Caldes de Montbui

Notícia

ERC–Caldes de Montbui lamenta la indefinició del Departament d’Ensenyament en relació amb l’institut escola El Calderí

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha contestat per escrit la pregunta parlamentària del grup d’Esquerra al Parlament de Catalunya sobre el calendari previst per a la licitació, adjudicació i construcció de l’institut escola ’El Calderí. Per a la Consellera, és prioritari desplegar primer el Decret de règim jurídic d’aquest tipus de centres educatius, com també ha manifestat la seva preferència per determinar el model patrimonial i l’organització dels instituts escola.

Sense entrar a valorar qüestions pressupostàries, Rigau ha insistit en analitzar el model dels instituts escola i el seu impacte en el sistema educatiu, tant a nivell pedagògic com a nivell social i econòmic.

L’alcalde, Jordi Solé, lamenta que a aquestes alçades els responsables del Departament d’Ensenyament demostrin una alarmant indefinició en relació amb el model d’institut escola: “Fa més de dos anys que estem parlant de la necessitat d’un institut escola per a Caldes, el Departament i l’Ajuntament ja havíem optat per aquest model, s’ha licitat i adjudicat la redacció del projecte en base a aquest model, i ara, en comptes de concretar terminis i partides pressupostàries, que és el que pertoca i és el que demanem, ens fan passar amb raons sobre la definició del model, i mentrestant el Calderí ja porta cinc cursos en mòduls”. Solé ha afegit que aquesta resposta no concorda amb el compromís d’altres responsables polítics del Departament: “Ens afirmen que el Calderí serà un institut escola i que la seva construcció és prioritàra. Cal que s’aclareixin, que ens aclareixin quan pensen actuar i perquè hem estat perdent el temps els darrers mesos”.

Des de principis d’any, després de que es conegués la paralització del projecte arrel del canvi de govern, ERC ha activat el front parlamentari per aconseguir el compromís de la Generalitat a favor de la immediata construcció de l’institut escola El Calderí, i per aconseguir també que els pressupostos de la Generalitat d’enguany reflecteixin aquest compromís. La Comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya ha de votar properament una moció presentada per ERC que reclama l’inici immediat de les obres.