Camp de Morvedre

Totes les notícies

Militants d'ERPV a la manifestació contra el tancament de GALMED

La multinacional ThyssenKrupp anuncia que reobrirà la planta de Galmed de Sagunt.

ERPV, Vicent Noguera: “Com sempre, el grup d’Esquerra Republicana en el Congreso està a disposició dels treballadors de Galmed i de la indústria comarcal”. Davant l’anunci de la multinacional ThyssenKrupp que reobrirà la planta de Galmed de Sagunt, Esquerra Republicana pren aquest posicionament, encara que no s’han mencionat les condicions laborals. “Considerem que és una bona notícia per als treballadors i treballadores acomiadats, que han de ser els primers a tornar a la planta en cas de reobertura” ha dit Vicent Noguera, president republicà en la ciutat.   “Quan participàrem en les mobilitzacions de carrer per manifestar-nos en contra del tancament o estiguérem al costat dels treballadors per via dels nostres diputats al Congreso, amb la feina en especial del Joan Tardà, hem estat esperant aquest moment, sense oblidar que el Govern valencià no era capaç de fer res per evitar aquesta situació que va deixar centenars d’aturats al Camp de Morvedre” ha comentat Elo Chamarro, presidenta comarcal que estigué ben a prop en les reivindicacions contra el tancament.   Per la seua banda, des del grup parlamentari d’Esquerra Republicana, tornen a insistir que “de nou posem a disposició de les reivindicacions per la defensa de la indústria del Camp de Morvedre, als nostres diputats, que per a això tenim els valencians els nostre grup propi”. “La feina no acaba ací”, ha tramés Noguera, ja que “volem que s’obriga la planta en les millor condicions per a tots els empleats i que amb les noves lleis aprovades pels governs del PP no s’haja fet una retallada en drets laborals”.

Vicent Noguera, president d'ERPV Sagunt

El Senat aprova just ara una esmena que Esquerra Republicana presenta durant anys per la reindustrialització del Camp de Morvedre.

La lluita de la indústria morvedrina per aconseguir un pla de dinamització d’empreses acaba d’aconseguir una empenta amb l’aprovació al Senat d’una esmena per insuflar diners a tal efecte. Ara bé, “la reivindicació d’aquest ‘èxit’ està duent a representants de diferents partits saguntins a penjar-se medalles a tort i dret” ha declarat Vicent Noguera, president d’ERPV a Sagunt.   En declaracions del republicà, ha deixat ben clar que “és lamentable que amb el PP governant tres administracions, al nostre Ajuntament, a les Corts Valencianes i a Madrid, no s’haja aconseguit evitar el tancament d’indústries que ha afectat a milers de treballadors en tota la comarca. Però encara és més flagrant que representants polítics del País Valencià, fins i tot de la comarca, hagen votat en contra esmenes als PGE per la innovació industrial i tecnològica en contra dels interessos comuns per propi interès partidista”.   Els diputats d’Esquerra Republicana al Congreso, com ara Joan Tardà, vénen presentant esmenes als PGE des de fa anys “en defensa de les indústries comarcals, el nostre patrimoni i agricultura, però denunciem amb indignació que ens les voten en contra sistemàticament els mateixos partits que ara presumeixen d’haver aconseguit el que a nosaltres ens han tombat”, sentenciava Noguera.   Finalment, Noguera ha sentenciat que “volem manifestar satisfacció per haver-se aprovat al Senat, just ara, el que Esquerra Republicana ha presentat durant tant de temps pels interessos de la gent del Camp de Morvedre”.  

L’Aplec del 9 d’octubre d’ERPV a Sagunt uneix forces valencianistes i d’esquerres.

     Per 9é any consecutiu, Esquerra Republicana ha celebrat el seu Aplec del 9 d’octubre al Camp de Morvedre amb la tradicional ofrena a Jaume I en Benifairó com inici dels actes polítics. Seguidament, amb muixerangues i música de La Llavor dolçaina i tabal, aquest any els republicans morvedrins han decidit “un format per la confluència de forces valencianistes d’esquerres”, en paraules de la presidenta comarcal republicana, Elo Chamarro. “Hui ací a Sagunt, comencem a posar fi a la intencionada confrontació entre blavers i catalanistes, acabar amb l’acusació de fa 30 anys que l’enemic és Catalunya. I tant que no ho és: l’enemic és la por a no juntar-nos tota la gent que volem caminar cap a una república per al País Valencià”.       A l’acte ha assistit també representants del sindicat Intersindical Valenciana i en els parlaments han participat dirigents d’Esquerra Nacionalista Valenciana (ENV), Els Verds del País Valencià (EVPV) i d’Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV).      Per ENV, el seu secretari general, Albert Marín, obria l’acte recordant que la seua formació defensa el dret del Poble Valencià a ser “amo del seu destí mitjançant un referèndum per dir amb qui volem compartir el nostre futur amb la voluntat de crear un estat independent en una Europa de les nacions”. “ENV ha decidit establir contactes amb aquelles forces polítiques valencianes que, dins del seu ideari, reclamen la constitució d’un estat propi, la República Valenciana”, ha reblat Marín.       Quant a la intervenció de Joan F. Peris, portaveu dels Verds del País Valencià, ha incidit que “cal que altres pobles de l’Estat espanyol aprofitem l’escletxa que ha obert el poble català”. Seguidament, ha instat els presents a configurar una “plataforma unitària valencianista per defensar els drets de les classes treballadores, que som els que hem perdut totes les guerres històricament, però que guanyarem aquesta batalla cívica i democràtica”.

