Caldes de Montbui

Notícia

Esquerra presenta al Parlament dues iniciatives per instar la construcció de l’institut escola “El Calderí”

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, a través del grup parlamentari d’ERC, ha presentat dimecres a la tarda al Parlament de Catalunya dues iniciatives parlamentàries per instar al Govern de la Generalitat a iniciar la construcció de l’institut-escola “El Calderí” immediatament després de que el projecte hagi quedat redactat i aprovat. Aquesta ha estat la resposta davant dels rumors, que en els últims dies han anat en increment, sobre una possible paralització dels projectes d’institut escola per part del Departament d’Ensenyament; i sobretot com a reacció davant de les declaracions d’aquest matí de la consellera d’Ensenyament en el sentit que els instituts escola que estiguin pendents d’una inversió per iniciar-se probablement quedaran en llista d’espera.

Davant de les retallades en les construccions i substitucions de cargoleres anunciades per a aquest curs, el Grup Parlamentari d’Esquerra ha presentat una proposta de resolució en la que insta al Govern de la Generalitat a iniciar d’immediat la construcció del nou centre un cop redactat el projecte constructiu del nou institut escola de Caldes de Montbui. En aquests moments s’està treballant en aquesta redacció, i està previst que aquests treballs finalitzin al mes de maig.

També s’ha presentat per escrit a la Mesa del Parlament una pregunta sobre la previsió actual del calendari del Departament per a la licitació, adjudicació i construcció del nou centre. Precisament, l’alcalde Jordi Solé i la regidora d’educació Montserrat Hernandez mantindran properament una trobada amb representants del Departament per tractar aquestes qüestions.

Reclamant l'agilització del procés
L'escola “El Calderí”, ubicada des de fa cinc cursos en mòduls prefabricats al barri Bugarai i adreçada a infants de primària, acollirà un cop s’hagi acabat el nou edifici, i segons les previsions fetes fins ara pel Departament, a alumnes de 3 a 16 anys, amb dues línies per curs i una capacitat per a 690 estudiants (450 a primària i 240 a secundària). Ajuntament, escola i famílies han estat reclamant l'agilització del procés al departament d'Educació del govern català per la situació de provisionalitat i la demanda de places de secundària.

Les iniciatives parlamentàries presentades per Esquerra recorden que si el curs 2013/14 no entra en funcionament l'institut-escola, i per tant no es compleix la previsió feta fins ara pel Departament, Caldes pot tenir problemes per absorbir la demanda de places escolars en educació secundària. Cal recordar que l’Institut Manolo Hugué ja disposa a les seves instal·lacions i des de fa tres cursos, d’un mòdul prefabricat, i que per al proper curs ja sortirà una primera promoció d’alumnes del Calderí que haurà de ser absorbida per un Institut que ja es troba al límit de la seva capacitat, i això malgrat que la previsió inicial del Departament d’ensenyament era que pel proper curs 2011/2012 el Calderí comencés ja a funcionar com a institut-escola amb una línia de 1r d’ESO.