Camp de Tarragona

Totes les notícies

Mireia Mata, Eduard Rovira i Ana Surra

Ana Surra i Mireia Mata a Torredembarra

La diputada Ana Surra i la directora general d'Igualtat, Mireia Mata van estar el passat 31 de març a Torredembarra en un acte de la República que farem dedicat a polítiques socials i ciutadania. L'acte va ser presentat per l'alcalde del municipi, Eduard Rovira que va donar la benvinguda. La diputada Ana Surra va destacar que Esquerra és un partit obert a tothom, d'acollida. Per la seva banda, la directora d'Igualtat, Mata, va manifestar que s'està treballant perquè a la República Catalana hi hagi més oportunitats i igualtat entre els homes i les dones, sempre apostant per la justícia social.

Montserrat Flores a la trobada municipalista

Càrrecs electes del Camp de Tarragona a la Trobada Municipalista a Lloret de Mar

Els representants d'ERC del Camp de Tarragona van ser presents a la Trobada Municipalista 2017 a Lloret de Mar, el passat 24 i 25 de març. Càrrecs electes van participar activament a la trobada com a ponents, moderadors i a oients. Com cada any els càrrecs electes locals d’Esquerra Republicana posen en comú les polítiques municipals que estan aplicant o reclamant als 709 municipis on la formació republicana té representació.

ERC Riudecols

NECESSITEM EXPLICACIONS, EXIGIM TRANSPERÈNCIA I RESPONSABILITAT

Després de conèixer-se la notícia que l'alcaldessa de Riudecols,  la Sra. Anna Aragonès, hauria estat cobrant dos sous  en el període  que va des de la presa de  possessió al Consell Comarcal del Baix Camp fins l’actualitat de forma irregular, en tenir un per dedicació exclusiva a l'Ajuntament i un altre per la Comissió delegada al Consell Comarcal a dedicació parcial fet pel qual  incorreria en una incompatibilitat salarial.  ERC Riudecols vol exigir que hi hagi la màxima transparència  i, si  un cop revisada  tota la documentació, es confirma la situació, demana que es retorni l’import corresponen i, si convé, es prenguin mesures legals pertinents a la  irregularitat realitzada i se n’assumeixi les responsabilitats que se’n derivin.   ERC Riudecols en el ple del 26 de gener del 2016 ja va qüestionar la compatibilitat de la Sra. alcaldessa Anna Aragonès, a la que ella va informar que aquesta era correcta.   Sempre que ERC Riudecols ha interpel·lat per aquesta qüestió la resposta per part de la Sra. Aragonès sempre li ha dit al grup municipal que ella participava al Consell Comarcal en règim d' assistències. El Grup Municipal d'Esquerra de Riudecols vol informar que s'han pres les mesures jurídiques adients per tractar el tema davant la possibilitat de malversació de fons públics i frau a l'Administració Pública.     Tanmateix, informar que des del Consell Comarcal, va ser el grup polític d’ERC i les seves bones pràctiques  qui ha fet evident les incompatibilitats de sous i càrrecs. La portaveu d'ERC Riudecols, la Sra. Beatriz Mayordomo, apunta que  la Sra. Alcaldessa Anna Aragonès convocà  un Ple extraordinari de l’Ajuntament de Riudecols el dia 21 de febrer de 2017 a les 19:30h, paral·lel  al Ple del Consell Comarcal en el que es demanà quin era el règim de retribucions de l'alcaldessa. Casualment,  la Sra. Anna Aragonès al Ple municipal  va entrar amb caràcter d'urgència la seva modificació salarial.

ERC Camp de Tarragona acosta el debat de la República que farem amb una deu ‘macroparades’

