Camp de Tarragona

Totes les notícies

Festa, Vi, Poboleda, Puigcercós, Sergi de los Rios

Puigcercós exigeix “discreció” a CiU i PSC i “deixar fer la feina” al Departament sobre la xinesa Chery

El candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Joan Puigcercós, acompanyat pel cap de llista de Tarragona, Sergi de los Rios, i altres dirigents del Camp de Tarragona, ha inaugurat aquest matí la 12ena Festa del Vi i la Verema Antiga a Poboleda. Abans de piar el raïm (aixafar-lo amb els peus) i de donar per inaugurada la fira, el líder d’Esquerra ha reclamat “discreció” als partits catalans després de constatar que no li ha agradat el paper de CiU i PSC al voltant de les negociacions que el Departament d’Innnovació està fent amb la xinesa Chery per a la possible implantació d’una factoria de cotxes elèctrics a Catalunya. “Tant el paper de PSC d’esbombar les negociacions com el de CiU de voler treure-li importància no m’han agradat. Han fet massa declaracions per càlculs electoralistes. El que cal és discreció i deixar fer la feina al departament d’indústria”, ha dit Puigcercós, qui ha declinat parlar de possibles emplaçaments. El candidat a la Generalitat creu que PSC i CiU han pecat d’electoralisme en aquest assumpte quan encara “el tema no està tancat”. I ha comparat això amb el que passava en l’època de Jordi Pujol. “Quan Jordi Pujol portava a Catalunya inversions extrangeres, l’oposició sempre va tenir discreció”, ha recordat. Puigcercós defensa la tasca a Xina de Catalunya Investment, vinculada al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, per atreure inversors al país. I en especial, la de la firma Chery. “Catalunya té indústria automovilística i és puntera en la indústria dels complements, la qual es beneficiaria molt d’una factoria de cotxe elèctric”, ha remarcat Puoigcercós. Per això, ha aconsellat a tothom “discreció i fer la feina”, tot recordant que la Generalitat va intercedir fa pocs anys per mantenir la indústria del automòvil i la dels complements en relació a les factories de Nissan i Seat. Finalment, Joan Puigcercós ha defensat la qualitat dels productes catalans i, en concret, del vi en la inauguracuió de la Festa del Vi i la Verema Antiga de Poboleda.

Sergi de los Rios: "Mentre que la Generalitat executa més del 85% de les inversions programades a les Terres de l’Ebre, el Govern espanyol no supera el 15%"

El diputat Sergi de los Rios, cap de llista per Tarragona a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2010, ha fet referència a l’oblit sistemàtic del Govern espanyol de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona, tant pel que fa al nombre d’inversions com a la seva execució. “Mentre que el Govern de la Generalitat executa més del 85% de les inversions programades a les Terres de l’Ebre, el Govern espanyol no supera el 15%". A més, ha recordat que "el Govern espanyol ha volgut aturar i retallar obres tan necessàries com la variant de l’Aldea o l’autovia de Valls; per això les nostres comarques són a les que més interessa i convé que Catalunya tingui un Estat propi”. Això ho ha dit en la primera reunió sobre l’organització de la precampanya electoral a les Terres de l'Ebre, on Esquerra farà campanya amb un programa electoral i candidat propi. A la reunió hi era el número 2 per Tarragona i primer per les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, la diputada Marta Cid, i les candidates ebrenques a la llista per la demarcació Sònia Bertomeu, Montserrat Perelló, Neus Sanromà i Susanna Sancho. Sergi de los Rios ha fet saber que la candidatura d’Esquerra respectarà la identitat pròpia de cada territori que forma la demarcació de Tarragona i, per tant, “com que Esquerra ens creiem les vegueries, a la pràctica tindrem una programa electoral i un candidat propi per cadascun dels tres territoris que actuaran de manera coordinada, a diferència d’altres partits com CiU, PSC i PP que ho fan només des d’una òptica provincial”. Lluís Salvadó ha advertit que a les properes eleccions “ens juguem quin model de futur volem per a les Terres de l’Ebre i la gent pot comparar el model que ha posat en marxa Esquerra des del Govern amb el de CiU liderat per Artur Mas, conseller en cap del Govern de la Generalitat que volia fer el transvasament. O bé amb el model de l’alcalde d’Ascó de CiU que vol un cementiri nuclear o bé el de l’alcalde de Pinell de Brai de CiU que vol fer un macroabocador.

