Camp de Morvedre

Totes les opinions

TREBALLADORS DE LA TARONJA, ESCLAUS DEL S.XXI

Domènec García, regidor d'Esquerra Republicana a Faura.

El País Valencià ha sigut, i és, eminentment agrícola. El cultiu, recol·lecció, confecció i comercialització d’un dels nostres productes característics, la taronja, ha donat a aquest racó mediterrani una digna manera de guanyar-se la vida. De fet, no fa tants anys que era molt difícil, si no impossible, trobar-nos amb un poble sense magatzem de taronges i una colla de collidors; era la nostra manera de viure, part de la nostra cultura.

PERQUÈ LA NOSTRA SALUT NO ÉS UN JOC

Anna Martínez, Secretària comarcal de la Dona.

“El càncer de mama és el tumor més freqüent en les dones. Una cada deu patirà aquesta malatia al llarg de la seua vida. Actualment s'ha demostrat que el cribratge mamogràfic, la selecció per mitjà de mamografies, redueix la mortalitat per càncer entre les dones que s'adhereixen a aquesta pràctiva preventiva”.   Així és com comença el text dels tríptics que proporciona la Generalitat Valenciana a les dones majors de 45 anys als centres de salut, hospitals i unitats de medicina preventiva del País Valencià.

Anna Martínez, secretària comarcal de la Dona d’Esquerra Republicana

El rector-piulador i la contrareforma de Gallardón

La Vall de Segó, coneguda per tots com Les Valls, es troba integrada  en el Camp de Morvedre, un indret preciós amb muntanyes i valls , tarongers, racons històrics i la mar Mediterrània tan a prop, que permet a les nits d’estiu, emportar-se de casa un entrepà, una carmanyola amb fruita i bona música i, amb poca cosa més, ja tens la festa assegurada.    Aquest bell indret  és bressol d’esportistes de renom, músics, escriptors, poetes, escultors i veïns i veïnes que, tots plegats, fan d’aquesta terreta meravellosa un bon lloc on viure.

Beatriz Garrote, presidenta de l’Associació de Víctimes de MetroValència 3 de Juliol

PARLEN LES VÍCTIMES DE L’ACCIDENT DE METROVALÈNCIA (BIM FAURA 12/2013)

El grup municipal d’Esquerra Republicana del País Valencià ha cedit el seu espai en el darrer BIM de Faura a l’Associació de Víctimes de MetroValència 3 de Juliol (AVM3J). Davant la infàmia que representa que els màxims responsables polítics hagen intentat impedir la investigació del major accident de metro de la història de l’Estat espanyol. "El 3 de Juliol de 2006, va tenir lloc a València el major accident de metro ocorregut a Espanya.

per Vicent Noguera i Vicent Moreno, president i secretari d'organització d'Esquerra Sagunt respectivament

Vergonya, cavaller Alfredo Castelló, vergonya: RTVV no es tanca!

Una vegada més, avui hem de sentir vergonya per la patètica intenció que té l’alcalde de Sagunt, Alfredo Castelló, i la resta del PP. Avui li ha tocat com a diputat a les Corts defensar l’extinció, dissolució i liquidació de Radio Televisió Valenciana, el canal d’informació de tots els valencians. Aquesta acció constitueix un colp letal contra la democràcia, contra la normalització del valencià i contra la vertebració del País Valencià, encara que durant els últims anys RTVV haja estat utilitzada com a eina de desinformació a favor dels interessos del Partit Popular.

Anna Martínez secretària de la dona d'Esquerra Camp de Morvedre

PER LES DONES ASSASSINADES: GUARDAR MEMÒRIA I EXIGIR ACCIONS!

Prou violència masclista

Confesse que no m’agrada escriure articles sobre la violència envers les dones. No, no m’agrada fer recompte del nombre de dones i xiquetes maltractades i assassinades any rere any, ni assistir als actes que tenen lloc per denunciar el terrorisme masclista. No m’agrada escoltar els testimonis de tantes i tantes dones que, en silenci, pateixen la crueltat de les seues parelles, o exparelles, i els seus menyspreus, i les seues pallisses.

Joan Vea, regidor d’Esquerra Republicana a Benifairó de les Valls

Pel futur de l’economia del Camp de Morvedre

Imatge #solucioperaGALMED

Les darreres setmanes han estat molt intenses en relació amb el problema de la continuïtat de la galvanitzadora de ThyssenKrupp Galmed al Port de Sagunt. Reunions, manifestacions, un ERO que tanca la factoria i que els treballadors han acceptat a contracor: saben que és el mal menor, per la qual cosa continuaran lluitant perquè les màquines de no deixen de funcionar. Esquerra Republicana–Camp de Morvedre sempre hem estat al costat dels treballadors de la nostra comarca.

Anna Martínez secretària de la dona d'Esquerra Camp de Morvedre

Desvergonyida, busca mascle i calla't!

Anna Martínez secretària de la dona d'Esquerra Camp de Morvedre

 Atacar llibertats individuals i col.lectives, ofendre i menysprear les víctimes de la violència masclista, entre d'altres, i insultar la nostra inteligència amb discursos retrògrads que ens transporten a un passat que volem oblidar, ja és habitual en el PP. I el pitjor de tot és que ja ens estem acostumant a aquesta dinàmica; una dinàmica perillosa on, al capdavall, es donen per vàlids els seus arguments de capelleta; falsos i hipòcrites.

Anna Martínez, secretària comarcal de la Dona d’Esquerra Republicana

LES PUTES DEL CAMÍ

Anna Martínez, secretària comarcal de la Dona d’Esquerra Republicana

            Són les tres de la vesprada i fa calor, molta calor; un dia xafogós d’estiu que obliga a quedar-se a casa i deixar passar les hores fins que caiga la nit. Sarah i Ylenia no saben si és estiu o és hivern; les seues vides segueixen el ritme que marca la demanda del client ocasional, el de l’acte sexual ràpid, mentre posen en venda el seu cos en una carretera de segona que, si bé es mostra decorada amb horts de tarongers, preciosos, no amaga la por i les misèries que pateixen aquestes dones.