Camp de Tarragona

Totes les notícies

Maria Grau

Maria Grau serà nova regidora d’ERC a l’Ajuntament del Pallaresos

Maria Grau serà la nova regidora de Cultura, Patrimoni, Turisme, Gent Gran i Participació Ciutadana de l’Ajuntament del Pallaresos. Grau serà la substituta del fins ara regidor Miquel Granero, que per motius personals i per fer el relleu generacional deix la tasca que ha fet fins ara. Des de la secció local d’ERC Pallaresos se li agreix la tasca que ha fet fins ara i passarà a ser un membre actiu a la secció local.   Maria Grau és estudiant del grau de Geografia i Història per la UNED i té formació en màrqueting i comunicació digital amb diferents cursos, a part de ser propietària de l'empresa 28 Graus Digital, dedicada al màrqueting i comunicació.  Grau és membre de diverses entitats culturals de Tarragona de gran importància, com els Diables Voramar i Víbria de Tarragona, Gremi de Marejants, Xiquets del Serralllo, o la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Tarragona (potser la més importants de totes) També he estat lligada a entitats com l'ANC i Òmnium Cultural de manera voluntària.    El ple de la nominació de Maria Grau com a regidora s'ha dut a terme el dijous 4, a les 20:30h. amb el primer punt de l'ordre del dia.  

Ana Surra a Valls

Ana Surra: ‘Ara ens hem d’unir tots els immigrants i lluitar per la independència, i definir com volem que sigui la nostra República’

Ana Surra, diputada al Congrés a Madrid per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), va presidir ahir al vespre-nit a Valls els actes de commemoració de la Setmana de la República a l’Alt Camp. Surra, que és d’origen uruguaià però porta anys residint a Catalunya, va assegurar durant una xerrada que va fer a la Casa Caritat davant d’una trentena de militants i simpatitzants que “ara és el moment en que ens hem d’unir tots els immigrants i lluitar per la independència, i definir com volem que sigui la nostra República”. La diputada va afegir que “el percentatge que ens falta per aconseguir el sí a la independència ens vindrà dels immigrants d’altres països i dels qui van venir d’altres zones d’Espanya”.     Amb el títol ‘La República que farem, la farem entre tots i totes’, Ana Surra va anar desgranant un per un els arguments a favor d’una Catalunya independent i els motius que, segons ella, han de convèncer els catalans d’origen immigrant perquè “des del moment zero, en la República tots serem catalans si ho volem ser, tots els qui hi vivim tindrem els drets que ens dona un nou país”. La diputada va defensar que tots i totes “hem de participar en la vida política perquè tot és política” i va dir que “hem de decidir entre tots i totes perquè la República és el sistema que garanteix una major participació de la gent”. Segons va recordar, “quan vam començar a treballar per la integració de les persones vingudes de fora, els havíem d’explicar què volíem fer amb la República, però ara són elles les qui s’ofereixen sobre què poden fer perquè vingui la República”.   Segons Surra, “el moviment social des del 2010 és com una onada que ha anat avançant i s’empassa tot allò que s’hi oposa; s’ha empassat fins i tot partits sencers, però Esquerra s’ha mantingut damunt de la onada perquè està amb la gent”. La diputada al Congrés va concloure dient que “cada dia estic més convençuda que guanyarem”.

Curs sobre codi ètic.

Formació sobre el codi ètic i codi de conducta

Els dies 25 i 27 d'abril s'ha dut a terme dues sessions formatives sobre codi ètic i codi de conducta a càrrec de Lluís Mombiela a Tarragona  a Tarragona i Reus. Aquesta formació va adreçada a càrrecs públics, orgànics, treballadors i militants d'ERC, amb la finalitat de donar-vos a conèixer la normativa ètica i els mecanismes de prevenció i denúncia. La honestedat és un valor cabdal dins el nostre partit i un tret que ens identifica davant la ciutadania. És important posar-ho en valor i formar-nos en aquest sentit.    

