Caldes de Malavella

Totes les notícies

Nova Executiva ERC Caldes de Malavella

Àlex Hernàndez, nou president de l'Executiva de Caldes de Malavella

Els militants de Caldes de Malavella han votat a favor de la nova Executiva Local d'ERC de Caldes de Malavella. La nova executiva, escollida el dia 5 de desembre, està constituïda per les següents persones : Rosa Ma Pratseballs: Secretària de Finances Carol Bardera : Secretària de Dones i Benestar Social Anna Salado: Secretària d'Organització i Política Municipal Àlex Hernàndez : Secretari de Comunicació i President.  

Candidata Teresa Jordà a Caldes de Malavella 17des2015

La candidata gironina d'ERC al Congrés, Teresa Jordà, parla d'infrastructures des de Caldes de Malavella

La candidata al Congrés, Teresa Jordà, i el candidat al Senat, Jordi Martí, van fer una roda de premsa en la rotonda d'accés a la N-II a Caldes de Malavella. A la fotografia, els dos candidats en el mig acompanyats de la secretària d'Organització i de Política Municipal, Anna Salado, i del responsable de Comunicació i president de la nova executiva, Àlex Hernàndez. La informació que va publicar l'Agència Catalana de Notícies va ser aquesta : " La cap de llista d'ERC per Girona al Congrés, Teresa Jordà, acompanyada del candidat al Senat, Jordi Martí, va voler exemplificar ahir, a peu de l'N-II a Caldes de Malavella, que aquesta carretera és la mostra més clara de la deixadesa de l'Estat cap a les comarques gironines. “Som aquí per denunciar el reiterat maltractament en inversions cap a les nostres comarques. L'N-II n'és una mostra evident, amb només 15 quilòmetres desdoblats dels més de 100 que té en total.” Jordà, a més, va ressaltar que “aquesta és una carretera radial, vital per a l'economia de les comarques gironines i també per a la resta de l'Estat. És una carretera amb una mitjana de 19 morts a l'any, amb un pas de més de mil camions diaris”, va dir. La republicana va parlar també dels greuges constants en els trens de rodalies mentre s'inverteix en un TAV “sense viatgers” i una deficiència de 5.000 milions d'euros en inversions en la xarxa de tren convencional. Un altre dels greuges en infraestructures és el de l'aeroport Girona Costa Brava: “Està sota les ordres d'Aena, que en fixa les taxes. És una situació de deixadesa i de maltractament vers les nostres comarques.” També, i per ERC, el corredor mediterrani és una infraestructura clau per al transport de mercaderies. Els dèficits crònics d'inversió en infraestructures són una mostra dels greuges de l'Estat".

Un avanç del BIM del mes de novembre

Caldes de Malavella és un municipi amb un patrimoni natural i històric. Ho hem dit moltíssimes vegades. Tanmateix sembla que no sempre siguem capaços de tenir cura d’allò que ens fa diferents, d’allò que ens identifica com a poble. Un exemple el tenim al casc antic del nostre poble, el Carrer Major, la Plaça dels Polls,… Cada cop són menys els comerços oberts en aquest barri, un barri que els caldencs veiem, amb tristesa, com poc a poc es va deixant morir. Habitatges buits, locals comercials que han tancat portes, i el problema afegit dels coloms i la brutícia que generen. Els venedors de la zona han fet pinya i recullen signatures. Demanen solucions per reactivar el comerç d’aquesta zona. Des d’Esquerra Republicana ja vam fer propostes la darrera legislatura per recuperar el barri, com la masoveria comercial, un projecte que tot i que es va aprovar per Ple Municipal, veiem com ha quedat guardat en un calaix, com tantes altres coses... A tot plegat, ara hi hem de sumar les recents modificacions que s’han fet per reordenar el trànsit i restringir l’accés a la zona. Algunes modificacions de trànsit i aparcament dins del poble que també han vingut condicionades pel carril bici. Un projecte que s’ha fet sense consultar al poble, que sabem que no ha agradat a molts, i que fins i tot és perillós en alguns carrers, on el carril comparteix vorera amb els vianants o amb les pilones que s’han disposat, on algun veí ja hi ha tingut algun ensurt.