JUNTS PER FAURA TRAU ENDAVANT UNA MOCIÓ D’ESCOLA VALENCIANA SOBRE L’ESCOLA PÚBLICA DEL S. XXI

La coalició Junts per Faura ha aconseguit que el ple de juliol de l’Ajuntament aprove una moció d’Escola Valenciana-Federació d’Associacions per la Llengua, que proposa els canvis necessaris per a construir l’escola valenciana del segle XXI. La moció de la coalició valencianista d’esquerres, integrada per Esquerra Republicana  i Compromís, incideix en les millores que necessita una escola pública, gratuïta, laica, inclusiva i netament valenciana, com a trets definitoris de l’escola que necessita la societat valenciana actual per avançar. La iniciativa va tirar endavant amb el suport l’Equip de Govern socialista de l’Ajuntament. Tanmateix, dues mocions més de Junts per Faura han estat rebutjades per la majoria absoluta del PSOE que governa aquest ajuntament de la Vall de Segó. La primera d’aquestes mocions demana la creació d’una comissió que supervise els continguts del Butlletí d’Informació Municipal (BIM). La intenció de la iniciativa valencianista és garantir el bon funcionament i la imparcialitat política de l’òrgan de premsa municipal. A més, proposa que el BIM reserve un espai per a la lliure expressió de les associacions del poble. De manera paradoxal, el grup del PSOE ha argumentat que “al BIM, sols apareix informació municipal de l’Ajuntament i ha de seguir així”. En el torn de rèplica, el portaveu de Junts per Faura, Domènec Garcia, ha afirmat que “tan municipal és la informació que dóna l’Ajuntament com la de qualsevol associació de veïnes i veïns del poble que desenvolupen la seua feina a Faura”. El portaveu republicà ha afegit: “Aquesta moció està legitimada per l’article 16 de la Carta de Participació Ciutadana, aprovada per l’ajuntament en 2004”, on s’explicita que “l’edició d’un Butlletí d’Informació Municipal, amb periodicitat trimestral, està oberta a les opinions del veïnat”. A més, el govern socialista de Faura ha impedit l’aprovació d’una altra moció de Junts per Faura, que demana que les oficines de l’Ajuntament òbriguen una vesprada a la setmana.

Adela Alba, regirdora d'ERPV a Benifairó de les Valls

L’Ajuntament de Benifairó fa més cas a les propostes i queixes que es presenten al ple que a les que es fan en privat a l’alcalde.

Adela Alba, ERPV-Benifairó: “s’ha demostrat que l’Ajuntament fa més cas a les propostes i queixes que es presenten al ple que a les que es fan en privat a l’alcalde” El dilluns dia 20 de juliol es va celebrar el ple ordinari de l’Ajuntament de Benifairó de les Valls.  El Ple se centrà en l’aprovació de diverses modificacions dels pressupostos municipals. Des d’Esquerra Republicana, la regidora Adela Alba va demanar una sèrie d’aclariments sobre les modificacions realitzades, com ara l’increment de la partida dedicada al servei de SMS, la cancel·lació parcial de deutes bancaris o el fet que l’Ajuntament haguera pagat la reparació del rellotge i el mecanisme de les campanes de l’església de Benifairó. Així mateix, quan l’equip de govern portà a debat la modificació de les bases de pressupostos per a eliminar la subvenció de llibres a l’alumnat de l’Escola l’Ermita i substituir-la per una subvenció a l’AMPA per comprar material escolar, la regidora republicana advertia que “aquesta modificació no ha estat acordada amb l’AMPA. Nosaltres considerem que abans d’aprovar-la s’hauria d’haver mantingut una reunió amb els pares i mares per tal d’informar-los sobre les implicacions d’aquest canvi. Estem a poc més d’un mes de l’inici de curs escolar, per la qual cosa cal que la negociació amb l’AMPA comence com més prompte millor”. Per altra banda, des d’Esquerra Republicana també es va portar al Ple una bateria de preguntes per a l’equip de govern que ens havien fet arribar les veïnes i veïns a través de l’assemblea oberta celebrada una setmana abans del ple. Entre les preguntes i propostes, destaquen la petició de col·locar espills per millorar la visibilitat dels conductors en determinades zones del poble, la falta d’il·luminació dels carrers al voltant de la plaça 9 d’octubre o el mal estat d’alguns arbres a la ronda Vall de Segó. “Moltes d’aquestes propostes i queixes ja les havien fet les veïnes i veïns a l’Ajuntament però, en no trobar resposta, han acudit a nosaltres.