Vallverdu a Cambrils

La diputada Teresa Vallverdú: ‘La cultura ha de ser un dret constitucional, cohesionador i bàsic de la República Catalana’

El dijous 21 d’abril a les 19h s’ha dut a terme l’acte de La República que farem sobre cultura a Cambrils. L’acte ha estat protagonitzat per la diputada al Parlament, Teresa Vallverdú i pel secretari d’ERC de Política Cultural, Educació i Esports, David Agustí. La benvinguda ha estat a càrrec de la presidenta d’ERC Cambrils, Montserrat Masdéu.   La diputada republicana Teresa Vallverdú ha explicat els pilars principals de la cultura a la pròxima República Catalana i ha destacat que 'la cultura ha de ser la quarta pota del benestar, és la carta de presentació a l'exterior'. Vallverdú ha afegit que la ‘cultura ha de ser un dret constitucional, cohesionador i bàsic de la República’. Per la seva banda, el secretari d’ERC cultural, Agustí ha manifestat que la ‘cultura ha de ser present transversalment en totes les altres àrees’ i ha complementat que ‘cal apostar per democratitzar-la i fer-la arribar a tot el territori, concerbant-la i potenciar-la'.       Nova presidència d’ERC Cambrils, Montserrat Masdéu   El passat mes de març ha servit per a renovar l’Executiva local d’Esquerra Republicana a Cambrils. A l’Assemblea General va ser escollida per unanimitat Montserrat Masdéu com a presidenta de la secció local d’ERC a Cambrils, que substitueix a Marc Falceto, que n’ha estat el president des del 2013. A l’assemblea també s’ha escollit a les persones que compartiran equip amb Masdéu, que són: Aleix Rom, Josep Oliva, Jordi Fargas, Apel·les Carod i Eduard Pellicer.   La nova presidenta va agrair la feina feta pel seu antecessor i va exposar les intencions de seguir treballant amb uns objectius ferms: fer créixer la militància, comunicar a la ciutadania la feina que està fent Esquerra al govern de Cambrils, fer el seguiment dels afers de la ciutat i treballar per la construcció de la nova República de Catalunya des de Cambrils.   També hi va haver moments pels records, ja que el passat 16 de març es van celebrar els 20 anys de la inauguració del local de Cambrils per part de qui era secretari d’ERC: Josep Lluís Carod-Rovira i la presidenta d'aquell moment, Montserrat Pujals.

Mireia Mata, Eduard Rovira i Ana Surra

Ana Surra i Mireia Mata a Torredembarra

La diputada Ana Surra i la directora general d'Igualtat, Mireia Mata van estar el passat 31 de març a Torredembarra en un acte de la República que farem dedicat a polítiques socials i ciutadania. L'acte va ser presentat per l'alcalde del municipi, Eduard Rovira que va donar la benvinguda. La diputada Ana Surra va destacar que Esquerra és un partit obert a tothom, d'acollida. Per la seva banda, la directora d'Igualtat, Mata, va manifestar que s'està treballant perquè a la República Catalana hi hagi més oportunitats i igualtat entre els homes i les dones, sempre apostant per la justícia social.

Montserrat Flores a la trobada municipalista

Càrrecs electes del Camp de Tarragona a la Trobada Municipalista a Lloret de Mar

Els representants d'ERC del Camp de Tarragona van ser presents a la Trobada Municipalista 2017 a Lloret de Mar, el passat 24 i 25 de març. Càrrecs electes van participar activament a la trobada com a ponents, moderadors i a oients. Com cada any els càrrecs electes locals d’Esquerra Republicana posen en comú les polítiques municipals que estan aplicant o reclamant als 709 municipis on la formació republicana té representació.

