Caldes de Malavella

Notícia

Un avanç del BIM del mes de novembre

Caldes de Malavella és un municipi amb un patrimoni natural i històric. Ho hem dit moltíssimes vegades. Tanmateix sembla que no sempre siguem capaços de tenir cura d’allò que ens fa diferents, d’allò que ens identifica com a poble. Un exemple el tenim al casc antic del nostre poble, el Carrer Major, la Plaça dels Polls,… Cada cop són menys els comerços oberts en aquest barri, un barri que els caldencs veiem, amb tristesa, com poc a poc es va deixant morir. Habitatges buits, locals comercials que han tancat portes, i el problema afegit dels coloms i la brutícia que generen. Els venedors de la zona han fet pinya i recullen signatures. Demanen solucions per reactivar el comerç d’aquesta zona.

Des d’Esquerra Republicana ja vam fer propostes la darrera legislatura per recuperar el barri, com la masoveria comercial, un projecte que tot i que es va aprovar per Ple Municipal, veiem com ha quedat guardat en un calaix, com tantes altres coses...

A tot plegat, ara hi hem de sumar les recents modificacions que s’han fet per reordenar el trànsit i restringir l’accés a la zona. Algunes modificacions de trànsit i aparcament dins del poble que també han vingut condicionades pel carril bici. Un projecte que s’ha fet sense consultar al poble, que sabem que no ha agradat a molts, i que fins i tot és perillós en alguns carrers, on el carril comparteix vorera amb els vianants o amb les pilones que s’han disposat, on algun veí ja hi ha tingut algun ensurt.