Camp de Tarragona

Totes les notícies

Fotografia de família del Congrés Comarcal de Baix Camp

F. Xavier Lázaro és escollit el nou president d'ERC Baix Camp

  El riudonenc Francesc Xavier Lázaro ha estat escollit com a president de l'Executiva comarcal d'ERC Baix Camp, en un congrés dut a terme al local de la Societat de Riudecanyes. El congrés ha començat amb l'informe de la presidència sortint a càrrec d'Irene Aragonès, que ha estat ocupant el càrrec durant quasi vuit anys. Aragonès ha agraït la col·laboració de tots els càrrecs i a la militància, que hi ha una bona representació d'electes "a institucions supramunicipals de la comarca" i ha fet una crida a totes les dones perquè s'empoderin i facin valer els seus valors i estiguin en posicions de lideratge. Francesc Xavier Lázaro ha estat escollit per unanimitat per tots els assistents al congrés aquest passat dilluns 26 de novembre a Riudecanyes. El republicà Lázaro ha apuntat que "els principals reptes per la nova executiva són de cara a les municipals, créixer en candidatures i en regidories" per continuar defensant les llibertats col·lectives. Lázaro també ha agraït la tasca que ha fet durant aquests anys l'equip d'Aragonès per posicionar el Baix Camp al mapa.   L'equip que formarà la nova executiva comarcal del Baix Camp serà F. Xavier Lázaro (presidència), Josep Valero (secretari d'organització), Raimon Arnau (Finances), Beatriz Mayordomo (s. de les Dones), Ferran Abelló (Política Municipal), Eduard Pellicer (Nova Ciutadania), Amadeu Bonet (Política Parlamentària), Manel Solé (Política Sectorial), Ernest Roigé (Formació), Jordi Fortuny (Acció Política i Campanyes), Anton M. Salvat (adjunt a l'organització), Isabel Vilches (vocal) i Rosa Abelló (representant del Consell Comarcal).  

Eva M Giménez encapçalarà la llista d'ERC Roda de Berà

Eva M. Giménez encapçalarà la llista d'ERC Roda de Berà en les properes eleccions municipals

El passat mes d'octubre en assemblea extraordinària de la secció local de Roda de Berà, es va escollir per unanimitat com a cap de llista i alcaldable per a les eleccions municipals 2019 a Eva M. Giménez. Giménez i el seu equip de col·laboradors treballen en el programa electoral elaborat durant els últims 3 anys amb la voluntat d'aportar solucions i possibilitat de millora per al municipi.   Eva M. Giménez Manzano                                                          Eva M. Giménez ha estat vinculada a la política municipal rodenca des del 2007. Va participar de les eleccions municipals de 2011 amb ERC. És nascuda a Barcelona, té 51 anys i viu a Roda de Berà fa 22, després de tenir durant 20 anys la segona residència de la meva família. Va estudiar comerç i màrqueting, organització d'esdeveniments i durant els dos últims anys, programa en gestió i administració d'empreses i turisme de negoci, i gestió i motivació d'equips de treball. Empresària de turisme rural i de gestió d'equips de teleoperadors / es, compromesa amb el municipi a través de comitès i executives d'associacions culturals, impulsant activitats socials i participatives. Va dirigir durant 2 anys el nou Diari de Roda. Secretària d'organització d'ERC Roda de Berà de novembre 2015 al setembre 2018. Actualment presidenta de la secció local.  

Fortuny, Castel, Salvador i Capdevila durant la roda de premsa

Esquerra arrenca el compromís que en 3 mesos es pugui abaratir l’energia un 30% de la indústria del territori

