Cambrils

Totes les notícies

Pacte Alcaldes Camp de Tarragona

PACTE TERRITORIAL D'INFRAESTRUCTURES DEL CAMP DE TARRAGONA

Els alcaldes de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; Reus, Carles Pellicer; l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; i els batlles de Salou, Pere Granados, i Vila-seca, Josep Poblet, juntament amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, van presentar el passat 19 d'abril el pacte territorial per impulsar les infraestructures estratègiques del Camp de Tarragona. Durant 2018 està previst que entri en servei la doble via entre Vandellòs i Tarragona, fet que ha de permetre millorar els serveis ferroviaris actuals i impulsar noves infraestructures que dotin el territori de millor connectivitat entre  els principals pols d’activitat econòmica. L’acord territorial dels cinc municipis passa per dos propostes bàsiques: Millora de les connexions amb Barcelona, amb la incorporació de nous serveis un cop es posi en marxa la variant entre Vandellòs i Vila-seca. D'aquesta forma el temps de viatge es reduirà a menys d’una hora. Desmantellament de la via de la costa en el tram des de Mont-roig a Salou per tal d'eliminar la barrera física que suposa l'actual plataforma Així mateix també recull Nova connexió al nord de Tarragona, pressupostada en 150 milions d’euros, Connexió de Vila-seca a Perafort, noves estacions ferroviàries  Projecte del tren-tramvia. Remodelació dels trens regionals L’acord inclou la remodelació dels trens regionals, amb millors freqüències, més ràpides i millor cadenciades. Hi haurà 4 trens diaris de l’R16 que circularan per la línia d’alta velocitat de manera que es podrà arribar de Cambrils a Barcelona en 52 minuts. Els Intercity Tarragona-Barcelona passaran de 2 a 5 freqüències/dia i hi haurà dos trens més del servei convencional. També hi haurà 5 Intercity Reus-Barcelona, amb un temps de trajecte d’1.13 hores, 38 minuts menys que la connexió actual. També es crearà una nova línia R17 que connectarà l’estació de Salou/Port Aventura i Barcelona amb quatre freqüències al dia.

LLAÇ LILA

ES PRESENTA EL NOU PLA MUNICIPAL D'IGUALTAT A CAMBRILS

El passat dilluns 12 de març es presentà el Pla municipal d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes a implementar entre 2018-2022. Aquest pla implica a tota l’estructura organitzativa de l’Ajuntament amb tot un seguit d'accions que s'aniran implementant, assolint i consolidant accions, projectes, serveis i sobre tot, una metodologia de treball basada en la incorporació de la perspectiva de gènere, que garanteixi la igualtat real i efectiva de les dones i els homes al Cambrils El passat dilluns 12 de març, a les dependències municipal es va fer la presentació inicial del Pla Municipal per a la Igualtat d’oportunitats entre les dones i els homes de Cambrils 2018-2022. Per avançar en la igualtat de gènere son necessaris dos elements: L’ activisme social, que ha estat present al llarg de tots els temps especialment des dels moviments feministes i sobre el qual tenim un a realitat molt propera com són les mobilitzacions històriques de les dones de moltíssimes països del mon, el passat 8 de març. L’alta element cabdal és l’acció política que té l’obligació social i legal de  garantir els avenços ferms i continuats envers la igualtat de gènere. Existeix un marc legal clar i concís en aquest aspecte, normativa Europea, Estatal, Autonòmica i Local que estipula des de fa anys les accions a desenvolupar per fer efectiu els drets del 50% de la població, les dones, i a l’hora, construir una societat igualitària en la seva totalitat, des de l’esfera pública a  l’esfera privada. La Llei 17/2015, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes  estableix el marc legislatiu i els principis d’actuació dels poders públics de Catalunya en matèria d’igualtat de gènere i com no pot ser d’una altra manera, apel.la als ens locals  a implementar totes aquelles intervencions necessàries per a combatre la persistència i la reproducció de les desigualtats de gènere i promoure una societat veritablement igualitària.

