Camp de Tarragona

Totes les notícies

Laura Castel

Esquerra Republicana reivindica la manca d’inversió del Corredor del Mediterrani al Senat

La senadora, Laura Castel, manifesta: ‘Amb la construcció del tercer fil, s’aposta per ofegar el Corredor del Mediterrani litoral i potenciar, en el seu lloc, una xarxa central en el tràfic de mercaderies amb Europa que passi per Madrid'     Esquerra Republicana ha interpel·lat, al ministre de Foment, De la Serna, sobre la poca inversió al Corredor Mediterrani i el model d'infraestructures que estan imposant. La senadora d’ERC, Laura Castel, ha exposat al Senat arguments tècnics que demostren que el govern espanyol aposta pel Corredor Central entre Algesires i Madrid, perjudicant el Corredor litoral del Mediterrani. La republicana ha afirmat que ‘l’objectiu del govern espanyol és col·lapsar el tràfic  de mercaderies pel Mediterrani, fent passar viatgers, mercaderies i velocitat alta per només una sola línia, essent el corredor central l'objectiu prioritari d'inversions del govern espanyol’.   La representant tarragonina ha apuntat que ‘la solució del tercer fil no és viable, al contrari, és cara, complexa i transitòria’ i ha afegit que ‘cal la segregació amb dos corredors, un de mercaderies i l’altre de viatgers, com passa al corredor central, que sí que disposa de dues línies segregades, amb la implantació dels estàndards europeus. Ara mateix tenim diferents amples, diferents tensions elèctriques, diferents sistemes de senyalització i diferents càrregues d'eixos’. La senadora, Castel, ha denunciat el greuge d’inversions de l’estat espanyol, el qual està dirigint un '61 % de fons del corredor mediterrani, al corredor central, el qual rep també inversions provinents del corredor atlàntic, i només un 12% dels fons del Corredor del Mediterrani van al litoral'. ‘No hi haurà sortides de mercaderies pel litoral, dificultant la competitivitat del territori’ ha complementat Castel.   La representant d'ERC a Madrid, Castel, ha defensat que a 'la República Catalana que es construirà, s'apostarà per un Corredor del Mediterrani que donarà sortida a les exportacions i contectarà els ports als aeroports i les xarxes viàries amb Europa'.

Salvador, Ricomà i Castel defensen la demanda històrica de xarxes elèctriques tancades

Esquerra Republicana eleva al Congrés la demanda històrica de xarxes elèctriques tancades

Esquerra Republicana presenta una Proposició no de Llei al Congrés per tal que l'estat apliqui la normativa europea que permeti la implantació de xarxes de distribució elèctrica tancades. Amb aquesta proposta els republicans donen continuïtat a la demanda que va presentar el grup municipal a l'Ajuntament de Tarragona en forma de moció el juny passat. 'És una demanda històrica del territori que reivindica l'AEQT i el sector químic per garantir la competitivitat de la nostra indústria. Des d'ERC estem fent un front comú en totes les institucions on tenim representació per tal d'implantar les condicions de competitivitat que marca la Unió Europea i que l'estat ens nega', afirma el portaveu municipal Pau Ricomà. Les xarxes de distribució elèctrica tancades estan implantades en diversos països d'arreu d'Europa i permeten accedir al sistema elèctric com un únic consumidor abaratint els costos de les indústries que es relacionen entre sí en polígons concrets. En paraules de Jordi Salvador, diputat d'ERC al Congrés dels Diputats: 'amb aquest sistema podríem abaratir un 30% el preu de l'energia per al sector industrial i evitaríem deslocalitzacions. A Tarragona tenim 40.000 llocs de treball que depenen de la indústria i per garantir la seva continuïtat és fonamental rebaixar els costos energètics que suporten'. Salvador explica que la Proposició no de Llei es debatrà properament a la Comisió d'Energia del Congrés dels Diputats i apel·la a la coherència de tots els partits polítics a l'hora de defensar els interessos de la química, tant a Tarragona com a Madrid. Des d'ERC afirmen que, si s'aprova la PNL, el següent pas serà fer una Proposició de Llei per aplicar aquesta normativa. Per la seva banda, la senadora d'ERC Laura Castel explica que ha fet arribar la demanda d'aplicar la normativa de xarxes elèctriques tancades a la Comissió Mixta de la Unió Europea al Congrés liderada pel comissari d'Acció pel Clima i Energia Arias Cañete.

