Calella

Totes les notícies

Membres de la candidatura d’ERC Calella es reuneixen amb Càritas per intercanviar visions sobre les necessitats de la població

Dintre del cicle de trobades de proximitat i de contactes amb entitats i ciutadans/es, membres de la candidatura d’ERC Calella ens hem reunit amb representants de Càritas Calella   Càritas és una de les diverses entitats de la ciutat que treballa i ha treballat colze a colze amb les administracions per atendre a la població en situació de vulnerabilitat social i per engegar projectes de suport adreçats a col·lectius en situació de risc d’exclusió.   Durant la trobada vam poder intercanviar visions sobre les necessitats de la població, els recursos existents i la necessitat d’ampliar les polítiques socials en el seu sentit més ampli per respondre a les noves formes de pobresa que observem també a la nostra ciutat.   La tasca que desenvolupen entitats com Càritas no sempre és prou visible i coneguda. Volem agrair, doncs, a tots els voluntaris i voluntàries de l’entitat la seva perseverança a l'hora de treballar per la justícia social, la seva capacitat d’adaptació a les noves necessitats emergents i, alhora, els volem agrair l’espai de trobada i d’intercanvi compartit amb nosaltres.  

ERC Calella visita la zona dels Apartaments Codina per conèixer les mancances d’aquest espai

El dissabte 23 de març ens vàrem desplaçar a la zona dels Apartaments Codina per tal de conèixer de primera mà quin és l’estat i quines són les mancances d’aquest espai. Per fer-ho, ens varen acompanyar el president i altres membres de l’Associació de Veïns de Codina, amb qui vàrem caminar per diferents indrets per conèixer les problemàtiques existents entre les quals es pot destacar la manca de neteja en algunes zones boscoses, amb el perill que això comporta, i diverses necessitats d’adequació de la llera de la riera. Així com, una altra qüestió que preocupa, és la manca de seguretat als voltants de la zona de jocs infantils, de senyalització, d’acabats i de manteniment. Durant la jornada els veïns i veïnes ens varen traslladar algunes propostes de millora dels vials d’arribada als Apartaments, així com de condicionament dels espais comuns que podrien aportar un valor afegit a la imatge d’una de les entrades de la ciutat. Per seguir recollint propostes, idees i necessitats mitjançant un contacte directe amb tots els veïns i veïnes, aquest pròxim dissabte, 13 d’abril, celebrarem una nova trobada participativa. En aquesta ocasió, a la Masia Can Pocalló a partir de les 12.00 hores.  

El grup municipal d'ERC s'absté en la modificació de la plantilla aprovada pel ple d'abril

Ahir dilluns 8 d'abril, en el darrer ple ordinari del mandat, el grup municipal d'ERC vam abstenir-nos a la votació sobre la modificació de la plantilla de l'Ajuntament perquè, efectivament, vam trobar a faltar una justificació de la reconversió que es proposava relativa a trasnformar una plaça de treballador familiar a una de treballadora social. No és la primera vegada que passa que just abans del ple es proposa una reconversió de places, sense tenir coneixement previ sobre les necessitats reals ni que justifiquen aquests canvis. Creiem que és obligació del govern municipal donar comptes sobre el mapa de recursos humans, en aquest cas concret, de l'àrea de política social, així com de les necessitats noves que tenim, i, si és el cas, de les funcions que deixem de necessitar cobrir pels motius que siguin. Explicació que no vam tenir en cap cas.   En l'apartat de precs i preguntes, el regidor Àngel Badalló va preguntar els motius pels quals finalment acabem el mandat sense tenir aprovat el pla del teixit associatiu, després de moltes reunions de treball. I, el govern ens va contestar que ens respondria per carta. I vam preguntar per què no havíem estat convidats o inforamts de la creació de la 1a Taula del Comerç a la nostra ciutat, tenint una resposta del tot insatisfactòria des del nostre punt de vista, atès que la regidora Núria Parella ens va dir que hi havia criteris tècnics que justificaven que no se'ns hagués convidat, quan des d'ERC pensem que es tracta d'un tema de voluntat política, lluny de qualsevol motiu tècnic.  També vam demanar, una altra vegada, després d'haver-ho fet en altres plens ja, poder participar, abans de que sigui portat al ple, del debat derivat de la valoració de llocs de treball de l'ajuntament que s'està portant a terme ara mateix.  Finalment, els regidors Xavier Casillanis, Àngel Badalló i la portaveu, Cristina gómez, vam aprofitar el darrer torn d'intervencions dels precs i preguntes per acomiadar-se com a regidors del consistori, atès que ahir es va celebrar el darrer ple ordinari del mandat.

