Caldes de Malavella

Notícia

Parlem de salut, serveis socials i gent gran: ERC engega les taules participatives

El passat dissabte dia 2 de març, la secció local d’ERC a Caldes de Malavella va organitzar una taula participativa, oberta a tots els veïns, dedicada a parlar de polítiques municipals de salut, gent gran i serveis socials.
A l’acte, celebrat a la Casa Rosa, van assistir la Sra. Marta Casacuberta, Directora del Servei territorial d’Afers Socials i Família de la Generalitat a Girona, el Dr. Miquel Carreras, Director del Servei territorial de Salut de la Generalitat a Girona, i l’alcaldable per ERC a Caldes de Malavella, Dídac López.
Entre els temes que es van comentar cal destacar la coincidència dels dos representants de la Generalitat: els serveis que arriben al ciutadà estan coordinats pels ajuntaments i consells comarcals, i això depèn, en gran part de la voluntat, prioritat, iniciativa i tarannà de l’alcalde de cada població. Es va destacar la necessitat de disposar de dades en cada un dels serveis i que l’atenció a la gent gran depèn del seu grau de dependència i que hi ha diferents alternatives per ajudar-los en cada situació. Es van comentar exemples com els centres de dia i els pisos tutelats, com experiències d’èxit.
Per part dels veïns que van assistir a l’acte, es va comentar l’estat de desbordament dels Serveis Socials de Caldes, la necessitat de millorar la seva organització, i sobretot, de posar el benestar del ciutadà en el centre de les seves accions.
Finalitzat l’acte, es va compartir un refrigeri entre els assistents per comentar de manera personal i distesa els temes tractats.
Properament està prevista una nova taula participativa, en aquest cas per parlar d'aquells temes que giren entorn al jovent: eduació, lleure, polítiques d'habitatge o mobilitat.