Camp de Tarragona

Totes les notícies

La República que farem a Montblanc

La República que farem sobre Medi Ambient i residus a Montblanc

El divendres 27 de gener es va dur a terme l'acte de La República que farem sobre Medi Ambient i residus a Montblanc. A la jornada hi va participar l'alcalde de Monblanc, Pep Andreu, l'alcaldessa de Senan, Carme Ferrer, el diputat al Congrés dels Diputats, Xavier Eritja i el diputat al Parlament i president d'ERC Camp de Tarragona, Ferran Civit. La conferència va començar amb la benvinguda del montblanquí Pep Andreu i seguidament, Ferrer ens va parlar de la gestió de l'energia en els micropobles. El diputat a Madrid, Xavier Eritja va destacar que a 'la República Catalana volem una bona gestió dels recursos sense especulació de les oligarquies'. Finalment, ell diputat al Parlament, Ferran Civit va apostar que a futura la República Catalana, hem de liderar la sobirania energènica, una societat de baix impacte ambiental, residu 0 i 100% energia renovable.

Alexandre Boquet i Marçal Curto

Esquerra Republicana a Salou denuncia durant el Ple el conveni de subvencions a les colles per festa major

Els regidors d'Esquerra Republicana, Alexandre Boquet i Marçal Curto, han denunciat el passat dimecres al Ple de l’Ajuntament de Salou un conveni discriminador amb les altres entitats de diferents àmbits (esport, ensenyament) a l’hora de justificar els ajuts i subvencions. En la seva argumentació del vot contrari al conveni presentat per l’equip de govern, ERC de Salou els fa responsables per manca de previsió i intentar fer un pedaç a darrera hora, de pressa i corrent , així  com deficient en els continguts i la forma de justificar els ajuts o subvencions a les entitats i colles que participen al cos blanc de Salou. Els regidors republicans , també han lamentat que tot i disposar d’ un any per presentar el conveni,al que no han tingut accés, perquè l’equip de govern el va presentar al Ple com assumpte urgent . Aquests fets confirmen , un cop més, la manca de previsió i eficiència de l'equip de govern en  fer front i solventar   el propi dia a dia com demostra la elaboració d'aquest conveni, fet a destemps i sota un excés de pressió política  i que genera un greuge a les Colles participants en el Cós Blanc de Salou. A més ens trobem enguany amb un desgavell organitzatiu d'actes de la festa major i disconformitat en col.lectius tant sensibles com el  del jovent . Actes que apareixen i desapareixen del programa de festes d'un dia per altre un cop presentat el programa i  que  es portaran a terme per decisió del més fort dintre del pacte de Govern. Per això, els regidors d’ ERC a Salou volen un nou conveni més equitatiu , transparent i àgil per a tothom i  mes planificat amb el temps. Al mateix temps els regidors reclamen a l'equip de govern més implicació i dedicació a l'hora de potenciar, valorar i estimar la nostra Festa Major l el respecte a tots els que la fan possible. Al mateix temps, el portaveu d'ERC, Alexandre Boquet, ha manifestat :"lamentem la manipùlació informativa  i esbiaixada que d'aquest tema ha fet l'equip de govern, carregant contra els grups que han votat en contra del conveni i acusant-nos de no voler donar ajuts a les colles.

Marta Rovira a la visita de Bràfim.

Marta Rovira assisteix a la presentació de la nova secció local d'ERC, Tots Som Bràfim - Esquerra

El divendres, 20 de gener, a partir de les cinc de la tarda, la diputada al Parlament i secretària general d'ERC, Marta Rovira, va assistir a la presentació de la nova secció local d'ERC a l'Alt Camp, Tots Som Bràfim-Esquerra.   La visita va consistir en una rebuda institucional de la diputada Marta Rovira, presentació de la corporació i signatura del llibre d'honor de secretària, a les cinc de la tarda a l'Ajuntament de Bràfim. Seguidament, es va fer una visita a l'agrobotiga de la cooperativa agrícola de Bràfim i una visita a Cal Garriga, l'empresa vinícola Padró. Finalment, a les 18h es va fer  l'acte de presentació de la nova secció local Tots Som Bràfim - Esquerra on Marta Rovira, com a secretària general d'ERC farà els parlaments al Centre Cívic acompanyada de la presidenta local, Heura Musté i el president comarcal, Josep Maria Pallàs. L'acte va tenir molt bona rebuda per part de tota la comarca amb un centenar de persones.    