Els republicans celebren l’aprovació de les PNL al Congrés dels Diputats sobre la implantació de xarxes energètiques tancades i a la Seguretat Nuclear Els republicans estan satisfets de l’aprovació d’ahir al Congrés dels Diputats les següents 5 PNL  que en un trimestre s'han d’implementar que significaran la millora en matèria d’energia: la implantació xarxes energètiques tancades a polígons industrials; la creació del contracte de potència estacional (regants, fruita, hotels de temporada) ; l'actualització PENTA Tarragona; el  desenvolupament de comptadors intel·ligents i l'autoconsum fotovoltaic per al sector agrícola. L'han votat tots els grups menys abstenció PNB i contra PP. El diputat per Tarragona al Congrés dels Diputats, Jordi Salvador, ha manifestat que “aquest compromís que s’ha d’aplicar abans de tres mesos permetrà abaratir un 30 % el preu de l’energia que pot esdevenir llocs de treball de qualitat de la indústria del territori” i ha afegit que “s’ha aprovat les millores en la seguretat nuclear perquè s’implementin simulacres que no es fan amb qualitat des del 1985”. La senadora, Laura Castel, ha esmentat que “s’ha presentat la demanda de les xarxes elèctriques tancades a diferents institucions, des de l’Ajuntament de Tarragona, al Senat, al Congrés dels Diputats i a Europa perquè es compleixi la normativa europea sobre les xarxes tancades de  distribució elèctrica”. El regidor d’ERC-MES de Tarragona, Jordi Fortuny, ha destacat que aquesta demanda “és històrica pel territori i des de l’Ajuntament de Tarragona es va presentar una moció que va ser una declaració institucional per evitar la deslocalització” i ha afegit que s’aconseguirà “fer competitiva la indússtria respecte a països europeus com Alemanya, França, Bèlgica, entre altres, que gaudeixen del que d’energia més econòmica i que aquí el PP prohibia”. El diputat al Congrés, Joan Capdevila, ha manifestat que “després de dos anys d’accions parlamentàries s’ha aprofitat el canvi de rumb del govern de l’estat espanyol per aconseguir aquestes millores elèctriques per aconseguir una democratització de l’energia”.

Robert Casadevall ha dut a terme la conferència inicial

ERC Tarragonès organitza la Segona Jornada Municipalista a Salou

El dissabte, 10 de novembre, s'ha dut a terme la Segona Trobada Municipalista a Salou, organitzada per la comcarcal d'ERC Tarragonès. El president de l'executiva local i comarcal, Ramon Gutiérrez i Jordi Gené, han donat la benvinguda a tots els participants i han posat èmfasi que "aquesta jornada té un punt de vista metropolità, que cal treballar aspectes comuns, compartir i fer créixer projectes col.lectius i establir sinergies". El president local, Jordi Gené, ha manifestat que "posem esforços per impular un projecte col·lectiu que defensem a totes les poblacions de la comarca per obtenir els millors resultats a les Municipals 2019". Seguidament, Robert Casadevall ha desenvolupat la conferència inicial: Àrea metropolitana: aclarint conceptes. Després de la pausa, s'ha desenvolupat un espai de taules simultànies sobre Urbanisme metropolità, a càrrec de Robert Casadevall; Mobilitat metropolitana, amb Jordi Anglès i Jové i Aigua i residus metropolitans, amb Rafel Colom i Alastruey. La cloenda ha anat a càrrec de la secretària general des de Ginebra, Marta Rovira que  ha dirigit unes paraules als assistents a la jornada metropolitana on ha transmès la força, el coratge i el lideratge que ens esperonen per seguir treballant.  

Laura Castel

La senadora d'ERC, Laura Castel, reclama tres estudis sobre el Corredor del Mediterrani valorats en 1 milió d'euros que no es localitzen

La senadora d'ERC, Laura Castel, ha reclamat tres estudis impulsats pel Ministeri de Foment que fan referència al Corredor del Mediterrani, valorats en 1 milió d'euros. La senadora republicana ha sol·licitat el 19 de maig de 2017 aquests documents, amb l'expedient identificats. Els treballs són l'estudi de l'explotació d'un tren de proximitat, l'estacionament de trens de mercaderies de 750 metres de longitud i la implementació del tercer carril i les tasques en l'eix atlàntic amb un cost de 458.040 €, un segon sobre la posició del Tercer Fil per l'explotació mixta del Corredor del Mediterrani, en el tram de Vandellòs a Tarragona valorat també per 480.040 i un darrer que estudia la viabilitat del condicionament de la línia de ferrocarril d'alta velocitat pel trànsit de trens de mercaderies de 18.000 €. Castel ha insistit, després de mesos sense resposta, a la Mesa del Senado per rebre la informació sobre els estudis sol·licitats i la resposta ha estat que no s'han trobat els expedients demanats. El passat dimecres, la senadora tarragonina Castel ha preguntat al secretari de l'Estat de Foment, Pedro Saura, en una compareixença al Senado sobre l'estat dels estudis. Castel ha plantejat que si el 27 de novembre no rep resposta, ho sol·licitarà directament al ministre de Foment, José Luís Ábalos. La senadora Castel ha reclamat una resposta clara sobre els estudis sol·licitats, ja que "aquest fet posa de manifest que s'hauria malbaratat recursos públics, s'hauria desviat diners o els resultats dels estudis no serien positius i s'hauria recomanat una altra acció que la que està duent a terme el govern espanyol".      

