Caldes de Malavella

Totes les notícies

ERC de Caldes proposa reactivar els locals comercials buits mitjançant la masoveria comercial i industrial

Esquerra Republicana de Catalunya de Caldes de Malavella presenta al ple municipal una moció per tal d'impulsar i reactivar els locals comercials buits mitjançant la masoveria comercial i industrial i altres programes de suport. L'objectiu, ha explicat la portaveu republicana, Isabel Lozano és 'col·laborar encara més en incentivar la creació de petites empreses i ajudar a generar llocs de treball, dins les capacitats d'actuació municipal'. ERC explica que la crisi ha generat un increment de locals comercials i naus industrials buits, i els preus de lloguer d'aquests locals continua essent un obstacle per promoure la ubicació de noves activitats comercials. Per això, explica Lozano, 'proposem la masoveria urbana, que es basa en una cessió d'un bé immoble on l'adjudicatari pot no trametre la totalitat de l'aportació dinerària concreta com a lloguer però si es realitza un equilibri econòmic a canvi de realitzar aportacions en espècie a través de l'adequació de l'espai'.   Per aquest motiu, Esquerra proposa crear un grup de treball, amb la inclusió d'agents públics, socials i econòmics locals, que en el termini de tres mesos estudiï la viabilitat de crear un programa integral per a impulsar la reactivació dels locals comercials buits mitjançant la masoveria industrial i altres programes. Així mateix, 'també proposem que en un termini no superior a 9 mesos, es faci un projecte que permeti dotar de contingut jurídic, econòmic i formal el projecte de masoveria comercial i industrial, així com explorar la possibilitat de fixar altres propostes de dinamització comercial i de suport a l'emprenedoria'.  

Esquerra presenta una moció en suport al referèndum sobre la independència de Catalunya

El grup municipal d'Esquerra Republicana a Caldes de Malavella ha presentat una moció on es demana suport al referèndum sobre la independència de Catalunya que s'ha de celebrar el proper 9 de novembre. Aquesta moció es debatrà en el Ple Municipal que s'ha de celebrar el proper dilluns  a Caldes.  MOCIÓ EN SUPORT AL REFERÈNDUM SOBRE LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA El proper 9 de novembre els catalans i les catalanes exerciran el dret a decidir en el referèndum sobre la independència que tant ha estat reivindicant la societat catalana. Per aquesta raó cal donar un suport total a un acte absolutament democràtic com és la celebració d’aquest referèndum i posar tots els mitjans al nostre abast perquè s’esdevingui amb normalitat, malgrat els intents antidemocràtics que puguin esdevenir-se. És per tots els motius exposats que el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya proposa al Ple de l'Ajuntament l'adopció dels següents ACORDS: Primer.- Donar tot el suport a la celebració d’aquesta consulta. Segon.- Posar a disposició de la Generalitat tots els mitjans requerits perquè aquest esdevingui un èxit i aconseguir la màxima participació. Tercer.- Rebutjar qualsevol intent desestabilitzador que pugui posar obstacles en la celebració d’aquest referèndum. Cinquè.- Comunicar els acords presos al Govern de la Generalitat del Principat de Catalunya, al Parlament de Catalunya, a tots els grups polítics amb representació al Parlament de Catalunya, al Govern espanyol, al Congreso de Diputados i a tots els grups polítics amb representació al Congreso de Diputados.

Esquerra Republicana presenta una moció per a la creació d'una Comissió del Tricentenari a Caldes de Malavella

Esquerra Republicana presentarà al proper Ple Municipal de Caldes de Malavella una moció per crear la Comissió que organitzi els actes per commemorar el Tricentenari.  Arreu de Catalunya s'han organitzat actes per recordar la Fi de la Guerra de Successió, ara fa 300 anys i creiem que el nostre municipi també n'ha de ser partícep, adherint-se a aquesta iniciativa. Aquesta és la proposta d'Esquerra-AM: MOCIÓ QUE PRESENTA LA CANDIDATURA D’ESQUERRA-AM PER A LA CREACIÓ D’UNA COMISSIÓ DEL TRICENTENARI A CALDES DE MALAVELLA Amb motiu de la commemoració del 300 aniversari de la fi de la Guerra de Successió al territori anomenat actualment com a Comunitat Autònoma de Catalunya, la Generalitat de Catalunya ha creat la Comissió del Tricentenari, amb els següents objectius: “Commemorar una sèrie de fets històrics que expliquen una part del que som avui i afecten què podem ser en el futur. Les commemoracions són llocs i moments de la consciència, d’afirmació cívica. Però també són moments de compromís democràtic i crític. Recordem el passat per ser conscients de la nostra identitat i crear una consciència comuna, per al present i el futur. Reimaginar el futur de Catalunya per expressar la nostra voluntat de prendre part activa en el repte de dissenyar un horitzó desitjable en tots els aspectes. És una oportunitat única per repensar el nostre futur col·lectiu en un context de gran efervescència social. El Tricentenari és el pretext per invocar tot el talent i la creativitat perquè repensem junts el nostre model social, econòmic, cultural i tecnològic. Cohesionar els ciutadans convocant-los a un procés de reflexió col·lectiva i a un projecte de futur compartit. La commemoració és un pacte intergeneracional, un punt de trobada per al conjunt de Catalunya, l'àgora on cap opinió és exclosa. Projectar Catalunya satisfent la curiositat d'un món que ens està mirant. És la nostra oportunitat, com a país, per aprofitar i donar noves respostes a les preguntes que el món ens planteja i per mostrar el millor de nosaltres mateixos.

