Caldes de Montbui

Totes les notícies

Marta Martí posa exemples de com “Emprendre en clau femenina”

El passat divendres 9 de març, la presidenta de l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) i presidenta de la comissió “Noves Empreses”, Marta Martí Carrera, va dur a terme una xerrada organitzada per la secció local d’Esquerra Republicana de Caldes dins del marc del Dia Internacional de la Dona Treballadora. A partir d’exemples del nostre país, Marta Martí va enviar un missatge de confiança per a totes aquelles persones que s’arrisquin a tirar endavant un negoci o una nova empresa: “La imatge del segle XXI serà una dona embarassada”, assegurava després de repassar el paper de la dona com a emprenedora. Amb més d’una trentena d’assistents a la Sala Barcino de l’Hotel Vila de Caldes que van participar de forma dinàmica de la xerrada, la ponent es va comprometre a tornar en un futur per veure si algunes de les iniciatives que van proposar els assistents s’havien complert.  

Caldes tindrà representació a la permanent comarcal d’ERC i al Consell Nacional del partit

Els regidors de l’Ajuntament de Caldes Josep Ramon Marañés i Isidre Pineda desenvoluparan els càrrec de Conseller Nacional i de secretari d’Imatge i Comunicació d’ERC al Vallès Oriental respectivament. Així ho va aprovar el Congrés Comarcal celebrat el passat divendres a la Sala Tarafa de Granollers. El Consell Nacional és el màxim òrgan entre congressos, és celebra cada tres mesos i té la finalitat d’ajustar la política del partit d’acord amb la línia fixada pel Congrés Nacional anterior. Marañés, que va ser el més votat per la militància, serà doncs un dels tres consellers del Vallès Oriental. Aquests nomenaments venen acompanyats de la presència de la regidora d’Educació, Roser Guiteras, com a vicepresidenta de la Regió Metropolitana d’Esquerra després del Congrés Regional celebrat a finals de gener.  

Es presenten les JERC a Caldes

La secció local de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) es va constituir ahir dimarts a Caldes de Montbui. L'organització, és "independent de la secció local d'Esquerra, però comparteix els mateixos ideals progressistes i republicans". La secció local de la JERC a Caldes està oberta a joves de 14 a 28 anys. La primera activitat que durà a terme serà l'acte de presentació oficial, que tindrà lloc el 2 de febrer al Centre Democràtic i Progressista i comptarà amb la presència del President d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, el portaveu nacional de les JERC, Gerard Gómez, i l'alcalde de Caldes, Jordi Solé. Segons l'organització, la secció de la JERC neix per "fomentar i potenciar l'independentisme a nivell local".

La Biblioteca Municipal acull amb èxit la xerrada “Catalunya-Euskadi”

Ahir dijous 19 de gener es va dur a terme la xerrada titulada “Catalunya-Euskadi”, organitzada per la secció local d‘Esquerra a Caldes de Montbui. El doctor en Ciències de la Comunicació i especialista en situacions de conflicte, Antoni Batista, va fer un repàs històric del naixement d’ETA i de les singularitats del poble basc. Batista va senyalar també algunes de les diferències entre Catalunya i Euskadi i va recordar les relacions que els dos pobles van tenir durant la 2ª República. Tal i com explica al llibre Catalunya i Euskadi: Nació Còncava i Convexa, guardonat pel Premi d’assaig Irla 2011, el ponent va contraposar la idea de resistència basca amb la voluntat d’integració catalana. Per acabar, Antoni Batista va exposar la seva visió sobre l’estat actual del País Basc explicant també les claus que han dut a terme l’abandonament definitiu de les armes per part d’ETA. “La llei de partits, les diferents manifestacions ciutadanes, el canvi generacional i l’aparició del terrorisme islamista han contribuït definitivament a que ETA es replantegés les seves activitats”, va concloure Batista .

infoEsquerra nº24

L'últim infoEsquerra de l'any

Ja podeu descarregar-vos l'últim infoEsquerra del 2011 i repassar, d'aquesta manera, algunes de les accions més destacades de l'inici de legislatura (a documents relacionats). Recordeu que a la pestanya "butlletí" podeu descarregar-vos edicions passades del full informatiu de la secció local i del grup municipal.

Moment de clausura de l'acte

Junqueras: 'Com es pot defensar la dignitat nacional catalana amb un pacte de concentració nacional espanyola?'

