Caldes de Malavella

Totes les notícies

Esquerra Caldes de Malavella signa els compromisos de l'ANC i l'AMI

Isabel Lozano, alcaldable d'Esquerra a Caldes de Malavella, i acompanyada per l'Oriol Carreras, número tres a la llista, ha signat els compromisos de l'ANC i l'AMI per les eleccions municipals del proper 24 de maig.  Aquest acte reforça el compromís d'Esquerra Republicana de Caldes de Malavella amb les demandes de les entitats sobiranistes i amb el procés d'independència.  #compromísdepaís #compromísdepoble

La Junta Electoral dóna la raó a ERC per la denúncia de les pancartes

Esquerra Republicana de Caldes de Malavella va denunciar el passat divendres 24 d'abril a la Junta Electoral de Santa Coloma de Farners les pancartes que l'Ajuntament va instal·lar en algunes zones del municipi amb el lema “Estem millorant Caldes. Treballem per tu!” Aquestes pancartes estaven penjades, per exemple, a la zona esportiva i al Parc de les Roques. Des d'Esquerra creiem que eren electoralistes i partidistes i que vulneraven la Llei Orgànica del Règim electoral Central. No som l'únic partit que ha presentat aquesta denúncia. La Junta Electoral ens ha donat la raó i les pancartes s'han hagut de treure. Lamentem que passin aquestes coses. No ens agrada l'ús partidista que fan alguns partits, abusant d'una situació privilegiada, ni tampoc la manca d'ètica política que veiem en determinades actituds. No tot s'hi val.        

ERC planificarà per Caldes de Malavella un urbanisme ‘integrador per a les persones i potenciador dels eixos públics’

La candidatura d’Esquerra a Caldes de Malavella planificarà pels propers 4 anys un urbanisme “pensat en les persones” i alhora “potenciador dels eixos públics” que necessita aquest municipi, un dels més grans territorialment de la Selva i amb una població  de 7000 habitants. L’alcaldable republicana, Isabel Lozano, es presenta com l’alternativa pel bon govern de Caldes: ‘davant l’obsessió focalitzada d’uns i la política de desídia dels altres’, afirma. Davant d’això, ERC ha dissenyat un urbanisme ‘integrador de totes les necessitats que té el nostre municipi’. A tall d’exemple, aquesta visió integradora significa “relligar i fer avançar conjuntament” conceptes com reformes viàries, millores en les comunicacions, reformes urbanístiques, l’aposta per a nous focus de vida social i econòmica.   Una de les propostes és el de potenciar un eix comercial. En el municipi hi ha dos grans pols de vida econòmica, i pels republicans, “cal cohesionar-los i promocionar-los perquè tothom en surti beneficiat”.  Un altre exemple és la proposta de la reforma de la cèntrica plaça Sant Esteve. Pels republicans això cal fer-ho amb “un gran consens veïnal”, que passa obligatòriament “per promoure la participació i negociar amb tothom” per trobar la millor solució urbanística d’aquesta plaça.    

ERC defensa per Caldes de Malavella un ajuntament "motor dels canvis" que necessita el municipi selvatà

La candidatura d’Esquerra a Caldes de Malavella defensa un ajuntament que sigui “el motor dels canvis” que el municipi selvatà necessita per encarar els reptes dels propers anys. L’alcaldable Isabel Lozano té ben clar que “un municipalisme fort implica que el futur govern sàpiga reactivar la societat caldenca”. En la legislatura que ara s’esgota, Caldes de Malavella s’hi ha trobat “entre el no constant i permanent d’uns, i la política d’aparador dels altres”. Això en parer d’ERC “ens ha fet perdre un munt d’oportunitats per millorar Caldes”. Per a la propera legislatura, Esquerra proposa un Ajuntament “transparent i cohesionador” que impulsi un Caldes “que sàpiga beneficiar-se de la diversitat que representen el nucli , els veïnats i les urbanitzacions”. La transparència també serà fonamental pels republicans: “el govern local és de tothom, i això significa obrir-lo i que sigui accessible”, explica Isabel Lozano. També, dins la línia d’un govern local motor de canvis, els republicans defensen un ajuntament “emprenedor pel que fa a la microeconomia local” per promoure una reactivació econòmica. Per governar els propers quatre anys, ERC també aposta pel concepte de “municipi sostenible” que significa una doble via de progrés: pel que fa a la qualitat de vida, tot millorant els grans espais verds de Caldes, com el que hauria d'esdevenir una senyal pròpia de la identitat caldenca.

