Caldes de Montbui

Notícia

L’Ajuntament de Caldes de Montbui adquireix l’antiga Escola del Carme

L’edifici en desús del col·legi del Carme, situat al nucli antic, passarà a ser de tot el poble amb l’objectiu de revitalitzar aquest barri. Per això, s’han previst diversos usos com ús sociocultural, educatiu, habitatge jove i un nou espai públic, però s’acabarà de concretar amb un procés participatiu dels agents veïnals, que s’iniciarà segurament l’any 2022.

No es tracta d’una compra tradicional, no ha tingut un cost per l’Ajuntament, sinó que per fer aquesta operació, des del Govern Municipal d’ERC, hem arribat a un acord de permuta amb la Congregació de les germanes Carmelites de la Caritat, propietàries d’aquesta finca, amb uns terrenys situats al barri de Can Valls. Aquests, estan qualificats d’equipaments municipals, que a hores d’ara, no tenien un projecte d’ús ni a curt ni a mitjà termini. Per revitalitzar el Nucli Antic, una zona densament edificada, que no poblada, cal reforçar els falta espais públics, a més dels visitants (ara limitat per la Covid19) que vénen a contemplar el nostre patrimoni històric, termal... hi falta més gent que hi visqui, famílies, persones joves... Hi falta moviment, hi falta més comerç –estem fent un estudi dels locals buits que ens ajudarà a projectar una nova línia de treball en aquest àmbit- hi falta lloguers accessibles d’aquests locals, hi falta nous espais on fer activitats socials i culturals, on poder instal· lar també la futura seu de l’Institut de Termalisme i un ús podria ser, per exemple, acollir-hi el Grau de Formació professional de Termalisme de Caldes –al costat dels balnearis-, això tornaria a portar estudiants al barri...

Tot això, sumat al projecte que caldrà definir de l’edifici de Can Rius, l’habitatge cooperatiu, l’habitatge jove, noves línies de dinamització del comerç del barri, etc., esperem que serveixi per tornar a donar vida al Nucli Antic.


Venim d’una negociació llarga i ara vénen mesos de tràmits administratius, així que de moment, comencem pel principi i retornem al municipi de Caldes l’edifici del Carme com equipament.

[Article] publicat a la revista Calderí Número #79