Caldes de Montbui

Totes les notícies

Moment del parlament de l'alcalde, Jordi Solé.

La secció local d'Esquerra celebra l'acte central de campanya

El passat dissabte 14 de maig la secció local d’Esquerra a Caldes de Montbui va celebrar l’acte central de campanya. Ho va fer al Parc de Can Rius durant tota la tarda: des de les cinc, petits i grans van poder jugar als jocs creatius que portaven la companyia “Tombs Creatius”, a les 6 la Banda d'en Vinaixa va amenitzar la festa amb la seva música i posteriorment, a les 7, es va dur a terme l’acte polític. L’acte es va acabar amb una botifarrada popular on es van consumir fins a dues-centes botifarres. Malgrat la constant amenaça del mal temps, la pluja va respectar l’acte íntegrament. En l’acte polític, que va obrir el cap de campanya, Isidre Pineda, l’alcalde i candidat a la reelecció, Jordi Solé, va fer una crida a la gent que dóna suport a la candidatura per aprofitar la darrera setmana de campanya a fi de convèncer als que encara estan indecisos. Solé va destacar la importància de treure un molt bon resultat el proper diumenge 22 de maig per impedir els pactes contra natura: “Guanyar no és governar”, destacà l’alcaldable, qui va remarcar que “aquesta vegada no volem tornar a sentir la cantarella de l’empat tècnic. Volem guanyar clarament i seguir liderant el municipi amb la mateix empenta que fins ara”.  L’alcalde es va mostrar convençut de treure un bon resultat, “perquè els comentaris que ens arriben de la gent són positius i perquè ens ho mereixem”, però tanmateix va remarcar que “passi el que passi diumenge vinent, ens podem sentir molt orgullosos de la feina que hem fet”.   

Presentació del programa electoral

Jordi Solé presenta el programa electoral per a les properes municipals

La secció local d’Esquerra a Caldes, encapçalada per l’actual alcalde i candidat a revalidar el càrrec, Jordi Solé, ha presentat públicament el programa electoral per a les pròximes municipals. El programa ha estat confeccionat en base a dos principis: l’experiència i els coneixements adquirits encapçalant el govern durant els quatre anys d’aquesta legislatura i el realisme que imposa l’actual situació de crisi econòmica. Tal i com va fer públic a principis de març, ERC-Caldes va posar a disposició de la ciutadania una bústia electrònica perquè els calderins fessin arribar les seves propostes, de manera que el programa també inclou aportacions de la ciutadania. El text presentat avui, i que ben aviat es podrà descarregar des del web del candidat i des del web d’ERC-Caldes, proposa unes 240 actuacions dividides en quatre eixos: Eix 1: Eines contra la crisi: més equitat i més oportunitats. Eix 2: Un poble més culte, actiu, cívic, cohesionat i lliure. Eix 3: Un entorn urbà i natural de qualitat, avui i demà. Eix 4: El bon govern: una administració més oberta, eficaç i austera. Les 10 propostes més destacades De les moltes propostes que fa Esquerra per a la següent legislatura, l’Alcalde n’ha ressaltat 10 de més destacades: - Prioritat a les urgències socials, al foment de l’ocupació i a la generació d’activitat econòmica. - Desplegament de les principals actuacions del pla de barris: reurbanització d’un tram de Pi i Margalli nova plaça de la Font del Lleó. - Nou aparcament municipal a la zona de l’antic Sindicat. - Primera fase del centre cultural polivalent a Can Rius. - Construcció de l’Institut-escola El Calderí. - Pla de millora de l’accessibilitat a l’espai públic. - Millora de l’eficiència energètica als edificis i serveis públics minicipals. - Una administració més moderna: tràmits ciutadans a través d’Internet. - Un model de poble pel futur: Pla Estratègic Horitzó 2025. - Gestió austera i eficaç dels recursos públics.

