Caldes de Malavella

Totes les notícies

ERC de La Selva critica la gestió de l'alcalde convergent de Caldes, Salvador Balliu

En una nota de premsa feta pel grup comarcal d'ERC de la Selva s'acusa al President del Consell Comarcal de La Selva, Salvador Balliu, d' amagar la informació sobre el pacte per incorporar el PSC a l' Equip de Govern de l' Ens.Tot i què aquesta notícia va ser categòricament negada a "La Selva Informació" pel Vicepresident del Consell, Martí Nogué, poques hores abans de que comencés el Ple, el passat dimarts 22 de desembre, Salvador Balliu va oficialitzar l' entrada dels tres Consellers Comarcals socialistes al seu Equip de Govern. Segons va explicar ERC al seu comunicat,Balliu va informar al Ple de dues noves resolucions de Presidència, la renovació de delegacions de competències i de la designació dels nous membres de la Comissió Permanent del Ple, què "... no constaven a l' ordre del dia de la comissió informativa,quan ja s' havien tractat quasi la totalitat dels punts". No va ser fins que el portaveu del Grup comarcal d' ERC, Àngel Canosa, va interpel.lar Salvador Balliu sobre l' assignació del Conseller del PSC,José Fernández Celada, a l' àrea de Sostenibilitat,que el President del Consell no va confirmar la incorporació del PSC al seu Equip de Govern. " ... Manifestem la nostra desaprovació pel fet i les formes del President,que ha emmascarat la informació sobre l' acord amb el PSC, fins que no ha estat expressament requerida pel portaveu del nostre Grup. " ... ERC denúncia que aquestes pràctiques són contràries al principi de transparència que exigeix ERC des de la constitució del Consell Comarcal i que el President Balliu de sempre n' ha fet ostentació". En el seu comunicat ERC assegura que el pacte no respon "... a cap necessitat funcional del Consell, ... sí, en tot cas,com a salvaguarda davant la fragilitat d' altres coalicions". Referència clara a què aquestes tres darreres incorporacions (PSC), no han estat del gust d' Independents de La Selva. En sintonia amb les afirmacions del Grup comarcal d' ERC,prenen sentit les reticències del Vicepresident de l'Ens, Martí Nogué, membre destacat d' Independents de La Selva, que està des del principi amb CiU a l'Equip de Govern del Consell Comarcal de La Selva, a reconeixer que el PSC s' incorporava al Govern del Consell.

Ajuntament Caldes de Malavella

Nota de Premsa d'ERC valorant els primers sis mesos de legislatura convergent a Caldes de Malavella

En la valoració dels primers sis mesos de legislatura municipal, amb el govern de majoria absoluta de CiU, ERC de Caldes de Malavella considera que ha estat un període “d’allunyament”. I és que la majoria absoluta “ha fet perdre el contacte entre la gent de Caldes i l’alcalde Salvador Balliu, cada dia més interessat en les seves ambicions polítiques més enllà del municipi”. Cal recordar que l’alcalde caldenc també n’és president del Consell Comarcal de La Selva. “Un trampolí que usa també per pagar favors”, com ha estat el cas del nomenament dins de l’equip de govern comarcal d’un regidor del PSC de Caldes, que en la legislatura municipal del 2011 al 2015 havia format part del govern municipal caldenc, quan CiU tenia minoria. Pels republicans, aquest primer semestre ha estat marcada per “inauguracions faraòniques, com la de les Termes Romanes”, però per contra, “trobem a faltar polítiques socials d’ajuda i d’estímuls per incrementar la participació ciutadana”. Aquesta manca de visió social és la que ERC vol omplir des de l’oposició : “som l’única garantia que a Caldes tirin endavant polítiques socials i progressistes”. Aquesta serà la gran ànima dels republicans pel 2016 a Caldes de Malavella.

ERC, la segona força més votada a Caldes de Malavella en les eleccions del 20-D

Des de l'Executiva d'ERC a Caldes volem felicitar-vos a tothom, militants, simpatitzants i votants per haver aconseguit que el nostre partit hagi estat la segona força més votada al nostre municipi en les eleccions generals del 20 de desembre.   Arriben moments de canvis i gràcies a l'esforç de tots vosaltres i la nova executiva que presideixo estem segurs que ens situaran en el lloc que pertoca.   Els resultats són : En Comú-Podem 778 vots Esquerra Republicana 754 Democràcia i Llibertat 712 PSC- PSOE 452 Ciutadans 345 PP 300 Moltes gràcies Executiva d'ERC de Caldes de Malavella  

Nova Executiva ERC Caldes de Malavella

Àlex Hernàndez, nou president de l'Executiva de Caldes de Malavella

Els militants de Caldes de Malavella han votat a favor de la nova Executiva Local d'ERC de Caldes de Malavella. La nova executiva, escollida el dia 5 de desembre, està constituïda per les següents persones : Rosa Ma Pratseballs: Secretària de Finances Carol Bardera : Secretària de Dones i Benestar Social Anna Salado: Secretària d'Organització i Política Municipal Àlex Hernàndez : Secretari de Comunicació i President.  

