Caldes de Malavella

Totes les notícies

Torna l'estelada de llum a Caldes de Malavella

Dissabte a les vuit del vespre us esperem a la Plaça de l'Església per tornar a encendre junts una flama per la llibertat, tal i com vam fer l'any passat. Volem commemorar amb aquest gest la proclamació de la República.  República és llibertat.  Vine i ajuda'ns a encendre l'estelada de llum.  Us esperem!

Un avanç del BIM del mes de març: Les lliçons del Carnaval

El Carnestoltes de Caldes ha estat tot un èxit: hem superat de llarg el miler de participants i de visitants, i això ha significat un gran esclat promocional de la nostra vila. Felicitem-nos-en !! I especialment als Embarrakaldats per engegar aquest projecte i treballar per fer-ho possible! Però també cal exigir que a la propera edició, el futur equip de govern sigui més conscient i tingui una millor previsió respecte a la circulació. I és que durant gairebé 3 hores la principal artèria de circulació, la carretera de Llagostera, va quedar tallada al trànsit i la senyalització de les vies alternatives va ser deficient i molts visitants van acabar perduts per Aigües Bones. Era tan difícil organitzar una reunió prèvia amb la Policia Local i preparar les senyalitzacions per sortir del nostre municipi? O és que l’actual equip de govern no va preveure l’èxit del Carnaval de Caldes? Desitgem que el proper govern ho faci millor que aquest.

Isabel Lozano, alcaldable d'Esquerra Republicana a Caldes de Malavella

Una dona valenta, inconformista, rigurosa en la feina. La Isabel és d'aquelles persones amb qui et pots passar llargues estones parlant. Ja sigui del poble, del país, dels nens...Propera i coherent amb les seves conviccions. I reflexiva, sempre treballa pensant en les persones, en allò que és millor pel nostre poble. La Isabel és, com tants de nosaltres, filla del mestissatge, convivint amb arrels catalanes i andaluses. Va nèixer a Sant Feliu de Guíxols però ja fa més de 15 anys que viu a Caldes de Malavella. Aquí hi ha construït la seva llar. I aquí hi han nascut els seus dos fills, l'Albert i el Roger.  La Isabel Lozano és Graduada en Direcció i Gestió d'Empreses i té un màster en Gestió Fiscal i Direcció Tributària. Des de l'any 2006 la Isabel és la Cap d'Administració i Comptabilitat de la Fundació SERGI,  una fundació que treballa en l'àmbit de la pedagogia social, la immigració, el lloguer d'habitatge social, els plans d'acollida i ciutadania i s'hi imparteix també formació a pedagogs, educadors, treballadors socials i mestres. La seva vinculació amb Esquerra ve de lluny. El seu besavi va ser militant d'ERC i, com molts catalans va haver de fugir buscant exili acompanyant el president Companys després de la Guerra Civil. La seva història familiar i les seves inquietuds socials la van apropar a Esquerra Republicana. És militant des del 2005 i dins la secció local de Caldes de Malavella ha ocupat diferents càrrecs. Fora de l'àmbit local i pel seu perfil professional, va ser designada, el novembre del 2011, una dels tres auditors interns de comptes del nostre partit. Dins la secció local ha ocupat el càrrec de Secretària de la Dona, va ser la Presidenta de la Secció Local i des del maig del 2011 és regidora d'ERC a l'Ajuntament de Caldes de Malavella i portaveu del grup municipal. Ningú pot qüestionar la tasca que ha realitzat aquests darrers anys com a regidora a Caldes de Malavella. La Isabel ha presentat moltes propostes que han arribat a Ple; ja fossin en l'àrea de l'habitatge social, joventut, recursos energètics, o presentant millores en els pressupostos del municipi.

La regidora d'ERC, Isabel Lozano, demana a l'Ajuntament de Caldes que organitzi una sessió informativa sobre les novetats fiscals que afecten a les entitats

El passat 31 de gener la secció local d'Esquerra va organitzar una taula participativa per parlar del teixit associatiu de Caldes de Malavella. En aquella reunió es va parlar que podria ser una bona iniciativa organitzar una sessió informativa, en la que hi pugués participar algun assessor fiscal, i on les entitats puguessin aclarir els dubtes que tenen davant la nova legislació aprovada per l'estat espanyol. Per aquest motiu la regidora d'Esquerra Republicana, Isabel Lozano, ha demanat a l'Ajuntament de Caldes que organitzi una sessió informativa adreçada a les entitats del nostre poble per donar l'assessorament necessari.  Tot i que fins ara la llei que no s'ha aplicat i ha permès que les entitats continuessin funcionant sense declarar les activitats econòmiques que desenvolupen, amb la llei a la mà les entitats haurien de declarar a hisenda tant l'impost de societats, com l'IVA, com els ingressos i despeses que superin els tres mil euros l'any. Cal recordar que aquesta llei, que fa uns mesos va aixecar molt d'enrenou perquè obligava els clubs esportius a tenir donats d'alta com a treballadors tots els monitors i entrenadors de l'esport de base, s'ha d'aplicar també a totes les entitats, fet que dificulta amb molts casos l'activitats d'aquestes associacions. 

Un avanç del BIM del mes de febrer.

