Caldes de Montbui

Notícia

A La Nit de les Idees brilla l’esperit emprenedor

La Nit de les Idees 2018
La Nit de les Idees 2018
Escoltàvem recentment en una entrevista a Lluís Llongueras, un dels perruquers amb més renom del país, que “l’èxit no és tenir una idea, perquè tothom en té, sinó que l’èxit és tirar-la endavant, materialitzar-la”.

A la “Nit de les idees”, que se celebra el mateix dia que escrivim aquest article, el que valorem és aquest esperit emprenedor, d’empenta, de ser proactius, d’imaginar un projecte i ser capaços de buscar les eines i els recursos per fer-lo realitat. És a dir, que el que comença com un somni pugui acabar en negoci o empresa. Enguany, hem tingut menys projectes que a l’edició anterior però de molta qualitat. Per tant, hem valorat positivament que hi hagi un descens de la quantitat però una millora en la qualitat. Creiem que aquest fet també evidencia una nova situació relacionada amb el context social i econòmic. Fa uns anys, quan l’ull de l’huracà de la crisi econòmica estava sobre nostre, moltes persones que es van quedar sense feina van veure la necessitat de reinventar-se com fos i van crear petites empreses. Ara, la situació ha canviat. És cert que seguim tenint atur al municipi (taxa del 9,36% d’atur), però també és cert que ha baixat molt. Tot i això, des de la Regidoria de Desenvolupament Econòmic seguim fent moltes polítiques de treball i de promoció econòmica. Us convidem a donar un cop d’ull al nostre web:

 Així doncs, podem dir que en general les persones que avui en dia es “tiren a la piscina” de crear una empresa acostumen a estar més motivades per aquest esperit emprenedor pur que no pas per una necessitat de trobar alguna sortida laboral. I això ho hem detectat en tots els projectes multidisciplinaris i empreses que s’han presentat als premis en aquesta edició, la tercera ja (2014, 2016 i 2018). Tots ells, orientats a la innovació industrial i tecnològica, als serveis de proximitat i comerç i també relacionats amb l’oci, la salut i el benestar.
 
Felicitats a tots, als guanyadors i als que us hi heu presentat; heu fet una gran feina!

Fotografia: Ajuntament de Caldes de Montbui