Caldes de Malavella

Totes les notícies

BIM Març 2011

Aquest serà, segurament, el darrer BIM d’aquesta legislatura. Per sort, no tindrà temps, el partit que governa Caldes, doncs la convocatòria d’eleccions municipals és al caure, de tornar a fer un mal ús d’aquest butlletí. Diem això, perquè en el BIM del mes passat, la PIC va fer servir, lamentablement, el BIM per fer propaganda explícita del seu partit de cara a les properes eleccions municipals, cosa que el reglament de mitjans de comunicació local, promogut per la PIC, prohibeix taxativament. Per això, el Grup Municipal d’Esquerra ho ha denunciat. A més, hem demanat un informe jurídic per aclarir el tema, i n’exigim responsabilitats. Doncs, ha estat manifest l’ús inadequat i antireglamentari d’un mitjà de comunicació local. El Reglament de mitjans de comunicació municipals ho deixa ben clar, en el seu article 7è, on textualment diu : “ Les informacions dels grups municipals es referiran exclusivament a la seva activitat en la Corporació i en el municipi i no podran utilitzar-se per a la propaganda dels partits polítics(…) pels quals es presenten a les eleccions municipals.”

BIM FEBRER 2011

Aviat s’acaba la legislatura. A part d’obres com el Dispensari i Ajuntament nou iniciades per Esquerra, allò important i necessari per Caldes no s’ha fet. El Pla General suspès per la Generalitat. Tampoc tenim els terrenys per fer l’Institut. L’escola Benaula ni començada, la PIC deia que a l’agost estaria acabada…De Residència i Centre de Dia per la nostra gent gran res de res. La canonada del pasteral (Esquerra obtingué 600.000€ pel 2008) tot just hem aprovat, ara, el projecte: però ni en sabem el preu de l’aigua ni quanta ens donaran. L’obertura de les Termes Romanes s’endarrereix. L’atenció sanitària d’urgències nocturnes és inexistent. De subvencions per a les obres d’urbanitzacions ni un euro. Hem passat del nyap del camp de futbol d’Aigües Bones a la trista degradació de l’estadi Vall-llobera. Hem passat d’un ajuntament, amb Esquerra, al Servei de les entitats, a un ajuntament que fa pagar a entitats les obres. Hem passat, amb Esquerra, de rigor en els comptes municipals i endeutament moderat, a un desgavell de la comptabilitat municipal, amb factures perdudes, i el deute fregant els màxims permesos…

Xavier Tresserres

Xavier Tresserras, escollit cap de llista d’Esquerra Caldes de Malavella

Xavier Tresserras i Ribas serà el proper cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya a Caldes de Malavella. Tresserras, ha estat escollit per unanimitat en l’assemblea local que s’ha celebrat al municipi. Nascut a Caldes de Malavella el 1959. Vinculat a Esquerra Republicana de Catalunya des de 2005. Va ser el número 2 a la llista per a les eleccions municipals de 2007, sortint escollit regidor a l’Ajuntament. El juliol de 2010 va ser nomenat conseller comarcal de la Selva per Esquerra Republicana de Catalunya. Vinculat a associacions i entitats. Actualment és president de l’Agrupació Sardanista de Caldes de Malavella i president de l’Agrupació d’Aplecs Sardanistes de les Comarques Gironines.

BIM GENER 2011

La parella de fet, amb quatre anys d’existència, PIC-PSC, ha aprovat demanar el major crèdit en la història de Caldes: 1.700.000 € de préstec. Un crèdit de nous rics, i de rics res de res, amb unes ràtios i nivells d’endeutament molt preocupants. I això es produeix quan la tònica a la majoria d’ajuntaments és de contenció, pròrroga de la despesa corrent i del pressupost, per no endeutar als qui vinguin darrera, doncs és any d’eleccions municipals. A Caldes al contrari: més endeutament, més despesa en un afany d’electoralisme pur. La PIC amb l’ajuda de la submisa família política del PSC ens vol fer creure que farà, de gener a maig, tot allò que en 4 anys no ha sabut fer… Aquest 2010 ens deixa també un últim regalet greu, a part de l’endeutament: la comissió d’urbanisme ha suspès i s’ha carregat el Pla General de Caldes que semblava portar l’equip de govern tan controlat: S’haurà de refer. Un altre fracàs. Esquerra us desitja un Bon Any, com també un nou i millor govern municipal pel maig del 2011. Salut i Independència!