A Esquerra treballem pensant sempre en el nostre poble i els nostres veïns, presentant moltes propostes a l'equip de govern per millorar la qualitat de vida de les famílies de Caldes. La darrera moció presentada ha estat una proposta per impulsar l'aplicació de la tarifa social de l'aigua, de manera que les famílies amb les rendes més baixes puguin disposar d'un preu bonificat. Creiem que és una bona proposta i necessària en els moments que vivim.  Malauradament hi ha qui no entèn que la feina cal fer-la cada dia, i que des de l'oposició cal treballar també pel nostre municipi i per totes aquelles persones que en el seu dia van confiar amb nosaltres. Ara ens titllen d'electoralistes i demagogs per presentar aquesta moció perquè estem a cinc mesos d'unes eleccions municipals. Així doncs, què fem? Deixem de treballar aquests mesos que falten? Ens dediquem a criticar tot allò que no ens agrada? No, aquest no és el nostre tarannà. Des d'Esquerra hem estat coherents des del primer moment, apostant per una oposició constructiva, aportant idees, escoltant, parlant. Perquè nosaltres treballem pel nostre poble més enllà d'uns resultats cada quatre anys.   

ERC Caldes vol impulsar mesures per ajudar a les famílies econòmicament vulnerables

El grup municipal d’ERC a Caldes de Malavella presentarà al proper ple un seguit de propostes per ajudar a aquelles famílies que es trobin en situació de vulnerabilitat econòmica i en relació al subministrament d’aigua potable municipal. La portaveu d’ERC, Isabel Lozano, ha explicat que ‘volem impulsar l’aplicació de la tarifa social de l’aigua, de manera que les famílies amb les rendes més baixes puguin disposar d’un preu bonificat’. La tarifa social de l’aigua bonifica el preu de l’aigua en funció d’uns llindars de renda dels usuaris. Lozano ha afegit que ‘en el moment actual de dificultats econòmiques de les famílies les administracions públiques han d’actuar amb eficàcia i decididament per reduir aquestes dificultats i mantenir la qualitat de vida dels nostres ciutadans’.  ERC Caldes també proposa aplicar criteris anàlegs a les mesures contingudes en el Decret contra la pobresa energètica que h impulsat la Generalitat, de manera que les famílies amb més dificultats econòmiques puguin allargar el pagament de la taxa de subministrament d’aigua potable i evitar així el tall d’aquest subministrament bàsic.

Com t'imagines Caldes de Malavella? Vine i explica'ns-ho

A Caldes de Malavella tenim un patrimoni únic. Tenim història, tenim llegendes, tenim aigües màgiques i aigües termals. Tenim ermites i tenim tradicions. Tenim música i tenim sardanes. Tenim unes Termes Romanes i tenim un Camp dels Ninots. I tenim tantes i tantes coses! Però sabem explicar tot allò que tenim? Sabem cuidar aquest llegat que ens ha deixat la història? Què podem fer per potenciar el turisme cultural? Quin poble volem? Són suficients els equipaments culturals del municipi? El proper dissabte 17 de gener, a les set de la tarda, farem la segona taula participativa al Casino de Caldes. Aquest cop, per parlar de cultura i patrimoni. Tens una idea, una proposta que ens vols fer arribar? Et preocupa alguna cosa? Vine i parlem-ne. T'esperem!  

Un avanç del BIM del mes de gener. Aquest cop parlem dels companys de les JERC Caldes de Malavella

  Aquest mes dediquem aquest espai del BIM a les JERC Caldes de Malavella. El passat 20 de desembre va tenir lloc la seva presentació oficial, en un acte on vam comptar amb en Gerard Gómez, portaveu de les JERC Nacional, en David Pujol, ex-militant de les JERC i actual President Comarcal d’ERC a l’Alt Empordà, i amb la diputada a Madrid Teresa Jordà. Creiem en el paper, importantíssim, que han de tenir els joves al nostre poble, i al país, perquè ells són una peça clau per millorar-lo. L'objectiu de les JERC és conscienciar i mobilitzar el jovent, aprofitant la seva empenta, la seva energia, i perquè no, la seva rebel·lia.  Des d'Esquerra volem felicitar al grup de joves de la JERC, que ja són una bona colla, i els engresquem a seguir creixent i treballant pel nostre municipi, per apropar la política als més joves, fonamentant els valors del republicanisme i el socialisme, com a sistema polític, econòmic i de valors. Podeu contactar amb els companys de les JERC a les xarxes. Al twitter: @JERCCaldesMal ; Facebook: Jerc Caldes i a l'Instagram: JERCCALDESMALAVELLA      

ERC i els regidors de la comarca de la Selva critiquen la ‘parafernàlia’ de la inauguració del desdoblament de la NII entre Caldes de Malavella i Sils

Esquerra Republicana de Catalunya i els regidors de la comarca de la Selva consideren que la inauguració d’ahir del desdoblament de la Nacional II entre Caldes de Malavella i Sils ha estat una parafernàlia, amb més promeses i anuncis de la ministra Ana Pastor, que com sempre, no s’acaben complint. Aquest tram, de poc més de sis quilòmetres que arriba amb 7 anys de retard, i que és una mostra clara del menysteniment de l’Estat cap a les comarques gironines i cap a Catalunya. Les obres d’aquest tram van començar el 2007 durant el segon mandat del PSOE, però la constructora va fer fallida i les va deixar empantenegades  el juliol de 2009. Per ERC, aquesta carretera només és utilitzada electoralment. Quan els governs del PP i del PSOE s’hi interessen és perquè hi ha eleccions i després tot són promeses que se les emporta el vent. El desdoblament de la Nacional II és una de les reivindicacions històriques del territori, ja que aquesta via és una de les més perilloses de tot l’Estat amb una mitjana de víctimes de 19 morts l’any. Amb els quilòmetres desdoblats fins avui, només se n’han desdoblat  14 aproximadament, dels 106 totals. El que s’havia d’haver fet, enlloc d’una inauguració ‘a bombo i plateret’ és per ERC, un homenatge a les víctimes mortals que ha causat aquesta perillosa carretera i el risc permanent dels milers de conductors que hi circulen diàriament.