regidor a l’Ajuntament, passant a ocupar aquesta nova empresa, la fins ara número 2 de les llistes, Isabel Lozano. Gràcies per tot i estem segurs que les seves noves responsabilitats dins la secció local ajudaran i molt a fer del nostre grup l’alternativa creïble a Caldes de Malavella.

ESQUERRA A CALDES DE MALAVELLA ES MANTINDRÀ A L’OPOSICIÓ DURANT ELS PROPERS 4 ANYS

Després d’analitzar el resultat de les darreres eleccions municipals del 22 de maig, la secció local d’Esquerra a Caldes de Malavella, ha decidit per unanimitat, mantenir-se a l’oposició durant els propers 4 anys, descartant qualsevol pacte que se li pogués plantejar. Considerem que la forta davallada que hem sofert no ens avala per fer cap tasca de govern. Hi ha vegades que s’ha de fer un pas endarrere per fer-ne dos endavant. S’ha d’aprendre dels errors, acceptar les conseqüències i continuar treballant per millorar i recuperar la confiança de la població. D’altra banda volem agrair el suport de tots aquells que han confiat en nosaltres i ens han votat, que no són pocs. A tots ells i a la resta de població els hi volem transmetre un missatge positiu, com positiva i constructiva serà la nostra oposició, votant a favor d’aquelles  propostes bones per la població i d’acord amb el nostre programa electoral i també, per què no, oposant-nos a allò que considerem que no defensi els drets de totes les caldenques i caldencs. Comencem doncs des d’ara mateix un nou període, un nou camí amb un futur ple d’incerteses però disposats a continuar treballant.

Xavier Tresserras

Entrevista Xavier Tresserras, Cap de llista Esquerra Caldes.

Caldenc, de tota la vida. En Xavier Tresserras és un home familiar, està casat i té dos fills, l'Anna i en Joan. I també és proper: li agrada el contacte amb la gent i parlar amb els seus veïns d'allò que ens preocupa a tots, del nostre poble. Apassionat de la cultura catalana no és d'estranyar que sigui el President de l'Agrupació de Sardanistes de Caldes i Vicepresident de la Federació Sardanista de Catalunya. Està vinculat a Esquerra Republicana de Catalunya des de l'any 2005 i actualment és conseller del Consell Comarcal de la Selva. Ara fa un pas més dins la política municipal: és el nou cap de llista d'ERC, prenent el relleu d'en Marcel Vila. Parlem amb ell una bona estona: és un home directe, que parla sense embuts. És treballador, constant i exigent amb ell mateix i amb els que l'envolten. Aquest és el seu secret per avançar i tirar endavant amb tot allò que es proposa. - Xavier, ser el cap de llista és un gran repte però alhora sovint estàs en el punt de mira de tots. No et fan por les crítiques? - Les crítiques són una cosa natural. Quan fa tants anys que fas coses, com és el meu cas, saps que a vegades no tot allò que fas agradarà o ho entendran i que et criticaran. I a vegades fent coses també ens podem equivocar. I hem d'estar preparats per assumir aquests errors i aprendre d'allò que no hem fet bé. Hem de saber rectificar a temps i fer les coses cada dia una mica millor. - Parlem de Caldes avui, del nostre poble. Quins són els punts més fluixos que té ara Caldes i què caldria fer per millorar-ho? - El turisme i la promoció econòmica, que de fet en el nostre cas, anirien lligats. El turisme és el motor perquè Caldes funcioni. El nostre poble disposa d'una font de riquesa natural que és l'aigua i que ha estat lligada a tota la nostra història. Però no la gestionem com caldria. Actualment l'aigua i el golf haurien de moure el turisme termal i esportiu. - L'aigua és el gran atractiu del poble. Però no podem viure només d'això….

