Caldes de Montbui

Totes les notícies

David Través clou el cicle de trobades obertes #MesAProp d’ERC a Caldes de Montbui

David Través, regidor de Joventut i de Govern Obert d’ERC a l’Ajuntament de Caldes de Montbui va protagonitzar (el dimarts 24 d’abril) l’última de les trobades obertes del cicle #MesAprop, on anuncià la menció obtinguda per l’Ajuntament de Caldes de Montbui al lliurament dels guardons d’Infoparticipa 2017. El regidor va començar la seva exposició posant en valor el Pla Local de Joventut, el full de ruta de les polítiques de joventut elaborat a partir de la participació de més de 400 joves de la vila. Aquest pla està en l’origen de nous projectes d’èxit com el “Km0”, amb l’objectiu d’acompanyar i millorar la transició de l’escola al mercat de treball des de l’espai juvenil el Toc, projecte iniciat recentment i que esta tenint una molt bona acceptació. Aquest darrer any, el Toc ha acollit més de 15.000 visites de joves. Un punt clau de l’àrea de Joventut a Caldes és el dinamisme del “Nervi Jove”, els pressupostos participatius dels joves. S’ha ampliat l’edat de participació, donant l’oportunitat de participar a aquells joves que ja son majors d’edat i que molts d’ells ja no estudien a Caldes. Alhora també s’ha integrat les Xarxes Socials en el procés de votació de les propostes per tal d’acostar-los encara mes als Joves. El regidor ha destacat també projectes de l’àrea de Joventut relacionats amb d’altres regidories i en especial, el projecte AIRE, compartit amb Acció Social: una parella d’educadors socials són al carrer detectant  situacions de risc, oferint eines, dinamitzant i programant activitats orientades als joves més vulnerables. El futur immediat passa pel desenvolupament del Pla Local de Joventut del qual s’han descobert aspectes com la creació del Consell de Joves, la potenciació dels Premis de Batxillerat o la construcció de la segona fase del Skate Park. Pel que fa a l’àrea de Govern Obert s’ha posat en valor la feina de l’OAC (Oficina d’Atenció Ciutadana), que va assolir al 2017 el nombre de 26.

Millorem les opcions d’aparcament a Caldes de Montbui

Aquest dimecres, dia 2 de maig, va entrar en funcionament la nova regulació horària d'aparcament, anomenada popularment la "zona blava". Des del Govern Municipal tenim molt present el caràcter impopular d'aquesta iniciativa, però entenem que és la millor fórmula per aconseguir pal·liar un dels principals problemes que hi ha ara mateix al nucli urbà de la nostra vila: la manca d'aparcament. Tenint en compte que els calderins i calderines seguiran gaudint de l'hora i mitja gratuïta que a dia d'avui ja permet la zona blava de disc horari, això no hauria de suposar cap canvi pels residents que paguen l'impost sobre vehicles de tracció mecànica a Caldes. Al contrari: d'aquesta forma aconseguirem triplicar la rotació d'aparcaments, s'acabarà amb la picaresca de "canviar l'hora" i s'aconseguirà generar moltes més opcions per estacionar el vehicle. La forma de funcionar és senzilla: només cal anotar la matrícula al parquímetre o bé utilitzar l'app ElParking per senyalitzar l'hora d'arribada. Així els calderins i calderines disposen d'1 hora i 30 minuts gratuïts tal com estem habituats de manera automàtica. Les zones blaves a les quals s'aplica aquesta nova regulació seran les mateixes on fins ara s'ha utilitzat el disc horari, i els horaris, de dilluns a dissabte de 9 a 14 h i de 17 a 20 h. Els diumenges i els dies festius l'aparcament continuarà sent gratuït, així com també el mes d'agost. Cal tenir en compte també que hi ha dues zones d'estacionament en zona blava: la Zona A serà l'àrea d'aparcament al centre i la Zona B el pàrquing de l'Estació. Aquesta iniciativa, proposada com a acció pel Pla de Mobilitat Municipal també pretén que els vehicles no hagin de donar tantes voltes pel centre de la vila tot buscant aparcament. Estem convençuts que l'augment de la rotació millorà l'oferta d'aparcament a Caldes tot garantint els drets dels residents de la nostra vila, basats en la tradicional hora i mitja gratuïta.  

El Ple de Caldes aprova una moció per l'alliberament dels presos polítics ...

