Caldes de Montbui

Totes les notícies

Jordi Solé participa a la presentació del llibre "Esquerra a la cruïlla"

Dijous passat es va presentar a la Biblioteca de Caldes el llibre "Esquerra a la Cruïlla. Coordinat pel catedràtic de Geografia i Història, Santiago Cucurella, l'obra recull l'opinió de membres d'Esquerra Republicana de Catalunya com la futura Secretària General del partit, Marta Rovira, o del Secretari General sortint, Joan Ridao, entre d'altres. L'Alcalde de Caldes, com a coautor de l'obra, ha intervingut a l'acte amb un seguit de reflexions sobre les noves perspectives que s'obren per Esquerra amb la renovació de la directiva actual.

L'Alcalde presenta el nou cartipàs municipal

Aquesta setmana ha quedat constituït el cartipàs de l'Ajuntament de Caldes de Montbui, segons el qual es defineixen les àrees de treball de la corporació i els diferents departaments. També s'han fet les delegacions d'atribucions de l'alcalde i s'han nomenat els membres de la Junta de Govern Local i les tinències d'alcaldia, entre altres. Segons el nou organigrama polític, de l'alcaldia penjaran tres grans àrees: - Alcaldia: o Comunicació, relacions institucionals i projecció exterior o Seguretat i civisme - Gestió interna i millora de l'administració o Hisenda (Josep Ramon Marañés) o Recursos Humans (Vicenç Personat) o Règim intern i atenció a la ciutadania (Sara Marcé) - Desenvolupament socioeconòmic o Educació i formació permanent (Roser Guiteras) o Treball (Pilar Aznar) o Promoció econòmica (Josep Ramon Marañés) o Cultura i Patrimoni (Josep Gaspar) o Promoció turística i termalisme (Isidre Pineda) o Acció social (Isidre Pineda) o Participació ciutadana i cooperació (Isidre Pineda) o Gent gran (Pilar Aznar) o Joventut (Montse Grau) o Esports (Montse Grau) - Desenvolupament territorial o Urbanisme, planejament territorial i urbanitzacions (Vicenç Personat) o Obra pública, serveis i habitatge (Vicenç Personat) o Espais públics i sostenibilitat (Jaume Mauri) La Junta de Govern Local Estarà presidida per l'alcalde, Jordi Solé, i actuaran com a vocals els regidors Vicenç Personat, Montserrat Grau, Jaume Mauri i Isidre Pineda. Les sessions ordinàries tindran lloc els divendres no festius (excepte en el mes d'agost), a les 13.30 h. D'altra banda, seran tinents d'alcalde els mateixos càrrecs electes que formen la Junta de Govern Local: • 1r Tinent d'Alcalde: Vicenç Personat Pallarès • 2a Tinent d'Alcalde: Montserrat Grau Giner • 3r Tinent d'Alcalde: Jaume Mauri Sala • 4t Tinent d'Alcalde: Isidre Pineda Moncusí  

Jordi Solé participarà en la renovació de la línia estratègica i ideològica d’Esquerra

L'Executiva Nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya ha aprovat el reglament de cara a la realització del Congrés Nacional que el partit celebrarà a la tardor vinent i ha nomenat els membres de les diferents comissions que han de preparar aquest esdeveniment: la redactora dels nous Estatuts, la comissió organitzadora, la sindicatura electoral i la comissió redactora de la Ponència Política. L’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, ha estat designat membre d’aquesta última comissió, que s’encarregarà de fer una proposta de definició sobre la línia estratègica i ideològica del partit per als propers anys. Solé, que va renovar àmpliament la confiança de la ciutadania de Caldes el passat 22 de maig obtenint la majoria absoluta més gran que a hores d’ara té el partit, contribuirà d’aquesta manera al procés de canvi i renovació que la formació republicana encararà durant els propers mesos. Fins el 14 de juliol aquest ponents recolliran idees i propostes del Consell Nacional i de la resta de la militància. El 23 del mateix mes presentaran el primer esborrany i del 25 al 29 de juliol s’hi podran presentar esmenes. Del 3 al 26 de setembre es negociaran aquestes esmenes i s'aprovarà el text definitiu que es debatrà al Congrés. Pel que fa a l'elecció de la nova directiva d'Esquerra, el calendari serà el següent: del 18 de juny al 18 de juliol els candidats i candidates podran recollir els avals necessaris per optar a les eleccions (5% de la militància o dues seccions locals a favor). Finalment, el 17 de setembre es realitzarà la jornada electoral.

