Caldes de Malavella

Totes les notícies

Com t'imagines Caldes de Malavella? Vine i explica'ns-ho

Dissabte que ve  iniciem la primera taula participativa, en aquest cas per parlar de joventut i educació.  Teniu una proposta per fer-nos arribar? Una idea? Una il·lusió? Veniu i expliqueu-nos-ho,  Des d'Esquerra Republicana estem convençuts que hi ha una altra manera de fer política, més propera, on totes les veus hi han de tenir cabuda i han de ser escoltades. La teva també. Ja ho hem altres vegades, i no ens cansarem mai de dir-ho. Tenim la mà estesa per treballar, el nostre compromís és amb Caldes de Malavella. I de nou fem una crida a la participació ciutadana. Per saber quin municipi volem, quines són les necessitats del nostre poble i de la seva gent.  Escoltar-vos per avançar i crèixer. Conèixer de primera mà les vostres inquietuds, els vostres problemes, les propostes que ens pugueu fer arribar... Ens han de servir per preparar un programa electoral més plural i participatiu. Un projecte que ha de ser el de tots. I que ha de ser més proper als nostres veïns i a les realitats tan diverses de Caldes de Malavella. Aquest és el nostre projecte. T'hi sumes? Dissabte 29 de novembre a les set de la tarda t'esperem a Cal Ferrer de la Plaça. Vine i participa!

Caldes té el pressupost social més important dels darrers anys gràcies a les propostes d'ERC

Caldes de Malavella va celebrar dilluns passat el ple ordinari on es van debatre els pressupostos de l'any 2015. Amb les aportacions d'Esquerra s'ha incrementat un 150% el pressupost de Benestar. Per tant, des d'ERC els valorem positivament ja que 'ens trobem en el pressupost més social dels darrers anys'. Esquerra ha aconseguit que en aquests pressupostos s'hagin acordat partides relacionades amb Habitatge Social, Servei d'Atenció Domiciliària i també un augment de la partida destinada al SIAD, així com un projecte per engegar uns horts socials i ecològics a Caldes.  La regidora d'ERC, Isabel Lozano, ha remarcat que 'hem pogut incidir per reforçar la transparència de les actuacions, dels pressupostos i de la informació de l’Ajuntament'. ERC Caldes també s'ha compromès a fer un seguiment de totes aquestes propostes per tal que es duguin a terme. 'Hem donat suport per destinar recursos per a fer polítiques de joves, educant des del carrer  i fent accions conjuntes des de l’àrea de Joventut i el jovent de Caldes. Es tirarà endavant una pista de skate, una proposta sorgida d'un procés de participació entre els joves'. ERC destaca com a altres partides importants: la partida per arreglar el polivalent amb grades i vestuaris per tal de dignificar tota la zona esportiva; l'inici d'una primera fase per arreglar la Riera de Santa Maria (tot i que des d'Esquerra voliem que es pressupostés tot el projecte enlloc de fer-ho en dos fases). Pensant en les persones, treballant des del diàleg, la participació i la transparència, el grup d’Esquerra hem estès la mà per treballar pensant en allò què és millor per Caldes de Malavella. Perquè el nostre és un #compromísdepoble.

Caldes de Malavella, un poble de tots i per a tots

Des d'Esquerra Republicana estem convençuts que hi ha una altra manera de fer política, més propera, on totes les veus hi han de tenir cabuda i han de ser escoltades. La teva també. Ho hem dit moltes vegades, i no ens cansarem mai de dir-ho. Tenim la mà estesa per treballar, el nostre compromís és amb Caldes de Malavella. I de nou fem una crida a la participació ciutadana. Per saber quin municipi volem, quines són les necessitats del nostre poble, per poder seguir treballant per Caldes ens cal la vostra ajuda. Per aquest motiu hem programat unes taules rodones on posarem damunt la taula aquells temes que ens preocupen: educació, joventut, urbanisme, promoció econòmica... Ens agradaria comptar amb la vostra participació, per saber què en penseu, què és allò que caldria millorar. Aquestes jornades començaran el proper mes de novembre i ja us anirem informant de les dates i dels temes de debat a mesura que les tinguem confirmades.   Escoltar-vos per avançar i crèixer. Conèixer de primera mà les vostres inquietuds, els vostres problemes, les propostes que ens pugueu fer arribar ens serviran per preparar un programa electoral més plural i participatiu. Un projecte que ha de ser el tots. I que ha de ser més proper als nostres veïns i a les realitats de Caldes de Malavella. Aquest és el nostre projecte. T'hi sumes? T'esperem!        

