Caldes de Montbui

Totes les notícies

Junqueras: 'Com es pot defensar la dignitat nacional catalana amb un pacte de concentració nacional espanyola?'

El president d'ERC, Oriol Junqueras, va explicar ahir al vespre, en un míting a Mollet del Vallès, que la millor forma de defensar els interessos dels catalans, davant la majoria absoluta del PP, és votant la coalició independentista. 'El senyor Duran i Lleida ha engegat una campanya aquesta darrera setmana demanant que el votem per dignitat nacional. Però com defensarà la dignitat nacional catalana amb un Govern de concentració nacional espanyola? És que el PP i el PSOE han defensat mai els interessos de Catalunya?', argumentava Junqueras. 'Si algú creu que ha d'anar a votar per dignitat nacional, prego, demano i gairebé exigeixo que no voti el senyor Duran i Lleida, perquè per dignitat nacional no es pacta la liquidació de Televisió de Catalunya amb el PP, ni s'aproven els pressupostos del Govern i els de la Diputació de Barcelona amb el PP', afegia Junqueras. El president republicà ha prosseguit: 'En Duran i Lleida diu que vol tornar fer el pacte del Majestic amb el PP, malgrat que va produir la major concentració de poder econòmic i financer a Madrid, i malgrat que va culminar la construcció de l'Espanya radial. Això és defensar els interessos de Catalunya? S'ha acabat l'època de negociar competències que després ens treuen els seus tribunals. L'única manera de defensar els interessos dels catalans és plantant-nos democràticament a Madrid'. 'Fa molts anys que els independentistes treballem per generar consensos, i aquesta és la concentració que el país necessita, no pas cap altra', concloia Junqueras. Per la seva banda, el portaveu de Reagrupament, Ignasi Planas, sostenia que defensar la independència és reivindicar el dret a tenir un futur: 'ERC i Reagrupament continuarem lluitant junts fins aconseguir la independència'. L'alcalde de Caldes de Montbui i vicesecretari general d'Internacional i Relacions Institucionals d'ERC, Jordi Solé, també va participar a l'acte amb afirmacions punyents: 'Els diputats independentistes aniran a Madrid a explicar que els catalans marxem de l'Estat, perquè si continuem sent una comunitat autònoma, no ens en sortirem'.

Fotografia de grup dels assistents a l'acte simbòlic

ERC-Caldes homenatja al president Companys al 71è aniversari del seu afusellament

Una trentena de militants i simpatitzants d’Esquerra han acudit avui dissabte a les 7 del matí a retre homenatge a l’expresident de la Generalitat, Lluís Companys, afusellat per les tropes franquistes el 1940. Després de llegir un manifest a mans de l’alcalde de Caldes, Jordi Solé, el nou president d’ERC-Caldes, Josep Gallart, ha recitat un poema de Pere Quart. Tot seguit, s’ha dut a terme la tradicional ofrena floral a la plaça Lluís Companys a mans de l’ex-president de la secció local, Pere Anglès. Els assistents han conclós l'acte cantant els Segadors.  

L’executiva local d’ERC-Caldes es renova

L’assemblea de militants de la secció local d’Esquerra a Caldes de Montbui va aprovar ahir la renovació de la Junta Executiva. Després d’unes emotives paraules del president sortint, Pere Anglès, el relleu passa a mans de la candidatura que presentava Josep Gallart, que es converteix en el nou president de la secció local per unanimitat. A més, l’assemblea va proposar la creació de la figura del President Honorífic en agraïment a la feina feta per Pere Anglès durant més d’una dècada de vinculació al partit. D’altra banda, el nou secretari d’organització serà en Josep Silvera, que substituirà a l’ara regidor de Via Pública, Jaume Mauri. Amb la gran majoria dels càrrecs renovats, el partit republicà enforteix l’executiva just en el moment més àlgid de la seva història al municipi. El proper dimarts 11 d’octubre, a les 19:30 hores, la nova direcció d’ERC a Caldes durà a terme una roda de premsa a la seu local per presentar el nou equip (carrer Barcelona nº42).  