Recordem al president Lluís Companys a Caldes de Malavella

  A les set del matí Caldes de Malavella s'ha sumat al record del president Lluís Companys, assassinat fa 75 anys pel règim franquista. Ahir a la nit enceníem espelmes i les posàvem als nostres balcons. Aquest matí, unes salves en honor al president quan encara era fosc. Durant l'acte, la nostra companya, la Rosa Maria llegia aquest text, escrit per Oriol Junqueras ara fa tres anys, però avui més vigent que mai:  "Intenteu imaginar la matinada del 15 d’octubre de 1940. Esteu presoners en una cel•la. Fa poca estona que heu redactat el vostre testament. A l’exterior del calabós, unes passes s’acosten pel passadís. S’aturen. Ara són els forrellats els que trenquen el silenci de la nit. S’obre la porta. Us venen a buscar. D’aquí una estona, us afusellaran. Sou el president Lluís Companys. En sortir del Castell de Montjuïc, arrossega els peus a causa dels maltractaments soferts durant els interrogatoris a Madrid. El condueixen cap al fossar de Santa Eulàlia, on l’assassinaran. I, mentre avança pel camí de ronda exterior de la fortalesa, veu per darrera vegada la capital del seu país. El país que havia presidit i que havia fet tot el possible per salvar. Un país envaït per un exèrcit que arreu de l’Estat espanyol –des de les Canàries fins a Euskadi i des de Galícia fins a Melilla– s’havia autoanomenat Ejército Nacional; fins que, en entrar al Principat de Catalunya, passa a designar-se en els seus propis documents com a Ejército de Ocupación de Cataluña. Un exèrcit que, en haver entrat al primer poble del Principat, la Pobla de Massaluca, havia reunit els seus habitants a la Plaça de la Vila, i l’oficial que el comanava havia començat el seu discurs dient: “Catalanes, no sois dignos del Sol que os alumbra”. Oficials com el general Solchaga, que –en veure Barcelona des de dalt del Tibidabo– havia exclamat: “¡Dios mío! ¿Quién ha permitido esto? ¡Tantos rojos juntos!”. Aquest era l’exèrcit que està a punt d’executar Lluís Companys.

Un avanç del BIM del mes d'octubre

Hi ha projectes de poble que mereixen i requereixen del consens de totes les formacions polítiques representades a l'ajuntament de Caldes de Malavella. Aquest és el cas del Tanatori. Un servei necessari pel nostre municipi, de fet nosaltres ja ho portàvem en el nostre programa electoral,  i que en en darrer Ple Municipal es va aprovar per unanimitat per poder iniciar els tràmits per engegar-ho. Ara bé, la única cosa que lamentem des d'Esquerra Republicana és que l'equip de govern tenia aquesta idea guardada en el calaix des de feia un any i mig, tal i com va  reconèixer,  i no va voler començar aquest projecte a l'espera dels resultats de les eleccions municipals del passat mes de maig. Pensem que quan es tracta d'un servei pel nostre poble, com aquest és el cas, un Tanatori, no podem perdre el temps d'aquesta manera. Per acabar voldriem agrair als caldencs i caldenques que el passat diumenge 27 de Setembre van anar a votar. Va ser una jornada festiva, amb una elevada participació al nostre municipi, pensem que estem parlant  de gairebé un 77% de participació a Caldes. De debò que us volem donar les gràcies a tots i a totes per ajudar-nos en aquesta campanya. Una campanya on no només hem parlat de política, les emocions han estat a flor de pell. Hem recordat qui som, d'on venim i cap a on volem anar. I el més important: Junts som invencibles. El procés continua endavant. Com ha de ser.

Els mercats setmanals. La nostra reflexió al BIM del setembre

Des d'Esquerra Republicana ja fa temps que ens preocupa la situació dels mercats setmanals del nostre municipi. En els darrers anys hem vist com el mercat dels diumenges, que va nèixer amb la idea d'acollir artesans i productors locals, cada cop té menys parades. Aquest darrer any s'ha intentat dinamitzar-lo amb el Mercat Ecològic, que es celebrava cada primer i tercer diumenge de mes.  Malauradament aquest projecte no ha tingut els resultats esperats i hem sabut que ja no tindrà continuïtat. Lamentem aquesta notícia. I els dimarts tampoc és que la situació millori gaire. Cada cop són menys els paradistes que vénen a Caldes de Malavella. I nosaltres preguntem: Què podem fer per dinamitzar els mercats?  Pot ser que sigui un problema de taxes? O el problema és la ubicació dels nostres mercats? Sabem promoure suficientment els nostres mercats? Sigui com sigui, els mercats són importants per un poble i no els podem deixar morir. I més en un municipi com Caldes, amb una població territorialment tan dispersada. Els mercats són espais de trobada, el dimarts per molts és dia de baixar al poble per anar a comprar.