PSOE de Benifairó: de majories absolutes, bous al carrer i polítiques per a dones

Benifairó de les Valls s’ha despertat recentment amb un titular de premsa que diu “Benifairó de les Valls crea una regidoria de bous al carrer i suprimeix la de la dona”.  Tan cert com ràpid, la notícia s’ha convertit en tema de debat no sols pel propi poble, sense oblidar que som la gent d’Esquerra Republicana Benifairó qui ho ha destapat.   El motiu d’aquest titular és que al mes de juny es va celebrar el primer ple de la legislatura 2015/2019, un ple en què es tractaren diferents temes com ara el repartiment de les diferents regidories al consistori. La sorpresa, i el que ens genera màxima indignació, és la creació d’una regidoria en exclusiva per a Bous al carrer i elimina les regidories de Dona i Esports, que havien existit fins aleshores.   Aquest model de repartiment de regidories és una demostració de les prioritats polítiques del nou govern de majoria absoluta del PSOE. Contràriament, Esquerra Republicana de Benifairó de les Valls no veiem necessària una regidoria de bous; els bous al carrer són una festa que ocupa sis dies a l’any, dins de les festes. Per a aquestes qüestions ha existit sempre una regidoria de Festes, que duu trenta anys encarregant-se de tot, amb la col·laboració dels festers i de les penyes. No entenem els motius de crear una regidoria sense contingut, més enllà de fer electoralisme amb el tema.   I encara ho entenem menys quan es posa els bous per davant de les polítiques per a les dones. Des del PSOE, en primer lloc ens van respondre que aquestes qüestions quedaven englobades dins de la regidoria de Benestar Social. Des d’Esquerra Republicana creiem que englobar la regidoria de Dona dins de Benestar Social és degradar-la a un segon plànol. Hi ha molt de marge de millora en problemàtiques específiques de dona a Benifairó i a Les Valls en general. Per posar un exemple,  sabem que hi ha hagut casos de maltractament de dones, tot i que, per sort, no han anat més enllà i no hem hagut de lamentar que eixiren als diaris perquè hi haguera hagut alguna víctima mortal.

Adela Alba, regidora d'ERPV a Benifairó de les Valls

Esquerra Republicana s’oposa a la retallada de plens i la contractació d’un assessor a Benifairó de les Valls

El passat dia 17 de juny es va celebrar el primer ple de l’Ajuntament de Benifairó de les Valls de la legislatura 2015-2019.  Aquest ple ha debatut els punts que marcaran el funcionament de l’Ajuntament per als pròxims 4 anys, entre els que han destacat la reducció de plens ordinaris a la meitat i la contractació d’un assessor a dit per part de l’Ajuntament. Des d’Esquerra Republicana, la regidora Adela Alba ha defensat l’oposició a la mesura de reduir la freqüència de plenaris ordinaris, aquells en què hi ha torn de precs i preguntes, a la meitat, passant d’un al mes, a un cada dos mesos. “El PSOE sempre ha dit que defensa la transparència, per això no entenem que la primera decisió de la legislatura siga retallar els plens, l’òrgan que representa a tots els veïns i veïnes del nostre poble. Des d’ERPV pensem que, al contrari que diu el PSOE, els problemes de la gent del nostre poble no són per a resoldre’ls en un despatx tancat, sinó que s’han d’exposar per a fer debat i arribar a una solució entre tots i totes” afirma Adela Alba. En l’altre punt important de l’ordre del dia, la regidora republicana ha posat en dubte la necessitat de contractar a una persona com a cap de personal, així com el mètode utilitzat. En paraules de la pròpia regidora “no compartim la maniobra de l’alcaldia de baixar-se la dedicació sobre el paper, però cobrant el mateix, per a esquivar la llei i poder contractar una persona a dit. Entenem que si el lloc de cap de personal és tan necessari hauria de ser cobert amb un concurs públic, ja que un assessor nomenat a dit no pot exercir eixes funcions segons la Llei de Bases del Règim Local”. Pel que fa al repartiment de regidories, Adela Alba destacava que “des d’Esquerra Republicana no entenem la desaparició de la regidoria de la Dona i la creació d’una regidoria de Bous, que trobem totalment innecessària, quan ja hi ha una regidoria de Festes”. Per últim, la regidora republicana lamentava que “ja hem vist quina serà la tònica d’aquesta legislatura per part del PSOE: imposar la seua opinió no importa quins arguments es presenten.