L'alcalde de Caldes, Jordi Solé, amb l'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras, al costat

Unes cent persones omplen el ‘Robert de Nola’ al sopar de presentació de la llista electoral

El passat divendres 8 d’abril, la secció local d’Esquerra a Caldes va presentar la llista electoral al Restaurant ‘Robert de Nola’ de Caldes. Fins a cent persones van donar-hi suport assistint a l’acte presidit per l’Alcalde, Jordi Solé, i l’eurodiputat per ERC, Oriol Junqueras. Només en arribar, els assistents van poder fullejar en primícia una nova edició d’”El Gavarrot”, el butlletí de la secció local que aquest cop està dedicat a l’obra de govern de la legislatura que està a punt de concloure. A l’hora dels parlaments, que van començar amb la intervenció del secretari d’organització de la secció local, Jaume Mauri, es va destacar la proximitat que ofereix Jordi Solé com a Alcalde de la vila. D’altra banda, Oriol Junqueras va destacar valors com els de l’honestedat en la política. Solé va iniciar la seva intervenció amb paraules d’agraïment per la feina feta de tots els regidors de l’actual grup municipal d’ERC que, en paraules de l’Alcalde, “ha constituït el veritable motor d’aquest govern”. Tot seguit va explicar als presents el mètode que pretén seguir aplicant a la propera legislatura i que tants bons resultats ha donat per Caldes, l’anomenat per l’Alcalde com a mètode Guardiola: “Respecte al rival, encara que ells no et respectin; treball constant; i humilitat, siguin quins siguin els resultats”. Després del símil futbolístic, Solé va destacar la manera de fer tasca del grup municipal d’ERC: “Hem treballat des dels valors de l’esforç i la perseverança i això explica, en bona part, que haguem aconseguit fer una de les obres de govern més importants dels darrers anys. Hem de continuar doncs amb aquesta actitud. En política és gairebé tan important el “què” com el “com””. L’alcalde de Caldes també va fer referència als pactes contra natura que es poden forjar després de les eleccions: “Guanyar no és sinònim de governar. Necessitem una victòria el més àmplia possible per fer més difícil la possibilitat de que hi hagi aliances estranyes que ens vulguin impedir que continuem governant i liderant el nostre poble”.

La secció local celebra els 80 anys d’ERC amb un homenatge als homes i dones vinculats al partit

Ahir divendres la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya va celebrar entre una seixantena de militants i amics els seus 80 anys d’història. En un emotiu acte al Centre Democràtic i Progressista, es va dur a terme un homenatge als homes i dones que havien format part d’Esquerra i a les seves famílies. L’esdeveniment, que va concloure amb el concert del cantautor Jordi Gomara, va comptar amb la presència de l’alcalde de Caldes, Jordi Solé, i del diputat per Esquerra al Parlament de Catalunya Marc Sangles. Entre les seves paraules, l’alcalde va destacar el bon estat de forma en el que es trobava el partit a Caldes: “ Ara disposem d’una organització ferma i amb futur. Durant les darreres tres dècades les hem vist de tots colors, hem estat testimonials, hem patit enfrontaments, hem comès errors, hem caigut moltes vegades... però ens hem aixecat sempre”. L’acte va servir per recordar els moments en que ser d’ERC al nostre país i a Caldes era un digne gest de valentia i de coratge. “Si som aquí és en bona part pels altres alcaldes republicans que m’han precedit, pels regidors, pels militants, pels col•laboradors, per tots els qui varen fer un tros del camí que arriba fins avui”, destacà Solé. Després d’una tarda de retrobaments i de mirar enrere, cap a uns orígens que es remunten fins a vuit dècades, la secció local va voler donar les gràcies a les persones que d’una manera més o menys directa van estar vinculades al projecte d’Esquerra Republicana i que a través de les eines de la política democràtica van defensar els ideals de justícia social, llibertat nacional, plenitud individual, republicanisme i cultura. En aquest sentit, es va fer el lliurament d'una insígnia commemorativa de l'aniversari. Beca de recerca sobre ERC a Caldes durant la II República i la Guerra Civil L’Alcalde aprofità per fer públic que ben aviat, des de la secció local es faran públiques les bases d’una beca per dur a terme un treball de recerca sobre el moviment republicà i l’Esquerra a Caldes durant la II República i la Guerra Civil: “Aquest treball ens ha d’aportar més llum, més informació i més documentació, ara que encara som a temps de trobar testimonis propers, sobre els nostres orígens i els nostres primers anys a Caldes.

