Calella

Totes les notícies

ERC Calella apostem per la cohesió social i la promoció econòmica com a objectius principals

El passat dimarts, 30 d’octubre, vam celebrar la presentació oficial de la nostra alcaldable per ERC Calella, Iolanda Matas. A més a més, la presentació va comptar amb la presència del Vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès. Durant l’acte, el grup republicà vam deixar palès que apostem per un municipi que fomenti la cohesió social, el civisme, la sostenibilitat i la identitat. De la mateixa manera, vàrem explicar que la transparència és una de les nostres principals prioritats. Tal com vàrem exposar, els principals punts del nostre programa estaran pensats amb i per la ciutadania, fent política per transformar i guiats per la vocació de servei públic. Des d’ERC Calella volem fomentar el teixit productiu, potenciant diversos sectors econòmics de la ciutat, donant suport real tant al teixit esportiu com al cultural que, entenem, són la base de la ciutat. Pere Aragonès, en aquesta mateixa línia, va senyalar que “ERC Calella pot aportar una forma de governar diferent, deixant marge a la societat civil i on les persones treballin de forma conjunta amb l’Ajuntament”. “Tal com exposen els valors republicans, fer política és treballar per al poble” va afirmar Aragonès.  

ERC Calella presenta l'alcaldable, Iolanda Matas

Serà demà, en un acte públic a l'Espai Mercat de la nostra ciutat, acompanyada del vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès La secció local d'ERC Calella presenta demà dimarts, 30 d'octubre, l'alcaldable a les eleccions municipals del 2019, Iolanda Matas. Serà a l'Espai Mercat, a partir de les 20h, i ens hi acompanyarà el vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya i adjunt a la Presidència d'Esquerra Republicana, Pere Aragonès.  L'acte és obert a tothom! Us hi esperem!

Des del grup municipal d’ERC reivindiquem uns pressupostos reals

El grup d’ERC Calella ahir vam assistir al Ple Municipal que es va celebrar al nostre municipi. En referència al compte general 2017 ens vam abstenir perquè les partides de triatlons, festes populars, comunicació i turisme es tanquen any rere any molt per sobre el pressupostat. Per exemple, el compte general dels darrers 4 anys mostra que el pressupost inicial per a triatlons és de 50.000 euros i el tanquem amb obligacions de 177.529,45 euros (2017), 154.500 euros (2016), 113.600 euros (2015) i 143.280 euros (2014). La partida inicial de festes populars i activitats culturals és de 180.000 euros i s’acaba tancant amb obligacions de 301.991 euros (2017), 316.685 euros (2016), 287.000 euros (2015), 217.387 euros (2014).  De la mateixa manera vam demanar al govern, de nou, que es millori el manteniment dels contenidors soterrats, que es troben en mal estat, bruts i no tanquen.  D’altra banda, vam votar favorablement a la moció que va presentar la CUP de suport al dret a morir dignament i despenalització de l’eutanàsia. Així com, vam presentar conjuntament amb el PDeCat una moció amb motiu de l’1 d’Octubre. També vam votar a favor de la moció presentada pel PDeCat sobre la falta d’imparcialitat del Poder Judicial. Finalment també vam donar suport a la ratificació dels estatuts del Consorci per a la Normalització Lingüística.  

Iolanda Matas, cap de llista per ERC Calella a les properes eleccions municipals, reivindica la unitat d'acció i el respecte a les diferències per construir la Catalunya lliure i Republicana

Matas va intervenir en l'acte institucional de la Diada ahir, dia 11 de setembre, en representació de la secció local d'ERC Calella. En el seu parlament va recordar el sentit de la celebració del dia 11 de setembre «si recordem les derrotes és per no defallir. És per continuar lluitant. És per defensar injustícies i abusos. És per tornar a aixecar-nos quan caiguem». Alhora, va reivindicar l'horitzó compartit entre les diferents opcions polítiques que hauria de prevaldre sobre les diferències també existents. Va demanar treball conjunt sense condicions imposades: «hem demostrat que junts som més forts». En el parlament va recordar a les persones preses i exiliades; va recordar la força de l'1 d'octubre i va remarcar una de les frases del vicepresident Junqueras: « som el fruit de moltes derrotes, però la llavor de totes les victòries». Podeu consultar el parlament sencer a: http://locals.esquerra.cat/calella/document/8523  Per altra banda, una important representació de la secció local va participar als actes previstos a la ciutat (Marxa de Torxes i acte institucional) i a la manifestació de la Diada a Barcelona

ERC Calella s’absté en l’aprovació inicial del Pla d’Equipaments Esportius de Calella

