Caldes de Malavella

Notícia

ERC de La Selva critica la gestió de l'alcalde convergent de Caldes, Salvador Balliu

En una nota de premsa feta pel grup comarcal d'ERC de la Selva s'acusa al President del Consell Comarcal de La Selva, Salvador Balliu, d' amagar la informació sobre el pacte per incorporar el PSC a l' Equip de Govern de l' Ens.Tot i què aquesta notícia va ser categòricament negada a "La Selva Informació" pel Vicepresident del Consell, Martí Nogué, poques hores abans de que comencés el Ple, el passat dimarts 22 de desembre, Salvador Balliu va oficialitzar l' entrada dels tres Consellers Comarcals socialistes al seu Equip de Govern.

Segons va explicar ERC al seu comunicat,Balliu va informar al Ple de dues noves resolucions de Presidència, la renovació de delegacions de competències i de la designació dels nous membres de la Comissió Permanent del Ple, què "... no constaven a l' ordre del dia de la comissió informativa,quan ja s' havien tractat quasi la totalitat dels punts".

No va ser fins que el portaveu del Grup comarcal d' ERC, Àngel Canosa, va interpel.lar Salvador Balliu sobre l' assignació del Conseller del PSC,José Fernández Celada, a l' àrea de Sostenibilitat,que el President del Consell no va confirmar la incorporació del PSC al seu Equip de Govern.

" ... Manifestem la nostra desaprovació pel fet i les formes del President,que ha emmascarat la informació sobre l' acord amb el PSC, fins que no ha estat expressament requerida pel portaveu del nostre Grup.

" ... ERC denúncia que aquestes pràctiques són contràries al principi de transparència que exigeix ERC des de la constitució del Consell Comarcal i que el President Balliu de sempre n' ha fet ostentació".

En el seu comunicat ERC assegura que el pacte no respon "... a cap necessitat funcional del Consell, ... sí, en tot cas,com a salvaguarda davant la fragilitat d' altres coalicions". Referència clara a què aquestes tres darreres incorporacions (PSC), no han estat del gust d' Independents de La Selva. En sintonia amb les afirmacions del Grup comarcal d' ERC,prenen sentit les reticències del Vicepresident de l'Ens, Martí Nogué, membre destacat d' Independents de La Selva, que està des del principi amb CiU a l'Equip de Govern del Consell Comarcal de La Selva, a reconeixer que el PSC s' incorporava al Govern del Consell.

La base sobre la que reposa, ara, la governabilitat del Consell Comarcal, se sustenta sobre 20 dels 33 Consellers que conformen el Plenari de l' Administració Comarcal.