Sergi de los Rios exigeix a Foment que faci públic el calendari per recuperar les obres de l'A-27 i la variant de l'Aldea

El cap de llista per Tarragona d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions al Parlament de Catalunya, Sergi de los Rios, ha exigit al Govern espanyol que aclareixi els interrogants que va deixar ahir la seva compareixença i fixi un calendari per recuperar les obres de l'autovia entre Tarragona, Valls i Montblanc i la variant de l'Aldea. Segons el cap de llista dels republicans, la intervenció del membre de l'executiu espanyol es tracta més d'una declaració purament electoralista, ja que deixa la concreció per al proper 2011, quan no s'hauria d'haver rescindit mai el contracte de l'obre del tram d'autovia entre Montblanc i Tarragona: "José Blanco ens va donar ahir una mostra més de manca de seriositat i planficació, en un espectacle que ja dura massa dies", ha assegurat de los Rios. En aquest sentit, Sergi de los Rios també ha lamentat l'actitud del diputat al Congrés Francesc Vallès, que just l'endemà del primer anunci de l'aturada de les obres, sorprenia a tothom amb la proposta de continuar-les amb capital privat: "Francesc Vallès s'ha convertit en el missatger del PSOE i el Govern Espanyol a Tarragona, mentre que s'ha oblidat de defensar els interessos del país i la demarcació a Madrid. Des del Camp de Tarragona hem de tenir una sola veu, com va succeir el passat 15 d'agost a l'acte de protesta de Montblanc". Precisament, un acte que de los Rios posa d'exemple de la pressió que encara s'ha de fer a Madrid: "Davant la poca llum que vam trobar en el discurs del Ministre Blanco, ara més que mai hem de seguir fent pressió, reivindicant el que és de justícia i necessari per al territori", ha manifestat el diputat. El cap de llista d'ERC ha recordat que Catalunya és sempre la gran perjudicada en les retallades de l'Estat, que prima sempre el seu model centralista i s'oblida un cop més d'un Corredor del Mediterrani que és prioritari per a tots els sectors menys per al Govern de l'Estat.

“El nou episodi de Ryanair amb l’Aeroport de Reus dóna la raó als que sempre hem reclamat una gestió autònoma sense AENA”

El cap de llista per Tarragona d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions al Parlament de Catalunya, Sergi de los Rios, surt al pas del nou episodi que viurà l’Aeroport de Reus aquest hivern amb la companyia irlandesa Ryanair. Dirigents de l’aerolínia ahir van reclamar taxes més petites als aeroports de Reus i Girona o, si no, en reduirien la seva presència un 10% anual. Sergi de los Rios assegura que “aquest nou episodi dóna la raó als que sempre hem propugnat que els aeroports catalans han de tenir una gestió pròpia, des del territori, autònoma i deslligant-se de la gestió centralitzada d’AENA”. Esquerra assegura que la direcció dels aeroports de Reus i Girona, talment també el de Barcelona, no poden prendre decisions pròpies per a benefici estricte del seu aeroport, ja que “sempre haurà de preguntar a la direcció centralista del monstre empresarial AENA, qui té una gestió caduca i extemporània que només té un parangó a Europa, i és el model de Romania”. En definitiva, “demanem homologar-nos al sistema de gestió de tots els aeroports europeus a excepció dels espanyols i romanesos”. Les peticions de Ryanair de taxes més petites “són temes que sempre s’acabaran decidint a Madrid, i en matèria de decisió sobre taxes la direcció de l’Aeroport de Reus no tindrà mai les mans lliures si no ens desempalleguem d’AENA”, ha explicat Sergi de los Rios. Finalment, el representant d’Esquerra recorda que quan es debatia l’Estatut de Catalunya al Congrés de Diputats, la retallada del traspàs dels aeroports va venir acompanyada d’una promesa del PSOE a CiU i PSC de “descentralitzar la gestió dels tres aeroports petits; quatre anys després Zapatero no ha complert allò però tampoc els 25 diputats del PSC ni els 10 de CiU han usat la seva força per arrossegar-hi el govern espanyol”, ha criticat Sergi de los Rios. “CiU ataca els 25 diputats del PSC al Congrés per la seva subordinació dins del Grup del PSOE; no obstant, els 10 de CiU han desaprofitat ocasions per collar el president del govern espanyol pel que fa al traspàs de gestió dels aeroports catalans”, ha conclòs.

Acció Social i Ciutadania (ERC) destina més de 13 milions d'euros al Camp de Tarragona per finançar programes d'atenció social