ERC Riudecols

NECESSITEM EXPLICACIONS, EXIGIM TRANSPERÈNCIA I RESPONSABILITAT

Després de conèixer-se la notícia que l'alcaldessa de Riudecols,  la Sra. Anna Aragonès, hauria estat cobrant dos sous  en el període  que va des de la presa de  possessió al Consell Comarcal del Baix Camp fins l’actualitat de forma irregular, en tenir un per dedicació exclusiva a l'Ajuntament i un altre per la Comissió delegada al Consell Comarcal a dedicació parcial fet pel qual  incorreria en una incompatibilitat salarial.  ERC Riudecols vol exigir que hi hagi la màxima transparència  i, si  un cop revisada  tota la documentació, es confirma la situació, demana que es retorni l’import corresponen i, si convé, es prenguin mesures legals pertinents a la  irregularitat realitzada i se n’assumeixi les responsabilitats que se’n derivin.   ERC Riudecols en el ple del 26 de gener del 2016 ja va qüestionar la compatibilitat de la Sra. alcaldessa Anna Aragonès, a la que ella va informar que aquesta era correcta.   Sempre que ERC Riudecols ha interpel·lat per aquesta qüestió la resposta per part de la Sra. Aragonès sempre li ha dit al grup municipal que ella participava al Consell Comarcal en règim d' assistències. El Grup Municipal d'Esquerra de Riudecols vol informar que s'han pres les mesures jurídiques adients per tractar el tema davant la possibilitat de malversació de fons públics i frau a l'Administració Pública.     Tanmateix, informar que des del Consell Comarcal, va ser el grup polític d’ERC i les seves bones pràctiques  qui ha fet evident les incompatibilitats de sous i càrrecs. La portaveu d'ERC Riudecols, la Sra. Beatriz Mayordomo, apunta que  la Sra. Alcaldessa Anna Aragonès convocà  un Ple extraordinari de l’Ajuntament de Riudecols el dia 21 de febrer de 2017 a les 19:30h, paral·lel  al Ple del Consell Comarcal en el que es demanà quin era el règim de retribucions de l'alcaldessa. Casualment,  la Sra. Anna Aragonès al Ple municipal  va entrar amb caràcter d'urgència la seva modificació salarial.

ERC Camp de Tarragona acosta el debat de la República que farem amb una deu ‘macroparades’

  El cap de setmana del 18 i 19 de març Esquerra Republicana ha fet un desplegament sense precedents, ni tan sols en campanya electoral, ubicant més de 145 parades de forma simultània arreu del país, incloent totes les capitals de comarca. Aquesta acció, aquesta ‘macroparada’, s’emmarca dins de la campanya participativa ‘La República que Farem’ que el passat 4 de març va viure el seu acte central i que posa a debat les propostes del partit per la República Catalana.   El president d’ERC, Ferran Civit, com a màxim responsable de la campanya al Camp de Tarragona ha  assegurat que ‘en aquests moments que la judicialització de la política i els atacs contra la democràcia són més forts i fan alçar la veu a nivell internacional, la nostra millor resposta és seguir endavant, treballar i construir la nova república catalana des de tot el territori’.   En aquest sentit, Civit ha destacat que ‘la macroparada és una de les accions de la campanya ‘La República que Farem’ que recull de manera més gràfica com estem construint la nova República; entre tots , escoltant, reflexionant, amb arguments, amb noves i modernes propostes i des de tot arreu del país’.   Les Macroparades del Camp de Tarragona dels dies 18 i 19 de març, han estat les següents: Tarragona 18/03/2017 10 a 14h C/ Canyelles cantonada Rambla Nova Salou 18/03/2017 10 a 13h Mercat Municipal de Salou Valls 18/03/2017 10:30-13h Plaça del Pati Reus 18/03/2017 10 a 14h Plaça del Gegant Indi Mont-roig del Camp 18/03/2017 11 a 18h Plaça Miramar La Canonja 18/03/2017 11 a 14h Plaça del Raval Palau Montblanc 18/03/2017 11 a 13 i de 17 a 19h Plaça Major Falset 18/03/2017 de 11 a 13h Plaça de la Quartera   Riudoms 19/03/2017 de 11 a 13h Pl de l'Església L’Hospitalet de l'Infant 19/03/2017 10 a 14h Plaça de la Marina    

Curs a Valls

Formació estratègia comunicativa: com actuem davant una paradeta

La secretaria de formació de la Regional d'ERC Camp de Tarragona ha dut a terme una formació de com parlar en públic davant de les paradetes. La formació s'ha dut a terme a les tres seus d'ERC al Camp de Tarragona, el 13 de març a Tarragona, el 14 a Reus i el 16 a Valls. El curs ha tractat temes de comunicació verbal i no verbal, s'ha treballat l'estratègia i s'han compartit consells a tenir en compte quan fem una parada.