Candidata Teresa Jordà a Caldes de Malavella 17des2015

La candidata gironina d'ERC al Congrés, Teresa Jordà, parla d'infrastructures des de Caldes de Malavella

La candidata al Congrés, Teresa Jordà, i el candidat al Senat, Jordi Martí, van fer una roda de premsa en la rotonda d'accés a la N-II a Caldes de Malavella. A la fotografia, els dos candidats en el mig acompanyats de la secretària d'Organització i de Política Municipal, Anna Salado, i del responsable de Comunicació i president de la nova executiva, Àlex Hernàndez. La informació que va publicar l'Agència Catalana de Notícies va ser aquesta : " La cap de llista d'ERC per Girona al Congrés, Teresa Jordà, acompanyada del candidat al Senat, Jordi Martí, va voler exemplificar ahir, a peu de l'N-II a Caldes de Malavella, que aquesta carretera és la mostra més clara de la deixadesa de l'Estat cap a les comarques gironines. “Som aquí per denunciar el reiterat maltractament en inversions cap a les nostres comarques. L'N-II n'és una mostra evident, amb només 15 quilòmetres desdoblats dels més de 100 que té en total.” Jordà, a més, va ressaltar que “aquesta és una carretera radial, vital per a l'economia de les comarques gironines i també per a la resta de l'Estat. És una carretera amb una mitjana de 19 morts a l'any, amb un pas de més de mil camions diaris”, va dir. La republicana va parlar també dels greuges constants en els trens de rodalies mentre s'inverteix en un TAV “sense viatgers” i una deficiència de 5.000 milions d'euros en inversions en la xarxa de tren convencional. Un altre dels greuges en infraestructures és el de l'aeroport Girona Costa Brava: “Està sota les ordres d'Aena, que en fixa les taxes. És una situació de deixadesa i de maltractament vers les nostres comarques.” També, i per ERC, el corredor mediterrani és una infraestructura clau per al transport de mercaderies. Els dèficits crònics d'inversió en infraestructures són una mostra dels greuges de l'Estat".

Un avanç del BIM del mes de novembre

Caldes de Malavella és un municipi amb un patrimoni natural i històric. Ho hem dit moltíssimes vegades. Tanmateix sembla que no sempre siguem capaços de tenir cura d’allò que ens fa diferents, d’allò que ens identifica com a poble. Un exemple el tenim al casc antic del nostre poble, el Carrer Major, la Plaça dels Polls,… Cada cop són menys els comerços oberts en aquest barri, un barri que els caldencs veiem, amb tristesa, com poc a poc es va deixant morir. Habitatges buits, locals comercials que han tancat portes, i el problema afegit dels coloms i la brutícia que generen. Els venedors de la zona han fet pinya i recullen signatures. Demanen solucions per reactivar el comerç d’aquesta zona. Des d’Esquerra Republicana ja vam fer propostes la darrera legislatura per recuperar el barri, com la masoveria comercial, un projecte que tot i que es va aprovar per Ple Municipal, veiem com ha quedat guardat en un calaix, com tantes altres coses... A tot plegat, ara hi hem de sumar les recents modificacions que s’han fet per reordenar el trànsit i restringir l’accés a la zona. Algunes modificacions de trànsit i aparcament dins del poble que també han vingut condicionades pel carril bici. Un projecte que s’ha fet sense consultar al poble, que sabem que no ha agradat a molts, i que fins i tot és perillós en alguns carrers, on el carril comparteix vorera amb els vianants o amb les pilones que s’han disposat, on algun veí ja hi ha tingut algun ensurt.

