Camp de Morvedre

Notícia

Comunicat d'Esquerra Faura sobre les mocions presentades en el darrer plenari del dia 27 de febrer

Domènec Garcia regidor d'Esquerra Faura
Domènec Garcia regidor d'Esquerra Faura
    El grup municipal d’Esquerra Republicana del País Valencià-Faura va presentar al plenari extraordinari celebrat el dilluns 27 de febrer dues mocions. La primera demanava el cessament immediat del cap superior de policia de València i la dimissió de la Delegada del Govern espanyol al País Valencià, Paula Sànchez de León, com a principals responsables de les càrregues i la abusiva actuació policial per reprimir les protestes estudiantils de la setmana passada. Cal recordar que les protestes dels estudiants estan fonamentades en els greus retalls que l’administració valenciana està duent a terme en tot el sector públic i en especial en l’ensenyament. "Des d’ERPV-Faura considerem lamentable, inèdit i insòlit en la breu història democràtica de l’Estat espanyol que, des dels governs d’Espanya i del País Valencià, es justifiquen retallades pressupostàries en partides socials, com ensenyament i sanitat, mentre, per exemple, als dirigents del PP, el partir governant tant a Moncloa com al Palau de Manises, els bota un cas de corrupció pràcticament cada setmana. Vergonya, cavallers (i senyores), vergonya!"

Pel que fa a les lamentables actuacions de la policia en les manifestacions d’estudiants a València, amb paraules del regidor Domènec Garcia, “no entenem com és possible que les regidores del PP intenten justificar la brutalitat policial contra menors, quan, les imatges de les càrregues, les ha vistes tot el món, des de Faura a Singapur, passant per la portada del New York Times”. En aquest sentit, Domènec Garcia ha afirmat de manera contundent que “és vergonyant que les representats del PP a l’Ajuntament de Faura ens hagen regalat una espècie de part de guerra al més pur estil franquista o circular uniformadora del discurs popular basada en difamacions al moviment estudiantil i mitges veritats o, directament, falsedats clamoroses”.Per a Esquerra-Faura, la violència s’ha de condemnar vinga d’on vinga. I, en aquest cas, més encara, ja que són les forces de l’ordre, que se suposa que han de vetllar per la seguretat i la integritat física de tothom, qui han carregat indiscriminadament contra tot aquell que se’ls posava per davant.

El regidor d’ERPV també va presentar una moció per tal de commemorar el 8 de març, Diada Internacional de les Dones, incidint en la necessitat de seguir lluitant contra la xacra social que constitueix la violència contra les dones.
En relació amb aquest tema, cal destacar que tant el PSOE com el PP també van presentar sengles mocions, però hem de lamentar-nos públicament que el PP trencara una tradició a l’Ajuntament d’aprovar qüestions d’aquest tipus per unanimitat. "Els republicans de Faura pensem que problemàtiques com la de la igualtat de la dona no haurien de tindre color polític i enguany les regidores del PP faurer li l’han posat."
A més, des d’Esquerra-Faura, volem lamentar l’atrinxerament del PP en posicionaments propis de l’extrema dreta espanyola i del blaverisme, la seua versió valenciana. Sembla que el PP vol reeditar l’anomenada batalla de València, en no voler votar favorablement la moció d’ERPV sobre el Dia de la Dona, perquè a la part dispositiva hi ha el terme País Valencià.
En aquest sentit, ERPV vol insistir que al preàmbul del “preuat” estatut del PP de Camps del 2006 es reconeix el terme País Valencià com a denominació històrica amb què ens identifiquem molts valencians com a poble singular en el concert de les nacions de món.
Així, volem fer públic que Esquerra no canviarà ni una coma en la seua tasca de redactar i presentar mocions a l’Ajuntament per l’actitud del PP. I lamentem que els populars, d’ara endavant, no voten favorablement mocions d’ERPV en benefici del poble, que òbviament no renunciaran a explicitar que som un país i que la denominació País Valencià ens singularitza i defineix. Elles s’ho faran per explicar al poble la seua posició.