Un avanç del BIM del mes d'octubre

Un poble no es construeix en un any, ni en una legislatura. Hi ha projectes que requereixen temps i el compromís de tots. A Esquerra sempre hem apostat per fer de Caldes un municipi de referència de  turisme termal, esportiu i de salut. Per això sempre hem defensat la recuperació de l'Estadi Vall-llobera, després del nyap de l'anterior equip de govern, i arranjar tota la zona esportiva i els seus accessos. És un projecte ambiciós, amb un cost elevat i entenem que s'haurà de fer en diferents fases. Som els primers en defensar l'Estadi Vall-llobera, però tampoc ens hem begut l'enteniment! Estem a favor d'aquest projecte, però no a qualsevol preu.... Vam dir no al pressupost inicial de 700.000 euros que ens proposava l'equip de govern. Ens hem assegut i negociat aportant allò que creiem que és essencial i rebaixant-ne significativament el cost. Cal fer un control responsable de la despesa, sense deixar mai d'exigir la dotació d'una partida per serveis socials, per engegar un programa d'habitatge social al municipi o promovent un projecte innovador i que aposta per l'emprenedoria i la promoció econòmica del municipi, la masoveria industrial i comercial.

Tercera Marxa de Torxes a Caldes de Malavella

Ahir al vespre, vigília de la Diada Nacional de Catalunya, els carrers de Caldes de Malavella es van omlir de nou de torxes, crits d'independència i música de gralles i timbals.  Els companys d'Esquerra us volem donar les gràcies a tots aquells que la vàreu fer possible!!! En acabada la marxa vam llegir el següent manifest:  La història ha volgut que, tres-cents anys després de la caiguda de Barcelona, els catalans tornem a viure un moment decisiu, que siguem, de nou, protagonistes d'un període que decidirà el futur de moltes generacions. Des de l’11 de setembre del 1714, Catalunya ha viscut sota la por, sota el domini absolut i sense misericòrdia; ha viscut amb la por d’un procés de desaparició i d’absorció de la cultura castellano-espanyola, on es rebutja amb tota fermesa la plurinacionalitat i el plurilingüisme. 300 anys de lluites, de resistència, de prohibicions.... però el nostre poble mai s’ha donat per vençut.   En els propers mesos caldrà demostrar, un cop més, l'extraordinari compromís de la nostra societat amb la llibertat, amb la democràcia, amb les ganes de construir un país millor. Junts podem dibuixar un futur més digne per a nosaltres i per als nostres fills, i fer-ho realitat és el nostre deure. I ara tenim la millor eina per fer-ho: la democràcia. El dret a vot, les urnes, la voluntat popular estan al nostre costat, i es concreten en la consulta del 9 de novembre, una consulta que farem realitat entre tots, amb empenta i determinació   Per això és tan important que la manifestació de demà sigui històrica, sense precedents. Perquè tots sabíem que arribar fins aquí no seria fàcil i, sobretot, que l'Estat espanyol no ens regalaria la consulta, sinó que hi posaria tots els obstacles possibles. Ningú no ens aplanarà el camí.   El nostre futur, ens el guanyarem nosaltres i, si ens hi posen traves o paranys, els haurem de superar. I si alguns dels nostres dubten, els aclarirem els dubtes, i si necessiten ajuda, els ajudarem.

Ja tenim aquí la Festa Major!

Què és allò que fa grans les nostres Festes Majors, tan plenes de sons i d'olors? Les cercaviles, el so de les gralles quan els gegants surten a ballar, les exposicions, la nit de teatre. O potser els correfocs, balls de nit, les audicions de sardanes, l'olor de les parades de llaminadures i xurros, els àpats a ca la padrina, sopars d'amics.... Les festes majors han anat canviant, els nostres records d'infantesa i joventut poca cosa tenen a veure amb les festes d'ara. Pensem en aquells envelats que tan goig feien i aquells balls de gala tan enyorats el Dilluns de la Festa, quan era festa grossa a casa. O aquells carrers vestits amb mil senefes de colors i els sopars de veïns a la fresca. I els concerts de La Salseta... Segur que cadascú de nosaltres té en el seu imaginari particular la seva Festa Major. Però allò que fa tan gran la nostra Festa, tan ahir com avui, és la gent. Engrescada, participant, col·laborant, retrobant-se. Volem donar les gràcies a tots els que feu possible la Festa Major, sense vosaltres no hi hauria festa... I en especial als Joves Intrèpids per la seva tasca i dedicació. I per últim, però no menys important, desitjar-vos a tots una molt bona Festa Major!!! Segur que ens hi trobarem!