Recordem al president Lluís Companys a Caldes de Malavella

  A les set del matí Caldes de Malavella s'ha sumat al record del president Lluís Companys, assassinat fa 75 anys pel règim franquista. Ahir a la nit enceníem espelmes i les posàvem als nostres balcons. Aquest matí, unes salves en honor al president quan encara era fosc. Durant l'acte, la nostra companya, la Rosa Maria llegia aquest text, escrit per Oriol Junqueras ara fa tres anys, però avui més vigent que mai:  "Intenteu imaginar la matinada del 15 d’octubre de 1940. Esteu presoners en una cel•la. Fa poca estona que heu redactat el vostre testament. A l’exterior del calabós, unes passes s’acosten pel passadís. S’aturen. Ara són els forrellats els que trenquen el silenci de la nit. S’obre la porta. Us venen a buscar. D’aquí una estona, us afusellaran. Sou el president Lluís Companys. En sortir del Castell de Montjuïc, arrossega els peus a causa dels maltractaments soferts durant els interrogatoris a Madrid. El condueixen cap al fossar de Santa Eulàlia, on l’assassinaran. I, mentre avança pel camí de ronda exterior de la fortalesa, veu per darrera vegada la capital del seu país. El país que havia presidit i que havia fet tot el possible per salvar. Un país envaït per un exèrcit que arreu de l’Estat espanyol –des de les Canàries fins a Euskadi i des de Galícia fins a Melilla– s’havia autoanomenat Ejército Nacional; fins que, en entrar al Principat de Catalunya, passa a designar-se en els seus propis documents com a Ejército de Ocupación de Cataluña. Un exèrcit que, en haver entrat al primer poble del Principat, la Pobla de Massaluca, havia reunit els seus habitants a la Plaça de la Vila, i l’oficial que el comanava havia començat el seu discurs dient: “Catalanes, no sois dignos del Sol que os alumbra”. Oficials com el general Solchaga, que –en veure Barcelona des de dalt del Tibidabo– havia exclamat: “¡Dios mío! ¿Quién ha permitido esto? ¡Tantos rojos juntos!”. Aquest era l’exèrcit que està a punt d’executar Lluís Companys.

Un avanç del BIM del mes d'octubre

Hi ha projectes de poble que mereixen i requereixen del consens de totes les formacions polítiques representades a l'ajuntament de Caldes de Malavella. Aquest és el cas del Tanatori. Un servei necessari pel nostre municipi, de fet nosaltres ja ho portàvem en el nostre programa electoral,  i que en en darrer Ple Municipal es va aprovar per unanimitat per poder iniciar els tràmits per engegar-ho. Ara bé, la única cosa que lamentem des d'Esquerra Republicana és que l'equip de govern tenia aquesta idea guardada en el calaix des de feia un any i mig, tal i com va  reconèixer,  i no va voler començar aquest projecte a l'espera dels resultats de les eleccions municipals del passat mes de maig. Pensem que quan es tracta d'un servei pel nostre poble, com aquest és el cas, un Tanatori, no podem perdre el temps d'aquesta manera. Per acabar voldriem agrair als caldencs i caldenques que el passat diumenge 27 de Setembre van anar a votar. Va ser una jornada festiva, amb una elevada participació al nostre municipi, pensem que estem parlant  de gairebé un 77% de participació a Caldes. De debò que us volem donar les gràcies a tots i a totes per ajudar-nos en aquesta campanya. Una campanya on no només hem parlat de política, les emocions han estat a flor de pell. Hem recordat qui som, d'on venim i cap a on volem anar. I el més important: Junts som invencibles. El procés continua endavant. Com ha de ser.

Els mercats setmanals. La nostra reflexió al BIM del setembre

Des d'Esquerra Republicana ja fa temps que ens preocupa la situació dels mercats setmanals del nostre municipi. En els darrers anys hem vist com el mercat dels diumenges, que va nèixer amb la idea d'acollir artesans i productors locals, cada cop té menys parades. Aquest darrer any s'ha intentat dinamitzar-lo amb el Mercat Ecològic, que es celebrava cada primer i tercer diumenge de mes.  Malauradament aquest projecte no ha tingut els resultats esperats i hem sabut que ja no tindrà continuïtat. Lamentem aquesta notícia. I els dimarts tampoc és que la situació millori gaire. Cada cop són menys els paradistes que vénen a Caldes de Malavella. I nosaltres preguntem: Què podem fer per dinamitzar els mercats?  Pot ser que sigui un problema de taxes? O el problema és la ubicació dels nostres mercats? Sabem promoure suficientment els nostres mercats? Sigui com sigui, els mercats són importants per un poble i no els podem deixar morir. I més en un municipi com Caldes, amb una població territorialment tan dispersada. Els mercats són espais de trobada, el dimarts per molts és dia de baixar al poble per anar a comprar.