Caldes de Montbui

Totes les notícies

Termalisme, Turisme, Cultura, Participació Ciutadana

Isidre Pineda: : “El futur Parc Termal ha de recuperar l'essència de Can Rius"

Isidre Pineda, primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura i Patrimoni; Turisme i Termalisme; Participació Ciutadana i Voluntariat i Cooperació de Caldes de Montbui va participar ahir (dimarts 28 de març) en el cicle de xerrades obertes #MesAProp, organitzat per la Secció local d’ ERC, amb l’objectiu d’apropar la feina dels regidors i les regidores de l’ equip de govern de l’ Ajuntament a la ciutadania. El regidor va anar desgranant els diferents projectes que lidera des de l’Ajuntament, fent especial èmfasi en la voluntat d’aquest equip de govern d’impulsar a Caldes un renaixement de l’oferta termal, respectuós amb el medi natural i amb criteris de sostenibilitat. El termalisme forma part de l’ essència patrimonial de la vila i és un factor clau d’atracció turística i generació de riquesa destacat en el Pla estratègic Horitzó 25. En aquest punt va fer referència al procés participatiu engegat pel consistori amb l’objectiu de  recollir idees sobre el futur Parc Termal de Can Rius: “Volem recuperar l’essència original de Can Rius, on l’aigua termal es pugui veure i tocar, i fer-ho a partir de la participació ciutadana, la intel·ligència col·lectiva”. El parc actual s’ampliarà amb 25.000 m2 de zona balneària, actualment terrenys erms, en els quals no s’hi edificarà nous hotels o habitatges. Pineda va posar en valor els pressupostos participatius de l’Ajuntament per a accions de promoció turística, que es proposen i s’aproven a la Taula de Turisme. El resultat: nous vídeos promocionals de Caldes rodats en escenaris emblemàtics com ara la Font del Lleó, les Termes Romanes, el Safareig de la Portalera, les Hortes de Baix i els banys termals El Safareig i protagonitzats per l’actor Ivan Labanda, l’edició de fulletons promocionals dels Banys Termals El Safareig i de les Jornades Gastronòmiques de les Cireres, campanyes publicitàries i una segona edició de la Via del Pinxo...També va destacar la feina feta al Museu Thermalia a l’hora de crear una nova exposició sobre termalisme, per la qualitat de les seves exposicions temporals i el gran encert de promoure la Beca d’Història Local.

Esports, Informació ciutadania, comunicació

Núria Carné, protagonista del #MesAProp de febrer

Núria Carné, regidora de Comunicació i Informació Ciutadana i d’Esports de Caldes de Montbui i Portaveu del Grup Municipal d'ERC, ha participat aquest dimarts 28 de febrer, en el cicle de xerrades obertes #MesAProp, organitzat per la Secció local d’ ERC, amb l’objectiu d’apropar la feina dels regidors i les regidores de l’ equip de govern de l’ Ajuntament a la ciutadania. La jove periodista, que va acceptar el repte d’anar de número 2 a les llistes d’ERC de Caldes com a independent, ha explicat sobre la seva experiència com a regidora que "no és només important comptar amb recursos per fer coses sinó seguir correctament els processos que garanteixin fer ho bé; i en el meu cas també tenir la sort de formar part d’aquest equip de govern". Arribats a gairebé la meitat de la legislatura, Núria Carné ha destacat, pel que fa a la gestió de la comunicació i la informació a la ciutadania, diverses fites: l’acte d’inauguració del restaurat pont romànic, l’encàrrec de realitzar l’enquesta de satisfacció ciutadana 2016, l’edició de les publicacions Casa de la Vila o la campanya de comunicació sobre el PEC. Dels projectes de futur més immediat s’ha referit a la implementació del  llibre d’estil de l’Ajuntament o especialment, al treball sobre les bases del concurs públic per encarregar la gestió i creació de continguts del nou projecte de Ràdio Caldes. Pel que fa a l’esport, la gestió s’orienta a donar suport a les 19 entitats esportives actives de Caldes i en l’organització també d’activitats pròpies com ara el Casal d’Estiu; aconseguir millores en les instal·lacions esportives municipals com ara l’important projecte d’ampliació  del pavelló de Torre Roja motivat per la trajectòria del Club Hoquei Caldes a l’OK lliga i a Europa. Núria Carné també ha valorat especialment la nova iniciativa impulsada pel consistori d’anomenar i destinar ajuts a esportistes individuals, ambaixadors de l’esport calderí, i a la celebració dels premis de la Nit de l’Esport.

