Calella

Notícia

Comunicat en resposta al pronunciament del PSC

En resposta al comunicat del PSC de Calella, emès el passat 1 de desembre, la secció local d’ERC Calella expressa el següent:
 
- Compartim que Catalunya hauria de ser un espai de democràcia. Lamentem, però, que les darreres setmanes l’estat espanyol s’hagi carregat i hagi volgut eliminar el resultat democràtic del 27 de setembre que va configurar un legítim Parlament de Catalunya amb majoria independentista i un Govern de la Generalitat resultat del Parlament. La democràcia ha estat intervinguda de forma totalitària des del govern de l’estat espanyol, suspenent l’autonomia de Catalunya, anul·lant la voluntat majoritària del poble de Catalunya expressat a les urnes el 27 de setembre de 2015, i aplicant l’article 155 de la Constitució espanyola, amb el suport del PP, PSOE i C’s. 

- Recordar que Esquerra Republicana de Catalunya a dia d’avui té el seu president, Oriol Junqueras, a la presó, complint unes mesures cautelars que, al nostre entendre, sí que sobrepassen qualsevol mesura justa i són irrespectuoses amb els drets fonamentals. Per tant, no acceptem lliçons sobre drets fonamentals a la nostra formació política, quan tenim el president empresonat per complir amb el mandat democràtic del poble de Catalunya. 

- La Catalunya que vol construir ERC, ERC la demostra amb fets, com ara fer suport a la proclamació del Sr. José Montilla i Aguilera com a 128è President de la Generalitat de Catalunya. 

- En cap cas ERC ha demanat fer fora a cap electe de cap òrgan democràtic de la nostra ciutat. En tot cas, ERC hem demanat, a partir de l'aplicació de les mesures del 155, el trencament de l'acord de govern amb el PSC a la ciutat; demanda que fem per coherència amb el moment polític d'extrema gravetat que viu el país. Alhora, ERC hem adquirit el compromís de garantir la governabilitat de la ciutat fins a la finalització de l'actual mandat. Seguint aquest criteri, en el darrer consell de Gestvia es va demanar la destitució del Sr. Torres, representant del PSC, del càrrec de vicepresident. En cap cas es va demanar la seva expulsió del consell d'administració. 

- Com a demòcrates, republicans i independentistes, hem lluitat, lluitem i lluitarem per aconseguir els objectius democràtics a través de les urnes, com hem demostrat fins ara. Utilitzem mitjans pacífics i no impositius. 

- Expressar la discrepància absoluta amb l’opinió de la secretària general adjunta del Grup Socialista al Congrés de Diputats, Sra. Meritxell Batet, que el passat dissabte va afirmar a Calella que va ser un encert que el Sr. Rajoy convoqués eleccions pel proper 21 de desembre, una acció absolutament il·legítima. 

- Recordem que des del grup municipal d’ERC Calella hem fet unes propostes pel pressupost municipal del 2018 (http://locals.esquerra.cat/calella/article/92175/erc-fa-arribar-al-govern-municipal-propostes-per-valorar-i-incloure-en-el-pressupost-del-2) que a dia d’avui el govern municipal, inclòs el PSC, no n’accepta cap. Per tant, no és cert que no fem propostes per millorar la ciutat. No acceptar cap proposta de les que fem és una declaració d’intencions sobre la voluntat que té el PSC de recollir propostes constructives que es fan des de l’oposició municipal.