Trobada d’ERC amb el president de l’Associació de pagesos i propietaris agraris

Aquest passat divendres, 22 de març, ens vàrem reunir amb el president de l’Associació de pagesos i propietaris agraris, Josep Busquets i Gay, per conèixer la realitat, recollir problemàtiques i buscar mesures i pràctiques que permetin assegurar el futur de l’entorn i de l’activitat agrària. Durant la trobada, vàrem fer una ruta amb cotxe i també a peu per totes les rieres i torrents de la nostra ciutat i el mateix Busquets ens va informar sobre el manteniment i neteja de les rieres i torrents que porta a terme l’Ajuntament durant l’any. De la mateixa manera, també vàrem conversar sobre la feina feta per l’associació, eina imprescindible que vetlla per la prosperitat i promoció del sector. Les preocupacions recollides es resumeixen en tres grans eixos; la densitat de Porc Senglar per km2 (de les més altes de Catalunya), els robatoris a la zona i les delimitacions entre zones agràries i forestals. És necessari repensar pràctiques i aplicar accions que vetllin per la competitivitat i sostenibilitat dels espais agraris preservant i procurant mantenir les condicions que asseguren el correcte desenvolupament dels projectes agrícoles.   

ERC Calella lamenta que s’hagi constituït una Taula de Comerç a la ciutat sense que s’hagi informat ni convidat els grups de l’oposició a participar-hi

Les problemàtiques globals de ciutat exigeixen no excloure ningú de les taules de treball   Des del grup municipal d’ERC Calella lamentem haver conegut la notícia sobre la creació de la 1a taula de comerç a través de les xarxes socials, per una piulada feta per la mateixa alcaldessa.   Des d’ERC creiem que aquesta és una mostra evident que el govern no afronta amb sinceritat els reptes de ciutat, ja que entenem que la millora del comerç i les estratègies necessàries per avançar són, des del nostre punt de vista, un tema de ciutat que no es pot treballar d’esquenes a ningú. Malauradament, veiem que el govern municipal i la mateixa alcaldessa tenen una consideració diferent, fet que lamentem.   No podem considerar, per tant, que aquest govern treballi comptant amb tothom, aquest d’ahir és un exemple més de la forma de governar que s’ha consumit a Calella al llarg d’aquests darrers 8 anys.   Des d’ERC mostrem la nostra predisposició a seure i parlar de les polítiques de comerç local i de proximitat en tot moment, com sempre hem fet.    

“Cafès republicans” un punt de trobada per compartir inquietuds amb els veïns i veïnes

Des d’Esquerra Republicana volem construir un projecte transversal que pugui oferir un canvi real a la ciutat. Per aquest motiu, ens agradaria emplaçar a tots els ciutadans i ciutadanes a participar en els cafès republicans que celebrarem pròximament en diferents indrets de la ciutat.   Aquests espais seran un punt de trobada per conèixer en Xavier, alcaldable d’ERC Calella,  i compartir amb nosaltres possibles inquietuds, problemes o propostes de futur, entre altres.   Perquè en el projecte republicà tothom suma i estem convençuts i convençudes que la millor manera d’avançar és fent partícips a tots els veïns i veïnes.   Creiem que el model de participació ciutadana real des de la base i promoure la cultura democràtica són elements essencials per Calella, en tant que el pilar més important de la nostra ciutat són les persones, amb qui volem treballar de forma conjunta per construir de baix a dalt.  

