Caldes de Malavella

Totes les notícies

ERC diu sí a l'institut però amb consens i diàleg

Des d'Esquerra sempre hem treballat perquè el nostre municipi pugui tenir un institut. I quan diem sempre és sempre. En el seu moment vam dir sí a la venta de les parcel·les del golf, sempre i quan una part d'aquests diners anessin destinats a la urbanització del terrreny on s'havia de construir l'institut. Parlàvem de 500.000 euros. I també volem recordar que vam ser Esquerra els qui vam proposar en la darrera legislatura aquest acord amb Ensenyament que ahir es va aprovar, perquè sabíem que destinant aquest mig milió d'euros a urbanitzar el solar, aquesta situació en barracons seguiria i mai tindríem l'institut que el poble necessita. Un conveni en el que l'ajuntament aportés 500.000 euros per poder construir el centre. Aquesta va ser una proposta que vam posar damunt la taula per treballar tots junts, i no va ser la única.  Com podem dir que no a una proposta que vam fer nosaltres? Tot i que ja hi ha qui se l'ha fet seva... Ahir, en el Ple Extraordinari que es va celebrar, no vam  dir no al conveni amb Ensenyament. I qui ho pensi va molt errat! Vàrem demanar que es retirés aquest punt del Ple i que en tot cas s'aprovés en un proper Ple municipal després d'haver parlat amb les Ampes, amb les direccions de centres, amb la Comissió d'Ensenyament que es va crear en la darrera legislatura però que fa temps que no convoquen.  I explicar quins passos s'estan portant a terme, aclarir dubtes i recollir propostes. Amb total transparència i des del diàleg. Perquè creiem que és la manera de fer les coses.    Però vam topar de nou amb una majoria absoluta que no vol escoltar.  Davant la negativa de l'equip de govern, nosaltres diem no a unes maneres de fer que no ens agraden gens , amb presses. Diem no a la manca de diàleg. Diem no a la falta de transparència de l'equip de govern i a una gestió poc participada.   La única cosa que hem demanat ha estat una reunió per buscar consensos amplis. Perquè entenem que construir un institut no és un projecte ni d'un equip de govern ni d'una legislatura.

Governar en democràcia és governar amb transparència

Sovint ens heu sentit dir que volem ajuntaments amb parets de vidre. Els ciutadans hem de poder confiar en els nostres governants i saber en tot moment què es fa, com i quant ha costat. La transparència en la gestió també hauria de ser una necessitat del propi alcalde i també de l'equip de govern, per demostrar que les decisions es prenen de manera honesta i d’acord amb les lleis que la regulen. Si aquestes premisses són importants en qualsevol ajuntament, tingui la composició que tingui, ho és molt més en el cas d’un ajuntament que governa amb majoria absoluta, com el cas de Caldes de Malavella, on els elements de control sobre les seves accions sols es poden exercir quan tothom disposa de la informació. Existeix la llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern, que regula les obligacions dels representants públics: les seves situacions personals, les seves accions, la relació de la despesa dels diners dels ciutadans. Perquè no ens podem quedar només amb paraules i bones intencions. Lamentem que en aquest punt el nostre ajuntament no hagi avançat gaire, malgrat haver fet inversions en mecanismes d’informació com la web. Això genera incertesa sobre com es prenen les decisions i crea desconfiança sobre els interessos que les poden empènyer. Tot i que anem tard, des d'Esquerra Republicana pensem que és urgent en el nostre poble un pla de transparència i així ho vam demanar en el darrer ple municipal.   

Acord dels partits polítics de Caldes de Malavella per no penjar propaganda electoral

Els partits sota signants, d'acord amb el prec de la ciutadania que demana el màxim estalvi en aquesta campanya electoral, hem acordat reduir la despesa electoral no posant propaganda en els carrers de Caldes de Malavella durant la campanya de les eleccions del 26 de juny.  La decisió adoptada afecta només al material que es penja als carrers (banderoles, cartells, pancartes, etc.). Sí que es podran realitzar actes electorals i també s'enviarà la tramesa electoral amb paperetes i programes.   Aquest gest es circumscriu a Caldes de Malavella, tot i que convidem a altres municipis a afegir-s'hi.  En el document adjunt veureu els detalls de l'acord i els partits polítics signants: Convergència, En Comú Podem, PSC i Esquerra Republicana.