El diputat Jordi Salvador durant la roda de premsa

ERC denuncia que fa 30 anys que l'Estat no realitza cap simulacre nuclear

Els republicans consideren que posaria de manifest totes les mancances en matèria de seguretat Esquerra Republicana al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre fa un front comú per exigir a l'Estat espanyol que actualitzi els plans d'emergència nuclear. Denuncien que fa 30 anys que no es realitza cap simulacre i consideren intolerable que després de l'accident de Fukushima (2011) el Ministerio del Interior i el Consejo Nacional de Seguridad Nuclear no hagin actualitzat el Plan Básico de Emergencia Nuclear (Plaben), tal com s'havien compromès el 2012. Els alcaldes i alcaldesses republicans del territori consideren que cal una inversió en matèria de seguretat, per poder fer front a possibles incidents que es puguin produir. Una situació que es pot veure agreujada per l'envelliment de les centrals. El diputat al Parlament Lluís Salvadó ha titllat aquesta situació "d'escàndol" i ha senyalat que "es tracta d'una evidència de la falta d'inversió i actuació de l'Estat en aquesta matèria". Salvadó també ha recordat que en el debat estatutari l'any 2006 els grups parlamentaris catalans ja van exigir un traspàs de competències en matèria de seguretat nuclear, ja que, com ha recordat, és el territori qui hauria d'actuar i posar els recursos en cas d'emergència. Així mateix ha denunciat que "l'accident ocorregut a Fukushima l'any 2011 ha fet que s'actualitzés la seguretat nuclear a tot el món, excepte a l'Estat espanyol on ni tan sols s'ha trasposat la directiva europea que es va aprovar l'any 2014". Accions al Parlament i al Congrés Des d'ERC es preveu iniciar tot un seguit d'iniciatives que contemplen la creació d'una comissió d'estudi al Parlament de Catalunya i una trobada amb el Ministerio de Interior, competent en matèria de seguretat nuclear. Consideren obsolets alguns dels protocols vigents com la comunicació d'accidents amb els alcaldes del territori via fax; la falta de cobertura telefònica a la zona o l'estat de la majoria de les vies d'evacuació en cas d'emergència, com per exemple la línia fèrria R-15 o la carretera T-702.

Inicia la campanya de Municipis Republicans a Tarragona

Aragonès: "Quan Iceta diu que hem de donar suport als pressupostos, li diem que la dignitat i la llibertat no s'intercanvia per cap partida pressupostària" El vicepresident ha recordat que quan se'ns demana que fem gestos i votacions gratuïtes, no ho podem acceptar El vicepresident i l'adjunt a la presidència d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, ha manifestat durant l'acte sobre Municipis Republicans a Tarragona que "quan se'ns demana que fem gestos i votacions gratuïtes, no ho podem acceptar" i ha recordat que "quan Iceta diu que hem de donar suport als pressupostos li hem de dir que la dignitat i la llibertat no s'intercanvia per cap partida pressupostària, les llibertats i els drets no tenen un preu”. Un dels moments més aplaudits ha estat quan la diputada i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha donat veu a unes paraules de la presidenta Carme Forcadell que ha escrit des de la presó de Mas d'Enric: "Us envio un missatge d'optimisme i d'esperança. Mai el republicanisme havia arribat tan lluny com fins ara, ni el món ens havia mirat amb tanta atenció. Tarragonines i tarragonins, us demano perseverança". Vilalta també ha reclamat que "no renunciarem a res per aconseguir la llibertat dels presos i les preses polítiques però tampoc per aconseguir la llibertat del país”. El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha reflexionat que "si no hi ha projecte de ciutat, no se sap que es vol fer. Perquè escoles i instituts d’un lloc com Tarragona funcionin, hi ha d’haver un projecte que es vol i en aquesta ciutat no n’hi ha" i ha afegit que “per exercir de capital, com ha de fer Tarragona, i ser un motor de catalanitat, ho ha de fer des d'un govern municipal que tingui les idees clares. A Tarragona hi ha un equip que té un projecte clar i necessari pel país, amb el candidat Pau Ricomà”. No renunciarem a res per aconseguir la llibertat dels presos i les preses polítiques però tampoc per aconseguir la llibertat del país Marta Vilalta Portaveu d'Esquerra Republicana Durant el torn de la diputada al Congrés, Ana Surra, ha expressat que "al 2014, quan va dret a decidir va començar a tenir importància, els immigrants van decidir participar i assumir les nostres responsabilitats, incloent-hi les nostres reivindicacions".

