Camp de Morvedre

Totes les notícies

Concentració a Benifairó de les Valls en rebuig a la sentència contra els presos polítics

La Federació comarcal d’Esquerra Republicana va convocar el passat dilluns 14O davant l’Ajuntament de Benifairó una concentració per mostrar el “rebuig i indignació davant la sentència als presos polítics catalans”. La regidora republicana Adela Alba ha llegit el manifest del Col·lectiu Solidaritat amb els presos i preses i  entre les pancartes i lemes corejats destacava “amnistia i llibertat”. Però, especialment, ha lamentat Alba “la indeferència, la covardia i els silencis còmplices dels partits polítics valencians que avui ens governen”. Per la seua banda,la president comarcal, Elo Chamarro, declarava: “Com pot un estat de la Unió Europea dictar penes per organitzar un referèndum, un estat que persegueix demòcrates, prohibeix votar i protestar, i empresona per idees polítiques? En aquestes condicions, la lluita per la independència passa a ser una necessitat per poder viure en una societat més lliure, més justa i més democràtica”.  

Esquerra Republicana - Camp de Morvedre celebra el 9 d’octubre en favor de la llibertat dels presos polítics i pels drets fonamentals

Esquerra Republicana ha homenatjat al centre Mario Monreal de Sagunt la figura del president del partit amb la presentació dels llibres "Contes des de la presó", del mateix Oriol Junqueras, i "Oriol Junqueras, fins que siguem lliures" de Sergi Sol, juntament amb les intervencions de representants del Col·lectiu #FreeJunqueras, Maxi Calero i Domingo Alfonso, en companyia de la música de Pep Picas. Per la seua banda, la presidenta comarcal republicana, Elo Chamarro, ha aprofitat la diada per criticar ''el lamentable silenci còmplice dels partits del Govern Valencià davant d’aquest "judici farsa". Chamarro hi ha insistit: “No és un problema que sols afecta al poble català i els seus representants legítims. És una agressió a tots els demòcrates siguen d’on siguen. Qui creu en la justícia, el dret a decidir dels pobles, el respecte als drets fonamentals no pot girar la cara mentre les clavegueres del règim del 78 planifiquen un escarment judicial arbitràri'.  

Junts per Faura torna a fer el ple amb el míting "La política municipal amb veu de dona"

Junts per Faura omple novament l’Escorxador Tot i la intensa pluja, la formació valencianista ha tornat a gaudir del suport popular, que ha respost amb escreix.   Junts per Faura continua marcant tendència, no ja pel fet d’unificar les esquerres faureres en una coalició pionera al país, sinó pel fet de predicar – ja en campanya – amb l’exemple. Aquesta formació ha defensat al llarg de la passada legislatura l’apoderament de la dona, la dotació dels recursos necessaris per al seu desenvolupament digne i igualitari i per l’erradicació de la xacra del masclisme. En aquesta ocasió la formació política ha apostat per atorgar tot el pes del míting central de campanya a les dones valentes que han fet un pas endavant per Faura i s’han integrat a la candidatura. La política municipal amb veu de dona ha estat el lema escollit per al primer míting d’aquestes característiques celebrat al municipi. Mai abans tots els ponents havien estat dones. Un acte conduit per la veterana regidora Anna Martínez i les intervencions de Sabina Ocaña i Maite Martín, acompanyades de la candidata per Ara Repúbliques Maria Pérez i la Secretària General del BLOC Àgueda Micó. Totes elles han explicat les dificultats amb les que s’han trobat al llarg de la seua vida per a desenvolupar-se a l’àmbit social i laboral i han subratllat la importància que té la política municipal – l’administració més immediata – per a revertir els patrons de conducta i ajudar a generar una societat millor, més justa i digna. Així mateix s’han desgranat diversos punts del programa electoral tals com l’aposta ferma per una oferta àmplia i versàtil de formació d’adults per a la reconversió laboral i de l’acompanyament dels joves amb recursos i espais d’oci saludable i enriquiment cultural. Amb un públic que ha interromput amb nombrosos aplaudiments les intervencions, es manifesten il·lusionats i a l’espera de les responsabilitats que els faurers els atorguen el proper 26 de maig; als quals els demanen el vot per capgirar a gestió de l’ajuntament.

