Caldes de Malavella

Notícia

Inaugurades les Termes Romanes, una festa pels caldencs o pels amics de la Comarca?


El primer cap de setmana d'octubre,  Caldes va viure amb intensitat la Fira de l'Aigua, especialment perquè els caldencs i caldenques vam veure les Termes Romanes restaurades en una festa on no van faltar els manaies, amb una clara referència a l'època romana i l'espectacle de dansa organitzat per la caldenca Mireia Farré, a qui volem felicitar per la seva magnífica feina.

Ara bé, no tot són flors i violes. I més si pensem en protocol, en com hem de fer les coses, i en el que és més important, la gent de Caldes, la que hauria d'haver estat l'autèntica protagonista a l'hora de gaudir d'aquesta festa.

En primer lloc, i tal i com ja van denunciar les regidores d'Esquerra Republicana en el darrer ple, des de l'alcaldia es va convidar amb força antelació als alcaldes de la comarca de La Selva i altres representants del Consell Comarcal. En canvi, i a una setmana de la inauguració de les Termes Romanes, els regidors de la resta de grups, que representen una part important dels ciutadans de Caldes, encara no havien rebut una invitació formal. Com pot ser això? És més important que vinguin els alcaldes de Vidreres, Massanes o Llagostera que els propis regidors del poble? Pensem que és un desmereixament per part de l'equip de govern cap als veïns del nostre poble.

I si encara no en teníem prou amb aquesta manca de respecte cap a la resta de grups representats al consistori, quina ha estat la sorpresa d'Esquerra quan hem sabut que després de l'acte protocolari es va fer un dinar en un dels balnearis del nostre municipi on estaven convidats els alcaldes dels pobles veïns i autoritats. Qui ha pagat aquest dinar (que ens ho podem imaginar)? Quan ha costat? Què ha motivat aquest acte, reforçar la figura de Salvador Balliu com a president del Consell Comarcal? I no hagués estat millor gastar-nos el diners en una altra activitat pensant en la gent de Caldes?

I per últim, com és que en cap moment del discurs de Salvador Balliu hi va haver una referència explícita als alcaldes que l'han precedit i que sense ells el projecte avui no seria una realitat? Pensem sobretot en el nostre company Marcel Vila, alcalde d'Esquerra i que fou qui va engegar aquest projecte de rehabilitació de les Termes i el seu entorn.

Si pot dedicar una estona del seu discurs a presentar a tots els alcaldes d'altres municipis que van venir a l'acte, bé podria haver tingut un record per aquelles persones que han treballat pel nostre poble i que sense ells avui no seriem on som. S'ha de tenir memòria i ser generós quan convé.

Des d'Esquerra lamentem aquest tarannà que l'equip de govern ens mostra dia a dia, on uns estan damunt de tarimes i gaudint de l'espectacle amb una visió privilegiada, mentre que la resta del poble som a baix. Una forma de fer d'un govern que té majoria absoluta, que en fa un mal ús i que ens ho recorda constantment. Pensem sinò en el pregó de la festa Major d'enguany, que per cert, i per aquells que no saben, ens va costar als veïns de Caldes 600 euros. I tot això quan només fa quatre mesos que són al govern.