ESQUERRA REPUBLICANA VALORA MOLT POSITIVAMENT ELS RESULTATS ELECTORALS AL CAMP DE MORVEDRE

El president d’Esquerra Republicana al Camp de Morvedre, Josep Ribera, s’ha mostrat molt satisfet després dels resultats obtinguts als diferents pobles de la comarca on ERPV ha presentat candidatures, en solitari o promovent coalicions amb Compromís. Els resultats de la coalició Junts per Faura, integrada per ERPV i Compromís, i encapçalada per Domènec Garcia, regidor d’ERPV des de 2011, “demostra la importància de fer una oposició constructiva, amb polítiques socials valentes”, ha remarcat Ribera. El dirigent republicà ha destacat que els dos regidors obtinguts a Faura representen tota una fita per a l’esquerra valencianista, que iguala gairebé en vots el Partit Popular. “Malgrat el corró que comporta la majoria absoluta socialista, el poble ha aplaudit clarament una manera de fer oposició que passa per donar suport a l’equip de govern en les decisions que beneficien els ciutadans i fiscalitzar el dia a dia de la política municipal, sense pors i sense complexos, fent sentir la veu del poble”. Pel que fa als resultats de Benifairó de les Valls, el president comarcal d’Esquerra Republicana destaca que “la feina ben feta del regidor Joan Vea s’ha vist recompensada amb l’increment dels vots, malgrat la baixada de la participació en un 6%, però no ha estat suficient per a incrementar la representació municipal. La presència d’Adela Alba, la nova regidora d’ERPV al consistori rifeny, és la garantia de la continuïtat i la consolidació d’unes polítiques fermes en defensa de la plena ocupació, de l’escola pública i del patrimoni cultural, per posar només uns exemples”. Ribera també s’ha felicitat per l’entrada a l’Ajuntament de Benavites de Salva Alfonso, regidor de Junts per Benavites, la coalició impulsada per Esquerra Republicana. “Amb Salva com a veu de l’oposició republicana a Benavites, ERPV veu recompensada la intensa tasca política efectuada en els darrers vuit anys al Camp de Morvedre: després de les eleccions del 24 de maig, hem passat de 2 a 4 regidors al conjunt de la Vall de Segó.

Esquerra Republicana celebra el seu acte central a Benifairó de les Valls

Ahir es celebrà al Saló de plens de l’Ajuntament de Benifairó de les Valls l’acte central de la candidatura municipal d’Esquerra Republicana del País Valencià. A l’acte han participat Joan Vea, regidor d’Esquerra a Benifairó, Agustí Cerdà, president d’Esquerra Republicana del País Valencià i Adela Alba, candidata a l’alcaldia.   El regidor d’Esquerra Republicana ha explicat que “fa 4 anys ja ens vam presentar amb un programa que tocava de peus a terra i el programa amb què ens presentem a aquestes eleccions naix de la feina feta i també de la participació dels veïns i veïnes que ens han fet arribat desenes de propostes que hi hem inclós. Fins i tot el PSOE ha copiat part del nostre programa després de 32 anys governant a l’Ajuntament. Estem contents que incorporen algunes de nostres propostes però moltes d’elles són promeses que han incomplert ells mateixos des del Govern municipal. Per als propers 4 anys esperem comptar amb força per dur totes les nostres propostes endavant des del govern”.   Per la seua part, la candidata a l’alcaldia a Benifairó de la Valls, Adela Alba, ha afegit que “han sigut 4 anys intensos de molta feina que sumen i segueixen amb els que vindran. Per exemple cal posar una solució definitiva per a la nostra escola que acabe amb els pegats dels més de 40 anys d’història i porte les infraestructures necessàries. Volem impulsar des del nostres valors republicans la laïcitat del municipi amb respecte per a totes les creences, els pressupostos participatius, la creació d’una associació de veïns i el Consell local de la Joventut així com tindre un reglament de consultes ciutadanes per donar la veu a veïns i veïnes i no que la presa de decisions quede en mans de l’alcalde com en la qüestió de l’aigua. Volem compartir amb tots els rifenys i rifenyes el nostre projecte de municipi bastint conjuntament un pla estratègic per a Benifairó de les Valls i desenvolupar-lo comptant amb l’esforç de tothom”.