Caldes de Montbui

Totes les notícies

MANIFEST 11 DE SETEMBRE DE 2012

Un any més ens apleguem en aquesta plaça per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. Aquest any, però, a més de commemorar aquella derrota de 1714, gairebé podrem començar a celebrar una victòria. De moment la victòria de ser una majoria cada cop més gran, i creixent, de ciutadans i ciutadanes de Catalunya que hem perdut la por i els complexos i que reclamem, de forma clara i nítida, que volem ser un nou estat d’Europa. Que ja no ens valen més pactes fiscals que sistemàticament són incomplerts des de l’Estat, ni més estatuts retallats a Madrid, ni més federalismes no correspostos pels espanyols. Ara toca la independència. Aquest any, el manifest hauria de ser curt. Hauria de contenir molt poques paraules perquè en un dia com avui, més que paraules, el que ens calen són els fets. I aquesta tarda se’n produirà un de fet que de ben segur marcarà un abans i un després en la recent història del nostre país. Aquesta tarda n’estic convençut que la manifestació que es viurà a Barcelona serà històrica. Tal i com deia fa pocs dies el Financial Times, serà una manifestació massiva i massivament independentista, tot i que el Sr. Duran i el Sr. Navarro ha hores d’ara encara no ho sàpiguen. Serem una riuada de gent plena d’esperança, d’il•lusió i de compromís per a la nostra llibertat, tant la individual com la col•lectiva. Recuperant els versos d’en Salvador Espriu, –paraules que ha utilitzat l’Assemblea Nacional en l’anunci de la manifestació d’aquesta tarda–, diu: els homes no poden ser / si no són lliures (...) I jo hi afigiria que els homes i les nacions no poden ser / si no són lliures! Espanya ens ho ha ben demostrat. No cal remontar-nos al 1714. Si agafem la història només d’aquests darrers 35 anys de període democràtic, són moltíssimes les vegades que des de Madrid s’han esforçat a deixar-nos ben clar que per ells no existeix una Espanya plurinacional. Ni tant sols federal. D’Espanya només n’hi ha una! Només en volen una! I tot allò que s’hi diferenciï els fa nosa i ho volen uniformar.

Comunicat del govern municipal de Caldes de Montbui

El govern municipal de Caldes de Montbui, a la llum de les declaracions difamatòries que s’han anat succeint durant aquest mes d’agost per part dels membres de l’oposició -les darreres de les quals efectuades en forma de comunicat el passat dijous- vol manifestar el següent: És absolutament fals que el govern municipal impedeixi als membres de l’oposició l’accés a la informació, ja sigui relativa al darrer ple del passat 3 d’agost, ja sigui sobre qualsevol assumpte municipal. Quan el passat dimecres representants de l’oposició varen demanar al Sr. Personat, alcalde accidental, poder veure determinats informes relacionats amb els acords de l’esmentat ple però que no formen part de l’expedient perquè no són preceptius, aquest els els va mostrar i els va oferir immediatament la possibilitat de consultar-los davant de la seva presència, a la qual cosa els representants de l’oposició s’hi van negar. Aquesta condició es deu a la desconfiança generada durant les darreres setmanes pel comportament de determinats membres de l’oposició, que no han parat de difondre públicament falsedats, insinuacions greus i acusacions vers aquest govern. El senyor Personat ha demanat també reiterades vegades que, per poder fer còpies dels documents que vulguin, els regidors interessats s’esperin a que l’equip titular de Secretaria es reincorpori a la feina durant els propers dies, atès que és obligatori fer constar davant del Secretari de la Corporació la documentació que es copia i s’emporten. També el govern municipal s’ha compromès amb l’oposició a que totes les preguntes i tota la documentació relativa als acords del ple extraordinari que sigui preceptiva i que s’hagi demanat per escrit es facilitarà en temps i forma adient, en qualsevol cas durant el mes de setembre, un cop els serveis jurídics s’hagin reincorporat plenament a la feina. Per tant, lluny d’una suposada voluntat obstruccionista, la voluntat del govern municipal continua essent fer les coses bé i amb el màxim de garanties per tothom.

InfoEsquerra 28

Llegeix un nou infoEsquerra!!

Butlletí d'actualitat de la secció local i del grup municipal d'ERC a Caldes: Aquest cop hi destaca la carta del regidor d'Espais Públics i Sostenibilitat sobre l'ocupació a la via pública de taules i cadires i la intervenció a l'últim Ple del portaveu municipal d'ERC respecte les últimes retallades de l'Estat Espanyol.

ERC Caldes participa al #novullpagar

Una caravana de cotxes, reunida a Mollet del Vallès, s'ha dirigit cap al peatge de l'autopista C-33 que va direcció a Barcelona en la protesta ciutadana #novullpagar. L'Alcalde de Caldes, Jordi Solé, s'ha sumat a la concentració; així com també els regidors d'ERC Jaume Mauri, Montse Grau i Isidre Pineda. La protesta no ha trobat cap mena d'oposició per part dels empleats de l'empresa que gestiona l'autopista i s'ha desenvolupat amb absoluta normalitat.

Marta Martí posa exemples de com “Emprendre en clau femenina”

El passat divendres 9 de març, la presidenta de l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) i presidenta de la comissió “Noves Empreses”, Marta Martí Carrera, va dur a terme una xerrada organitzada per la secció local d’Esquerra Republicana de Caldes dins del marc del Dia Internacional de la Dona Treballadora. A partir d’exemples del nostre país, Marta Martí va enviar un missatge de confiança per a totes aquelles persones que s’arrisquin a tirar endavant un negoci o una nova empresa: “La imatge del segle XXI serà una dona embarassada”, assegurava després de repassar el paper de la dona com a emprenedora. Amb més d’una trentena d’assistents a la Sala Barcino de l’Hotel Vila de Caldes que van participar de forma dinàmica de la xerrada, la ponent es va comprometre a tornar en un futur per veure si algunes de les iniciatives que van proposar els assistents s’havien complert.  

Caldes tindrà representació a la permanent comarcal d’ERC i al Consell Nacional del partit

Els regidors de l’Ajuntament de Caldes Josep Ramon Marañés i Isidre Pineda desenvoluparan els càrrec de Conseller Nacional i de secretari d’Imatge i Comunicació d’ERC al Vallès Oriental respectivament. Així ho va aprovar el Congrés Comarcal celebrat el passat divendres a la Sala Tarafa de Granollers. El Consell Nacional és el màxim òrgan entre congressos, és celebra cada tres mesos i té la finalitat d’ajustar la política del partit d’acord amb la línia fixada pel Congrés Nacional anterior. Marañés, que va ser el més votat per la militància, serà doncs un dels tres consellers del Vallès Oriental. Aquests nomenaments venen acompanyats de la presència de la regidora d’Educació, Roser Guiteras, com a vicepresidenta de la Regió Metropolitana d’Esquerra després del Congrés Regional celebrat a finals de gener.