Un any a l'ajuntament

Ja ha passat un any d'aquesta legislatura i és moment de fer-ne un balanç. Sempre us hem explicat allò que fem i allò que passa. I ara us parlem de canvis en el nostre grup municipal. Al darrer ple celebrat aquest mes de maig, la nostra companya i portaveu del grup municipal, Isabel Lozano, va anunciar la seva renúncia a l'acta de regidora. Per motius laborals ha pres aquesta decisió, ja que no pot dedicar el temps que voldria i també per certes incompatibilitats ètiques amb el fet de ser regidora i consellera comarcal i el seu nou càrrec a la feina. Qui prendrà el relleu serà el nostre company Oriol Carreras (número 3 a la llista d'ERC). L'Oriol té 27 anys i ha estudiat el Grau de Criminologia a la UdG. En nom dels companys de la secció local volem agraïr aquests més de 5 anys com a regidora al servei del nostre poble a la Isabel Lozano. Moltes gràcies Isabel, per la teva feina, que ha estat molta! Pensant sempre en el millor pel nostre poble i en els nostres veïns i veïnes. I Oriol, desitjar-te molts encerts en aquesta nova etapa que inicies! Secció Local ERC Caldes de Malavella

Les JERC Caldes engeguen la campanya "Fem poble! fem oci alternatiu"

    En aquesta ocasió hem volgut cedir aquest espai als companys de les JERC Caldes, que inicien la campanya “Fem Poble! Fem oci alternatiu”, amb la qual volen demanar més espais d’oci alternatiu al poble. Entenem per oci alternatiu aquelles activitats d’oci dirigides al jovent, que més enllà de servir com a espai de lleure, serveixen com a eina de socialització pels i les joves, promouen la cultura popular, ajuden a la integració de tots els col·lectius, i promouen certs valors positius.   Creiem que els joves de Caldes estan desvinculats del poble. La falta de cohesió entre el jovent ve donada, en gran part, per la falta d’una oferta d’oci dirigida i accessible per a nosaltres. El foment d’aquests espais obriria, a més, les portes a l’organització d’activitats que servissin de trampolí per a tirar endavant projectes individuals o col·lectius impulsats pel propi jovent.   Reivindiquem també que és necessària més confiança per part de l’Ajuntament cap als joves. Creiem que des de l’administració se’ns posen moltes dificultats per organitzar esdeveniments. Les facilitats que donen a les entitats gestionades per adults i les de jovent són completament diferents, i creiem que el primer pas per impulsar un nou model d’oci és que això canviï.   Com a tret de sortida d’aquesta campanya, el 19 de març vam organitzar la 1a semifinal del Destaca’t on van participar Teoria del Qua i Black Crown. El Destaca’t és un concurs per a grups novells de les comarques gironines. El guanyador obté una plaça per tocar a l’Acampada Jove.  

Un avanç del BIM del mes de maig

Un bon ajuntament ha de treballar per tothom, per aquells que viuen al nucli, però també per aquells que viuen a les urbanitzacions i als veïnats del nostre poble. Hem de tenir cura perquè hi hagi uns bons camins que facilitin l'accés al nucli, i per serveis tan bàsics i necessaris com és tenir aigua potable a casa. O vetllar, per exemple, perquè el BIM arribi a totes les cases, no pot ser que veïns de les urbanitzacions es queixin perquè no els hi arriba o perquè arriba tard. Per això, en el darrer Ple Muncipal, Esquerra Republicana va votar a favor per iniciar el projecte d'urbanització del Tourist Club. Ja tocava! Quants anys porten els veïns del Tourist amb carrers malmesos, amb problemes amb l'aigua potable, amb una depuradora que no funciona, sense poder utilitzar la vitroceràmica de la cuina pels problemes continus amb el subministre de la llum o patint les obres de la Nacional II...? És vergonyós que això passi al nostre poble. Esperem veure ben aviat l'inici d'aquestes obres i que no quedi de nou amb paper mullat com tantes altres coses que s'aproven al Ple. I volem acabar recordant una de les festes que any rera any va creixent. Aquest mes d'abril el nostre poble s'ha tornat a mudar per celebrar la Festa de la Malavella. Gràcies a la participació de tots els caldencs i caldenques que feu possible aquesta festa, sabem que són moltes hores de treball i dedicació! Enhorabona i moltes gràcies!      