LES JERC CALDES

LES JERC CALDES

La JERC Caldes Ells són joves i com molts nois de la seva edat estudien, juguen a bàsquet i surten amb els amics… Però a més, ells tenen inquietuds per treballar i millorar el seu poble i les idees molt clares. Per això han fet un pas més. Ells són els nois que formen la secció local de la JERC Caldes. L'Albert Salado és el portaveu d'aquesta organització política juvenil independentista. Té 19 anys i actualment estudia química a la UdG. El segueixen en Joan Tresserras (Secretari d'Organització) i l'Eduard Salcedo (Secretari de Finances). Tant en Joan com l'Eduard han participat en diverses entitats del poble com la Colla Gegantera o l'Agrupació de Sardanistes. Com a vocals hi ha l'Abel Buadas, el veterà del grup amb 24 anys i col•laborador actiu dels Joves Intrèpids i l'Esplai Sant Esteve i en Josep Felip Lopez , el més jove amb 17 anys. Coincideixen en què per ells és un orgull poder treballar i aprendre des de les bases d'un partit com Esquerra Republicana de Catalunya. "Per nosaltres representa un passat ple de reivindicacions i complicacions que ens aporta força i experiència per assolir el nostre objectiu, la independència", destaquen aquests joves. D'altra banda cal destacar que la JERC Caldes ha organitzat diferents actes al poble. El darrer va ser el partit de futbol celebrat a l'Estadi Vall-llobera, un acte de protesta per reclamar que el futbol torni a l'estadi d'on no hauria d'haver marxat mai. També varen organitzar una campanya fomentant l'ús de la llengua catalana en la retolació dels establiments del municipi i una xerrada incidint en la integració de la població immigrant. Enguany la JERC és ben present a la llista d'ERC, té com a representant l'Abel Buadas (número quatre a la llista), fet que valoren de forma molt positiva per acostar els problemes i les idees dels joves a l'Ajuntament. També cal destacar que tots ells han participat de forma activa en la preparació dels actes de la campanya electoral, s'interessen pel dia a dia del poble i com diuen: "no imaginem el nostre futur lluny de la política d'àmbit local.

Candidatura Caldes de Malavella

Presentació de la Candidatura

Aquests som nosaltres: tots diferents, però alhora tots iguals i amb un mateix objectiu: fer que Caldes sigui el poble que voleu, el poble que volem tots. Alguns som de Caldes de tota la vida, d'altres hem vingut de fora per formar aquí la nostra família. Els més joves de la nostra llista vénen amb aire fresc i amb molta il•lusió i empenta; els veterans, amb la saviesa que només donen els anys. Uns venim del nord i d'altres del sud, com diria el cantautor, i a tots no ens agrada el mateix: uns hem fet teatre amateur o hem ballat sardanes; a d'altres ens agrada fer esport i hi ha qui prefereix la música… Però tot això ens fa una mica més rics perquè de les nostres diferències aprenem cada dia: de l'experiència dels grans, de la força dels joves, i del seny de qui ja fa molts anys que lluita. I Caldes ha estat el nostre punt de trobada. Tots tenim clar el poble que estimem i com ens agradaria que fos. Un lloc per viure, per treballar, per gaudir. El poble que volem pels nostres fills i pels nostres avis. Aquests som nosaltres i venim amb ganes de treballar de valent, amb força, la teva força.

LA PIC NO COMPLEIX LA PARITAT DE GÈNERE A LA LLISTA DE CALDES DE MALAVELLA

La PIC no compleix la paritat com molts altres partits arreu del territori. Fa una mica més de 4 anys, el Congrés de Diputats aprovava la Llei Orgànica per la Igualtat Efectiva entre dones i homes. Una llei que va ser aprovada per tots els grups parlamentaris a excepció del PP que s'hi va abstenir. Aquesta llei és la que recull, entre d'altres, que les dones hauran d'estar representades en un 40% del conjunt de la llista. El 2007 era només obligatori per als municipis de més de 5.000 habitants fet que s'ha reduït enguany fins als 3.000 habitants i que es regula de forma més exhaustiva a través de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG) La incompetència d'una jutgessa ha permès que moltes llistes no compleixin la paritat. Les lleis hi són per complir-les. Vam comentar-ho en una reunió amb ells i encara ens va reforçar més la nostra opinió sobre la seva actitud prepotent. La seva resposta va ser: "Si no us agrada immpugneu!", a banda d'altres comentaris com "i a mi què!", PER TANT LA PUBLICACIÓ SENSE PARITAT DE LA LLISTA VA SER PREMEDITADA I A VEURE SI COLA! I tant que podríem haver impugnat i haurien corregut amb el risc que no els deixessin presentar la llista, tot i que segurament com a CIU de Cassà, els hi haurien donat un marge de temps per solventar el problema. Però nosaltres no volem guanyar als jutjats una cosa que s'ha de guanyar a les urnes. Només ho anunciem per què creiem que s'ha de conèixer la notícia i la resposta que donen quan se'ls hi comenta. Són molts els problemes de no tenir un partit a nivell nacional al darrera, i el de l'assessorament n'és un d'ells. De totes les llistes que es presenten a Caldes de Malavella, ells són els únics que no compleixen. D'altra banda, era tradició a Caldes donar els espais per penjar propaganda electoral mitjançant un sorteig, tot i que la llei diu que la llista que tria primer és la més votada, hi havia la gentilessa de donar la mateixa oportunitat a tothom. Aquest any ha canviat, per què decideix la PIC.