Moció que presentaren els Grups Municipals d'ERC, CiU i SOM Caldes per l'alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l'estat espanyol. S’aprova amb els vots a favor d’ERC, SC, PDeCAT, PSC, UPC i el vot en contra del PP. Text de la moció: «Catalunya ha tornat a patir, altra vegada, un nou atac repressiu per part del govern de Mariano Rajoy i el bloc del 155, conjurats amb el poder judicial i policial de l’estat. L’onada repressiva contra els catalans i les catalanes és majúscula i el govern espanyol està disposat a tot, fins i tot a vulnerar els drets civils, polítics i humans més bàsics per tal d’erradicar qualsevol signe de dignitat del poble català. Intenten esclafar la voluntat de la sobirania popular empresonant injustament els nostres legítims representants públics, tots ells gent de pau. El passat divendres 23 de març quedarà gravat a la memòria del nostre país com un nou dia trist i negre. L’empresonament injust, arbitrari i abusiu dels diputats i diputades Carme Forcadell, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa, i l’exili de Marta Rovira tornarà a ressonar en els annals de la història del nostre país com un nou episodi fosc de repressió i de vulneració dels principis democràtics més elementals. Un escenari que queda agreujat per la recent detenció del President legítim de Catalunya, Carles Puigdemont, totalment incomprensible davant la comunitat internacional. Un divendres negre no només pel poble català sinó també pel poble espanyol, on cada vegada i amb més intensitat els seus ciutadans estan perdent els drets i llibertats més bàsics i inviolables en qualsevol país que es pretengui a si mateix com a democràtic i civilitzat. Davant d’aquesta nova injustícia, d’aquesta ignomínia, d’aquest acte d’autoritarisme intransigent que ens recorda de manera inevitable les èpoques més fosques de l’Espanya del segle XX, des del món local no podem restar impertèrrits i ens alcem per dir sense vacil·lar que continuarem defensant les nostres idees polítiques.

El Ple de Caldes aprova una moció d'ERC per a l'ampliació de l'equipament educatiu

La Moció fou presentada pel grup municipal d'ERC al Ple de l'Ajuntament de Caldes de Montbui del mes de març, per a l'ampliació de l'equipament educatiu que acull l'Institut Pic del Vent i l'Escola El Calderí; coincidint amb l’aprovació, en la mateixa sessió plenària, de la cessió d’un espai al departament d’Educació de la Generalitat per a la construcció de nous mòduls que han de servir per al funcionament dels centres escolars. Tots els grups van donar suport a la reivindicació d’aquesta moció. El grup municipal d'ERC de l'Ajuntament de Caldes proposà al Ple l'adopció dels següents ACORDS: Primer.- Demanar al Govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya que incloguin una partida dins dels pressupostos de l'any 2018 per a l’ampliació de l’Institut Pic del Vent. Segon.- Instar al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a agilitar i accelerar al màxim el procés de les obres d’ampliació de l’edifici de l'institut Pic del Vent per tal de disposar dels espais necessaris per acollir els alumnes de l’Escola El Calderí en una edificació definitiva i que tots dos centres disposin dels espais necessaris pel seu funcionament d’acord amb el previst al projecte executiu aprovat pel Govern de la Generalitat en data 20 de novembre de 2012. Tercer.- Informar d'aquests acords al President de la Generalitat de Catalunya, a la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, als grups polítics del Parlament de Catalunya i al Consell Escolar Municipal de Caldes de Montbui." Pots descarregar la moció aquí: http://locals.esquerra.cat/caldesmontbui/document/8192

Isidre Pineda: El Mercat de l'olla i la caldera ha estat un èxit

“La desena edició del Mercat de l’olla i la caldera ha estat un èxit, una de les millors que hem gaudit... amb el component especial de descobrir “l’anada d’Olla”, una nova secció que hem incorporat amb la intenció que siguin els calderins i calderines qui ens proposin nous reptes cada any”. El regidor de Turisme i Termalisme de Caldes de Montbui, Isidre Pineda (ERC) en la valoració del Mercat explicava que “un dels objectius d’aquesta edició -amb la plaça de la Font del Lleó en obres-, i del salt del pont de l’anada d’Olla, era acostar els visitants cap el Passeig de la Riera i el seu itinerari turístic, arribant fins el pont romànic”. En total, unes 20.000 persones han visitat el Mercat de l’olla i la caldera. S’hi han repartit més de 5.000 racions de llegums cuinades amb aigua termal i foc de llenya i el Museu Thermalia ha rebut unes 600 visites. “L’anada de l’olla 2018” consistia en el salt del pont des del pont de Can Rius. Es van atrevir a saltar vuitanta valents i valentes, durant els dos dies del Mercat. Fins el 25 de març podem gaudir també de l’activitat “Se’ns en va l’olla”, en la qual els restaurants calderins ofereixen plats inspirats en aquesta cita anual, amb productes de proximitat.  