  El cap de setmana del 18 i 19 de març Esquerra Republicana ha fet un desplegament sense precedents, ni tan sols en campanya electoral, ubicant més de 145 parades de forma simultània arreu del país, incloent totes les capitals de comarca. Aquesta acció, aquesta ‘macroparada’, s’emmarca dins de la campanya participativa ‘La República que Farem’ que el passat 4 de març va viure el seu acte central i que posa a debat les propostes del partit per la República Catalana.   El president d’ERC, Ferran Civit, com a màxim responsable de la campanya al Camp de Tarragona ha  assegurat que ‘en aquests moments que la judicialització de la política i els atacs contra la democràcia són més forts i fan alçar la veu a nivell internacional, la nostra millor resposta és seguir endavant, treballar i construir la nova república catalana des de tot el territori’.   En aquest sentit, Civit ha destacat que ‘la macroparada és una de les accions de la campanya ‘La República que Farem’ que recull de manera més gràfica com estem construint la nova República; entre tots , escoltant, reflexionant, amb arguments, amb noves i modernes propostes i des de tot arreu del país’.   Les Macroparades del Camp de Tarragona dels dies 18 i 19 de març, han estat les següents: Tarragona 18/03/2017 10 a 14h C/ Canyelles cantonada Rambla Nova Salou 18/03/2017 10 a 13h Mercat Municipal de Salou Valls 18/03/2017 10:30-13h Plaça del Pati Reus 18/03/2017 10 a 14h Plaça del Gegant Indi Mont-roig del Camp 18/03/2017 11 a 18h Plaça Miramar La Canonja 18/03/2017 11 a 14h Plaça del Raval Palau Montblanc 18/03/2017 11 a 13 i de 17 a 19h Plaça Major Falset 18/03/2017 de 11 a 13h Plaça de la Quartera   Riudoms 19/03/2017 de 11 a 13h Pl de l'Església L’Hospitalet de l'Infant 19/03/2017 10 a 14h Plaça de la Marina    

Curs a Valls

Formació estratègia comunicativa: com actuem davant una paradeta

La secretaria de formació de la Regional d'ERC Camp de Tarragona ha dut a terme una formació de com parlar en públic davant de les paradetes. La formació s'ha dut a terme a les tres seus d'ERC al Camp de Tarragona, el 13 de març a Tarragona, el 14 a Reus i el 16 a Valls. El curs ha tractat temes de comunicació verbal i no verbal, s'ha treballat l'estratègia i s'han compartit consells a tenir en compte quan fem una parada.

Laura Castel

Esquerra Republicana reivindica la manca d’inversió del Corredor del Mediterrani al Senat

La senadora, Laura Castel, manifesta: ‘Amb la construcció del tercer fil, s’aposta per ofegar el Corredor del Mediterrani litoral i potenciar, en el seu lloc, una xarxa central en el tràfic de mercaderies amb Europa que passi per Madrid'     Esquerra Republicana ha interpel·lat, al ministre de Foment, De la Serna, sobre la poca inversió al Corredor Mediterrani i el model d'infraestructures que estan imposant. La senadora d’ERC, Laura Castel, ha exposat al Senat arguments tècnics que demostren que el govern espanyol aposta pel Corredor Central entre Algesires i Madrid, perjudicant el Corredor litoral del Mediterrani. La republicana ha afirmat que ‘l’objectiu del govern espanyol és col·lapsar el tràfic  de mercaderies pel Mediterrani, fent passar viatgers, mercaderies i velocitat alta per només una sola línia, essent el corredor central l'objectiu prioritari d'inversions del govern espanyol’.   La representant tarragonina ha apuntat que ‘la solució del tercer fil no és viable, al contrari, és cara, complexa i transitòria’ i ha afegit que ‘cal la segregació amb dos corredors, un de mercaderies i l’altre de viatgers, com passa al corredor central, que sí que disposa de dues línies segregades, amb la implantació dels estàndards europeus. Ara mateix tenim diferents amples, diferents tensions elèctriques, diferents sistemes de senyalització i diferents càrregues d'eixos’. La senadora, Castel, ha denunciat el greuge d’inversions de l’estat espanyol, el qual està dirigint un '61 % de fons del corredor mediterrani, al corredor central, el qual rep també inversions provinents del corredor atlàntic, i només un 12% dels fons del Corredor del Mediterrani van al litoral'. ‘No hi haurà sortides de mercaderies pel litoral, dificultant la competitivitat del territori’ ha complementat Castel.   La representant d'ERC a Madrid, Castel, ha defensat que a 'la República Catalana que es construirà, s'apostarà per un Corredor del Mediterrani que donarà sortida a les exportacions i contectarà els ports als aeroports i les xarxes viàries amb Europa'.

