Calella

Totes les notícies

ERC Calella amplia la seva executiva

La secció local d’Esquerra Republicana de Calella ha ampliat la seva executiva local. A banda de les persones que ja en formaven part ara també hi seran: La Iolanda Matas, com a portaveu de la Secció Local; la Belén de Lózar, com a secretaria de la Dona; en Josep Maria Codinach, com a secretari de Dinamització; la Juliana Montilla, com a responsable de Nova Ciutadania i en Jose Ruiz, com a secretari de Sostenibilitat. Amb aquestes incorporacions es vol que l’executiva sigui més transversal i participativa. Els nous membres provenen de diferents sectors, activitats i associacions i moltes d’aquestes persones es van incorporar a Esquerra Republicana durant la darrera campanya electoral.  

ERC Calella participa a la Conferència Nacional d’Esquerra Republicana

Una representació de la militància de la secció local d’ERC Calella ha assistit a la Conferència Nacional que el partit a celebrat a l’Hospitalet de Llobregat aquest cap de setmana. A més de poder participar directament a la presentació del text de la ponència política que fixa les línies generals del partit a partir de la situació actual, la militància d’ERC Calella va poder participar en la votació de les esmenes així com del text final. A més a més, aquesta trobada va servir per participar en diferents taules rodones, sobre la vulneració o involució dels drets i llibertats de la ciutadania de Catalunya, la construcció de la ciutadania en base a la diversitat i la pluralitat, o una taula rodona amb eurodiputats i sobre l’Europa que tenim i la que volem. El compromís de la militància en seguir caminant per fer gran la República Catalana es va fer evident, i des d’ERC Calella seguim decididament cap a la contribució a aquesta consolidació.  

ERC demana que s'enviï la proposta de Pla d'Equipaments Esportius a totes les entitats esportives abans de ser aprovat

I demana, també, que les entitats esportives puguin incloure al Pla, de forma equitativa, qualsevol projecte de futur que tinguin les entitats esportives envers l'ampliació d'equipaments o instal·lacions, i al marge de la proposta realitzada per l'empresa redactora del Pla d'Equipaments Esportius En el Consell municipal d'Esports, celebrat 14 de juny a la sala de plens de l'Ajuntament, la representant per part d'ERC, Cristina Gómez, va demanar a l'equip de govern que abans que el Pla se sotmeti al plenari municipal, com sempre s'ha donat per fet, el govern enviï a totes les entitats esportives la proposta elaborada per l'empresa encarregada de redactar el Pla d'Equipaments Esportius, l'empresa Itik, a qui es va adjudicar la seva elaboració per un import de 12.000€.  Ahir mateix, i en el marc del plenari municipal ordinari del mes de juny, a l'apartat de precs i preguntes del ple, la portaveu del grup municipal va preguntar al govern si s'enviaria el pla a totes les entitats, fent el prec que així fos, i també va demanar que es donés l'opció que les entitats incloguin altres projectes de futur que impliquin inversions elevades i en relació a les instal·lacions que utilitzen per a la pràctica esportiva. Aquesta darrera relació, a parer d'ERC, hauria de figurar al marge de les propostes de millora dels equipaments fetes per l'empresa encarregda de redactar el Pla d'Equipaments Esportius. I, en tot cas, respon a una necessitat de tractar de forma igual i equitativa a totes les entitats, i tenint en compte que en les darreres setmanes el govern municipal ha demanat incloure la construcció d'una segona piscina en el Pla, una petició directa i legítima del Club Natació Calella, i que inicialment no formava part del document, segons criteris tècnics de la pròpia consultora que elabora el treball.   

L'assemblea local escull Iolanda Matas i Riera com a cap de llista d'ERC Calella a les municipals del 2019

Un cop anunciada la renúncia de Cristina Gómez, actual portaveu del Grup Municipal d'ERC Calella, a encapçalar la candidatura per a les properes eleccions municipals, ERC Calella ha obert el període de presentació de candidatures que ha finalitzat aquest dilluns, dia 11 de juny, amb la celebració de l’assemblea extraordinària per a l’elecció del/la cap de llista per les eleccions municipals del 2019.   Iolanda Matas, militant de la secció local, ha presentat candidatura, avalada per l’executiva local, i ha estat escollida pel conjunt de la militància.   És nascuda a Calella, el 1976. Té llarga experiència laboral en l’àmbit de gestió i administració de finques. Ha estat col·laboradora a RCTV Calella durant una llarga etapa.   Iolanda Matas ha agraït el suport dels companys i companyes de la secció local que l’han avalat, i li han donat suport, i ha explicat els motius que l’han portat a presentar candidatura. “Després de la decisió de la Cristina, l’executiva em va proposar l’oportunitat de liderar el projecte de ciutat per la propera legislatura. L’amor per la meva ciutat, igual que la vocació de servei públic, em varen portar a acceptar la proposta. La intenció és aconseguir crear una llista diversa i transversal amb aire fresc, que representi tots els ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat”, afegeix Iolanda Matas.   Alhora, la recent escollida cap de llista s’ha compromès a encapçalar un equip transversal que, sota l'aixopluc dels valors republicans, assumeixi el repte de treballar de forma honesta i transparent per una ciutat on tots i totes tinguem les mateixes oportunitats, per una ciutat que necessita repensar-se i encarar un procés de transformació amb una visió a llarg termini que vagi més enllà dels resultats immediats.    En aquest sentit, Iolanda Matas prendrà el relleu a la tasca que el grup municipal d'ERC Calella ha desenvolupat durant aquests darrers quatre anys portant a terme una oposició responsable i constructiva amb la ciutat.