ERC de La Selva critica la gestió de l'alcalde convergent de Caldes, Salvador Balliu

En una nota de premsa feta pel grup comarcal d'ERC de la Selva s'acusa al President del Consell Comarcal de La Selva, Salvador Balliu, d' amagar la informació sobre el pacte per incorporar el PSC a l' Equip de Govern de l' Ens.Tot i què aquesta notícia va ser categòricament negada a "La Selva Informació" pel Vicepresident del Consell, Martí Nogué, poques hores abans de que comencés el Ple, el passat dimarts 22 de desembre, Salvador Balliu va oficialitzar l' entrada dels tres Consellers Comarcals socialistes al seu Equip de Govern. Segons va explicar ERC al seu comunicat,Balliu va informar al Ple de dues noves resolucions de Presidència, la renovació de delegacions de competències i de la designació dels nous membres de la Comissió Permanent del Ple, què "... no constaven a l' ordre del dia de la comissió informativa,quan ja s' havien tractat quasi la totalitat dels punts". No va ser fins que el portaveu del Grup comarcal d' ERC, Àngel Canosa, va interpel.lar Salvador Balliu sobre l' assignació del Conseller del PSC,José Fernández Celada, a l' àrea de Sostenibilitat,que el President del Consell no va confirmar la incorporació del PSC al seu Equip de Govern. " ... Manifestem la nostra desaprovació pel fet i les formes del President,que ha emmascarat la informació sobre l' acord amb el PSC, fins que no ha estat expressament requerida pel portaveu del nostre Grup. " ... ERC denúncia que aquestes pràctiques són contràries al principi de transparència que exigeix ERC des de la constitució del Consell Comarcal i que el President Balliu de sempre n' ha fet ostentació". En el seu comunicat ERC assegura que el pacte no respon "... a cap necessitat funcional del Consell, ... sí, en tot cas,com a salvaguarda davant la fragilitat d' altres coalicions". Referència clara a què aquestes tres darreres incorporacions (PSC), no han estat del gust d' Independents de La Selva. En sintonia amb les afirmacions del Grup comarcal d' ERC,prenen sentit les reticències del Vicepresident de l'Ens, Martí Nogué, membre destacat d' Independents de La Selva, que està des del principi amb CiU a l'Equip de Govern del Consell Comarcal de La Selva, a reconeixer que el PSC s' incorporava al Govern del Consell.

Ajuntament Caldes de Malavella

Nota de Premsa d'ERC valorant els primers sis mesos de legislatura convergent a Caldes de Malavella

En la valoració dels primers sis mesos de legislatura municipal, amb el govern de majoria absoluta de CiU, ERC de Caldes de Malavella considera que ha estat un període “d’allunyament”. I és que la majoria absoluta “ha fet perdre el contacte entre la gent de Caldes i l’alcalde Salvador Balliu, cada dia més interessat en les seves ambicions polítiques més enllà del municipi”. Cal recordar que l’alcalde caldenc també n’és president del Consell Comarcal de La Selva. “Un trampolí que usa també per pagar favors”, com ha estat el cas del nomenament dins de l’equip de govern comarcal d’un regidor del PSC de Caldes, que en la legislatura municipal del 2011 al 2015 havia format part del govern municipal caldenc, quan CiU tenia minoria. Pels republicans, aquest primer semestre ha estat marcada per “inauguracions faraòniques, com la de les Termes Romanes”, però per contra, “trobem a faltar polítiques socials d’ajuda i d’estímuls per incrementar la participació ciutadana”. Aquesta manca de visió social és la que ERC vol omplir des de l’oposició : “som l’única garantia que a Caldes tirin endavant polítiques socials i progressistes”. Aquesta serà la gran ànima dels republicans pel 2016 a Caldes de Malavella.

ERC, la segona força més votada a Caldes de Malavella en les eleccions del 20-D

Des de l'Executiva d'ERC a Caldes volem felicitar-vos a tothom, militants, simpatitzants i votants per haver aconseguit que el nostre partit hagi estat la segona força més votada al nostre municipi en les eleccions generals del 20 de desembre.   Arriben moments de canvis i gràcies a l'esforç de tots vosaltres i la nova executiva que presideixo estem segurs que ens situaran en el lloc que pertoca.   Els resultats són : En Comú-Podem 778 vots Esquerra Republicana 754 Democràcia i Llibertat 712 PSC- PSOE 452 Ciutadans 345 PP 300 Moltes gràcies Executiva d'ERC de Caldes de Malavella