Esquerra Caldes de Malavella demana una rectificació per les afirmacions publicades pel PP al BIM del mes de juny

Esquerra sempre ha actuat amb responsabilitat, la nostra prioritat és el nostre poble. Per això volem deixar clar que no donem suport a l'equip de govern a canvi “d'empaperar el nostre municipi d'estelades”, com ha publicat el PP en el darrer BIM del mes de juny. Esquerra no està en venda, no ho ha estat mai, i no negociarà mai a canvi d'unes banderes. El nostre compromís és amb Caldes de Malavella, i sobretot amb la gent, amb els nostres veïns. Esquerra va canviar el vot, és cert, i vam aprovar la venda de la parcel·la situada al Golf PGA, però exigint a l'equip de govern un compromís perquè el 3% dels ingressos es destinin a habitatge social (40.000 euros). També es recuperarà l'Estadi Vall-llobera, tal com Esquerra proposava, arranjant la pista d'atletisme, vestuaris i les grades al polivalent. Es podrà desenvolupar el Pla Especial per Sant Maurici i es constituirà, abans d'acabar l'any, un patronat perquè vetlli per la conservació del paratge.  Tampoc és cert que Esquerra hagi demanat una consulta popular per decidir què fer amb els diners de la venda de la parcel·la, tal com afirma el PP en la seva publicació al BIM. Volem recordar que aquesta va ser una proposta de la PIC i que la regidora d'ERC, Isabel Lozano, es va abstenir en les votacions al Ple Municipal.  Exigim, doncs, una rectificació per part del PP.  Si us plau, abans de publicar res i de fer qualsevol afirmació a la lleugera, us demanem que primer us informeu bé. En política, no tot s'hi val. Hi ha una altra manera de fer les coses.    

ERC Caldes aconsegueix un compromís de l'equip de govern perquè un 3% de l'import de la venda de les parcel·les del Golf PGA es destini a habitatge social

Al darrer ple municipal la regidora d'Esquerra, Isabel Lozano, ha votat a favor de la venda de la parcel·la, situada al Golf PGA, per un import d'1.313.528€, exigint a l'equip de govern un compromís per destinar un 3% d'aquests ingressos (uns 40.000 euros) a mesures relacionades amb l’habitatge social. Sumem esforços quan se'ns escolta. I per això aquesta vegada el nostre vot ha estat favorable. Aconseguim més compromisos de l'equip de govern per millorar el poble   Recuperarem l'Estadi Vall-llobera, tal i com apostàvem en el nostre programa electoral. Sempre hem dit que cal potenciar la zona esportiva de Caldes de Malavella, adequant-ne l'entorn, dotant el camp de futbol de gespa artificial i construïnt unes pistes d'atletisme. La proposta d'Esquerra, però ha millorat el projecte que tenia l'equip de govern. Com? Hem proposat la construcció d'unes grades i d'uns nous vestidors, així també com una zona de magatzem i un bar amb accés des del Pavelló Polivalent. Comprarem Sant Maurici, amb el compromís de desenvolupar, en un termini no superior a sis mesos, uns Pla Especial que afecta a tota aquesta zona. També hem demanat que es constitueixi un Patronat que vetlli per la millora i manteniment del paratge, i que es doti a l'entitat d'una partida pressupostària anual. Urbanitzarem els terrenys pel nou institut. Es evident que l'institut és un equipament necessari per Caldes de Malavella, apostar en formació, en els nostres joves i en la seva formació és apostar pel futur del nostre poble. I per últim, millorarem les polítiques socials. Podrem destinar, amb la venda de la parcel·la, 40.000 euros a mesures relacionades amb l'habitatge social que volem i que pensem que són tan necessàries en el nostre poble, com pot ser la creació d'una borsa de lloguer social o un servei d'assessorament i mediació hipotecària. Aquest és el projecte sòlid que Esquerra Republicana vol per Caldes de Malavella. Aquest és el nostre compromís de poble.

Un avanç del BIM del mes de maig

Des d'Esquerra volem felicitar a tots aquells que feu possible la Festa de la Malavella. Enguany ha estat un èxit, tant pel nombre de participants com pels visitants que va rebre el nostre municipi el dissabte de la festa. Veiem com amb només cinc anys la llegenda de la Malavella va creixent i la festa arrela al nostre municipi amb força. Enhorabona! També s'ha posat en marxa aquest darrer mes la nova pàgina web de Caldes de Malavella, una finestra oberta a les xarxes socials del nostre poble. Una bona pàgina web és una magnífica carta de presentació, alhora que ha de servir per agilitzar tràmits en línia i apropar la gestió de l'ajuntament a tots els veïns. El que potser no ens agrada tant és la publicació de determinades informacions, ja que es pot pensar que són fruit de la feina de l'equip de govern quan no sempre és així. Ull, doncs, amb l'ús que se'n faci.