Caldes de Montbui

Notícia

Llancem una nova convocatòria de subvencions extraordinàries COVID-19

Hem presentat una nova convocatòria de subvencions extraordinàries COVID-19. Es tracta de la segona convocatòria des de l’esclat de la pandèmia, després que se’n convoqués una primera el juliol de l’any passat. L’import d’aquesta convocatòria és de 115.000€ i inclou 3 línies de subvenció, adreçades a les activitats econòmiques:
  1. Taxa Residus Comercials, de fins el 50% de la taxa de deixalles de l’establiment comercial.
  2. Ocupació de la Via Pública (Terrasses), destinada a activitats econòmiques que ocupin la via pública mitjançant terrasses.
  3. Activitats econòmiques incloses al sector comercial i serveis a les persones, amb un import màxim de 300 € per activitat.
La presentació de les sol·licituds és del 25 de març al 3 de maig de 2021 i es pot fer de forma presencial, demanant cita prèvia ( T. 93 865 14 40 - www.caldesdemontbui.cat/citaprevia), o mitjançant tramitació electrònica.

Són 3 de les 6 línies de subvencions que presentarem. Esperem que al ple d’aquest mes [25 de març] s’aprovin unes noves bases per a una nova convocatòria que inclouria 3 nous tipus de subvencions: les destinades a activitats econòmiques que ocupen la via pública (mercats), les destinades a activitats econòmiques usuàries del Centre d’Iniciatives Empresarials (CIE) i les destinades a persones que cotitzen en el règim d’Autònoms.

L’alcalde, Isidre Pineda, el regidor d’Hisenda David Través i la regidora de Comerç Núria Carné han presentat la convocatòria de subvencions, acompanyats de representants dels sectors econòmics; del Grup Victòria Joan Anglí, el president de la UCIC Xavi Abel i representants del sector comercial, Sònia Abel, del turístic, Maite Martí, i de la restauració, Marc Miras i Imma Medina.

L’alcalde ha volgut llençar un missatge de suport, “volem que les activitats econòmiques sàpiguen què ens tenen al seu costat. Som conscients que són moments molt complicats per moltes famílies i empreses”. I d’optimisme per la recuperació; en aquest sentit ha posat en valor el compromís de l’equip de govern en tirar endavant des de l’Ajuntament actuacions de despesa pública, “és una responsabilitat col·lectiva per reflotar l’economia”.

A Caldes vam ser dels primers consistoris en presentar un pla de xoc econòmic valent, que ja és un referent a la comarca, d’un milió d’euros durant el 2020.