Camp de Morvedre

Notícia

Esquerra-Faura: contra Llei d'hisendes locals i l'exempció de l'Església catòlica de pagar impostos

Plenari de Faura (28 de març de 2012)
El passat dimecres 28 de Març es va celebrar al saló de plens de l’Ajuntament la sessió ordinària del plenari de Faura.
El grup municipal d’Esquerra Republicana va presentar a debat i votació tres mocions. En primer lloc, s’exigia al Govern de l’Estat que suprimira de la llei d’hisendes locals l’exempció de l’església catòlica i de la resta de confessions de pagar impostos com l’IBI. La moció també demanava que es derogaren, o directament s’incompliren, els acords de l’Estat espanyol amb la Santa Seu. Òbviament, la moció va rebre el vot contrari del Partit Popular. 
ERPV-Faura també va presentar i aprovar una moció de suport a la vaga del 29M,  convocada pels sindicats en resposta a la gravíssima Llei de Reforma Laboral. Així mateix, l’esmentada llei també es va discutir al ple faurer en una moció de rebuig presentada pel grup socialista, que va  tenir el suport del regidor d’ERPV, Domènec Garcia. En ambdós casos, suport a la vaga i rebuig a la reforma laboral, també ens trobàrem amb el vot contrari del PP. En aquest sentit, el regidor republicà Domènec Garcia va manifestar  que “sembla increïble que, amb totes les penúries que està passant el conjunt de la societat a causa de la crisi, les regidores del PP faurer estiguen a favor de la reforma laboral i s’oposen a rebutjar-la, mentre que voten en contra que l’església catòlica pagué “religiosament” els seus impostos com ho fem tots, fins i tot els votants del PP. És ben clar, doncs, que l’actitud del PP vol que el pes de la crisi recaiga sobre els qui menys tenen, alhora que protegeixen la gran banca, els especuladors i els evasors fiscals.
Finalment, el grup municipal d’ERPV va presentar una tercera moció, que demanava el concert econòmic per al País Valencià i posar fi a l’espoli que patim els valencians, xifrat en l’escandalosa xifra de 6000 milions d’euros cada any. Cal recordar que l’anomenada solidaritat interterritorial, per la qual es “reparteixen” els impostos a l’estat espanyol, es manifestament insolidària i vulnera un dels principis més bàsics: no empobrir els territoris que més paguem.
Nosaltres, el País Valencià, mane qui mane, aportem a la caixa única de l’estat en concepte d’impostos 6000 milions d’euros anuals. 6000 milions que mai no retornen ni en infraestructures ni inversions de cap tipus. De fet, si el govern de Madrid ens aplicara l’anomenada “solidaritat”, els valencians hauríem de ser receptors d’inversions, ja que el País Valencià, després d’aplicada la “solidaritat”, insolidària amb nosaltres, queda per davall de la mitjana de riquesa de l’Estat. I malgrat tot continuen espoliant-nos un any sí, i l’altre també. Per descomptat, aquesta moció també va “gaudir” del vot contrari del PP.