ERC aprova la candidatura per ser alternativa de govern a Caldes de Malavella

L'assemblea local d'ERC va aprovar ahir dijous a la nit la llista de candidats de Caldes de Malavella. La llista és encapçalada per primera vegada per una dona, l'actual regidora Isabel Lozano. Un total de 20 persones formen la candidatura que es presenta com “l'alternativa a governar Caldes davant la postura del no d'alguns, com les polítiques d'aparador d'uns altres”. L’alcaldable d’ERC Caldes, Isabel Lozano, destaca que ‘els candidats fan una llista transversal i compensada. Així, hi ha un equilibri de gent de totes les edats, amb una representant de les JERC. A més a més, igualment, la heterogeneïtat territorial de Caldes també n'és ben visible gràcies a candidats residents tan al nucli, com als veïnats i a les urbanitzacions’. Lozano ha afegit que ‘el projecte d’ERC és un projecte per fer que el poble de Caldes de Malavella faci un gir en les maneres de fer política. Volem fer una política per i pels habitants del poble, apostant per les persones, pels valors republicans i per la política transparent i al servei dels caldencs’.  ERC de Caldes de Malavella ha renovat profundament la llista, gràcies al compromís tant dels militants com dels independents que en formen part. La candidatura d'Esquerra Republicana està formada per les següents persones: 1- Isabel Lozano i Ruiz 2- Esther Domínguez i Tarré 3- Oriol Carreras i Subirana 4- Dídac López i Viñas  5- Clàudia Solés i Trobat  6- Pere Gil i Ruiz 7- Àlex Hernàndez i Orellana 8- Fina López i Burch 9- Albert Salado i Pratseballs 10- Anna Tresserras i López 11- Judit Sarrà i Puig 12- Lluc Rando i Fernàndez 13- Jordi Canet i Malagelada 14- Francesc Parés i Fabrellas 15- Andreu Borderia i Rabassa 16- Anna Garcia de la Iglesia 17- Joan Juanola i Franquesa 18- Clàudia Freixas Boada 19- Francesca Ros i Bacardit 20- Josep Senar Castillón   COMUNICAT - ERC aprova la candidatura per ser alternativa de govern a Caldes de MalavellL’alcaldable d’ERC Caldes, Isabel Lozano, destaca que ‘els candidats fan una llista transversal i compensada.

ESQUERRA, LA FORÇA DE L'EQUIP

El proper 24 de maig estem convocats per a les eleccions municipals. Votarem per triar l’alcalde, els regidors i quin projecte polític volem per Caldes de Malavella. Des d’Esquerra Republicana de Catalunya ho tenim ben clar: volem un municipi impregnat de valors republicans, és a dir, amb una forta cohesió social, amb una rotunda aposta pel progrés col·lectiu i per la justícia social, i ben identificat amb la independència de Catalunya. Aquests eixos són els que han mogut la feina d’ERC a l’Ajuntament en aquesta legislatura que s’acaba. I són els valors que continuarem impulsant en els propers quatre anys. A tot això, cal sumar-hi la força del nostre partit. ERC de Caldes la formen caldencs i caldenques, de soca-rel i nouvinguts, i això ens dóna una força vital i cohesionadora. Som presents a tot arreu: al nucli, als veïnats i a les urbanitzacions. I continuem sumant: tenim la força de l’ERC present al Consell Comarcal de la Selva, igual que als parlaments de Madrid i Europa, i tota la força del nostre gran grup al Parlament de Catalunya.  Treballem per Caldes des de tot arreu perquè hi ha temes que superen els nostres límits geogràfics. Penseu en la creació de la nova escola La Benaula, on ha estat tan important la força dels parlamentaris republicans a Barcelona. Penseu en tants i tants exemples en els quals es demostra que podem millorar Caldes sumant-hi tot el que ERC posa a l’abast del nostre municipi... Això ens diferencia totalment d’altres propostes que afirmen que només pensen en el nostre municipi. ERC té arrels sòlidament caldenques però les seves branques arriben molt més enllà. Però també ens diferenciem d’altres propostes que parlen de Caldes només des de la perspectiva dels lideratges i de les legítimes ambicions personals. ERC té en la seva genètica el valor republicà de la igualtat i de la col·lectivitat. Sabem i volem treballar en equip. Durant els darrers quatre anys hem col·laborat i hem donat suport al govern local quan els projectes eren beneficiosos pel conjunt de Caldes.