BIM DESEMBRE 2010

Un mes després de la darrera i forçada modificació de crèdit, deguda a les factures perdudes i impagades per una mala gestió de la hisenda local per part de la PIC, ens trobem amb una altra modificació de crèdit a poc dies d'acabar l'any. Esquerra no està d’acord que es tregui uns 12.000 euros de la partida del camí del Cementiri i d’Aigües Bones, recentment estrenat, sabent que calen solucions de millora i urgents, per eliminar els perills que ha comportat la ubicació del carril bici tan a nivell de seguretat vial com d'adherència del seu asfalt. Tampoc podem estar d'acord que es doni de baixa una partida del pressupost per a millora de l'enllumenat de Can Carbonell, sabedors dels greus problemes existents, encara, d'enllumenat a la zona. A més, s’han donat compte, ara, a finals d’any, que els projectes i les direccions d’obres s’han de pagar. Parlem, no pas poc, de 50.000 euros, de més, que s'han afegit al pressupost. A nivell de política comptable demostrat està: La PIC… un desastre!

BIM NOVEMBRE 2010

Esquerra denuncia que els escrits enviats al BIM per part dels partits a l’oposició, són supervisats i controlats abans de la seva publicació per la PIC. Éstà comprovat que la PIC té accés privilegiat a la informació de l’apartat del BIM on hi escriuen la resta de Grups Municipals, abans de ser publicada. Està demostrat ,també, que un cop enviats els escrits d’opinió al BIM, aquest butlletí és susceptible de ser modificat. La PIC ha jugat amb les cartes marcades des del naixament d’aquest butlletí municipal. L’ús del poder polític per supervisar allò que diuen o opinen els altres partits, és un clar exemple de DEMOCRÀCIA VIGILADA. Això, en una democràcia real com la que volem a Caldes no es pot acceptar. Esquerra no ho accepta, i per això, denunciem aquesta mala praxis, la manca de confidencialitat dels documents dels partits polítics a Caldes, un ús poc ètic i l’aprofitament partidista per part de la PIC, d’un mitjà de comunicació local pagat amb diners de tots els caldencs. 

BIM OCTUBRE 2010

Un greu problema en la comptabilitat municipal, valorat en 220.000 euros (40 milions de PTA.), ha posat en evidència que l’alcalde,alhora regidor d’hisenda de la PIC,ni ha fet bé la tasca de control dels comptes municipals, ni està PREPARAT per fer-ho. On és el rigor i l’eficiència amb què deien ESTAR PREPARATS? Ens preocupa, i molt, el vial amb carril bici estrenat, recentment, que connecta el poble amb Aigües Bones: està mal fet. És molt perillós i poc segur pels vianants i ciclistes, justament, aquells a qui intenta protegir. Esquerra ha proposat cobrar l’IBI de l’autovia que passa per Can Carbonell i que no es cobra. Tant cert és que el poble de Caldes cada vegada es veu més brut, com que contínuament l’enllumenat públic, d’arreu, es queda a les fosques. Rànquing de nyaps de la PIC: 1.Ubicació del camp de futbol de gespa artificial. 2. La deixalleria: petita abans d’inaugurar-la i sense rampa d’abocament. 3. L’obra de l’avinguda Dr. Furest. 4. El perillosíssim vial amb carril bici a Aigües Bones. 5. El polivalent que sembla un búnker…

Jordi Martinoy, delegat de govern, fa entrega de la panera.

El delegat del govern Jordi Martinoy (ERC) assisteix al tradicional aplec de Sant Maurici, a Caldes de Malavella

Dimecres passat, Caldes de Malavella va celebrar el tradicional aplec de Sant Maurici, que aplega molta gent. En aquesta ocasió, des de la Secció Local d'Esquerra es va convidar el delegat del Govern, Jordi Martinoy, i a Roger Zamorano, diputat de Cultura a la Diputació de Girona. Martinoy va ser l'encarregat d'entregar la panera al guanyador del ball l'Hereu Riera, un tradicional ball que es fa any rere any en aquest aplec. Seguidament, Martinoy i Zamorano van dinar amb els membres d'Esquerra de Caldes de Malavella.