Jordi Solé és escollit membre de la nova direcció d'ERC

El 26è Congrés Nacional d'Esquerra Republicana de Catalunya, que va tenir lloc el passat dissabte a Girona, va reblar la renovació del partit republicà. A més de ratificar el nou President del partit, Oriol Junqueras, i la nova Secretària General, Marta Rovira, ambdós escollit per sufragi directe de la militància el passat 17 de setembre, el congrés va escollir 18 nous membres de l'executiva nacional. L'alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, proposat per Junqueras com a Vicesecretari general de relacions internacionals i institucionals, va ser el segon membre de la nova executiva a rebre més suport dels congressistes al recollir 1.442 vots a favor dels 1.567 vots emesos.

Jordi Solé participa a la presentació del llibre "Esquerra a la cruïlla"

Dijous passat es va presentar a la Biblioteca de Caldes el llibre "Esquerra a la Cruïlla. Coordinat pel catedràtic de Geografia i Història, Santiago Cucurella, l'obra recull l'opinió de membres d'Esquerra Republicana de Catalunya com la futura Secretària General del partit, Marta Rovira, o del Secretari General sortint, Joan Ridao, entre d'altres. L'Alcalde de Caldes, com a coautor de l'obra, ha intervingut a l'acte amb un seguit de reflexions sobre les noves perspectives que s'obren per Esquerra amb la renovació de la directiva actual.

L'Alcalde presenta el nou cartipàs municipal

Aquesta setmana ha quedat constituït el cartipàs de l'Ajuntament de Caldes de Montbui, segons el qual es defineixen les àrees de treball de la corporació i els diferents departaments. També s'han fet les delegacions d'atribucions de l'alcalde i s'han nomenat els membres de la Junta de Govern Local i les tinències d'alcaldia, entre altres. Segons el nou organigrama polític, de l'alcaldia penjaran tres grans àrees: - Alcaldia: o Comunicació, relacions institucionals i projecció exterior o Seguretat i civisme - Gestió interna i millora de l'administració o Hisenda (Josep Ramon Marañés) o Recursos Humans (Vicenç Personat) o Règim intern i atenció a la ciutadania (Sara Marcé) - Desenvolupament socioeconòmic o Educació i formació permanent (Roser Guiteras) o Treball (Pilar Aznar) o Promoció econòmica (Josep Ramon Marañés) o Cultura i Patrimoni (Josep Gaspar) o Promoció turística i termalisme (Isidre Pineda) o Acció social (Isidre Pineda) o Participació ciutadana i cooperació (Isidre Pineda) o Gent gran (Pilar Aznar) o Joventut (Montse Grau) o Esports (Montse Grau) - Desenvolupament territorial o Urbanisme, planejament territorial i urbanitzacions (Vicenç Personat) o Obra pública, serveis i habitatge (Vicenç Personat) o Espais públics i sostenibilitat (Jaume Mauri) La Junta de Govern Local Estarà presidida per l'alcalde, Jordi Solé, i actuaran com a vocals els regidors Vicenç Personat, Montserrat Grau, Jaume Mauri i Isidre Pineda. Les sessions ordinàries tindran lloc els divendres no festius (excepte en el mes d'agost), a les 13.30 h. D'altra banda, seran tinents d'alcalde els mateixos càrrecs electes que formen la Junta de Govern Local: • 1r Tinent d'Alcalde: Vicenç Personat Pallarès • 2a Tinent d'Alcalde: Montserrat Grau Giner • 3r Tinent d'Alcalde: Jaume Mauri Sala • 4t Tinent d'Alcalde: Isidre Pineda Moncusí  

Jordi Solé participarà en la renovació de la línia estratègica i ideològica d’Esquerra

L'Executiva Nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya ha aprovat el reglament de cara a la realització del Congrés Nacional que el partit celebrarà a la tardor vinent i ha nomenat els membres de les diferents comissions que han de preparar aquest esdeveniment: la redactora dels nous Estatuts, la comissió organitzadora, la sindicatura electoral i la comissió redactora de la Ponència Política. L’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, ha estat designat membre d’aquesta última comissió, que s’encarregarà de fer una proposta de definició sobre la línia estratègica i ideològica del partit per als propers anys. Solé, que va renovar àmpliament la confiança de la ciutadania de Caldes el passat 22 de maig obtenint la majoria absoluta més gran que a hores d’ara té el partit, contribuirà d’aquesta manera al procés de canvi i renovació que la formació republicana encararà durant els propers mesos. Fins el 14 de juliol aquest ponents recolliran idees i propostes del Consell Nacional i de la resta de la militància. El 23 del mateix mes presentaran el primer esborrany i del 25 al 29 de juliol s’hi podran presentar esmenes. Del 3 al 26 de setembre es negociaran aquestes esmenes i s'aprovarà el text definitiu que es debatrà al Congrés. Pel que fa a l'elecció de la nova directiva d'Esquerra, el calendari serà el següent: del 18 de juny al 18 de juliol els candidats i candidates podran recollir els avals necessaris per optar a les eleccions (5% de la militància o dues seccions locals a favor). Finalment, el 17 de setembre es realitzarà la jornada electoral.