La proposta d'ERC per eliminar les barreres arquitectòniques a Caldes de Malavella tira endavant i el proper Ple Municipal ja es celebrarà a l'Annex de la Casa Rosa

Eliminar les barreres arquitectòniques a Caldes de Malavella és una de les propostes que duiem al nostre programa electoral. Pensant en un poble per tothom, hem demanat a l'Ajuntament canviar la ubicació del Plens. L'actual sala de Plens, situada al primer pis de la Casa Rosa, no és accessible a aquelles persones amb mobilitat reduïda. Per això hem proposat que a partir d'ara els Plens es celebrin a l'Annex de la Casa Rosa. També hem sol·licitat un estudi per a la detecció i posterior eliminació de les barreres arquitectòniques existents a Caldes. Aquesta moció ha estat aprovada per unanimitat per la resta de forces polítiques. També hem demanat, juntament amb la PIC, que l'Ajuntament s'adhereixi al Protocol d'Excecució de les diligències de llançament als partits judicials de Catalunya. L'objectiu és coordinar totes aquelles actuacions que puguin ajudar i millorar la situació de les persones en situació de vulnerabilitat social pendents d'un procediment de desnonament o execució hipotecària. Creiem que pot ser una bona eina per ajudar als veïns del nostre municipi, afectats per aquesta situació. Ens agradaria pensar que aquest protocol no es quedarà en un calaix, sinò que esperem que des de l'ajuntament s'actuï el més aviat possible. Per últim, només ens queda desitjar-vos a tots una Bona Festa Major i agrair la tasca que fan tots els voluntaris i els Joves Intrèpids perquè la nostra festa sigui tot un èxit. Sense tots vosaltres la nostra Festa no seria la que és. Moltes gràcies!   

ERC Caldes de Malavella proposa fer els Plens municipals a l'Annex de la Casa Rosa i estudiar l'eliminació de les barreres arquitectòniques al municipi

Esquerra Republicana presentarà al Ple de l'Ajuntament de Caldes de Malavella una moció per solicitar un canvi d'ubicació dels Plens ordinaris i extraordinaris.  Des de les primeres regulacions, promulgades la primera meitat de la dècada dels vuitanta, en relació a la integració social de les persones amb discapacitat i la supressió de barreres arquitectòniques, s’ha experimentat una notable millora i s’ha guanyat terreny en l’accessibilitat tant en espais públics com privats. Tot i així, al municipi de Caldes de Malavella, encara queden barreres arquitectòniques pendents d’esborrar, algunes d’elles en espais públics importants com els edificis municipals o les voreres. Actualment  tenim diferents dependències municipals al primer i segon pis de l’Edifici de la Casa Rosa (la ràdio municipal, el Jutjat de Pau, el Servei de recaptació, i la Sala de Plens). Aquests espais no són accessibles a persones amb dificultat de mobilitat. Per aquest motiu demanem: PRIMER. Que es faci un estudi per a fer accessibles aquestes dependències per a persones amb mobilitat reduïda i eliminar així les barreres arquitectòniques. SEGON. Que mentre això no és possible, es canvïin d’ubicació les sessions del Ple Municipal que es celebrin tant de manera ordinària com extraordinària, passant a celebrar-se a la sala de l’Annex de la Casa Rosa. TERCER. Que s’elabori un estudi a nivell municipal per a la detecció i posterior eliminació de les barreres arquitectòniques existents a Caldes de Malavella. Aquesta és la proposta que ERC presentarà el proper dilluns 27 de Juliol, al Ple Municipal de Caldes de Malavella.  Eliminar les barreres arquitectòniques a Caldes de Malavella és una proposta que portàvem al nostre programa electoral, perquè volem un poble per a tothom. #compromísdepoble      

Comencem la legislatura fent números.

Una xifra: 152.062 euros anuals. Aquest és l’import que pagarem entre tots a l’actual equip de govern. En la darrera legislatura el cost salarial era de 92.989,80€, per tant estem parlant d'un increment d'un 63,53% . Indignant... 59.000€ de més! I mentrestant sabem que hi ha famílies a Caldes que s'ho estan passant realment malament....   Des d’Esquerra hem denunciat aquest increment tan elevat dels salaris dels regidors. Per tota resposta se’ns ha dit que a partir d’ara dedicaran més hores a l’Ajuntament....No entenem que hagin de dedicar més hores quan ara l’equip de govern compta amb un regidor més i tampoc entenem que ens parlin d’horaris. Des de quan la tasca d’un regidor es quantifica per hores? No es tracta de 40 hores al mes, ni de 100… Un càrrec públic està sempre al servei del poble, un regidor ho és els set dies de la setmana. O almenys això és el que hauria de ser.   També denunciem unes comissions informatives cada dos mesos i una setmana abans dels plens. Aquestes reunions serveixen per debatre, consultar, aportar iniciatives. Donar la informació una setmana abans del ple és una mostra més de la manca de transparència i de voluntat de diàleg de Convergència. Sabem que una majoria absoluta ja no necessita d'acords amb els grups de l’oposició per poder tirar endavant els temes. Però els regidors que estem a l’oposició també representem una part important de la població de Caldes. Pensem-hi, us convidem a fer números.