ERC–Caldes de Montbui lamenta la indefinició del Departament d’Ensenyament en relació amb l’institut escola El Calderí

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha contestat per escrit la pregunta parlamentària del grup d’Esquerra al Parlament de Catalunya sobre el calendari previst per a la licitació, adjudicació i construcció de l’institut escola ’El Calderí. Per a la Consellera, és prioritari desplegar primer el Decret de règim jurídic d’aquest tipus de centres educatius, com també ha manifestat la seva preferència per determinar el model patrimonial i l’organització dels instituts escola. Sense entrar a valorar qüestions pressupostàries, Rigau ha insistit en analitzar el model dels instituts escola i el seu impacte en el sistema educatiu, tant a nivell pedagògic com a nivell social i econòmic. L’alcalde, Jordi Solé, lamenta que a aquestes alçades els responsables del Departament d’Ensenyament demostrin una alarmant indefinició en relació amb el model d’institut escola: “Fa més de dos anys que estem parlant de la necessitat d’un institut escola per a Caldes, el Departament i l’Ajuntament ja havíem optat per aquest model, s’ha licitat i adjudicat la redacció del projecte en base a aquest model, i ara, en comptes de concretar terminis i partides pressupostàries, que és el que pertoca i és el que demanem, ens fan passar amb raons sobre la definició del model, i mentrestant el Calderí ja porta cinc cursos en mòduls”. Solé ha afegit que aquesta resposta no concorda amb el compromís d’altres responsables polítics del Departament: “Ens afirmen que el Calderí serà un institut escola i que la seva construcció és prioritàra. Cal que s’aclareixin, que ens aclareixin quan pensen actuar i perquè hem estat perdent el temps els darrers mesos”. Des de principis d’any, després de que es conegués la paralització del projecte arrel del canvi de govern, ERC ha activat el front parlamentari per aconseguir el compromís de la Generalitat a favor de la immediata construcció de l’institut escola El Calderí, i per aconseguir també que els pressupostos de la Generalitat d’enguany reflecteixin aquest compromís.

ERC-Caldes fa una primera valoració dels resultats i agraeix el suport dels calderins

Els deu regidors de la secció local d’Esquerra a Caldes, amb el reelegit alcalde Jordi Solé al capdavant, han dut a terme una primera valoració pública de les eleccions del passat diumenge. Ho han fet al local del carrer Barcelona un dia després de celebrar els resultats històrics de la formació al municipi, que atorgaven una contundent majoria absoluta a la llista encapçalada per l’alcalde. Solé ha destacat la normalitat democràtica amb la que es va desenvolupar la jornada, així com el fet de que la participació fos lleugerament superior a la de fa quatre anys, i ha agraït als calderins el suport expressat a les urnes. “Ara cal administrar bé aquesta victòria”, ha confessat l’Alcalde: “De governar amb majoria absoluta també se n’ha d’aprendre, però tenim molt clar que ho hem de fer des de la humilitat, la constància, la proximitat i el diàleg”. Malgrat els resultats negatius d’Esquerra a nivell nacional, Solé és conscient que a Caldes ha votat la formació republicana gent molt diversa: “Hem aconseguit ocupar l’espai central de la política calderina i governarem tenint en compte aquesta transversalitat”. L’Alcalde ha recordat que mentre al 2007 Esquerra Republicana de Catalunya va guanyar les eleccions per tan sols 17 vots de diferència respecte la segona força, el 2011 aquesta diferència ha augmentant fins als 2357 vots, guanyant en totes les meses electorals. Solé considera els resultats com una revàlida de la feina feta: “la nostra feina, i la nostra manera de fer-la, ha generat confiança”, ha dit l’alcalde, per bé que “hi ha hagut circumstàncies extraordinàries que ens han permès aconseguir un resultat per sobre de les nostres expectatives”.

Moment del parlament de l'alcalde, Jordi Solé.

La secció local d'Esquerra celebra l'acte central de campanya

El passat dissabte 14 de maig la secció local d’Esquerra a Caldes de Montbui va celebrar l’acte central de campanya. Ho va fer al Parc de Can Rius durant tota la tarda: des de les cinc, petits i grans van poder jugar als jocs creatius que portaven la companyia “Tombs Creatius”, a les 6 la Banda d'en Vinaixa va amenitzar la festa amb la seva música i posteriorment, a les 7, es va dur a terme l’acte polític. L’acte es va acabar amb una botifarrada popular on es van consumir fins a dues-centes botifarres. Malgrat la constant amenaça del mal temps, la pluja va respectar l’acte íntegrament. En l’acte polític, que va obrir el cap de campanya, Isidre Pineda, l’alcalde i candidat a la reelecció, Jordi Solé, va fer una crida a la gent que dóna suport a la candidatura per aprofitar la darrera setmana de campanya a fi de convèncer als que encara estan indecisos. Solé va destacar la importància de treure un molt bon resultat el proper diumenge 22 de maig per impedir els pactes contra natura: “Guanyar no és governar”, destacà l’alcaldable, qui va remarcar que “aquesta vegada no volem tornar a sentir la cantarella de l’empat tècnic. Volem guanyar clarament i seguir liderant el municipi amb la mateix empenta que fins ara”.  L’alcalde es va mostrar convençut de treure un bon resultat, “perquè els comentaris que ens arriben de la gent són positius i perquè ens ho mereixem”, però tanmateix va remarcar que “passi el que passi diumenge vinent, ens podem sentir molt orgullosos de la feina que hem fet”.   