Cristina Gómez anuncia que no optarà a la reelecció com a cap de llista d'ERC Calella a les municipals del maig del 2019

L’actual portaveu del grup municipal, Cristina Gómez, va comunicar ahir a la nit als seus companys i companyes de militància local que no optarà a la reelecció com a cap de llista a les eleccions municipals del mes de maig de l’any vinent. “Ha estat una etapa absolutament satisfactòria, en la qual he sentit una gran responsabilitat, però que també ha implicat un gran compromís personal, i després de 8 anys sento que és el moment de fer un pas al costat”, va explicar ahir Cristina Gómez. La portaveu ha explicat que haurà estat dos mandats a l’oposició, la posició menys agraïda des del punt de vista d’haver pogut fer realitat de forma efectiva els projectes i actuacions de ciutat que des d’Esquerra Republicana entenem que són els millors per a Calella. No obstant això, l’actual portaveu del grup municipal manifesta que ha intentat sempre defensar amb la màxima fidelitat i lleialtat l’encàrrec dels ciutadans i ciutadanes que els han fet confiança i costat al llarg d’aquest temps. I que així ho continuarà fent fins el darrer dia de l’actual mandat. “El meu compromís es manté intacte fins el darrer dia d’aquest mandat”, confirma Cristina Gómez. Cristina Gómez subratlla que el projecte polític d’Esquerra Republicana a Calella és un projecte d’equip i creu que així ha de continuar essent. En aquest sentit, agraeix la confiança i el suport que li han ofert i el treball conjunt que ha pogut fer amb tots els companys del grup municipal i d’executiva local, així com a d’altres persones que a títol individual sempre ha sentit al seu costat al llarg d’aquesta etapa. “Estic convençuda que el projecte d’Esquerra Republicana és honest i que les persones que treballem per Calella sota aquestes sigles ho fem només perquè ens sentim amb les ganes de treballar per la gent, per transformar la nostra ciutat, treballar per tenir millors serveis públics, millors espais públics i, sobretot, perquè tothom qui viu a Calella tingui les mateixes oportunitats.

ERC a Calella diu NO a l’extracció de corall vermell

La portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Calella, Cristina Gómez, juntament amb les alcaldesses d’Arenys de Mar i Canet i la resta de portaveus republicans al Maresme, acompanyats pel senador Bernat Picornell i companys i companyes de tota la comarca, ha mostrat la seva oposició a la decisió del govern espanyol d’atorgar 12 llicències per extreure corall vermell entre Arenys de Mar i Begur. Aquesta acció es duu a terme coordinadament amb la resta de municipis del litoral català fins al cap de Begur. Avui, doncs, s’engega una campanya per donar a conèixer a l’opinió pública aquesta agressió, així com mesures institucionals i socials per aturar l’extracció de corall vermell. Entre d’altres, ERC presentarà mocions a tots els ajuntaments perquè siguin les institucions municipals qui també demanin al govern espanyol que rectifiqui en aquesta decisió. Des d’Esquerra Republicana de Catalunya es denuncia públicament que aquesta mesura va totalment en contra a les polítiques de conservació de la biodiversitat marina i protecció del litoral, ja que un estudi encarregat per la Generalitat l’any passat deixava ben clar que el corall vermell al litoral català es troba en estat “crític”. Ja al 2015, el corall vermell va ser elevat a la categoria "en perill d'extinció" a la llista vermella elaborada per la Unió Internacional per la Conservació de la Natura (UICN). Per aquestes raons, la Generalitat va decretar una moratòria d’extracció de 10 anys en l’àmbit de la seva competència, que són les aigües interiors, és a dir, des de Begur i fins a la frontera francesa. Tot i així, es va comunicar al ministeri la necessitat d’ampliar aquesta protecció també en les aigües exteriors, que no són competència de la Generalitat, i amb la decisió que han donat a conèixer s’ha constatat que han fet cas omís de la demanda i l’estudi dels científics. Elisenda Pérez, senadora electe per Girona del grup d’ERC al Senat, va demanar explicacions sobre aquesta mesura al Senat i el grup parlamentari al Congrés ha demanat la compareixença de la ministra perquè doni explicacions sobre aquesta mesura.

Xerrada "Les dones al món laboral i a la política"

Us convidem a l'acte que hem organitzat des d'Esquerra Republicana Calella per aquest proper dissabte, 28 d'abril, a les 19 hores, a l'Espai Mercat, per parlar sobre les polítiques de dones al món laboral i a la política, fet que ens portarà a reflexionar sobre quines desigualtats pateixen les dones encara, quines actuacions de millora podem promoure i treballar, etc.   Ens acompanyarà la Mireia Mata, Vicesecretària General de Dones d'ERC i actualment Directora General d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya. Us hi esperem!

Esquerra Republicana de Calella va recaptar 165 euros per la caixa de resistència

El passat dilluns, a la parada en motiu de Sant Jordi, situada a la plaça de l'Església, es van obtenir 165 euros gràcies a la venda de pins del llaç groc i xapes per la llibertat dels presos polítics. Aquests diners han estat destinats a la caixa de resistència per als familiars dels presos polítics.   Agraïm a tothom qui va col·laborar amb aquesta iniciativa.   Moltes gràcies a tothom!  

ERC demana a l’alcaldessa que no decideixi unilateralment sobre compromisos de l’Ajuntament, en relació a esdeveniments, que vagin més enllà del mandat, com el centenari de la Volta Ciclista Catalunya, sense el consens de tots els grups municipals

L’alcaldessa ahir va fer públic als mitjans el seu desig que la nostra ciutat aculli l’etapa inicial de la Volta Ciclista Catalunya pel seu centenari. I des d’ERC demanem a l’alcaldessa que no prengui decisions a esquenes del conjunt del consistori en qüestions d’esdeveniments que traspassin l’actual mandat municipal. Calella, 20 de març de 2018