Roser Guiteras: “L’Educació és cosa de tots”

Roser Guiteras, regidora d’Educació i Formació Permanent de Caldes de Montbui ha protagonitzat, aquest passat dimarts 30 de gener, el cicle de xerrades #MesAProp, organitzat per la Secció local d’ ERC, amb l’objectiu d’apropar la feina dels regidors i les regidores de l’ equip de govern de l’ Ajuntament a la ciutadania. En la primera part de la seva presentació, Roser Guiteras ha fet un repàs de la feina que fa la regidoria d’Educació: la gestió de la inversió en millores a les escoles –uns 50.000 € l’any-, la formació del professorat o les activitats inter-escolars com ara, les més conegudes ’”anem al teatre”, el “SardaTIC”, el “Gran Dictat”, el “Lècxit”... I d’altres com ara la psicòloga municipal, la natació a les escoles, la col·laboració amb el campus Ítaca de la UAB o amb la xarxa TET. En aquest punt, la regidora ha posat en valor la participació a Escola Nova 21... “un projecte perquè les escoles, en xarxa, explorin noves formes d’ensenyar”. Però, sens dubte, la regidora ha volgut destacar el Projecte Educatiu de Ciutat PEC iniciat el 2016 el qual, en el I Fòrum d’Educació de Caldes, celebrat el passat mes d’octubre, va descriure 8 línies estratègiques i 16 accions que s’estan ja actualment treballant per materialitzar-les... "El PEC s’ha dut a terme mitjançant un procés participatiu del poble... perquè l’educació és cosa de tots”. Pel que fa a la Formació Permanent, Roser Guiteras ha destacat en primer lloc l’ampliació de l’oferta d’estudis post-obligatoris amb la posada en marxa aquest any passat de dos nous Cicles Formatius: un de Programació de motlles i matrius a l’Institut Manolo Hugué i l’altre de Cures auxiliars d’infermeria a l’Escola Pia; ambdós programes a partir de la demanda laboral i en col·laboració amb el sector empresarial i sanitari. Finalment a la conversa amb els assistents a la trobada s’ha valorat la feina de l’Escola d’Adults que aquest curs ha obert 23 grups amb més de 300 alumnes i la formació del català a més de les activitats de dinamització de l’Oficina del Català com els Voluntaris per la Llengua, l’edició dels Lèxics o el repte de l'“endevínala”.

Raül Romeva: “Tenim la gent, la determinació i la democràcia”

Aquest matí (17 desembre) la secció local d’ERC Caldes de Montbui ha celebrat a la sala noble de Can Rius l’acte de campanya per les eleccions del 21D, amb la sorpresa de la visita del conseller Raül Romeva. Hi ha intervingut Marta Vilaret, candidata del Vallès Oriental a les eleccions del 21D, l’alcalde de la vila i eurodiputat Jordi Solé i el mateix Raül Romeva qui s’ha afegit als parlaments. Marta Vilaret ha demanat una majoria el més àmplia possible per construir una república per tothom “estem molt convençuts del que volem fer i molt preparats per fer-ho”... “Som garantia d’honradesa, de bon govern i de polítiques socials.” Jordi Solé s’ha referit a les darreres declaracions de Borrell i Sáenz de Santamaria, “Som els únics que podem derrotar els indignes perquè això va de dignitat” ... “Som la gent del bon govern i ho demostrem allí on governem: els dels pressupostos més socials, la reducció del deute públic, la llei de la renda garantida, el tancament de la model.” “Hem de recuperar la dignitat, la llibertat i la República.” En Jordi Solé s’ha referit també a Europa, “Els hi demanàvem que defensessin els nostres drets i no ho han fet, el Sr. Juncker ha preferit donar suport al líder del partit més corrupte d’Europa que defensar els nostres drets” “Europa s’adonarà del seu error i de que Europa necessita 60 Catalunyes.” Raül Romeva ha expressat la convicció en la victòria del 21D “Hem de recuperar les institucions, la dignitat i seguir construint la república. I trigarem el que triguem.” “Ho farem perquè tenim la gent, la determinació i no hi volem excloure ningú.” “Això va de dignitat i de democràcia o de retrocedir 80 anys enrere”. L’Oriol Junqueras, cap de llista d’ERC i empresonat a Estremera per la justícia espanyola ha estat present en tot moment. Raül Romeva ha recordat finalment les seves paraules: “Aixequeu-vos i continueu caminant endavant.” Un cop finalitzat l’acte, s’ha convidat al Raül Romeva a despenjar el gran cartell que penjava del balcó de la casa de la vila, demanant el seu alliberament.