Els representants dels set ajuntaments amb més de 20.000 habitants i dels sis consells comarcals han signat avui els contractes en matèria de serveis socials Els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals del Camp de Tarragona rebran aquest any del Departament d’Acció Social i Ciutadania 13.586.533,71 euros per desenvolupar programes d’atenció social. Aquesta subvenció respon als convenis entre la Generalitat i els ens locals per coordinar i col·laborar en la prestació i finançament dels serveis socials. Així ho recullen els contractes programa en matèria de serveis socials que els Serveis Territorials d’Acció Social i Ciutadania a Tarragona ha presentat aquest matí davant dels representats dels ajuntaments i els consells comarcals. Els ajuntaments amb més de 20.000 habitants que es beneficien directament d’aquest fons són: Calafell: 337.438,83 euros Cambrils: 656.207.89 euros Reus: 2.205.927,94 euros Salou: 452.287,15 euros Tarragona: 3.146.988,81 euros Valls: 528.205,16 euros El Vendrell: 611.586,66 euros Així mateix, els 6 consells comarcals de la demarcació del Camp de Tarragona que reben aquests fons per programes d’atenció social als municipis de menys de 20.000 habitants són: Alt Camp: 591.660,05 euros Baix Camp: 1.595.759,56 euros Baix Penedès: 992.352,21 euros Conca de Barberà: 412.711,96 euros Priorat: 451.113,15 euros Tarragonès: 1.604.294,34 euros Dins dels convenis, el fons destinat a sufragar els serveis socials bàsics del Camp de Tarragona és el més important amb un total de 9.115.802,53 €. Un bon finançament dels serveis bàsics és essencial per fer front a la crisi ja que, en ser la primera finestra a la qual s’adreça la ciutadania amb dificultats, són els que noten més directament el seu impacte. Els diners destinats als serveis bàsics permeten finançar, entre d’altres, actuacions com l’ajuda domiciliària així com contribuir a finançar els professionals dels serveis socials locals.

Esquerra denuncia que l’Estat torna a marginar la demarcació en infraestructures i la condemna a seguir pagant peatge amb l’excusa del pla anticrisi

No només Foment atura el tram Valls-Montblanc de l’A-27, sinó que no veu prioritari l’A-7 al sud i al nord perquè ja hi ha autopistes Esquerra Republicana de Catalunya surt al pas a l’anunci d’aquest dijous del Ministeri de Foment, el qual inclou en el seu pla d’austeritat i retallada pressupostària la rescissió del contracte de cinc grans obres previstes a Catalunya, entre les quals el quart tram de l’Autovia A-27 entre la Variant Valls i Montblanc. El ministre de Foment, José Blanco, ha assegurat que no es planteja rescatar cap peatge i que Foment no crearà noves autovies en zones on ja hi ha autopistes de peatge no saturades. I això té una traducció directa amb les nostres comarques. Amb l’excusa d’un pla contra el dèficit públic creat per una crisi que Zapatero no ha sabut gestionar mai, l’anunci significa que ja ens podem oblidar de l’Autovia A-7 al nord d’Altafulla i al sud de l’Hospitalet de l’Infant durant una llarga temporada; el Govern de l’Estat discrimina Catalunya i perpetua el greuge històric que significa ser la Comunitat Autònoma que més quilòmetres de peatge té a l’Estat i que més anys porta pagant-los. Zapatero li diu als catalans i les catalanes del sud que s’armin de paciència si volen circular per les carreteres N-340, N-240 i N-420, o que paguin els peatges de l’AP-7 i l’AP-2. La bèstia negra, l’A-27 El tram de Valls a Montblanc de l’A-27 es va adjudicar l’agost de 2008. Sempre ha arrossegat retard, tant en els passos previs a la seva adjudicació com en la seva execució. L’Autovia A-27 ha esdevingut la bèstia negra de les infraestructures de l’Estat a la demarcació, com ho van ser les obres defectuoses de l’AVE per la comarca de la Conca de Barberà. Cal recordar que el tram que el Ministeri atura encara ha de retocar el projecte executiu dels dos túnels que foradarien el Coll de Lilla. Esquerra acusa el PSOE de convertir l’Autovia A-27 en l’engany més gran als contribuents només equiparable al nyap dels governs del PP amb les obres de l’AVE pels túnels de Montblanc.

El secretari de Joventut destaca que Tarragona serà la demarcació catalana amb més Oficines Joves en funcionament per lluitar contra la crisi

Les del Priorat i la Conca de Barberà ja estan en funcionament, la del Baix Camp s'inaugura aquesta tarda i la del Tarragonès, la setmana vinent El secretari de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Eugeni Villalbí, acompanyat del president del Consell Comarcal del Tarragonès, Eudald Roca, ha fet aquest matí la conferència Les polítiques de joventut del segle XXI a Tarragona per analitzar la realitat juvenil, fer balanç de les polítiques per a joves impulsades pel Govern i explicar quines creu que han de ser les línies d’actuació en aquest àmbit en un futur. Durant la seva intervenció, el secretari ha afirmat que actualment estem vivint una crisi econòmica, política i de valors i que la gent jove n’és un dels col·lectius més vulnerables. Villalbí ha explicat quines han estat les actuacions de la Secretaria de Joventut per donar respostes a aquesta situació. A nivell econòmic i d’emancipació, la Secretaria de Joventut ha fet una aposta per impulsar la formació, la qualitat ocupacional i l’emprenedoria i l’accés a l’habitatge. En aquesta línia, s’ha signat l’Acord de Mesures per a l’Ocupació Juvenil amb els agents socials i econòmics, una pla que conté 68 mesures concretes, dotades amb més de 200 milions d’euros, per millorar les condicions de treball de la gent jove i generar ocupació. Així, s’ha donat suport tècnic i econòmic a joves de la demarcació interessats a crear una empresa a través dels vivers d’empreses de Reus, Tarragona, Valls, Vandellòs, l’Hospitalet de l’Infant i la Conca de Barberà. També s’ha ampliat la Xarxa de Borses Joves d’Habitatge, que ja dóna servei potencial al 92% de la població jove de més 770 municipis per facilitar l’accés a la vivenda de lloguer. En el cas del Camp de Tarragona el percentatge de gent jove atesa és del 100%. Així mateix, s’ha començat a desplegar la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil amb 10 Oficines Joves pilot d’àmbit comarcal.