ERC presenta els noms que encapçalaran el projecte republicà a la ciutat

Aquest diumenge, 17 de març, ha tingut lloc la presentació oficial de l’alcaldable d’Esquerra Republicana per les pròximes eleccions municipals, previstes pel dia 26 de maig, Xavier Ponsdomènech. En aquests pròxims dies, anirem presentant gradualment a través de les nostres xarxes socials els noms de les incorporacions que encapçalaran el projecte republicà a la ciutat. Una llista transversal, compromesa que pretén treballar des de baix a dalt per una Calella de tots i per a tothom. Una llista que fa una aposta clara per fomentar la transparència i la participació ciutadana. A més a més, el dia 6 d’abril celebrarem la presentació oficial de tota la candidatura. Un acte que tindrà lloc al Teatre Orfeó Calellenc. Us hi esperem!  

Perseverem en aquest procés d’apoderament i transformació

A Calella hi viuen més dones que homes. Dones amb identitats múltiples i diverses, però a la vegada, unides. Unides en la lluita per acabar amb estereotips masclistes que emeten judicis de valor i que suposen un greu entrebanc per aconseguir la plena igualtat d’oportunitats en perspectiva de gènere en tots els espais. A la nostra ciutat, la mitjana d’atur continua sent superior en el cas de les dones. Per això, seguim treballant per erradicar qualsevol classe de discriminació directa al mercat laboral. Trenquem ja, d’una vegada per totes, la bretxa salarial. Des d’Esquerra Republicana estem decidits a construir una República feminista, les dones hi serem, volem ser-hi. I és per aquest motiu, que sempre estem a punt per treballar en tots els aspectes i àmbits que contribueixin a aquesta finalitat, implicats en la lluita social contra les desigualtats de gènere. Per avançar cap a una Calella igualitària ja vàrem plantejar diferents aportacions al Pla local d’Igualtat: - Recollir com a eina el Punt Lila per prevenir les agressions sexuals - Promoure la participació de les dones que no estan associades - Planificar accions dirigides a la població jove per trencar la cadena de reproducció de rols de caràcter patriarcal - Actuar per combatre clarament les actituds masclistes i els valors latents del domini i control sobre les noies - Crear un grup de treball específic de treballadores del sector turístic i cambreres de pis per conèixer la situació laboral i promoure mesures per combatre la precarietat laboral No ens acomodarem en la situació actual, tenim projecte, tenim eines i, sobretot, tenim la confiança i la convicció que, si treballem de forma conjunta, ho canviarem. Canviarem aquestes diferències estigmatitzants, mirant el món des de l’apoderament femení i donant pas a la diversitat de pensament. Establint, sempre, canals de diàleg i reflexió que ens permetin seguir en aquest procés de transformació. Som revolució!  

ERC Calella reclama al govern municipal que no se salti el respecte institucional davant la jubilació de treballadors de l'ajuntament

En el marc del ple municipal celebrat aquesta setmana a l’Ajuntament de Calella, a l'apartat de precs i preguntes, des del grup d’Esquerra Republicana hem volgut traslladar a l’Equip de Govern la nostra disconformitat amb el fet que no es convidi a tots els membres del consistori als actes de comiat per a jubilació de treballadors i treballadores de l'ajuntament.    El regidor Àngel Badalló assenyalava, en aquest sentit, que si no es convoca a tots els membres en aquests actes de comiat de persones que durant anys han estat al servei de tothom la sensació que es percep és que el govern utilitza la institució i els canals públics per finalitats partidistes, motiu que ens genera una profunda sensació de malestar. Reiterem, doncs, el prec per tal que la totalitat de membres del consitori restin informats quan es produeixi una jubilació i qualsevol acte de comiat que s'organitzi al respecte, així com manifestem la nostra voluntat de participar en aquests actes amb la finalitat de poder traslladar la nostra gratitud als professionals que acaben la seva etapa laboral per tota la feina feta.