ERC–Caldes de Montbui lamenta la indefinició del Departament d’Ensenyament en relació amb l’institut escola El Calderí

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha contestat per escrit la pregunta parlamentària del grup d’Esquerra al Parlament de Catalunya sobre el calendari previst per a la licitació, adjudicació i construcció de l’institut escola ’El Calderí. Per a la Consellera, és prioritari desplegar primer el Decret de règim jurídic d’aquest tipus de centres educatius, com també ha manifestat la seva preferència per determinar el model patrimonial i l’organització dels instituts escola. Sense entrar a valorar qüestions pressupostàries, Rigau ha insistit en analitzar el model dels instituts escola i el seu impacte en el sistema educatiu, tant a nivell pedagògic com a nivell social i econòmic. L’alcalde, Jordi Solé, lamenta que a aquestes alçades els responsables del Departament d’Ensenyament demostrin una alarmant indefinició en relació amb el model d’institut escola: “Fa més de dos anys que estem parlant de la necessitat d’un institut escola per a Caldes, el Departament i l’Ajuntament ja havíem optat per aquest model, s’ha licitat i adjudicat la redacció del projecte en base a aquest model, i ara, en comptes de concretar terminis i partides pressupostàries, que és el que pertoca i és el que demanem, ens fan passar amb raons sobre la definició del model, i mentrestant el Calderí ja porta cinc cursos en mòduls”. Solé ha afegit que aquesta resposta no concorda amb el compromís d’altres responsables polítics del Departament: “Ens afirmen que el Calderí serà un institut escola i que la seva construcció és prioritàra. Cal que s’aclareixin, que ens aclareixin quan pensen actuar i perquè hem estat perdent el temps els darrers mesos”. Des de principis d’any, després de que es conegués la paralització del projecte arrel del canvi de govern, ERC ha activat el front parlamentari per aconseguir el compromís de la Generalitat a favor de la immediata construcció de l’institut escola El Calderí, i per aconseguir també que els pressupostos de la Generalitat d’enguany reflecteixin aquest compromís.

ERC-Caldes fa una primera valoració dels resultats i agraeix el suport dels calderins

Els deu regidors de la secció local d’Esquerra a Caldes, amb el reelegit alcalde Jordi Solé al capdavant, han dut a terme una primera valoració pública de les eleccions del passat diumenge. Ho han fet al local del carrer Barcelona un dia després de celebrar els resultats històrics de la formació al municipi, que atorgaven una contundent majoria absoluta a la llista encapçalada per l’alcalde. Solé ha destacat la normalitat democràtica amb la que es va desenvolupar la jornada, així com el fet de que la participació fos lleugerament superior a la de fa quatre anys, i ha agraït als calderins el suport expressat a les urnes. “Ara cal administrar bé aquesta victòria”, ha confessat l’Alcalde: “De governar amb majoria absoluta també se n’ha d’aprendre, però tenim molt clar que ho hem de fer des de la humilitat, la constància, la proximitat i el diàleg”. Malgrat els resultats negatius d’Esquerra a nivell nacional, Solé és conscient que a Caldes ha votat la formació republicana gent molt diversa: “Hem aconseguit ocupar l’espai central de la política calderina i governarem tenint en compte aquesta transversalitat”. L’Alcalde ha recordat que mentre al 2007 Esquerra Republicana de Catalunya va guanyar les eleccions per tan sols 17 vots de diferència respecte la segona força, el 2011 aquesta diferència ha augmentant fins als 2357 vots, guanyant en totes les meses electorals. Solé considera els resultats com una revàlida de la feina feta: “la nostra feina, i la nostra manera de fer-la, ha generat confiança”, ha dit l’alcalde, per bé que “hi ha hagut circumstàncies extraordinàries que ens han permès aconseguir un resultat per sobre de les nostres expectatives”.