Calella

Notícia

Comunicat d’ERC Calella davant l’empresonament ahir del vicepresident i 7 consellers del Govern de la Generalitat de Catalunya

 
Davant els fets succeïts ahir 2 de novembre, i també davant el comunicat emès per l’agrupació local del PSC de Calella, la secció local d’ERC Calella fa públic el següent posicionament:

- L’empresonament del vicepresident i els altres set consellers del Govern de la Generalitat de Catalunya escollit democràticament a les urnes del 27 de setembre del 2015 respon a una persecució judicial de les idees polítiques absolutament inadmissible, i lamentem que el PSC de Calella qualifiqui els fets de desproporcionats. No es tracta de proporcionalitat. És una acció antidemocràtica, que denunciem i condemnem.
- Lamentem, així mateix, que el comunicat del PSC de Calella parli de delictes. Els membres del Govern de la Generalitat han actuat seguint el programa electoral amb el qual es van presentar les seves formacions polítiques a les eleccions del passat 27 de setembre de 2015, el mandat democràtic emès de forma majoritària pel poble de Catalunya a les urnes del 27 de setembre de 2015.
- Expressar que no és creïble demanar negociació i pacte dins el marc de l’estat de dret mentre es fa suport i s’avalen, fins i tot votant el PSOE a favor al Senat, les mesures repressives adoptades pel govern del PP, en aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola i altres. Aquestes mesures ens porten a dia d’avui a tenir 10 presos polítics (líders de la societat civil i membres del Govern de la Generalitat) o més de 700 alcaldes citats a declarar per la Fiscalia General de l’Estat com a investigats per col·laborar en el referèndum de l’1 d’octubre. El comunicat del PSC de Calella s’emmarca en un pur cinisme des del moment que en el Ple municipal van aprovar rebutjar l’article 155 que comportava el cessament del Govern i ara en el seu comunicat no reconeixen la legitimitat del Govern de Catalunya al tractar d´exconsellers als membres del Govern empresonats. 
- Expressar que l’aplicació de l’article 155 és un cop d’estat del PP, PSOE i Cs, un intent de retirar per la força allò que de forma reiterada s’ha guanyat a les urnes, també el passat 1 d’octubre. Denunciem aquest fet i demanem l’aturada de la repressió política i la llibertat dels presos polítics.
- Reivindiquem la política com a eina per solucionar els conflictes polítics, des del respecte a la diversitat, pluralitat d’idees, des del respecte als drets humans i a la llibertat personal i política que se suposa en tots els estats democràtics i de dret. 
- Degut a la gravetat de la situació que viu el país, i al posicionament polític que està fent el PSC/PSOE, seguim sense compartir el fet que el PSC de Calella es mantingui com a soci de govern a l’Ajuntament de Calella i demanem a l’alcaldessa Montserrat Candini que trenqui el pacte de govern municipal en el nostre Ajuntament, entre PDeCAT i PSC, així com la sortida dels regidors del PSC de tots els càrrecs en les empreses municipals.
- Des d’Esquerra Republicana de Catalunya de Calella seguirem treballant amb força, dignitat i coratge per viure en un estat just i lliure.