Un avanç del BIM del mes de març. L'esport, un llenguatge universal.

Des d'Esquerra sempre hem apostat per l'educació, com un dels pilars més importants de la nostra societat. I no entenem aquesta educació sense l'esport. Pensem que Caldes pot esdevenir municipi esportiu, de salut i termal. L’esport és un llenguatge internacional. Fent esport fem salut, ens divertim, juguem, però alhora aprenem uns valors que ens acompanyen sempre i que ens ajuden a ser millors persones: l'esforç, el compromís, el respecte, la tolerància, la constància, la disciplina, l'amistat.....  A Caldes l'esport mou moltíssima gent, i això ens ha de fer sentir a tots molt orgullosos. Des d'Esquerra volem donar l'enhorabona als voluntaris, organitzadors i a les moltes entitats, que fan possible tants actes esportius (lligues, sortides, trobades, campionats, tornejos,...). Però també ens hem de felicitar per poder acollir altres esdeveniments supramunicipals com el Campionat de Catalunya de Cros o l’Open d’Espanya de Golf que es celebrarà al maig.  L'esport no hauria de ser només un negoci, l'esport és educació.

No ens podem amagar darrere les xifres. Per damunt de tot, les persones

No és la primera vegada que ens qüestionem si l'equip de govern coneix la realitat del nostre municipi, quin és l'impacte que la crisi econòmica està tenint en els veïns de Caldes de Malavella i quins mecanismes pot utilitzar per combatre aquestes situacions . Malauradament, de nou ens ho hem de tornar a preguntar. En el darrer Ple Municipal, la portaveu d'Esquerra, Isabel Lozano va preguntar a la Regidora de l'àrea de Serveis Socials quin protocol d'actuació s'havia adoptat en relació al Decret llei 6/2013, del 23 de desembre, pel qual es modifica la Llei 22/2010 del Codi de consum de Catalunya. La resposta va ser que no en sabia res…. I aquest fet ens ha posat en alerta. Ens preocupa… Com pot ser que la Regidora que gestiona l'àrea de Serveis Socials digui que no en sap res? Aquest decret llei senyala que en cap cas es podrà tallar el subministrament de llum o gas entre els mesos de novembre a març a aquelles famílies en situació de vulnerabilitat econòmica, que presentin una mancança de recursos econòmics. En el cas que no es pugui pagar el rebut i tan bon punt es rep l'avís d'interrupció de subministrament d'electricitat o gas les persones que es trobin en aquesta situació han de presentar en el termini màxim de 10 dies des de la seva recepció un informe de serveis socials bàsics sobre la seva situació personal. Per aquest motiu, la regidora d'Esquerra demanava si des de Serveis Socials s'havia contemplat algun tipus de protocol per agilitzar aquests informes i que els afectats els puguin presentar dins dels terminis de manera que durant els mesos d'hivern no pateixin talls en el subministrament. Amb aquesta modificació de la Llei de Consum, les famílies resten protegides de talls de subministrament durant els mesos de més fred. Pel que fa al deute amb les empreses subministradores d'electricitat i gas, el consumidor té el dret de satisfer aquest deute pendent de manera íntegra o fraccionada entre els mesos d'abril a octubre següents.

Un avanç del BIM del mes de febrer. El Pla Municipal d'Habitatge.

Ha calgut que passés una dècada des dels primers censos municipals d’habitatges desocupats; 9 anys des de la Llei del Dret a l’Habitatge i 11 des de la modificació de la Legislació d’Hisendes Locals que obria la porta al recàrrec de l’IBI sobre els habitatges desocupats, perquè s’acabi imposant la pressió social per posar en valor tot el parc d’habitatge desocupat que ho estigui per causes no justificades en garantia del dret a l’habitatge. Gràcies a aquesta pressió que fa la societat i entitats com la PAH entre d’altres, el ple de l’Ajuntament de Caldes de Malavella ha aprovat una moció per impulsar un Pla Municipal d’Habitatge. També permetrà l’elaboració de Programes d'Inspecció a fi de detectar, comprovar i registrar els immobles que es troben en situació de permanent desocupació. Tot plegat servirà per a dur a terme actuacions per garantir el dret a l’habitatge a les unitats familiars que ho necessitin. Esquerra hi ha votat a favor.

Per què ERC Caldes va votar NO a la proposta de l'equip de govern per vendre quatre parcel·les situades al Golf PGA?

