Calella

Notícia

ERC Calella proposa mesures per promoure una mobilitat més sostenible i amable a la ciutat

Amb l’objectiu de reordenar l’espai i millorar la qualitat ambiental i paisatgística, una altra iniciativa plantejada és la recuperació de la façana marítima per donar prioritat als vianants amb la retirada progressiva de vehicles, pensada en una primera fase en el tram compromès entre la Riera Capaspre i els gronxadors del davant del c.Creus. Recuperant el camí de terra com a entorn natural integrat a la platja.
 
Des del grup republicà també es vol impulsar la creació de nous aparcaments vigilats a les zones del carrer Joan Coromonias i Vegneaux i de la Riera Capaspre connectats al sistema de transport públic urbà. De la mateixa manera, es pretén estudiar la possibilitat d’ampliar les places ja existents mitjançant sistemes d’aparcament en alçada, ampliables, desmuntables i reutilitzables.
 
Paral·lelament, per tal d’afavorir un ús més racional i eficient del cotxe i amb la voluntat de promoure el transport públic, es facilitaran millores en la línia d’autobusos urbans i interurbans amb noves parades. A més a més, es pretén fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible, millorant també, la qualitat ambiental urbana, i instal·lant aparcaments segurs a prop de l’estació de tren, per a facilitar la connectivitat amb el transport públic, i en diferents punts de la ciutat. Així com, estudiar un servei de bicicleta compartida.