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha explicat avui al vespre, en un míting a Mollet del Vallès, que la millor forma de defensar els interessos dels catalans, davant la majoria absoluta del PP, és votant la coalició independentista. 'El senyor Duran i Lleida ha engegat una campanya aquesta darrera setmana demanant que el votem per dignitat nacional. Però com defensarà la dignitat nacional catalana amb un Govern de concentració nacional espanyola? És que el PP i el PSOE han defensat mai els interessos de Catalunya?', ha argumentat Junqueras. 'Si algú creu que ha d'anar a votar per dignitat nacional, prego, demano i gairebé exigeixo que no voti el senyor Duran i Lleida, perquè per dignitat nacional no es pacta la liquidació de Televisió de Catalunya amb el PP, ni s'aproven els pressupostos del Govern i els de la Diputació de Barcelona amb el PP', ha afegit Junqueras. El president republicà ha prosseguit: 'En Duran i Lleida diu que vol tornar fer el pacte del Majestic amb el PP, malgrat que va produir la major concentració de poder econòmic i financer a Madrid, i malgrat que va culminar la construcció de l'Espanya radial. Això és defensar els interessos de Catalunya? S'ha acabat l'època de negociar competències que després ens treuen els seus tribunals. L'única manera de defensar els interessos dels catalans és plantant-nos democràticament a Madrid'. 'Fa molts anys que els independentistes treballem per generar consensos, i aquesta és la concentració que el país necessita, no pas cap altra', ha conclòs Junqueras. Per la seva banda, el portaveu de Reagrupament, Ignasi Planas, ha sostingut que defensar la independència és reivindicar el dret a tenir un futur. 'ERC i Reagrupament continuarem lluitant junts fins aconseguir la independència', ha reblat Planas. L'alcalde de Caldes de Montbui i vicesecretari general d'Internacional i Relacions Institucionals d'ERC, Jordi Solé, ha asseverat: 'Volem crear una república europea avançada, amb una educació excel·lent i amb virtut cívica'.

Junqueras: 'Com es pot defensar la dignitat nacional catalana amb un pacte de concentració nacional espanyola?'

El president d'ERC, Oriol Junqueras, va explicar ahir al vespre, en un míting a Mollet del Vallès, que la millor forma de defensar els interessos dels catalans, davant la majoria absoluta del PP, és votant la coalició independentista. 'El senyor Duran i Lleida ha engegat una campanya aquesta darrera setmana demanant que el votem per dignitat nacional. Però com defensarà la dignitat nacional catalana amb un Govern de concentració nacional espanyola? És que el PP i el PSOE han defensat mai els interessos de Catalunya?', argumentava Junqueras. 'Si algú creu que ha d'anar a votar per dignitat nacional, prego, demano i gairebé exigeixo que no voti el senyor Duran i Lleida, perquè per dignitat nacional no es pacta la liquidació de Televisió de Catalunya amb el PP, ni s'aproven els pressupostos del Govern i els de la Diputació de Barcelona amb el PP', afegia Junqueras. El president republicà ha prosseguit: 'En Duran i Lleida diu que vol tornar fer el pacte del Majestic amb el PP, malgrat que va produir la major concentració de poder econòmic i financer a Madrid, i malgrat que va culminar la construcció de l'Espanya radial. Això és defensar els interessos de Catalunya? S'ha acabat l'època de negociar competències que després ens treuen els seus tribunals. L'única manera de defensar els interessos dels catalans és plantant-nos democràticament a Madrid'. 'Fa molts anys que els independentistes treballem per generar consensos, i aquesta és la concentració que el país necessita, no pas cap altra', concloia Junqueras. Per la seva banda, el portaveu de Reagrupament, Ignasi Planas, sostenia que defensar la independència és reivindicar el dret a tenir un futur: 'ERC i Reagrupament continuarem lluitant junts fins aconseguir la independència'. L'alcalde de Caldes de Montbui i vicesecretari general d'Internacional i Relacions Institucionals d'ERC, Jordi Solé, també va participar a l'acte amb afirmacions punyents: 'Els diputats independentistes aniran a Madrid a explicar que els catalans marxem de l'Estat, perquè si continuem sent una comunitat autònoma, no ens en sortirem'.

Fotografia de grup dels assistents a l'acte simbòlic

ERC-Caldes homenatja al president Companys al 71è aniversari del seu afusellament

Una trentena de militants i simpatitzants d’Esquerra han acudit avui dissabte a les 7 del matí a retre homenatge a l’expresident de la Generalitat, Lluís Companys, afusellat per les tropes franquistes el 1940. Després de llegir un manifest a mans de l’alcalde de Caldes, Jordi Solé, el nou president d’ERC-Caldes, Josep Gallart, ha recitat un poema de Pere Quart. Tot seguit, s’ha dut a terme la tradicional ofrena floral a la plaça Lluís Companys a mans de l’ex-president de la secció local, Pere Anglès. Els assistents han conclós l'acte cantant els Segadors.