Salvador, Ricomà i Castel defensen la demanda històrica de xarxes elèctriques tancades

Esquerra Republicana eleva al Congrés la demanda històrica de xarxes elèctriques tancades

Esquerra Republicana presenta una Proposició no de Llei al Congrés per tal que l'estat apliqui la normativa europea que permeti la implantació de xarxes de distribució elèctrica tancades. Amb aquesta proposta els republicans donen continuïtat a la demanda que va presentar el grup municipal a l'Ajuntament de Tarragona en forma de moció el juny passat. 'És una demanda històrica del territori que reivindica l'AEQT i el sector químic per garantir la competitivitat de la nostra indústria. Des d'ERC estem fent un front comú en totes les institucions on tenim representació per tal d'implantar les condicions de competitivitat que marca la Unió Europea i que l'estat ens nega', afirma el portaveu municipal Pau Ricomà. Les xarxes de distribució elèctrica tancades estan implantades en diversos països d'arreu d'Europa i permeten accedir al sistema elèctric com un únic consumidor abaratint els costos de les indústries que es relacionen entre sí en polígons concrets. En paraules de Jordi Salvador, diputat d'ERC al Congrés dels Diputats: 'amb aquest sistema podríem abaratir un 30% el preu de l'energia per al sector industrial i evitaríem deslocalitzacions. A Tarragona tenim 40.000 llocs de treball que depenen de la indústria i per garantir la seva continuïtat és fonamental rebaixar els costos energètics que suporten'. Salvador explica que la Proposició no de Llei es debatrà properament a la Comisió d'Energia del Congrés dels Diputats i apel·la a la coherència de tots els partits polítics a l'hora de defensar els interessos de la química, tant a Tarragona com a Madrid. Des d'ERC afirmen que, si s'aprova la PNL, el següent pas serà fer una Proposició de Llei per aplicar aquesta normativa. Per la seva banda, la senadora d'ERC Laura Castel explica que ha fet arribar la demanda d'aplicar la normativa de xarxes elèctriques tancades a la Comissió Mixta de la Unió Europea al Congrés liderada pel comissari d'Acció pel Clima i Energia Arias Cañete.

Obres de l'autovia A-27

Esquerra desencalla al Congrés el projecte de finalització de l'A-27

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha presentat una Proposició No de Llei al Congrés dels Diputats, a Madrid, en la qual insta al Govern espanyol a la finalització del tram de l’autovia A-27 entre Valls i Montblanc amb la inclusió de la corresponent partida en els seus pressupostos del 2017. La Proposició va ser aprovada ahir en la Comissió de Foment per ERC, PDCAT, PSOE, PODEMOS, C's i Grup Mixt i els vots en contra del PP. Tanmateix, el grup republicà ha demanat que les obres comencin de manera efectiva en aquest primer trimestre del 2017.   El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Valls, Jordi Cartanyà, ha manifestat que 'Esquerra sempre ha estat fiscalitzant i empenyent per tal que el Govern de l'Estat compleixi els seus compromisos. Esperem que el PP no faci com sempre, que diu que sí i al final és que no'. El vallenc Cartanyà ha afegit que  'ja fa anys que el projecte hauria d'estar completat, després de tants compromisos que l'Estat ha anat adquirint'. Per la seva banda, l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha confirmat que ‘l'operació anunciada el 28 de novembre va ser una farsa propagandística, i podem confirmar que encara no s'ha fet res', i ha afirmat que 'no ens creurem que aquest fet és real fins que comencin a perforar el Coll de Lilla per fer el túnel'.    Aquestes obres de l'A-27, l'autovia de Tarragona a Lleida també coneguda com l'autovia de la Costa Daurada, ja estan aprovades amb un pressupost de 81 milions d'euros i estan projectats sis trams, dels quals actualment només n'hi ha tres de realitzats entre Tarragona i Valls. Aquest retard perjudica a l'accessibilitat dels vehicles de mercaderies al Port de Tarragona i conseqüentment a la competitivitat del territori, a més de dificultar la mobilitat dels habitants d’aquestes comarques.    

Acte de Falset

Joan Tardà participa als actes de la República que farem des del Priorat

El portaveu i diputat d'Esquerra al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, dijous 9 de febrer va dur a terme dos actes al Priorat, a Cornudella del Montsant i a Falset. El republicà Tardà va explicar on som i on volen anar i que cal l'esforç de tots i totes per fer la nova República Catalana.  Tanmateix,  el diputat Tardà va explicar que 'tenim el consens social per tirar endavant el referèndum, nosaltres garantim que es farà" i va complementar que "ho farem amb molt de rigor, que ningú dubti que el referèndum es farà' i va animar als assistents a que cal  'que siguem capaços a fer possible un referèndum amb la màxima participació'. A l'acte de Falset, també van participar el president d'ERC Priorat, Jordi Sabaté i l'alcaldessa de la Morera de Montsant i director dels Serveis Territorials de Justícia, Fina Palomar. Acompanyant-los entre els assistents, van ser-hi els senadors a Madrid, Josep Rufà i Miquel Aubà.