Torna l'estelada de llum a Caldes de Malavella

Dissabte a les vuit del vespre us esperem a la Plaça de l'Església per tornar a encendre junts una flama per la llibertat, tal i com vam fer l'any passat. Volem commemorar amb aquest gest la proclamació de la República.  República és llibertat.  Vine i ajuda'ns a encendre l'estelada de llum.  Us esperem!

Un avanç del BIM del mes de març: Les lliçons del Carnaval

El Carnestoltes de Caldes ha estat tot un èxit: hem superat de llarg el miler de participants i de visitants, i això ha significat un gran esclat promocional de la nostra vila. Felicitem-nos-en !! I especialment als Embarrakaldats per engegar aquest projecte i treballar per fer-ho possible! Però també cal exigir que a la propera edició, el futur equip de govern sigui més conscient i tingui una millor previsió respecte a la circulació. I és que durant gairebé 3 hores la principal artèria de circulació, la carretera de Llagostera, va quedar tallada al trànsit i la senyalització de les vies alternatives va ser deficient i molts visitants van acabar perduts per Aigües Bones. Era tan difícil organitzar una reunió prèvia amb la Policia Local i preparar les senyalitzacions per sortir del nostre municipi? O és que l’actual equip de govern no va preveure l’èxit del Carnaval de Caldes? Desitgem que el proper govern ho faci millor que aquest.

Isabel Lozano, alcaldable d'Esquerra Republicana a Caldes de Malavella

Una dona valenta, inconformista, rigurosa en la feina. La Isabel és d'aquelles persones amb qui et pots passar llargues estones parlant. Ja sigui del poble, del país, dels nens...Propera i coherent amb les seves conviccions. I reflexiva, sempre treballa pensant en les persones, en allò que és millor pel nostre poble. La Isabel és, com tants de nosaltres, filla del mestissatge, convivint amb arrels catalanes i andaluses. Va nèixer a Sant Feliu de Guíxols però ja fa més de 15 anys que viu a Caldes de Malavella. Aquí hi ha construït la seva llar. I aquí hi han nascut els seus dos fills, l'Albert i el Roger.  La Isabel Lozano és Graduada en Direcció i Gestió d'Empreses i té un màster en Gestió Fiscal i Direcció Tributària. Des de l'any 2006 la Isabel és la Cap d'Administració i Comptabilitat de la Fundació SERGI,  una fundació que treballa en l'àmbit de la pedagogia social, la immigració, el lloguer d'habitatge social, els plans d'acollida i ciutadania i s'hi imparteix també formació a pedagogs, educadors, treballadors socials i mestres. La seva vinculació amb Esquerra ve de lluny. El seu besavi va ser militant d'ERC i, com molts catalans va haver de fugir buscant exili acompanyant el president Companys després de la Guerra Civil. La seva història familiar i les seves inquietuds socials la van apropar a Esquerra Republicana. És militant des del 2005 i dins la secció local de Caldes de Malavella ha ocupat diferents càrrecs. Fora de l'àmbit local i pel seu perfil professional, va ser designada, el novembre del 2011, una dels tres auditors interns de comptes del nostre partit. Dins la secció local ha ocupat el càrrec de Secretària de la Dona, va ser la Presidenta de la Secció Local i des del maig del 2011 és regidora d'ERC a l'Ajuntament de Caldes de Malavella i portaveu del grup municipal. Ningú pot qüestionar la tasca que ha realitzat aquests darrers anys com a regidora a Caldes de Malavella. La Isabel ha presentat moltes propostes que han arribat a Ple; ja fossin en l'àrea de l'habitatge social, joventut, recursos energètics, o presentant millores en els pressupostos del municipi.