Caldes de Montbui

Notícia

Seguim lluitant per tenir habitatge social i comprem 5 pisos

Roda de Premsa 23-11-2018
Roda de Premsa 23-11-2018
Des de l’Ajuntament som conscients que hi ha realitats al marge de la societat del benestar i qui pateix molt i pel més bàsic, com tenir un sostre on viure, menjar, pagar el lloguer, l’aigua, la llum, el gas…, etc.
 
Des dels Serveis Socials municipals intentem atendre totes aquestes demandes bàsiques amb les eines que tenim a l’abast com el rebost solidari, per posar un exemple. Una de les necessitats més difícils de cobrir des dels ens locals és ajudar a garantir el dret a l’habitatge. Per això, des de l’Ajuntament, aquests últims anys s’està ajudant a rehabilitar i a fer reformes bàsiques a pisos amb la finalitat d’incloure’ls a la borsa de lloguer social, s’està projectant la construcció d’habitatge de lloguer social i s’han començat a comprar pisos per adjudicar-los a aquelles famílies que ho necessitin com a mesura d’emergència temporal amb un lloguer social.

Aquest any, hem invertit 427.817,09€ per a la compra de cinc habitatges en l’exercici del dret de tanteig i retracte. D’aquests, un ja s’ha adjudicat, un altre està escripturat i en procés d’adjudicar i els altres tres estan pendents d’escripturar i d’adjudicar. Així doncs, se sumen a un altre pis que l’Ajuntament ja va posar a disposició de lloguer social ara fa dos anys.
 
No és una solució definitiva, però és una empenta per aquelles famílies que es troben en situacions límit.