La militància d’ERC-Caldes aprova la llista electoral per a les properes municipals

Després de l’aprovació del cap de llista, Jordi Solé, votat per unanimitat entre la militància per intentar revalidar l’alcaldia; l’assamblea extraordinària del passat dimarts 15 de març es va decantar a favor de la següent llista proposada per la Comissió Electoral: LLISTA ELECTORAL 1. Jordi Solé i Ferrando 2. Pep Gaspar i Blancafort 3. Vicenç Personat i Pallarés 4. Montse Grau i Giner 5. Roser Guiteras i Lopez 6. Jaume Mauri i Sala 7. Isidre Pineda i Moncusí 8. Josep Ramon Marañés i Vidal 9. Sara Marcè i Adrian 10. Pilar Aznar i Lopez 11. Josep Gallart i Badia 12. David Fernandez i Boix 13. Joan Mayol i Gibert 14. Gemma Tort i Cortado 15. Josepa Forns i Pujol (independent) 16. Núria Corbera i Padró 17. Pere Anglès i Sabater SUPLENTS S1 David Miramanda i Martinez S2 Mª Carme Cortés i Villanueva S3 Jaume Baqué i Costa S4 Lluis Villanueva i Arasa S5 Valentina Peñato i Perez S6 Joan Moreno i Salas S7 Vicenç Roca i Serra S8 Xavi Madorell i Costa S9 Maria Laura Buxarrais i Navarro (independent) S10 Maria Àngels Serra i Ferrés

ERC-Caldes t’ofereix l’oportunitat de fer la teva proposta per al programa electoral

Per tal de fomentar la participació de la ciutadania de Caldes, la secció local d’Esquerra posa a disposició de tothom una bústia electrònica on fer-hi arribar propostes i suggeriments per al programa electoral. A través de la pàgina web de l’alcalde (www.jordi-sole.cat), hi trobareu el vincle per redactar la vostra proposta. Podeu accedir-hi directament a partir de l’enllaç www.jordi-sole.cat/proposa-ns A fi de potenciar les noves tecnologies i la Campanya 2.0, el passat 23 de febrer la secció local d’Esquerra va llançar un web personal d’en Jordi Solé on s’hi poden trobar notes d’opinió, d’actualitat municipal, fotografies o la trajectòria de l’alcalde de Caldes de Montbui. A més, a partir d’ara podeu trobar també el vídeo de pre-campanya titulat “Seguim Endavant” al mateix web de l’alcalde: www.jordi-sole.cat. Solé, que va ser elegit per unanimitat entre la militància per afrontar de nou les eleccions municipals, ja va anunciar el web a la conferència que va donar el passat 28 de gener a l’Espai Can Rius.  

Esquerra presenta al Parlament dues iniciatives per instar la construcció de l’institut escola “El Calderí”

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, a través del grup parlamentari d’ERC, ha presentat dimecres a la tarda al Parlament de Catalunya dues iniciatives parlamentàries per instar al Govern de la Generalitat a iniciar la construcció de l’institut-escola “El Calderí” immediatament després de que el projecte hagi quedat redactat i aprovat. Aquesta ha estat la resposta davant dels rumors, que en els últims dies han anat en increment, sobre una possible paralització dels projectes d’institut escola per part del Departament d’Ensenyament; i sobretot com a reacció davant de les declaracions d’aquest matí de la consellera d’Ensenyament en el sentit que els instituts escola que estiguin pendents d’una inversió per iniciar-se probablement quedaran en llista d’espera. Davant de les retallades en les construccions i substitucions de cargoleres anunciades per a aquest curs, el Grup Parlamentari d’Esquerra ha presentat una proposta de resolució en la que insta al Govern de la Generalitat a iniciar d’immediat la construcció del nou centre un cop redactat el projecte constructiu del nou institut escola de Caldes de Montbui. En aquests moments s’està treballant en aquesta redacció, i està previst que aquests treballs finalitzin al mes de maig. També s’ha presentat per escrit a la Mesa del Parlament una pregunta sobre la previsió actual del calendari del Departament per a la licitació, adjudicació i construcció del nou centre. Precisament, l’alcalde Jordi Solé i la regidora d’educació Montserrat Hernandez mantindran properament una trobada amb representants del Departament per tractar aquestes qüestions. Reclamant l'agilització del procés L'escola “El Calderí”, ubicada des de fa cinc cursos en mòduls prefabricats al barri Bugarai i adreçada a infants de primària, acollirà un cop s’hagi acabat el nou edifici, i segons les previsions fetes fins ara pel Departament, a alumnes de 3 a 16 anys, amb dues línies per curs i una capacitat per a 690 estudiants (450 a primària i 240 a secundària).