Politica Internacional, La República Que Farem

Jordi Solé: "Una revolta democràtica com la que estem fent és un exemple per a qualsevol demòcrata europeu"

Jordi Solé i Ernest Maragall van escenificar, en una trobada a Caldes de Montbui davant més de dues-centes persones, el relleu al Parlament Europeu. La xerrada en clau de política internacional, s’emmarca en el procés participatiu proposat per ERC, La República Que Farem. Jordi Solé va dir sentir-se honrat de rellevar Ernest Maragall a la cambra europea on en aquests dos anys i mig havia deixat empremta. En la seva salutació, Ernest Maragall va definir com un luxe i una gran sort per als calderins/es tenir un alcalde que a la vegada és eurodiputat i va celebrar tornar a la vila que ja visitava de petit amb el seu pare quan venien a veure Manolo Hugué. El  paper que pot jugar el Parlament Europeu  en un moment clau del procés d’autodeterminació nacional, davant la convocatòria del referèndum, i la construcció de la nova república catalana, va protagonitzar una part important de la xerrada i de les preguntes tant dels assistents com les que s’havien formulat a les xarxes socials. Tots dos van coincidir en l’impacte i l’important ressò de la conferència celebrada al Parlament Europeu, The Catalan Referendum, per Romeva, Junqueras i Puigdemont: van destacar que  aquella sala plena, amb més de 400 persones,  no es veu cada dia però a més, va impactar la claredat del discurs, la cohesió dels tres membres del govern i el fet de fer-la amb quatre idiomes; l’acte  va projectar una imatge de govern seriós, preparat i que té clar el que vol fer, desmuntant algunes acusacions i posant en evidència el govern espanyol. Jordi Solé va destacar que “la causa del referèndum és la causa de la democràcia i la democràcia a Europa té molts seguidors”, “una revolta democràtica com la que estem fent és un exemple per a qualsevol demòcrata europeu”, “el com acabarà legitimant també el què”.  “Votarem, decidirem i ens quedarem a Europa per millorar-la i convertir-la en referent de polítiques obertes, de justícia, de democràcia i de progrés”.

Política Internacional

La República que Farem, amb Ernest Maragall i Jordi Solé

Jordi Solé pren amb força el relleu d' Ernest Maragall com a eurodiputat. Tots dos parlaran de l'èxit i les repercussions del #CatalanRef2017 al Parlament Europeu i del procés en clau de política internacional.  Ens pots fer arribar les teves preguntes i aportacions per a la nova república i el seu paper en la política internacional al Facebook i també a Twitter amb el hashtag #SoleMaragall La República Que Farem és un procés participatiu per dissenyar de manera col·lectiva el #NouPaís que volem. Participa-hi¡  

