Caldes de Malavella

Notícia

Esquerra defensa el dret a la mobilització i exigeix responsabilitats per les actuacions policials injustificades

Davant de les mobilitzacions d'aquests dies i en relació a les actuacions policials, Esquerra Republicana és ferma en la més absoluta defensa del dret a la mobilitació i a la protesta per part de la ciutadania i reitera el caràcter pacífic i cívic del moviment independentista. 
En l'escenari polític i social actual, des d'ERC, entenem que l'objectiu prioritari del cos dels Mossos d'Esquadra ha de ser preservar l'exercici dels drets civils i polítics del conjunt de la ciutadania.

En aquesta línia, Esquerra Republicana

- exigeix que es portin a terme les investigacions pertinents de totes les actuacions injustificades i que, arribat al cas, se'n depurin les responsabilitats i se n'informi  a la ciutadania amb total transparència;

- exigeix el compliment escrupolós per part dels Mossos d'Esquadra de les conclusions aprovades pel Parlament que no només prohibeixen les bales de goma, sinó que aposten per la mediació, la proporcionalitat i estableixen les mesures necessàries per garantir el servei públic i el prestigi del cos dels Mossos d'Esquadra;

- I mostra la seva solidaritat amb les persones ferides com a conseqüència d'aquestes actuacions. 

Des d'Esquerra entenem que la immensa majoria dels efectius del cos els guia la vocació de servei i els valors democràtics, però precisament per aquest motiu és encara més incomprensible que alguns elements puguin portar a terme accions que, de manera sistemàtica, contradiuen aquests principis. És la lleialtat institucional la que ens mou exigir al Govern al qual donem suport parlamentari que prengui mesures efectives per revertir de manera immediata aquesta situació. Els Mossos d'Esquadra han de seguir essent una policia democràtica de la qual el conjunt de la ciutadania se'n senti orgullosa i ser percebuda com a garant dels nostres drets i llibertats.
Per últim, convidem al conjunt de la ciutadania a prendre part, seguint els principis de mobilització pacífica i no violenta, en totes aquelles mobilitzacions que legítimament protesten contra una sentència judicial arbitrària i injusta.