En el ple ordinari celebrat ahir, 30 de juliol, es va debatre el Pla d’Equipaments Esportius de Calella. Des del grup d’ERC, vam recordar que aquest treball ha estat el resultat de la moció que vam presentar des del nostre grup el 3 d’octubre de 2016 i que es va aprovar per unanimitat. En aquell moment vam posar sobre la taula la necessitat de tenir una llista clara de totes les necessitats d’inversió en diferents equipaments i instal·lacions esportives municipals, de les mancances existents, així com una relació de la quantificació econòmica que aproximadament podrien suposar totes les millores.   Des d’aquest punt de vista, vam agrair el regidor d’esports, Xavier Arnijas, que haguem pogut participar en les diferents reunions de treball que s’han realitzat al llarg del darrer any juntament amb la consultora encarregada d’elaborar el pla. Ens sembla que és un document amb una molt bona anàlisi i diagnosi de quines són les millores a portar a terme per dinamitzar, millorar i arranjar espais tancats i oberts, vinculats a clubs esportius i altres lliures preparats per a la lliura pràctica esportiva, i un document de present i futur, a tenir en compte a l’hora d’elaborar i planificar els exercicis pressupostaris dels propers anys. Així mateix, la portaveu del grup municipal, Cristina Gómez, va assenyalar que hi ha dues mancances importants, interrogants no resolts. D’una banda, el treball no inclou el tema de la forma o model de gestió dels equipaments i espais municipals on es fa pràctica esportiva, i en relació també a la vinculació i responsabilitat dels clubs i entitats esportives en aquest dia a dia d’ús i utilització d’espais municipals compartits. Aquest és un debat de ciutat que tenim pendent, i molt important per nosaltres. I que té a veure, també amb les noves inversions que volem fer o creiem que cal fer com a ciutat. I, d’altra banda, l’interrogant sobre quines actuacions farem amb els 450.000€ d’aquest pressupost del 2018 destinats a actuacions en instal·lacions esportives però que a hores d’ara no sabem a què es destinaran.

ERC Calella amplia la seva executiva

La secció local d’Esquerra Republicana de Calella ha ampliat la seva executiva local. A banda de les persones que ja en formaven part ara també hi seran: La Iolanda Matas, com a portaveu de la Secció Local; la Belén de Lózar, com a secretaria de la Dona; en Josep Maria Codinach, com a secretari de Dinamització; la Juliana Montilla, com a responsable de Nova Ciutadania i en Jose Ruiz, com a secretari de Sostenibilitat. Amb aquestes incorporacions es vol que l’executiva sigui més transversal i participativa. Els nous membres provenen de diferents sectors, activitats i associacions i moltes d’aquestes persones es van incorporar a Esquerra Republicana durant la darrera campanya electoral.  

ERC Calella participa a la Conferència Nacional d’Esquerra Republicana

Una representació de la militància de la secció local d’ERC Calella ha assistit a la Conferència Nacional que el partit a celebrat a l’Hospitalet de Llobregat aquest cap de setmana. A més de poder participar directament a la presentació del text de la ponència política que fixa les línies generals del partit a partir de la situació actual, la militància d’ERC Calella va poder participar en la votació de les esmenes així com del text final. A més a més, aquesta trobada va servir per participar en diferents taules rodones, sobre la vulneració o involució dels drets i llibertats de la ciutadania de Catalunya, la construcció de la ciutadania en base a la diversitat i la pluralitat, o una taula rodona amb eurodiputats i sobre l’Europa que tenim i la que volem. El compromís de la militància en seguir caminant per fer gran la República Catalana es va fer evident, i des d’ERC Calella seguim decididament cap a la contribució a aquesta consolidació.  

ERC demana que s'enviï la proposta de Pla d'Equipaments Esportius a totes les entitats esportives abans de ser aprovat

I demana, també, que les entitats esportives puguin incloure al Pla, de forma equitativa, qualsevol projecte de futur que tinguin les entitats esportives envers l'ampliació d'equipaments o instal·lacions, i al marge de la proposta realitzada per l'empresa redactora del Pla d'Equipaments Esportius En el Consell municipal d'Esports, celebrat 14 de juny a la sala de plens de l'Ajuntament, la representant per part d'ERC, Cristina Gómez, va demanar a l'equip de govern que abans que el Pla se sotmeti al plenari municipal, com sempre s'ha donat per fet, el govern enviï a totes les entitats esportives la proposta elaborada per l'empresa encarregada de redactar el Pla d'Equipaments Esportius, l'empresa Itik, a qui es va adjudicar la seva elaboració per un import de 12.000€.  Ahir mateix, i en el marc del plenari municipal ordinari del mes de juny, a l'apartat de precs i preguntes del ple, la portaveu del grup municipal va preguntar al govern si s'enviaria el pla a totes les entitats, fent el prec que així fos, i també va demanar que es donés l'opció que les entitats incloguin altres projectes de futur que impliquin inversions elevades i en relació a les instal·lacions que utilitzen per a la pràctica esportiva. Aquesta darrera relació, a parer d'ERC, hauria de figurar al marge de les propostes de millora dels equipaments fetes per l'empresa encarregda de redactar el Pla d'Equipaments Esportius. I, en tot cas, respon a una necessitat de tractar de forma igual i equitativa a totes les entitats, i tenint en compte que en les darreres setmanes el govern municipal ha demanat incloure la construcció d'una segona piscina en el Pla, una petició directa i legítima del Club Natació Calella, i que inicialment no formava part del document, segons criteris tècnics de la pròpia consultora que elabora el treball.