Regalem-nos República

#MésAprop del poble que volem

Fa uns dies, la regidora de Comunicació i Informació Ciutadana, Núria Carné va presentar els resultats de l’Enquesta de Satisfacció Ciutadana 2016, encarregada per l’Ajuntament i realitzada durant el mes de setembre a una mostra de ciutadans i ciutadanes de + 18 anys, empadronats a Caldes, sobre el seu grau de satisfacció pel que fa als serveis municipals. Els resultats de l’enquesta indiquen què més del 96% dels ciutadans i ciutadanes es mostren satisfets o molt satisfets de viure a la vila termal i 8 de cada 10 opinen que Caldes ha millorat en el darrer any. Dels 20 serveis municipals analitzats, tots estan aprovats i la majoria obtenen una valoració mitjana superior al 7. D’aquestes dades sobretot destaquen dos aspectes més “intangibles” que ens deixa l’anàlisi de l’enquesta: el primer, l’orgull de pertinença, traduït en una estima innegable dels calderins i calderines pel seu poble; el segon, l’optimisme en què el futur serà millor (gairebé un 84% dels ciutadans de + 18 anys del municipi consideren que el poble millorarà). Que Caldes és un poble amb molta vida és també una realitat manifestada pels ciutadans enquestats. Els serveis més ben valorats són els relacionats amb la cultura, l’oci i l’esport,  així com els que tenen a veure amb l’espai públic, les zones verdes i l’entorn natural. També destaca la qualitat de l’oferta turística i la conservació del patrimoni calderí. Els ítems més ben valorats, aquells que es situen per sobre del 7,5 són: l’oferta d’activitats festives i culturals (7,91), les instal·lacions esportives (7,81) i l’estat de conservació del patrimoni històric (7,4).  Ara és precís escoltar, analitzar els resultats per actuar després en conseqüència; és a dir, per promoure les estratègies i línies de treball més òptimes de cara a seguir millorant el servei i sobretot,  potenciar i posar recursos en els serveis que més poden millorar, com és el cas, per exemple, de l’oferta d’aparcament al centre i el trànsit i la circulació de vehicles.

#treballemxcat

El proper dimarts dia 6 de desembre no tenim res a celebrar. L’ equip de govern i els calderins/es que ens hi vulguin acompanyar treballarem en tasques de manteniment de l'espai públic. En concret pintarem els bancs i algún joc infantil de la plaça 11 de setembre i la placeta del carrer Barcelona. Ens posarem a treballar a les 9h del matí. Fem la convocatòria a tohom que vulgui venir a les 8:30h a l'Ajuntament, des d'on organitzarem les brigades de treball. A les 12h llegirem un manisfest i seguirem treballant fins a l'hora de dinar. Des d’ERC Caldes fem una crida a tots els companys i tots els ciutadans de Caldes perquè es sumin a l’ acció impulsada per l’ Equip de Govern, que es farà també en molts altres pobles i ciutats del nostre país.Us animem a formar part d’aquesta iniciativa i a utilitzar el hashtag #treballemxcat en totes les vostres xarxes socials durant tot el dia.  

COMUNICAT DE LA SECCIÓ LOCAL D'ERC

Benvolguts i benvolgudes, us informem que la trobada oberta de l'executiva d'ERC amb l'Alcalde de Caldes no es farà al haver estat vetada per la junta del Centre Democràtic i Progressista en menys de 24 hores d'antelació. Arran d'aquest malaurat fet la secció local d'ERC Caldes de Montbui manifesta: Les reunions setmanals de l'executiva local, els dimarts de 20 a 21 hores, eren conegudes per la junta del Centre Democràtic i especialment pel seu president, sempre tenint en compte les necessitats organitzatives i la disponibilitat dels espais. La secció local d'ERC va néixer al Centre Democràtic i Progressista durant la 2a República, per tant s'està tancant la porta a una entitat amb forts vincles històrics amb el Centre. Aquest fet és especialment greu tenint en compte que es tracta del dia en que estava prevista la participació a la reunió setmanal de l'Alcalde de la vila. Lamentem aquesta situació desencadenada després de l'acte del 2 de novembre on vam comptar amb la presència de Gabriel Rufián i que va tenir una assistència multitudinària de públic a un acte organitzat per Esquerra Republicana al Centre Democràtic. Esperem que la junta del Centre reconsideri el seu posicionament i tingui vers la nostra formació política una actitud equitativa amb la que manté vers altres formacions polítiques i entitats locals. Caldes de Montbui, 8 de novembre de 2016  