Acte Presentació candidatura

Dissabte passat va tenir lloc l'acte de presentació de la candidatura d'Esquerra Republicana a Caldes de Malavella. En aquest acte, celebrat al Casino, es va comptar amb la presència de Joan Manel Tresserras, ex-conseller de cultura i mitjans de comunicació de la Generalitat de Catalunya. Durant la seva intervenció, Tresserras va incidir en la importància que tenen els ajuntaments i les polítiques que es duen a terme en els municipis alhora de construir el nostre país. També va acompanyar al cap de llista Xavier Tresserras l'actual alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent i Ramió. Torrent va centrar el seu discurs en la gestió de la política municipal, destacant la proximitat com una de les qualitats claus en un alcalde. Per últim, Xavier Tresserras va presentar als assistents a l'acte, els punts forts en que es basa el programa d'Esquerra Republicana: apostar pel turisme termal i esportiu, recuperar l'Estadi Vall-llobera i adequar la zona esportiva municipal, construir l'escola de la Benaula i l'institut, i acostar els veïnats (urbanitzacions) al nucli del poble. Per finalitzar aquest acte, en el que hi van assistir unes setanta persones, es va presentar també la llista que acompanya Tresserras, una llista força renovada amb l'aposta per cares noves.

Debat Caldes FM. Balanç legislatura

En el debat municipal de balanç de legislatura, entre els diferents partits polítics amb representació a l'ajuntament de Caldes de Malavella, dut a terme el dimarts 22 de març i emès per l'emissora municipal Caldes FM va quedar palès per part del regidor i alcaldable per Esquerra, Francesc Xavier Tresserras, en aquest debat que: les fites importants que s'havien d'assolir en aquests quatre anys no s'han aconseguit( construcció escola Benaula i Institut, Centre de Dia i tenir acabat el Pla General. tal i com va dir Tresserras: " Hem passat del govern dels preparats al govern dels incapaços". També va quedar de manifest, en l'esmentat debat, que l'equip de govern de la PIC ha viscut, al llarg d' aquesta legislatura, de l'herència deixada,per l'anterior govern municipal d'Esquerra, tant a nivell d'obres i projectes( nou ajuntament, nou Dispensari municipal, Termes Romanes i jardins de Sant Grau, creació del cos de la policia local, local de joves de Ca la Romana...)com també a nivell econòmic, gràcies al bona salut de les arques municipals quan Esquerra governava. Per contra, aquesta legislatura s'acabarà amb un desgavell i poca rigorositat en les finances locals ( recordem el cas de 240.000 € en factures perdudes) i amb una previsió pel 2011 d'un endeutament municipal que frega els màxims permesos. Finalment es va fer esment en què bona part dels projectes exnuovo ,per l'actual equip de govern de la PIC, han estat duts a terme sense consens polític, i el que és pitjor criticats i mal rebuts per bona part del conjunt de la població de Caldes:exemples són l'ubicació del nou camp de futbol, el camí asfaltat a aigües bones( aquests criticat per la seva perillositat tant pels vianants,pels ciclistes com pels mateixos cotxes), una deixalleria que ha quedat petita abans d'inaugurar-la,etc.