Caldes de Montbui

Notícia

Roser Guiteras: “L’Educació és cosa de tots”

Roser Guiteras, regidora d’Educació i Formació Permanent de Caldes de Montbui ha protagonitzat, aquest passat dimarts 30 de gener, el cicle de xerrades #MesAProp, organitzat per la Secció local d’ ERC, amb l’objectiu d’apropar la feina dels regidors i les regidores de l’ equip de govern de l’ Ajuntament a la ciutadania.

En la primera part de la seva presentació, Roser Guiteras ha fet un repàs de la feina que fa la regidoria d’Educació: la gestió de la inversió en millores a les escoles –uns 50.000 € l’any-, la formació del professorat o les activitats inter-escolars com ara, les més conegudes ’”anem al teatre”, el “SardaTIC”, el “Gran Dictat”, el “Lècxit”... I d’altres com ara la psicòloga municipal, la natació a les escoles, la col·laboració amb el campus Ítaca de la UAB o amb la xarxa TET. En aquest punt, la regidora ha posat en valor la participació a Escola Nova 21... “un projecte perquè les escoles, en xarxa, explorin noves formes d’ensenyar”.

Però, sens dubte, la regidora ha volgut destacar el Projecte Educatiu de Ciutat PEC iniciat el 2016 el qual, en el I Fòrum d’Educació de Caldes, celebrat el passat mes d’octubre, va descriure 8 línies estratègiques i 16 accions que s’estan ja actualment treballant per materialitzar-les... "El PEC s’ha dut a terme mitjançant un procés participatiu del poble... perquè l’educació és cosa de tots”.

Pel que fa a la Formació Permanent, Roser Guiteras ha destacat en primer lloc l’ampliació de l’oferta d’estudis post-obligatoris amb la posada en marxa aquest any passat de dos nous Cicles Formatius: un de Programació de motlles i matrius a l’Institut Manolo Hugué i l’altre de Cures auxiliars d’infermeria a l’Escola Pia; ambdós programes a partir de la demanda laboral i en col·laboració amb el sector empresarial i sanitari.

Finalment a la conversa amb els assistents a la trobada s’ha valorat la feina de l’Escola d’Adults que aquest curs ha obert 23 grups amb més de 300 alumnes i la formació del català a més de les activitats de dinamització de l’Oficina del Català com els Voluntaris per la Llengua, l’edició dels Lèxics o el repte de l'“endevínala”.

#MesAProp és un cicle de trobades, programades l’ últim dimarts de cada mes a les 20 h obertes a qualsevol ciutadà /na de Caldes que hi vulgui assistir i participar-hi.