Obres de l'autovia A-27

Esquerra desencalla al Congrés el projecte de finalització de l'A-27

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha presentat una Proposició No de Llei al Congrés dels Diputats, a Madrid, en la qual insta al Govern espanyol a la finalització del tram de l’autovia A-27 entre Valls i Montblanc amb la inclusió de la corresponent partida en els seus pressupostos del 2017. La Proposició va ser aprovada ahir en la Comissió de Foment per ERC, PDCAT, PSOE, PODEMOS, C's i Grup Mixt i els vots en contra del PP. Tanmateix, el grup republicà ha demanat que les obres comencin de manera efectiva en aquest primer trimestre del 2017.   El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Valls, Jordi Cartanyà, ha manifestat que 'Esquerra sempre ha estat fiscalitzant i empenyent per tal que el Govern de l'Estat compleixi els seus compromisos. Esperem que el PP no faci com sempre, que diu que sí i al final és que no'. El vallenc Cartanyà ha afegit que  'ja fa anys que el projecte hauria d'estar completat, després de tants compromisos que l'Estat ha anat adquirint'. Per la seva banda, l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha confirmat que ‘l'operació anunciada el 28 de novembre va ser una farsa propagandística, i podem confirmar que encara no s'ha fet res', i ha afirmat que 'no ens creurem que aquest fet és real fins que comencin a perforar el Coll de Lilla per fer el túnel'.    Aquestes obres de l'A-27, l'autovia de Tarragona a Lleida també coneguda com l'autovia de la Costa Daurada, ja estan aprovades amb un pressupost de 81 milions d'euros i estan projectats sis trams, dels quals actualment només n'hi ha tres de realitzats entre Tarragona i Valls. Aquest retard perjudica a l'accessibilitat dels vehicles de mercaderies al Port de Tarragona i conseqüentment a la competitivitat del territori, a més de dificultar la mobilitat dels habitants d’aquestes comarques.    

Acte de Falset

Joan Tardà participa als actes de la República que farem des del Priorat

El portaveu i diputat d'Esquerra al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, dijous 9 de febrer va dur a terme dos actes al Priorat, a Cornudella del Montsant i a Falset. El republicà Tardà va explicar on som i on volen anar i que cal l'esforç de tots i totes per fer la nova República Catalana.  Tanmateix,  el diputat Tardà va explicar que 'tenim el consens social per tirar endavant el referèndum, nosaltres garantim que es farà" i va complementar que "ho farem amb molt de rigor, que ningú dubti que el referèndum es farà' i va animar als assistents a que cal  'que siguem capaços a fer possible un referèndum amb la màxima participació'. A l'acte de Falset, també van participar el president d'ERC Priorat, Jordi Sabaté i l'alcaldessa de la Morera de Montsant i director dels Serveis Territorials de Justícia, Fina Palomar. Acompanyant-los entre els assistents, van ser-hi els senadors a Madrid, Josep Rufà i Miquel Aubà.

La República que farem a Montblanc

La República que farem sobre Medi Ambient i residus a Montblanc

El divendres 27 de gener es va dur a terme l'acte de La República que farem sobre Medi Ambient i residus a Montblanc. A la jornada hi va participar l'alcalde de Monblanc, Pep Andreu, l'alcaldessa de Senan, Carme Ferrer, el diputat al Congrés dels Diputats, Xavier Eritja i el diputat al Parlament i president d'ERC Camp de Tarragona, Ferran Civit. La conferència va començar amb la benvinguda del montblanquí Pep Andreu i seguidament, Ferrer ens va parlar de la gestió de l'energia en els micropobles. El diputat a Madrid, Xavier Eritja va destacar que a 'la República Catalana volem una bona gestió dels recursos sense especulació de les oligarquies'. Finalment, ell diputat al Parlament, Ferran Civit va apostar que a futura la República Catalana, hem de liderar la sobirania energènica, una societat de baix impacte ambiental, residu 0 i 100% energia renovable.

Alexandre Boquet i Marçal Curto

Esquerra Republicana a Salou denuncia durant el Ple el conveni de subvencions a les colles per festa major

Els regidors d'Esquerra Republicana, Alexandre Boquet i Marçal Curto, han denunciat el passat dimecres al Ple de l’Ajuntament de Salou un conveni discriminador amb les altres entitats de diferents àmbits (esport, ensenyament) a l’hora de justificar els ajuts i subvencions. En la seva argumentació del vot contrari al conveni presentat per l’equip de govern, ERC de Salou els fa responsables per manca de previsió i intentar fer un pedaç a darrera hora, de pressa i corrent , així  com deficient en els continguts i la forma de justificar els ajuts o subvencions a les entitats i colles que participen al cos blanc de Salou. Els regidors republicans , també han lamentat que tot i disposar d’ un any per presentar el conveni,al que no han tingut accés, perquè l’equip de govern el va presentar al Ple com assumpte urgent . Aquests fets confirmen , un cop més, la manca de previsió i eficiència de l'equip de govern en  fer front i solventar   el propi dia a dia com demostra la elaboració d'aquest conveni, fet a destemps i sota un excés de pressió política  i que genera un greuge a les Colles participants en el Cós Blanc de Salou. A més ens trobem enguany amb un desgavell organitzatiu d'actes de la festa major i disconformitat en col.lectius tant sensibles com el  del jovent . Actes que apareixen i desapareixen del programa de festes d'un dia per altre un cop presentat el programa i  que  es portaran a terme per decisió del més fort dintre del pacte de Govern. Per això, els regidors d’ ERC a Salou volen un nou conveni més equitatiu , transparent i àgil per a tothom i  mes planificat amb el temps. Al mateix temps els regidors reclamen a l'equip de govern més implicació i dedicació a l'hora de potenciar, valorar i estimar la nostra Festa Major l el respecte a tots els que la fan possible. Al mateix temps, el portaveu d'ERC, Alexandre Boquet, ha manifestat :"lamentem la manipùlació informativa  i esbiaixada que d'aquest tema ha fet l'equip de govern, carregant contra els grups que han votat en contra del conveni i acusant-nos de no voler donar ajuts a les colles.