camí cap a l'éxit

PLA D'INVERSIONS 2018

Finalment, al Ple de data de 2018, vam aconseguir aprovar un important Pla d'Inversions per a Cambrils. Un import total de més de 3 M€ que ens permetrà desenvolupar el Programa d'Acció de Govern d'aquesta legislatura, tot atenent les necessitats dels ciutadans de Cambrils i l'execució d'obres a edificis de serveis i via pública per millorar l'estat del nostre municipi i amb la previsió de la inauguració de la futura estació del tren.   Destacar que partim d’una premisa que és: La Llei d’Estabilitat Pressupostària. Una llei molt injusta imposada des de Madrid als ajuntaments que són l’administració que dóna els serveis més propers al ciutadà. Aquesta llei obliga: Reducció del deute molt rigurós No permet incrementar despeses generals, que són les que suporten els serveis Limiten la capacitat i l’ús d’eines financeres dels ajuntaments No permeten inversions No permeten l’increment de personal, que són el fonament de la prestació de serveis   Tot i així, des de l’inici de la legislatura, hem estat capaços de fer una gestió excel.lent: Hem estat capaços de complir les exigències imposades des de Madrid Malgrat aquesta complicació, hem estat capaços de no deixar de banda ni les persones, ni el teixit social i empresarial En conjunt els darrers TRES pressupostos 2016 i 2018, el total incrementat és:     Diferència 2016 i 2018 Àrea de la persona 1.731.858,54 euros. Àrea econòmica 455.317,31 euros. Àrea serveis generals 1.145.740,00 euros.     Degut a aquesta bona gestió, l’any 2017 vam poder disposar per primer cop en tota la legislatura d’1,2M€ que ja s’estan executant i entre les que es troben millores en espais públics i els Primers Plans d’Ocupació Municipal. En la mateixa línia, per al present 2018, podrem disposar d’un pressupost de 3M€ a destinar en noves inversions prioritzades amb: Inversions amb un clar component social (ensenyament i polítiques actives d’ocupació, esports, benestar, salut, cultura, festes, joventut i transparència).

Ple municipal

PRESSUPOST MUNICIPAL 2018

El Ple de desembre de l’Ajuntament va aprovar el pressupost per aquest 2018 amb una depesa total d’aproximadament 44M€. Junt amb les ordenances fiscals, són les eines fonamentals per tal de dur a terme les polítiques de l’Ajuntament de Cambrils. El pressupost permet el desenvolupament del nostre programa electoral, que és el nostre compromís envers la ciutadania. Com no podia ser d’altra manera, ha esdevingut el nostre full de ruta mitjançant el Pla d’Actuació Municipal per aquesta  legislatura. El nostre programa és social. D’aquesta manera, l’àrea de la persona s’ha incrementat en 503.547,71 €, que suposa un increment de 1.731.858,54 € des de 2015. Aquestes partides van destinades especialment als col.lectius més desafavorits, a la salut, a l’atenció de la nostra gent gran, l’ensenyament, seguretat, etc. En resum, a tenir cura i garantir l’estat del Benestar per a tots els cambrilencs i cambrilenques. Increment de dotació pressupostària dels ajuts d’urgència social en un 44% Creació d’una partida específica d’ajuts d’urgència vinculats a la pobresa energèticaAugment de la cobertura del Servei d’atenció domiciliària amb més de 68.000 euros  Volem que Cambrils esevingui una ciutat educadora. Hem reservat 78.000 € per al desenvolupament del Pla Educatiu de Ciutat i els Programes Educatius Hem augmentat un 15% les partides destinades a Polítiques Actives d’Ocupació      El nostre programa vetlla pel suport a l’empresa, l’emprenedoria i tots els nostres sectors productius i de Serveis són claus per al creixement de Cambrils i el reconeixement que mereixen tots aquells que arrisquen per tal de produïr riquesa a la nostra vila. La Promoció económica ha augmentat en 259.317,31 €, que suposa un increment de 455.317,31 € respecte el 2015. I tot això ho hem aconseguit malgrat tot un entramat legal repressiu orquestat des de l’Estat Central per tal d’ofegar les administracions locals.I ho hem aconseguit amb una excel.

ESQUERRA REPUBLICANA PRESENTA LA LLISTA “ERC AVANCEM ACORD MUNICIPAL”