Pere Muñoz interpel·la el Govern i li demana explicacions sobre el canvi de dates per a la decisió sobre el cementiri nuclear

El senador per Tarragona, Pere Muñoz, interpel·larà al Govern espanyol el pròxim Ple del 20 de juliol sobre quan té previst l'aprovació definitiva de la ubicació Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de residus radioactius i si pensa abordar abans amb els partits polítics i les Comunitats Autònomes aquest consens necessari que fixa l'acord del Congrés dels Diputats del 23 de juny de 2010. Pere Muñoz argumenta en el text d'aquesta interpel·lació que, després de la resolució del 29 de desembre de 2009 del Ministeri d'Indústria per a la selecció de municipis candidats a situar la instal·lació del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus radioactius, ja ha transcorregut el termini de presentació d'al·legacions, el personal d’ENRESA ja ha visitat els vuit municipis candidats i ha realitzat els tràmits d'avaluació de les candidatures. Per això, el senador pregunta si el Govern ha rebut l'informe final de la Comissió Interministerial, encarregada d'analitzar les candidatures sobre els municipis idonis on situar la instal·lació, i quan es farà públic aquest informe. També explica el senador de l’Entesa que el passat 24 de juny, el Ministre d'Indústria anunciava que el Govern estava disposat a ajornar la decisió sobre la ubicació del MTC per a arribar a un pacte amb el PP i que el magatzem de residus nuclears s'havia de situar amb el màxim consens social i polític, que s'ha de basar en el diàleg i l'acord amb el PP.

Candidatura per Tarragona a les eleccions al Parlament

Esquerra Republicana de Catalunya ja té aprovades les quatre candidatures per demarcació a les eleccions al Parlament de Catalunya 2010. En el cas de Tarragona, és l’única llista que no va rebre cap vot en contra durant el Consell Nacional de dissabte, una excepció que venia precedida d’una altra, ja que l'executiva nacional havia aprovat la candidatura per unanimitat. Els consellers nacionals van refrendar-la per 142 vots a favor, 16 vots en blanc, cap vot en contra i 8 abstencions. Tal com s’havia anunciat, els tres primers llocs són per Sergi de los Rios, Josep Lluís Salvadó i Empar Pont. La candidatura completa és la següent: 1. Sergi de los Rios i Martínez, de Tarragona (diputat i tinent d’alcalde de Promoció econòmica i Projecció exterior) 2. Josep Lluís Salvadó i Tenessa, de la Ràpita (delegat del Govern a l’Ebre) 3. Empar Pont i Albert, de Reus (tinent d’alcalde de Cultura) 4. Sònia Bertomeu i Tomàs, de Deltebre (tinent d’alcalde de Personal, Hisenda, Comunicacions i Medi Ambient) 5. Joan Gibert i Artze, del Vendrell 6. Àngel Xifré i Arroyo, d’Almoster (alcalde i director territorial d’Innovació, Universitats i Empresa a Tarragona) 7. Josep Maria Pallàs i Guasch, de Valls (regidor) 8. Montserrat Perelló i Margalef, de Tivissa (coordinadora territorial de Joventut a l'Ebre) 9. Isabel Sales i Coderch, de Vallclara (regidora i coordinadora territorial de l’Institut Català de les Done a Tarragona) 10. Josep Maria de Magrinyà i Roig, de Vilallonga del Camp 11. Neus Sanromà i Samper, d’Arnes (regidora) 12. Jordi Sabaté i Gàsquez, de la Vilella Baixa (alcalde) 13. Susanna Sancho i Maigí, d’Amposta 14. Magí Baltà i Ventura, de Blancafort (alcalde) 15. Núria Gavarró i Rodríguez, de Valls 16. Josep Oriol Nicolau i Tell, de Constantí (representant de les JERC) 17. Teresa Moreso i Gisbert, de Roquetes 18. Josep Anton Moreno i Vidal, de Móra d’Ebre Suplents S1. Maria Dolors Pérez i Garreta, de Mont-roig del Camp S2.