Acte central de Junts per Benifairó

Junts per Benifairó torna a omplir la Casa Sánchez Coello en el seu acte de campanya

Aquest divendres, la coalició Junts per Benifairó, formada per Compromís i Esquerra Republicana, ha celebrat el seu acte central de campanya a la casa Sánchez Coello. De la mateixa manera que en la presentació de la candidatura, Junts per Benifairó ha tornat a omplir la Casa Sánchez Coello en aquesta ocasió per escoltar a Carles Esteve, diputat de Compromías a les Corts Valencianes, Josep Lluís Albinyana, president del Consell Preautonòmic del País Valencià, Francisco Cosme, nº 3 de la candidatura i Adela Alba, candidata a l’alcaldia de Benifairó de les Valls. Carles Esteve, diputat de Compromís que s’estrena aquesta legislatura a les Corts Valencianes ha destacat que “cal anar a votar per defensar els interessos del valencians a la Unió Europea, perquè cal donar suport a les forces que ens defensen en qüestions tan importants com el sector citrícola.” Per la seua banda, Josep Lluís Albinyana ha fet una defensa aferrissada dels drets i llibertats fonamentals que estem veient amenaçats per les actuacions de l’Estat espanyol i ha manifestat que “davant la societat vertical i jerarquitzada que representa la monarquia borbònica, els republicans i republicanes volem una horitzontal on tots i totes en mirem a la cara en igualtat”. Francisco Cosme, número 3 de la candidatura de Junts per Benifairó, ha remarcat que “encara que seria molt fàcil no implicar-se i deixar que les coses continuen com fins ara, Benifairó necessita un canvi i hem d’esforçar-nos entre tots per fer-lo”. Per últim la candidata a l’alcaldia de Junts per Benifairó, Adela Alba, ha posat en valor un programa electoral que “és fruit de les propostes dels nostres veïns i veïnes, formen part del nostre projecte o no”. Tanmateix, ha manifestat que “tenim un programa ambiciós on es reflexa un projecte a curt, mig i llarg termini.  Sabem que hi haurà certes coses que no podrem fer en una legislatura, però com a tot treballador del camp sap hi ha que començar plantant la llavor”.

JUNTS PER FAURA ES PRESENTA DAVANT UNA SALA PLENA DE GENT, COM A ALTERNATIVA DE GOVERN AL POBLE DE FAURA

Dissabte 4 de maig, Junts per Faura es va presentar davant un centenar de veïns i veïnes que ompliren l’Escorxador municipal. La coalició va definir algunes de les seues propostes programàtiques en l’augment de la participación, la defensa dels serveis públics i la transparència en la gestió. Al torn d’intervencions van participar els tres primers membres de la candidatura; José Cerezo va explicar que "l’aval de la feina feta aquestos 4 anys a l’oposició ens permet presentar-nos ara preparats per a participar del govern municipal"; per la seua banda, Sabina Ocaña, tercera candidata de la llista, va intervinidre tot dient que la defensa dels serveis públis serà un tret diferencial de la  nostra formació política en arribar a l’Ajuntament: "som l’opció política dels treballadors i treballadores del poble". En el seu torn el candidat a l’Alcaldia, Domènec Garcia, afirmava que "hem fet una llista plural i diversa, som la candidatura que més s’assembla al nostre poble i volem obrir les portes perquè la gent participe de les decisions que ens afecten a tots col·lectivament. Ens oposem a ser governats des d’un despatx de València". Per últim l’exdiputat al Congreso de los diputados per Esquerra Republicana, Joan Tardà, convidat  a l’acte de presentación afirmava que ‘és un goig participar en un acte així; tres forces republicanes, transformadroes i germanes en molts fronts de lluita, unides per a aprofundir en el municipalisme i en la democràcira real’.  