Presentació del programa electoral

Jordi Solé presenta el programa electoral per a les properes municipals

La secció local d’Esquerra a Caldes, encapçalada per l’actual alcalde i candidat a revalidar el càrrec, Jordi Solé, ha presentat públicament el programa electoral per a les pròximes municipals. El programa ha estat confeccionat en base a dos principis: l’experiència i els coneixements adquirits encapçalant el govern durant els quatre anys d’aquesta legislatura i el realisme que imposa l’actual situació de crisi econòmica. Tal i com va fer públic a principis de març, ERC-Caldes va posar a disposició de la ciutadania una bústia electrònica perquè els calderins fessin arribar les seves propostes, de manera que el programa també inclou aportacions de la ciutadania. El text presentat avui, i que ben aviat es podrà descarregar des del web del candidat i des del web d’ERC-Caldes, proposa unes 240 actuacions dividides en quatre eixos: Eix 1: Eines contra la crisi: més equitat i més oportunitats. Eix 2: Un poble més culte, actiu, cívic, cohesionat i lliure. Eix 3: Un entorn urbà i natural de qualitat, avui i demà. Eix 4: El bon govern: una administració més oberta, eficaç i austera. Les 10 propostes més destacades De les moltes propostes que fa Esquerra per a la següent legislatura, l’Alcalde n’ha ressaltat 10 de més destacades: - Prioritat a les urgències socials, al foment de l’ocupació i a la generació d’activitat econòmica. - Desplegament de les principals actuacions del pla de barris: reurbanització d’un tram de Pi i Margalli nova plaça de la Font del Lleó. - Nou aparcament municipal a la zona de l’antic Sindicat. - Primera fase del centre cultural polivalent a Can Rius. - Construcció de l’Institut-escola El Calderí. - Pla de millora de l’accessibilitat a l’espai públic. - Millora de l’eficiència energètica als edificis i serveis públics minicipals. - Una administració més moderna: tràmits ciutadans a través d’Internet. - Un model de poble pel futur: Pla Estratègic Horitzó 2025. - Gestió austera i eficaç dels recursos públics.

L'alcalde de Caldes, Jordi Solé, amb l'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras, al costat

Unes cent persones omplen el ‘Robert de Nola’ al sopar de presentació de la llista electoral

El passat divendres 8 d’abril, la secció local d’Esquerra a Caldes va presentar la llista electoral al Restaurant ‘Robert de Nola’ de Caldes. Fins a cent persones van donar-hi suport assistint a l’acte presidit per l’Alcalde, Jordi Solé, i l’eurodiputat per ERC, Oriol Junqueras. Només en arribar, els assistents van poder fullejar en primícia una nova edició d’”El Gavarrot”, el butlletí de la secció local que aquest cop està dedicat a l’obra de govern de la legislatura que està a punt de concloure. A l’hora dels parlaments, que van començar amb la intervenció del secretari d’organització de la secció local, Jaume Mauri, es va destacar la proximitat que ofereix Jordi Solé com a Alcalde de la vila. D’altra banda, Oriol Junqueras va destacar valors com els de l’honestedat en la política. Solé va iniciar la seva intervenció amb paraules d’agraïment per la feina feta de tots els regidors de l’actual grup municipal d’ERC que, en paraules de l’Alcalde, “ha constituït el veritable motor d’aquest govern”. Tot seguit va explicar als presents el mètode que pretén seguir aplicant a la propera legislatura i que tants bons resultats ha donat per Caldes, l’anomenat per l’Alcalde com a mètode Guardiola: “Respecte al rival, encara que ells no et respectin; treball constant; i humilitat, siguin quins siguin els resultats”. Després del símil futbolístic, Solé va destacar la manera de fer tasca del grup municipal d’ERC: “Hem treballat des dels valors de l’esforç i la perseverança i això explica, en bona part, que haguem aconseguit fer una de les obres de govern més importants dels darrers anys. Hem de continuar doncs amb aquesta actitud. En política és gairebé tan important el “què” com el “com””. L’alcalde de Caldes també va fer referència als pactes contra natura que es poden forjar després de les eleccions: “Guanyar no és sinònim de governar. Necessitem una victòria el més àmplia possible per fer més difícil la possibilitat de que hi hagi aliances estranyes que ens vulguin impedir que continuem governant i liderant el nostre poble”.