Marta Rovira a la visita de Bràfim.

Marta Rovira assisteix a la presentació de la nova secció local d'ERC, Tots Som Bràfim - Esquerra

El divendres, 20 de gener, a partir de les cinc de la tarda, la diputada al Parlament i secretària general d'ERC, Marta Rovira, va assistir a la presentació de la nova secció local d'ERC a l'Alt Camp, Tots Som Bràfim-Esquerra.   La visita va consistir en una rebuda institucional de la diputada Marta Rovira, presentació de la corporació i signatura del llibre d'honor de secretària, a les cinc de la tarda a l'Ajuntament de Bràfim. Seguidament, es va fer una visita a l'agrobotiga de la cooperativa agrícola de Bràfim i una visita a Cal Garriga, l'empresa vinícola Padró. Finalment, a les 18h es va fer  l'acte de presentació de la nova secció local Tots Som Bràfim - Esquerra on Marta Rovira, com a secretària general d'ERC farà els parlaments al Centre Cívic acompanyada de la presidenta local, Heura Musté i el president comarcal, Josep Maria Pallàs. L'acte va tenir molt bona rebuda per part de tota la comarca amb un centenar de persones.    

 Xavier Rius, Maria Antonia Dalmau, Heura Musté, que n'és la presidenta, Alícia Guerra i Josep Maria Boada (De dreta a Esquerra a la fotografia)

Tots Som Bràfim - Esquerra esdevé com a nova secció local de l'Alt Camp

El dimecres, 11 de gener, es va dur a terme la formalització de la nova secció local d'Esquerra Republicana a l'Alt Camp, Tots Som Bràfim - Esquerra. Aquesta nova secció està formada per Xavier Rius, Maria Antonia Dalmau, Heura Musté, que n'és la presidenta, Alícia Guerra i Josep Maria Boada (De dreta a Esquerra a la fotografia). Actualment, Tots Som Bràfim és el partit que està governant al municipi de Bràfim, amb l'alcalde Xavier Rius.   El proper divendres, 20 de gener, es farà l'acte públic a Bràfim, on la diputada i secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, donarà la benvinguda a la nova secció. La republicana Rovira arribarà a Bràfim a les cinc de la tarda, farà una visita institucional i pel poble i finalment, farà els parlaments al  Centre Cívic ("El Centru", Avinguda Catalunya 30, Bràfim) acompanyada de la presidenta local, Heura Musté i el president comarcal, Josep Maria Pallàs.  

Els senadors d'ERC durant la visita de la Selva del Camp

Els senadors d’ERC han participat en una jornada de coneixement del territori al Camp de Tarragona

Els senadors d'ERC a Madrid, el passat diumenge 11 de desembre, han participat en una jornada de coneixement del territori, on els representants a Madrid han fet diferents visites d'interès per poder conèixer diferents realitats del territori del Camp de Tarragona, la Selva del Camp i Cambrils. La jornada ha consistit amb l'ofrena floral de la tomba de Ventura Gassol, visita a CooSelva "l'oli nou" , visita de l'Església i el Castell del Paborde amb "CES" amb el centre d'Estudis Selvatans i trobada amb militants i Regional a l'Ermita de Paret Delgada. L'objectiu d'aquesta trobada ha estat fer territori tot coneixent les problemàtiques i poder fer una trobada amb militància i representants regionals d'ERC del Camp de Tarragona per debatre temàtica d'interès. A part, s'han abordat temàtiques d'actualitat com infraestructures, treball o empreses. El senador selvatà, Josep Rufà, ha manifestat "la necessitat de reivindicar una xarxa de qualitat d'infraestructures". El republicà Rufà ha destacat que en l'àmbit local és important "la utilització del fons públics procedents de l'1% cultural ben utilitzats pot ajudar a dinamitzar els serveis com el Castell del Paborde, centre cultural de la Selva del Camp, on diferents entitats desenvolupen les seves activitats. Els senadors d'ERC que han assistit a la jornada del territori del Camp de Tarragona: de Lleida són Miquel Àngel Estradé, Anna Azamar i Xavier Castellana i Gamisans; de Girona i Elisenda Pérez, de Tarragona Miquel Aubà i, Josep Rufà i Laura Castel, de Barcelona, Santi Vidal i els dos designats pel Parlament, Mirella Cortès i Bernat Picornell.