Jordi Salvador

ERC reclama al Congrés que es garanteixi el finançament per a l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ)

El grup d'Esquerra Republicana al Congrés de Diputats ha registrat una proposició no de llei perquè el govern espanyol garanteixi el finançament de l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) i perquè els criteris de valoració de l'excel·ència a l'hora de tenir accés als ajuts "tinguin més en compte la investigació de base i el reconeixement pels ingressos obtinguts per la transferència de les seves investigacions a l'àmbit empresarial".   És el que reclama el diputat tarragoní Jordi Salvador, impulsor de la iniciativa i que setmanes enrere ja va registrar una bateria de preguntes al govern espanyol demanant explicacions "per excloure l'ICIQ dels ajuts del programa Severo Ochoa", on fins ara s'havia pogut acollir. I essent, com és, "un centre de reconegut prestigi en tots els rànquins europeus sobre investigació química".   En la seva proposició, Salvador recorda que personalitats d'arreu del món, començant pels premis Nobel de Química Jean-Pierre Sauvage, Robert H. Grubbs o Jean-Marie Lehn han reaccionat davant del "menyspreu" a aquest centre amb seu a Tarragona "recordant que es tracta d'un institut d'investigació de primer nivell en química, no només a nivell europeu, sinó també mundial".   L'ICIQ és un centre de referència mundial en la investigació sobre catàlisi, per millorar processos químics, i les energies renovables, per contribuir a la transició energètica. "Per això, de fet, l'Institut té el reconeixement del Consell Europeu d'Investigació, del qual ha rebut nombroses beques per a la investigació", recorda Salvador.   La proposició es debatrà a la comissió de Ciència, Innovació i Universitats.    

Part dels participants al partit Gols per l'Oriol Junqueras

Cinc-centes persones participen al partit de tornada de “Gols per l'Oriol" organitzat per ERC Baix Camp i la campanya FreeJunqueras

El passat dissabte, 6 d’octubre al matí, al Camp de futbol de Cambrils, es va dur a terme  la jornada esportiva i reivindicativa de Gols per l'Oriol Junqueras entre veïns del Baix Camp i de Sant Vicenç dels Horts.  Aquest va ser el partit de tornada que es va fer el passat diumenge 20 de maig a Sant Vicenç dels Horts. Aquesta iniciativa s’inclou dins de la campanya FreeJunqueras. Aquest partit hi van participar càrrecs electes com la consellera Teresa Jordà, Gabriel Rufián, Joan Josep Nuet, Òscar Peris i altres càrrecs del territori com l’alcaldessa Camí Mendoza, Noemí Llauradó, Josep Rufà, Irene Aragonès  i altres representants de les seccions locals de Castellvell del Camp, La Selva del Camp, Mont-roig del Camp, Riudoms, Cambrils, Les Borges del Camp, Riudecols, Vinyols, Riudecanyes i Reus. Jordi Fortuny, president de l'ERC Castellvell del Camp i coorganitzador de la iniciativa, va valorar positivament la jornada festiva i reivindicativa: "Cal que siguem molts en actes com aquests dedicats als presos i exiliats polítics per mostrar el nostre suport a la injustícia que estan vivint els nostres representants polítics i no normalitzar la situació”  i va complementar que “agraïm la participació de tots els càrrecs i amics de Sant Vicenç dels Horts". A l'acabar, hi va haver vermut popular i fideuà de germanor. Tot el que es va recaptar serà per la Caixa de resistència de l’Associació Catalana pels Drets Civils.