ERC Cambrils i Avancem han presentat la llista amb la que concorreràn plegats a les properes eleccions municipals. Camí Mendoza, alcaldable de la formació, ha destacat la “renovació de la llista, que s’ha fet amb seny i persones que toquen de peus a terra”. La candidatura ERC Avancem Acord Municipal està formada per: 1.     Camí Mendoza: 49 anys, Empresaria i Técnica administrativa. 2.     Eduard Pellicer: 33, Enginyer Forestal i Professor de secundaria. 3.     Montserrat Masdeu: 40 anys, Professora. 4.     Jaume Gila: 52 anys, Empresari i Tècnic Tributari. 5.     Alejandro Garcia: 40 anys, Enginyer de camins. 6.     Dani Morell: 38 anys, Gerent Comercial, Artista i Sommelier. 7.     Angela Calero: 64 anys, Dependenta. 8.     Aleix Rom: 23 anys, Estudiant de Filologia Catalana. 9.     Carme Serra: 57 anys, Locutora de radio Pre-jubilada. 10.   Francesc Mur: 27 anys, Empresari Hosteleria. 11.   Albert Gómez: 25 anys, Advocat. 12.   Alba Pijoan: 25 anys, Filòloga. 13.   Isabel Coll: 62 anys, Professora 14.   Josep Lluís Montserrat: 71, Arquitecte jubilat. 15.   Anna Pelaez: 45 anys, Administrativa de la funció pública. 16.   Alazne Alsa: 48 anys, Monitora de Menjador. 17.   Dani Pallejà: 39 anys, Advocat. 18.   Salvadora Borrut: anys, Botiguera jubilada. 19.   Llorenç Blasco:77 anys, Hosteler jubilat. 20.   Jordi Fargas: 57 anys, Empresari Nàutic. 21.   Marc Falceto: 35 anys, Tècnic de manteniment.  Suplents 1.     Montserrat Pujals: 83 anys, Botiguera jubilada. 2.     Xavi Garcia: 44 anys, Tècnic Sanitari. 3.     Josep Oliva: 66 anys, Tècnic Jubilat. 4.     Pili Gil: 49 anys, Administrativa. 5.     Agustí Natal: 49 anys, Delineant. 6.     Pere Mas: 48 anys, Tècnic automoció. 7.     Rosa Pujals: 56 anys, Professora. Camí Mendoza ha agraït el suport que li transmeten els seus companys de projecte i ha remarcat que “la llista m’il·lusiona perquè tots els que la formem, tenim una sensibilitat especial per Cambrils i pel Nou País.

Avancem pel Bon Camí

ACORD ENTRE ESQUERRA REPUBLICANA I AVANCEM PER CONCÓRRER JUNTS ALES PROPERES ELECCIONS MUNICIPALS A CAMBRILS.

Camí Mendoza, alcaldable d’ERC Cambrils a les pròximes eleccions municipals, Marc Falseto, president de l’agrupació municipal d’Esquerra i Anna Pelaez, presidenta de l’agrupació municipal Avancem a Cambrils han comparegut aquesta tarda a la seu d’Esquerra per explicar l’acord entre les dues formacions per les eleccions municipals de Cambrils.   Aquest acord suposa la ratificació en l’àmbit local de l’acord marc que mantenen Esquerra Republicana i el Moviment Avancem, escissió dels sobiranistes del PSC liderada per Joan Ignasi Elena.     Marc Falseto ha manifestat que “un dels objectius d’ERC Cambrils era treballar amb altres forces polítiques d'esquerres de la ciutat per tal de trobar consensos i fer oposició a la política que ha portat a terme, aquests quatre anys, l'actual equip de govern”.   Des de fa dos anys que les dues formacions municipals treballen per formalitzar el pacte però tal com diu el president d’ERC Cambrils “més que un pacte ens ha sortit un projecte. Ens hem posat a prova i hem treballat conjuntament en un programa. Hem posat en comú les solucions i les prioritats”.     Per acabar la seva intervenció ha fet referència a la pluralitat de les persones del municipi “perquè ni som tots iguals ni volem tots el mateix, però en l'essencial pensem similar, així que ens posem d'acord, tirem endavant i avancem Pel Bon Camí”.   Per la seva banda, Anna Pelaez, presidenta d’Avancem ha destacat la importància de l’acord pels socialistes sobiranistes de Cambrils perquè “Avancem va organitzar-se com a moviment polític per treballar per la unitat d’acció de l’esquerra a Catalunya. Unitat des de la diversitat, per sumar i no per dividir”. És per això que des d’Avancem creuen en la complementarietat que aporta aquesta suma d’esforços, i que “serem capaços de visualitzar-nos com l’alternativa d’esquerres enfront de la desigualtat que ha portat la gestió de l’actual govern municipal”.

