Calella

Notícia

25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

Avui, dilluns 25 de novembre, commemorem el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

Aquesta data ens segueix recordant la contínua vulneració de drets fonamentals i evidencia la necessitat de seguir sumant esforços, dia rere dia, per erradicar qualsevol classe d’expressió de violència que, malauradament, persisteix en la nostra societat.

Des d’ERC Calella reiterem el nostre compromís ferm en la lluita per acabar amb aquesta xacra social i manifestem la nostra total implicació perquè a Calella, i també arreu, es teixeixin unes relacions socials, personals, econòmiques, efectives on predomini la igualtat de gènere. Construïm nous marcs culturals i eliminem tot allò que ens allunya de la igualtat efectiva.

Per consegüent, estem convençudes que aquesta és una prioritat en l’agenda política. Perquè tenim el convenciment que només a través de la responsabilitat compartida podrem eliminar definitivament qualsevol acte de discriminació i desigualtat, que no tenen lloc en la societat que anhelem.

El respecte a les diferències, la tolerància i la igualtat d’oportunitats són principis essencials dins d’aquest procés continuat d’apoderament i de transformació.  Com també són factors determinants superar estereotips masclistes que encara perduren, proporcionar eines per resoldre conflictes a través del diàleg i educar en la no violència.

Per evitar que la desigualtat sigui crònica. Per eliminar aquesta mirada patriarcal que continua imperant i causant violències, de molts tipus. Perquè totes les dones puguem gaudir de llibertat, respecte i capacitat de decisió. Per una República de dones i homes lliures i amb tots els drets. Per una ciutat lliure de tot tipus de violències.

Hi som. Hi serem.