 Xavier Rius, Maria Antonia Dalmau, Heura Musté, que n'és la presidenta, Alícia Guerra i Josep Maria Boada (De dreta a Esquerra a la fotografia)

Tots Som Bràfim - Esquerra esdevé com a nova secció local de l'Alt Camp

El dimecres, 11 de gener, es va dur a terme la formalització de la nova secció local d'Esquerra Republicana a l'Alt Camp, Tots Som Bràfim - Esquerra. Aquesta nova secció està formada per Xavier Rius, Maria Antonia Dalmau, Heura Musté, que n'és la presidenta, Alícia Guerra i Josep Maria Boada (De dreta a Esquerra a la fotografia). Actualment, Tots Som Bràfim és el partit que està governant al municipi de Bràfim, amb l'alcalde Xavier Rius.   El proper divendres, 20 de gener, es farà l'acte públic a Bràfim, on la diputada i secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, donarà la benvinguda a la nova secció. La republicana Rovira arribarà a Bràfim a les cinc de la tarda, farà una visita institucional i pel poble i finalment, farà els parlaments al  Centre Cívic ("El Centru", Avinguda Catalunya 30, Bràfim) acompanyada de la presidenta local, Heura Musté i el president comarcal, Josep Maria Pallàs.  

Els senadors d'ERC durant la visita de la Selva del Camp

Els senadors d’ERC han participat en una jornada de coneixement del territori al Camp de Tarragona

Els senadors d'ERC a Madrid, el passat diumenge 11 de desembre, han participat en una jornada de coneixement del territori, on els representants a Madrid han fet diferents visites d'interès per poder conèixer diferents realitats del territori del Camp de Tarragona, la Selva del Camp i Cambrils. La jornada ha consistit amb l'ofrena floral de la tomba de Ventura Gassol, visita a CooSelva "l'oli nou" , visita de l'Església i el Castell del Paborde amb "CES" amb el centre d'Estudis Selvatans i trobada amb militants i Regional a l'Ermita de Paret Delgada. L'objectiu d'aquesta trobada ha estat fer territori tot coneixent les problemàtiques i poder fer una trobada amb militància i representants regionals d'ERC del Camp de Tarragona per debatre temàtica d'interès. A part, s'han abordat temàtiques d'actualitat com infraestructures, treball o empreses. El senador selvatà, Josep Rufà, ha manifestat "la necessitat de reivindicar una xarxa de qualitat d'infraestructures". El republicà Rufà ha destacat que en l'àmbit local és important "la utilització del fons públics procedents de l'1% cultural ben utilitzats pot ajudar a dinamitzar els serveis com el Castell del Paborde, centre cultural de la Selva del Camp, on diferents entitats desenvolupen les seves activitats. Els senadors d'ERC que han assistit a la jornada del territori del Camp de Tarragona: de Lleida són Miquel Àngel Estradé, Anna Azamar i Xavier Castellana i Gamisans; de Girona i Elisenda Pérez, de Tarragona Miquel Aubà i, Josep Rufà i Laura Castel, de Barcelona, Santi Vidal i els dos designats pel Parlament, Mirella Cortès i Bernat Picornell.

Esquerra Republicana i el comitè d’empresa d’ADIF denuncien a Brussel·les la manca d’inversions ferroviàries a Tarragona

