Caldes de Montbui

Notícia

Ciutadania i diversitat a la nova república catalana

Ahir dijous 13 de juliol  vam celebrar a la Plaça de Catalunya de Caldes de Montbui l’acte “Ciutadania i diversitat” que va reunir a tres diputats de tres cambres parlamentàries diferents on ERC hi té representació: Ana Surra, diputada al Congrés de Diputats d’Espanya, Chakir el Homrani, diputat al Parlament de Catalunya i Jordi Solé, eurodiputat al Parlament Europeu i alcalde de Caldes de Montbui.
 
Els tres polítics des de la perspectiva de la seva feina a les tres cambres i des de la seva pròpia vivència (Ana Surra és d’origen Uruguaià, Chakir de família procedent del Marroc) van parlar sobre com construir una societat combatent qualsevol tipus de discriminació, on la diversitat sigui viscuda i entesa com quelcom natural; una societat acollidora, cohesionada, inclusiva i solidària, en la nova república catalana; model d’integració per Europa.
 
Chakir el Homrani, sobre com afrontem la gestió de la diversitat des de l'administració va dir que “el repte és garantir la igualtat d'oportunitats i la lluita contra qualsevol tipus de discriminació", "el paradigma proposat per l'estat espanyol és la Llei d'estrangeria que tracta els nou vinguts com estrangers sempre, com si la nacionalitat fos un dret sanguini... “el nostre objectiu és fer una bona Llei de Ciutadania"... "Catalunya vol ser un país d'acollida; ara tenim l'oportunitat de construir una societat millor."
 
Ana Surra va ironitzar sobre el fet que ella ja va néixer en una república i que ara participa del procés i lluita com a diputada al Congreso de los Diputados en un partit que reconeix la diversitat i la integra en totes les instàncies. “Añoro la libertad para llevar adelante un proyecto .. sé que podemos y debemos construir una república como queremos.”
 
Jordi Solé, eurodiputat i Alcalde de Caldes, es va referir a la revolta democràtica que vivim i en la qual s'integra una ciutadania molt diversa. "La diversitat forma part d'un mateix projecte que mira al futur i és una oportunitat per Europa"..."integrar la diversitat és una qüestió de dignitat i respecte, som iguals en drets i deures"... "Catalunya ha integrat més d'un milió i mig de ciutadans de 200 països diferents, sense greus problemes de convivència ni forces polítiques rellevants obertament xenòfobes ... en aquest sentit és un model de país obert, de futur, que expliquem a Europa".
 
L'acte el va presentar Ángeles Llive, membre de l'executiva de la Secció Local d'ERC i de la comunitat equatoriana de Caldes de Montbui.
 
Ciutadania i Diversitat és un acte organitzat per la secció local d’ERC Caldes de Montbui en el marc del procés participatiu: “La República que farem”; per dissenyar, de manera col·lectiva, la nova república catalana.