Violència de gènere, es pot aturar?

El dissabte 25 de novembre, el Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones vam dir NO a la violència de gènere amb un acte celebrat a l’Espai Jove El Toc i organitzat conjuntament per la Secretaria de la Dona d’ERC i les JERC de Caldes de Montbui. A l’acte hi van intervenir el Dr. Antonio del Cerro, professor titular del Departament de Psicologia Social de la UB i Davinia Martínez, advocada especialitzada en violència de gènere de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sabadell i va estar moderat per Angeles Live, representant de la Sectorial de la Dona de la Secció Local d’ERC Caldes de Montbui. Antonio del Cerro va analitzar els diferents perfils del maltractador, desmuntant tòpics ja que alguns d’ells són difícilment detectables, i com beuen d’una cultura que massa vegades justifica la violència de gènere. Va fer èmfasi en la necessitat de tenir cura en l’educació per les competències relacionals, l’autoestima i el reconeixement de la diversitat. Per la seva part Davinia Martínez es va centrar en el fracàs de la legislació pel que fa a la prevenció de la violència de gènere i en la “tortura” que suporten les víctimes quan s’enfronten a procediments, generalment llargs, per la càrrega emocional que representa i les seqüeles que deixen aquests processos. Per això va demanar una coordinació entre els advocats i els psicòlegs com es fa en altres casos. Ambdós ponents es van referir a la preocupant involució de la societat pel que fa a l’augment de denúncies dels casos de violència masclista entre els joves menors d’edat. Després de la conversa amb els dos ponents es va llegir el Manifest d’Esquerra Republicana i les JERC “Per una República feminista lliure de violència masclista” i la violinista Montserrat Estrada va posar fi a l’acte interpretant diverses peces musicals.   

Declaració institucional sobre els fets de l’1 d’octubre

MANIFEST INSTITUCIONAL DE L’AJUNTAMENT DE CALDES DE MONTBUI AMB MOTIU DELS FETS OCORREGUTS AL VOLTANT DE LA CELEBRACIÓ DEL REFERÈNDUM D’AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA L’alcalde, Jordi Solé, ha emès el comunicat d’agraïment a la ciutadania que va fer possible la jornada electoral de l’1 d’octubre i de rebuig als episodis de violència que han deixat més de 800 víctimes En el mateix acte, acompanyat per membres del govern, Solé ha anunciat que l’Ajuntament de Caldes de Montbui secundarà la vaga general convocada al país per demà dimarts 3 d’octubre i es decretaran, per tant, serveis essencials de l’administració pública. A la compareixença, l’alcaldia ha convidat també les formacions de Som Caldes i de PDeCAT. SC s’ha afegit a les mostres de rebuig i de crida al seguiment de la vaga general convocada per demà i PDeCAT ha recolzat la iniciativa però no ha pogut ser present per motius laborals dels seus representants. (Via Ajuntament de Caldes de Montbui)  CONTINGUT Aquest Ajuntament es manté al costat de la immensa majoria que en pau, amb valentia i amb fermesa ha defensat les urnes i la llibertat, i en contra de l’exercici gratuït i repulsiu de violència per part de l’Estat i la policia espanyols L’Ajuntament de Caldes de Montbui trasllada avui la seva profunda admiració, respecte, orgull, estima i agraïment a totes les persones que ahir van fer possible la celebració del Referèndum d’autodeterminació de Catalunya a Caldes de Montbui. A la ciutadania, representants de l’administració, membres de les meses, càrrecs electes i defensors i defensores del sistema democràtic i de les llibertats ciutadanes que ahir vareu protegir els col·legis electorals i les urnes, moltes gràcies per fer-ho amb tanta dignitat.  Volem fer un agraïment explícit als Mossos d’Esquadra per haver actuat d’una manera raonable i digna d’allò que esperem de la nostra Policia i, com a responsable màxim de la Policia Local, un agraïment explícit a aquest cos també pel seu comportament mesurat i responsable.