El comitè d’empresa d’ADIF a Tarragona ha visitat avui Brussel·les per denunciar, al Parlament Europeu (PE) i a la Comissió Europea (CE), la pèssima situació de la xarxa ferroviària a les comarques tarragonines, en especial al Camp de Tarragona. Els membres del comitè d’empresa han vingut acompanyats pel diputat al Congrés d’Esquerra Republicana, Jordi Salvador, la senadora, Laura Castel, convidats per l’eurodiputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras. 'La manca d'inversió d'ADIF a tot Catalunya és preocupant però a les comarques tarragonines és particularment greu. En alguns punts hi ha hagut diversos descarrilaments a causa de l'estat de les infraestructures, que és absolutament lamentable, i més tractant-se d'una zona tan sensible on hi ha quatre centrals nuclears i el polígon petroquímic', ha dit Terricabras. Per l’eurodiputat, 'això no és casual, hi ha una clara intencionalitat política al darrere perquè les promeses d'inversió gairebé no es porten a terme, ni tan sols per arreglar el que és veritablement imprescindible per garantir la seguretat de les persones'. Per la seva part, el secretari del Sindicat Nacional Ferroviari de la UGT de Catalunya, José Bravo, ha explicat que els anys de José Luis Rodríguez Zapatero, el govern central i la Generalitat van pactar unes inversions de 4.000 milions d’euros per optimitzar la xarxa ferroviària catalana i avui encara no se n’ha executat ni el 10%. Posteriorment, es va acordar una inversió de 306 milions d’euros pel que es considerava absolutament imprescindible per garantir la seguretat, i a hores d’ara només s’ha executat el 4’2%. Bravo s’ha queixat que la plantilla d’ADIF a Catalunya necessita un miler de treballadors per afrontar les necessitats del servei, però que aquestes places no es cobreixen mentre la plantilla té una mitjana d’edat cada dia més elevada. 'Les nostres reivindicacions no només són laborals, que també, sinó que volem cridar l’atenció perquè creiem que tot allò que té a veure amb la seguretat hauria d’estar sempre en mans públiques i cada vegada s’estan privatitzant més àmbits', ha dit.

Durant el Congrés comarcal d'ERC Baix Camp

Congrés comarcal del Baix Camp i l'Alt Camp

Les seccions comarcals d'ERC Baix Camp i d'ERC Alt Camp han celebrat aquest mes de novembre els dos congressos comarcals anuals amb la militància a Les Borges del Camp i a Valls, respectivament. Per una banda, la presidenta d'ERC Baix Camp, Irene Aragonès, ha apuntat que estem 'enfortim el partit des de dins per preparar la nova República que farem entre tots també des de la comarca'. Per la seva banda, el president d'ERC Alt Camp, Josep Pallàs: 'ha destacat la importància de continuar treballant per tenir presència als municipis de la comarca i ampliar la militància'.

Acte 25N a Valls

ERC Camp de Tarragona commemora el 25 de novembre, Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones a Valls

El passat 25 de novembre a les 19:30h a la Biblioteca Popular de Valls (passeig dels Caputxins) Esquerra Republicana al Camp de Tarragona ha commemorat el Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones, sota el lema Per una República de dones lliure de violència. L'acte es va estructurar amb uns parlaments, llegida del manifest, el visionat d'un curtmetratge i un debat sobre la temàtica. La benvinguda va anar a càrrec de Núria Gavarró, regidora d'ERC d'Igualtat a l'Ajuntament de Valls i, posteriorment, es va dur a terme la lectura del manifest a càrrec del grup de dones d'ERC de la secció local de Valls. Seguidament, es va fer el visionat del curtmetratge sobre violència masclista "El orden de las cosas".   Finalment, hi va haver un col·loqui amb tots els assistents dinamitzat per Ferran Civit, diputat al Parlament i president d'ERC Camp de Tarragona i Beatriz Mayordomo, Secretària de la Dona de la Federació regional d'ERC Camp. Finalment hi va haver un pica-pica.      

Simó i Pallàs a Valls

La República que farem sobre educació, amb Anna Simó i Josep M. Pallàs a Valls

Dins dels actes de la República que farem s'ha dut a terme a Valls la temàtica sobre educació al convent del Carme. La trobada ha estat a càrrec de la diputada al Parlament, Anna Simó i pel president d'ERC Alt Camp, JM Pallàs, acompanyats del president i la secretària de les Dones d'ERC Valls, Andreu Garcia i Magda Jové. Durant la trobada s'ha parlat sobre diferents punts de vista sobre l'educació al nostre país i sobretot, la republicana Simó, ha defensant " una educació pública, de qualitat i integrant tots els agents". #FemRepública