Gabriel Rufián i Jordi Solé protagonitzen el retorn d’ERC al “Centru” de Caldes

“Gràcies @gabrielrufian per la conversa agradable i clara d'avui en un @ElCentruCaldes ple a vessar. Bon retorn d'@ERC_Caldes allà on vàrem néixer!” Amb aquesta piulada resumia l’alcalde Jordi Solé l’acte que va protagonitzar amb Gabriel Rufián i que marcava el retorn d’ERC al centre Ateneu Democràtic i Progressista de Caldes.Es va trencar el tòpic que la política no interessa i l’espai del Centre es va omplir de gom a gom per escoltar i conversar amb el convidat, el diputat d’ERC al Congreso de los Diputados de Madrid, Gabriel Rufián. La presentació del llibre “Gabriel Rufián, el polític imprevist” era l’oportunitat per compartir conversa amb el diputat d’ERC sobre l’actualitat política a Madrid i el full de ruta de la futura república catalana... A partir de la qüestió “per què hem d’esperar?”... Rufián va exposar amb el seu estil clar, enginyós i pausat la seva visió de la política espanyola, barrejant-hi amb molt sentit de l’humor, anècdotes viscudes al Congreso de diputados. Referint-se al seu contundent discurs en la sessió d’investidura de Mariano Rajoy, “només vam posar un mirall” ... “No es pot comparar, JuntsxSí no va enganyar ningú i el PSOE va dir 150 vegades que no faria el que ha fet”. Sobre Pedro Sánchez “fa 8 mesos que no parla amb nosaltres, ara sembla d’esquerres”. Per la seva part, Jordi Solé, alcalde de Caldes i Secretari d’Afers Exteriors del Govern de Catalunya, va respondre preguntes dels assistents sobre la projecció internacional del procés d’independència i va expressar la seva convicció en “l’oportunitat de construir un dels millors països d’Europa, a partir de la reflexió col·lectiva i l’exercici democràtic”. 

Esquerra torna al Centre Democràtic i Progressista de Caldes

Esquerra Republicana torna al Centre Ateneu Democràtic i Progressista de Caldes, el "Centru", per apropar i compartir el seu projecte transformador d’esquerres amb la ciutadania. Jaume Mauri, president de la Secció local d’ERC a Caldes de Montbui, acompanyat per  l’ Executiva ha presentat els nous projectes del partit, després que l’ Assemblea del passat mes de juliol acordés deixar el local del carrer Barcelona i tornar a fixar la seu al  Centre Democràtic i Progressista; l'espai que va veure nèixer ERC a Caldes. "Tornem a la casa on vam nèixer", explicà Jaume Mauri qui va agraïr al president de l'entitat, en Jaume Pieres, i la seva junta l'acollida i bona sintonia d'aquest retorn. El Centre Ateneu Democràtic i Progressista, fundat l'any 1865, aglutinà les coalicions republicanes i d'esquerra a Caldes les quals, a partir de les eleccions del 12 d'abril de 1931, es convertiren en Esquerra Republicana .. "és punt de trobada d'entitats que lluiten com nosaltres per la justícia social; ens hi trobem bé i volem compartir amb totes elles la construcció d'un nou país". Cicle de Trobades d’ERC al Centre: #MesAProp L’alcalde Jordi Solé,  iniciarà el cicle de trobades: #MesAProp, organitzades per l'executiva local d'ERC al Centre Democràtic i Progressista de Caldes. Compartirà la seva visió i els principals projectes del govern que lidera a Caldes de Montbui, així com aspectes de la realitat política del país, des de la seva misió a la Conselleria d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya i de la seva futura incorporació com a Eurodiputat al Parlament Europeu.La trobada serà el dimarts 8 de novembre a les 8 del vespre, oberta a tots els  militants, simpatitzants i amics que hi vulguin venir i participar.   Les següents trobades, programades cada últim dimarts del mes a les 8 del vespre, al Centre Democràtic i Progressista, seran protagonitzades pels regidors i regidores de l’equip de govern municipal;  per apropar el dia a dia de la seva gestió i els projectes de futur més rellevants per la vila de Caldes.