JUNTS PER BENIFAIRÓ: Ple a la Casa Sánchez Coello en la presentació de la candidatura

El passat divendres 3 de maig, Junts per Benifairó, la coalició formada per Esquerra Republicana i Compromís per a les eleccions municipals a Benifairó de les Valls, va presentar la seua candidatura a la Casa Sánchez Coello. L’acte, que va omplir l’aforament, va comptar amb la participació de Maria Pérez i Guillem Agulló, candidats de la coalició “Ara Repúbliques” (Esquerra Republicana-Bildu-BNG) a les eleccions europees i Adela Alba, candidata de Junts per Benifairó a l’alcaldia de Benifairó de les Valls. Els dos candidats a les eleccions europees van recordar la necessitat d’estar a les institucions europees per tal de defensar drets fonamentals que ara veiem en perill, així com els interessos que els valencians i valencianes ens juguem a Europa. Maria Pérez va fer una defensa dels drets civils i polítics que ara estan en joc, “cal que els valencians i valencianes comencem a exigir la nostra sobirania per millorar la vida dels nostres veïns i veïnes”. Per la seua part, Guillem Agulló històric militant de la lluita antifeixista al País Valencià va remarcar que “ara que ens trobem en un escenari de repressió de l’Estat, cal refermar el nostre compromís en la defensa dels nostres drets polítics”. Per la seua part, l’actual regidora d’Esquerra Republicana i cap de llista de Junts per Benifairó, Adela Alba, va fer avaluació dels 4 anys de legislatura recordant que “el PSOE ha governat el nostre ajuntament sense cap projecte per al nostre poble, com demostren el camp de futbol, l’espai El Tabalet, la reforma de l’escola o la privatització de la l’aigua, conseqüència de la deixadesa del PSOE els últims 8 anys”. Davant de la sala plena, Adela Alba va presentar la candidatura de Junts per Benifairó, remarcant que “amb aquesta coalició d’Esquerra Republicana, Compromís i persones independents hem volgut fer un projecte que represente el Benifairó actual, amb persones nascudes al nostre poble i d’altres nouvingudes que han triat el nostre poble per a formar la seua família, amb candidats de totes les edats.

Esquerra Republicana – Sagunt en la concentració en suport a les dones andaluses.

L’Executiva local d’ERPV ha acudit a la cita “en suport a les dones andaluses en concret i perquè no hi haja enlloc ni un pas enrere en els drets de les dones”. Davant l’Ajuntament de Sagunt, Elo Chamarro, presidenta comarcal republicana, ha volgut deixar “ben clar i valencià la solidaritat d’hòmens i dones del País Valencià amb la lluita de les germanes d’Andalusia”. A més a més, Chamarro aprofitava aquest acte per aclarir, parafrasejant Joan Fuster, que la República Valenciana “serà feminista o no serà, i la substentarem sobre ferms pilars com ara la lluita contra la pobresa femenina, l’accés a tots els àmbits de representació i presa de decisions, la igualtat salarial, l’erradicació de la violència masclista i el dret a decidir sobre el propi cos”.  

ERPV homenatja en Benavites els presos polítics en l’aniversari del referèndum de l’1 d’octubre

Esquerra Republicana - Camp de Morvedre ha celebrat aquest 1 d’octubre l’aniversari del referèndum per la independència amb un homenatge als presos polítics davant la torre de Benavites. El regidor republicà, Salva Alfonso, declarava que “no hi ha cap delicte per fer un referèndum ni per plantejar un canvi polític per la via democràtica i pacifica, i en absolut és cap solució admissible la repressió i la presó amb què respon l’Estat espanyol”. Des d’ERPV denuncien “els retrocesos democràtics, la repressió i l’atac a la llibertat d’expressió de l'Estat espanyol no sols contra el moviment independentista, sinó contra tot aquell que pretén un model polític diferent de l’instaurat pel règim del 78”. Així, entre les fotos dels presos i exiliats com ara la del president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, hi havia també la dels rapers Valtònic i Pablo Hassel o una altra d’un dels joves empresonats d’Altsasu. En aquesta línia, la presidenta comarcal d’ERPV, Elo Chamarro, declarava que “avui et toca a tu el càstig de les lleis d’un sistema sense divisió de poders, caduc, en crisi, esgotat i antidemocràtic, per ser independentista; demà al titiritero i al còmic que fa escarni, demà a qui canta en llibertat... Prou de mirar a un altre costat i d’equidistància”.