Els motius que ens han portat a prendre aquesta decisió són molts, hem valorat molts elements i pensem que ara cal explicar bé als nostres veïns perquè hem pres aquesta posició.   1- És ara un bon moment per vendre? La primera pregunta que ens vam plantejar va ser aquesta. És ara el moment idoni per vendre patrimoni municipal? Per què tanta pressa ara? I més quan hi ha un projecte, del que ja se n'ha parlat als diaris, per a la construcció d'un hipòdrom al nostre municipi. Aleshores, si aquest projecte pren forma i tira endavant, no penseu que aquests terrenys valdran molts més diners?   2- Per tant, a qui beneficia aquesta venda? No hem entès mai les presses de CiU-PSC per vendre. La nostra obligació com a oposició es fiscalitzar la gestió del equip de govern en defensa dels interessos globals dels nostres veïns i vetllar per evitar qualsevol interès especulatiu en un tema d’aquesta magnitud.   3- Tampoc ens ha agradat la manca de transparència, diàleg i de democràcia participativa que ha mostrat l'equip de govern en tot aquest procés. Com ja hem dit altres vegades, tot govern en minoria ha de treballar buscant consensos i amplis acords en benefici del municipi. No entenem doncs aquest tarannà que mostren i que finalment ha portat a l'equip de govern a buscar acords unilaterals amb el Partit Popular. Entendre'ns tots plegats hauria de ser una prioritat, el nostre compromís ha de ser amb el nostre poble i els nostres veïns.   4- Quan l'equip de govern explica que amb els diners de la venta de les parcel·les arreglaran el camp de futbol o compraran Sant Maurici, cal que analitzem bé quin és el projecte que tenim al nostre davant. En primer lloc pensem que estem venent patrimoni municipal. I potser una part dels diners d'aquesta venda de patrimoni s'hagués pogut destinar a altres projectes socials com la vivenda. Estem convençuts que amb un bon projecte, un projecte sòlid, haguessim pogut arribar a un consens.

L’oposició de Caldes de Malavella denuncia la manca d’ètica i la falta de paraula de la regidora del PPC en trencar l’acord sobre la venda de parcel·les del camp de golf

Els grups a l’oposició van arribar a un acord el 13 de setembre passat que ara Elizabeth Mesa (PPC) trenca unilateralment L’oposició al consistori de Caldes de Malavella, formada per Esquerra Republicana de Catalunya, la PIC, ICV-EUiA i el PPC van acordar el passat 13 de setembre reclamar al govern de CiU diàleg i consens en la venda de les parcel·les del camp de golf. Per l’oposició, aquest és un tema de poble, i per tant, lamentaven la manca de transparència, diàleg i democràcia participativa per part de l’equip de govern. L’acord també reclamava una valoració entre tots els grups municipals per tractar la idoneïtat de la venda de patrimoni municipal, especialment en aquests moment de forta crisi en el negoci immobiliari. Ara, la regidora del PP al consistori, Elizabeth Mesa, s’ha desmarcat de l’acord i la seva posició és donar suport a l’equip de govern de CiU en aquesta qüestió. Els grups de l’oposició, denuncien la manca d’ètica, de compromís i la falta de paraula de la regidora, un gest que consideren partidista, amb afany de protagonisme i amb una visió nul·la de poble. La decisió és unilateral, i sense que l’equip de govern de Caldes de Malavella hagi fet cap pas per aconseguir el consens i el diàleg amb l’oposició per tractar la venda de parcel·les del camp de golf i treballar per un benefici conjunt de poble.   Pel Grup de la PIC Joan Colomer Pel Grup d’ICV-EUiA Victoriano Ramos Pel Grup d'ERC Isabel Lozano

Un avanç del BIM del mes de desembre

Des d'Esquerra Republicana volem destacar en positiu la creació de la seu electrònica per poder fer tràmits en línia. Ens ha agradat aquesta iniciativa, això modernitza l’administració i  l’acosta als ciutadans, que per dur a terme diferents gestions podrà fer-ho des de casa. Però volem recordar que malauradament l’equip de govern CIU-PSC, només començar la legislatura, va tancar una finestra oberta al poble, el Consensus. Aquesta sí era una eina real, transparent i moderna de participació ciutadana i de proximitat entre l’Ajuntament i la població. Ens agradaria que es recuperés. En canvi no ens ha agradat i volem destacar, aquest cop en negatiu,  com durant tot un any, l’equip de govern no ha estat capaç de licitar dues places per la brigada tenint els diners pressupostats per fer-ho. Ens preguntem perquè i veiem clar que es tracta un cop més de deixadesa per part de l'equip de govern. Finalment han optat per utilitzar aquests diners per pagar factures de la llum. Actituds com aquesta referma la nostra opinió, tal i com ja hem denunciat altres vegades, que el Sr. Balliu gestiona l’Ajuntament de Caldes de Malavella com si fos una empresa privada.