Web Pel Bon Cami

ERC CAMBRILS PRESENTA WWW.PELBONCAMI.CAT

El proper dia 25 de maig es celebren les eleccions municipals i ERC Cambrils ha estrenat la nova pàgina web: www.pelboncamí.cat com a punt de partida de la seva precampanya. La pàgina web està formada per un vídeo d’entrevistes a diferents testimonis on es presenta la candidata Camí Mendoza, alcaldable de Cambrils per ERC.    A la pàgina s’han inclòs els accessos directes a totes les xarxes socials que té actives ERC Cambrils, un altre pilar fonamental de la campanya d’ERC, que s’ha de convertir en un dels canals dinàmics i ràpids de la comunicació entre el partit i el poble de Cambrils. Per aquest motiu inclou també un número de telèfon, per contactar amb la Camí Mendoza a través de WhatsApp.   Amb l’objectiu de crear un entorn virtual i tecnològic ERC Cambrils ja treballa en una actualització interactiva del portal que es podrà visualitzar a partir de l’inici de la campanya.  

Presentació Camí Mendoza

El passat dia 20 de novembre amb el cinema Rambla de l'Art de la nostra ciutat ple de gom a gom va tenir lloc la presentació de la Camí Mendoza com a persona que encapçalarà la llista d'Esquerra Republicana de Catalunya a les properes eleccions municipals. Des d'aquestes ratlles agraïm molt sincerament a totes les persones, militants i simpatitzants i que gràcies al seu esforç van fer que l'acte organitzat fos una trobada de la ciutadania de Cambrils i del nostre entorn més proper. L'acte va començar amb un petit ensurt, doncs el vídeo de presentació de la Camí no hi havia manera de carregar-lo i poder-lo exposar, finalment, i passats uns minuts d'incertesa, ens em vam sortir i el vam poder visualitzar, No cal que us digui que aquest va ser, juntament amb la Camí, el protagonista final de l'acte. Les xerrades informals, els somriures, les anècdotes de la gravació van ser a l'ordre del dia i en el boca a boca durant el petit refrigeri que es va oferir als assistents al final de la presentació. La bona presentació que en va fer en Toni Mateos, va anar seguida de la benvinguda que va el president de la secció local d'ERC de Cambrils, en Marc Falceto a tots els presents en l'acte. Posteriorment la Camí Mendoza, es va auto presentar fent un petit recorregut per la seva vida, explicant-nos amb petits detalls i anècdotes el per què de tot plegat. Posteriorment va agrair a totes les persones que abans d'ella l'han precedit en aquest intent de ser la millor representació possible d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Cambrils, fent extensiva a vells militants, com la Montserrat Pujals i a altres militants que ho van intentar però no ho van aconseguir. Al llarg de la seva exposició, la Camí, va fer diferents reflexions del per què Esquerra cal que estigui molt ben representada en el proper equip de govern. Esperem i desitgem que les seves paraules siguin una bona profecia. No ho dubtem. A Esquerra Republicana aspirem a governar, aquest és el gran repte.

Camí Mendoza és nomenada cap de llista d’ERC a les properes eleccions municipals

Camí Mendoza i Mercè serà la candidata d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’alcaldia de Cambrils a les eleccions municipals del proper any 2015. En la darrera assemblea de militants va ser elegida per aclamació dels assistents. Així doncs, per primera vegada ERC Cambrils presenta una dona com a cap de llista i candidata a l’alcaldia. Camí Mendoza és nascuda a Cambrils i, des de sempre, ha tingut una gran implicació en el món associatiu de la vila. Vinculada al món de l’esport, actualment es presidenta nacional del Comitè Tècnic de Patinatge Artístic de la Federació Catalana de Patinatge, federació capdavantera en treballar a favor del reconeixement de les seleccions esportives Catalanes i implicada en el procés de creació d’un nou país. Mendoza ha estat coordinadora de l'Assemblea Territorial de Cambrils de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). "Des d’ERC volem situar la població de Cambrils al lloc que es mereix" Com a candidata a l’alcaldia, l’objectiu principal és recuperar la representació municipal d’ERC a l’Ajuntament de Cambrils. Segons el comunicat d'ERC, "omple d’esperança la victòria històrica a Cambrils de la formació republicana de la qual Camí Mendoza va ser integrant de la candidatura a les eleccions europees d'aquest diumenge". La candidata d'ERC es planteja aconseguir una ciutat de tots, amb transparència i més propera al ciutadà, "una ciutat en la qual l’Ajuntament millori la gestió fent-la mes àgil i amb més professionalitat", en aquest sentit, aprofitant la seva pròpia experiència personal. El comunicat acaba dient que "des d’ERC volem situar la població de Cambrils al lloc que es mereix".