Caldes de Malavella

Notícia

ERC diu sí a l'institut però amb consens i diàleg

Des d'Esquerra sempre hem treballat perquè el nostre municipi pugui tenir un institut. I quan diem sempre és sempre.
En el seu moment vam dir sí a la venta de les parcel·les del golf, sempre i quan una part d'aquests diners anessin destinats a la urbanització del terrreny on s'havia de construir l'institut. Parlàvem de 500.000 euros.
I també volem recordar que vam ser Esquerra els qui vam proposar en la darrera legislatura aquest acord amb Ensenyament que ahir es va aprovar, perquè sabíem que destinant aquest mig milió d'euros a urbanitzar el solar, aquesta situació en barracons seguiria i mai tindríem l'institut que el poble necessita. Un conveni en el que l'ajuntament aportés 500.000 euros per poder construir el centre. Aquesta va ser una proposta que vam posar damunt la taula per treballar tots junts, i no va ser la única. 
Com podem dir que no a una proposta que vam fer nosaltres? Tot i que ja hi ha qui se l'ha fet seva...

Ahir, en el Ple Extraordinari que es va celebrar, no vam  dir no al conveni amb Ensenyament. I qui ho pensi va molt errat!

Vàrem demanar que es retirés aquest punt del Ple i que en tot cas s'aprovés en un proper Ple municipal després d'haver parlat amb les Ampes, amb les direccions de centres, amb la Comissió d'Ensenyament que es va crear en la darrera legislatura però que fa temps que no convoquen.  I explicar quins passos s'estan portant a terme, aclarir dubtes i recollir propostes. Amb total transparència i des del diàleg. Perquè creiem que és la manera de fer les coses.   
Però vam topar de nou amb una majoria absoluta que no vol escoltar. 

Davant la negativa de l'equip de govern, nosaltres diem no a unes maneres de fer que no ens agraden gens , amb presses. Diem no a la manca de diàleg. Diem no a la falta de transparència de l'equip de govern i a una gestió poc participada.  

La única cosa que hem demanat ha estat una reunió per buscar consensos amplis. Perquè entenem que construir un institut no és un projecte ni d'un equip de govern ni d'una legislatura. I perquè aquest és un tema de poble.