Camp de Tarragona

Totes les notícies

Congrés Regional d'ERC Camp de Tarragona

Congrés Regional d'ERC Camp de Tarragona

S'ha dut a terme el Congrés Regional d'ERC Camp de Tarragona a la sala d'actes del centre cívic de Bonavista (c. Onze, 12, Tarragona). La jornada ha començat amb la benvinguda de la jornada serà a càrrec del diputat del Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián i el comitè organitzatiu format per Ester Alberich, Madga Jové i Jordi Molinera. Seguidament, s'ha fet el balanç de l'informe de la Secretaria de Finances i l'informe d'activitats de la tasca duta a terme durant del darrer exercici, a càrrec del president, Ferran Civit i de la secretària de Finances, Rosa Abelló. Els dos informes s'han aprovat amb quasi tots els vots a favor.   

L'eurodiputat d'ERC, Josep-Maria Terricabras, acompanyat del diputat Jordi Salvador i el senador Josep Rufà.

L'eurodiputat d'ERC, Josep-Maria Terricabras: ‘'Cal potenciar el transport que afecta la riquesa, amb el Corredor del Mediterrani, el Port de Tarragona i les línies ferroviàries’

L'Eurodiputat d'Esquerra Republicana Josep-Maria Terricabras ha destacat que en el Camp de Tarragona que 'cal potenciar el transport que afecta la riquesa, al benestar i a les oportunitats, a través del Corredor del Mediterrani, del Port de Tarragona i de les línies ferroviàries que fins al moment han estat un desastre'. Terricabras ha manifestat que ' és el moment per fer-ho, ja que el Corredor del Mediterrani, fins i tot, ha estat acceptat per l'estat espanyol i per la Unió Europeu, així que serà garantia per dur-ho a terme'.   El republicà Terricabras ha anunciat que a finals de mes, Esquerra ha organitzat una expedició al Parlament Europeu amb representants del comitè d'empresa d'Adif al Camp de Tarragona per poder tractar la problemàtica del transport del Camp de Tarragona, fer seguiment del Corredor del Mediterrani i sobretot de la xarxa ferroviària amb la Direcció General de la Unió Europea d'Infraestructures i de Transport.    En aquesta presentació amb els mitjans, l'eurodiputat Terricabras ha remarcat que durant aquest any s'han treballat diversos temes d'interès del territori com és el Projecte Castor, del Pla Hidrològic de l'Ebre o la problemàtica del caragol poma. Durant la roda de premsa l'han acompanyat el diputat d'ERC al Congrés, Jordi Salvador i el senador republicà, Josep Rufà. Salvador ha reclamat que cal fer una gran aposta per les infraestructures per potenciar la indústria del territori. El senador d'ERC, Rufà ha apuntat que és moment de defensar el Camp de Tarragona fent un front comú, com s'ha vist avui a Vila-seca.    

ERC i la CUP denuncien que la Diputació gasti 50.000€ per un cotxe de la Guardia Civil i demanaran que es cedeixin les casernes abandonades

ERC i la CUP han fet públic el seu rebuig a l'acord que signarà la Diputació de Tarragona amb la Guardia Civil, en el qual l'organisme provincial destinarà 50.000€ a comprar un vehicle i tot l'equipament perquè la Guardia Civil espanyola pugui realitzar el control d'armes a les diferents comarques del Baix Penedès, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.   El diputat de Marçà Joan Francesc Piqué (ERC) va expressar la disconformitat en la comissió informativa d'aquest mes de setembre, a on es va donar compte del decret de la Junta de Govern. A més a més, el portaveu del grup d'ERC, Gervasi Aspa, al Ple d'avui 7 d'octubre, ha usat el torn de precs i preguntes per reiterar el desacord d'ERC amb aquesta mesura del govern de la Diputació. Un rebuig que se suma al del proper diputat provincial de la CUP, Edgar Fernández.   Aquest conveni implica la subvenció, per part de la Diputació, del 100% del cost per "l'adquisició d'un vehicle de la Guardia Civil tipus furgó amb equipament policial, material d'oficina i material informàtic específic, que ha de donar servei als ciutadans dels municipis de les comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre", segons l'acord. El que suposa una despesa de 50.000€ de les arques de la Diputació per a pagar una despesa que depèn del Ministerio del Interior de l'Estat espanyol.   Per Fernández, aquest fet no és nou, ja que en "l'anterior mandat ja vam denunciar que l'Ajuntament de Reus havia gastat 70.000€ en pagar la rehabilitació de la caserna de la Guardia Civil per tal d'adaptar-hi un habitatge en condicions per l'únic policia militar que hi viu".   Per la seva banda, el portaveu d'ERC, Gervasi Aspa, considera que amb la situació d'asfíxia fiscal i d'incompliments pressupostaris que Catalunya ha patit i pateix per culpa del govern espanyol, no pertoca que la Diputació doti amb 50.000 euros un cos de seguretat que és competència directa del govern espanyol i, per tant, la dotació econòmica és responsabilitat del ministeri, no d'una diputació.

Els senadors d'ERC al Camp de Tarragona reclamen més inversió en ferrocarrils

Els senadors d'ERC del Camp de Tarragona reclamen més inversió en ferrocarrils

Els representants d'ERC al Senat del Camp de Tarragona, Josep Rufà i Laura Castel, han reclamat aquest dijous, 15 de setembre, més inversió en infraestructures i en ferrocarrils. Els republicans, que han presentat a Valls les seves línies d'actuació a l'Estat, han posat de manifest que el govern espanyol en funcions està dificultant el progrés de Catalunya i han reivindicat que cal fer pressió per aconseguir més aportacions. El representant d'ERC, Josep Rufà, ha apuntat que l'objectiu principal serà reivindicar, fer preguntes i demanar explicacions per què a Catalunya tenim menys inversions des d'infraestructures i fins a serveis, passant per cultura o serveis socials. Rufà ha manifestat que "la veu d'ERC servirà cal defensar el territori". La senadora republicana, Laura Castel, portaveu de Foment al Senat, ha destacat que una de les principals iniciatives que es vol empendre serà demanar la compareixença dels responsables d'Adif per exigir inversions i reclamar el perquè de la desigualtat que s'està patint a Catalunya. "Cal pressionar i demanar explicacions perquè ens expliquin perquè s'ha produït una reducció del 23 % en personal", ha afirmat Castel.

ERC Camp de Tarragona

Congrés Regional d'ERC Camp de Tarragona, 3 d'octubre a Tarragona (Bonavista)

El pròxim 3 d'octubre es durà a terme el Congrés Regional d'ERC Camp de Tarragona a partir de les 19 hores a la sala d'actes del centre cívic de Bonavista (c. Onze, 12, Tarragona). La benvinguda de la jornada serà a càrrec del diputat del Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián i el comitè organitzatiu format per Ester Alberich, Madga Jové i Jordi Molinera. Durant el congrés es donarà el balanç de l'informe de la Secretaria de Finances i l'informe d'activitats de la tasca duta a terme durant del darrer exercici, a càrrec del president, Ferran Civit.  

Diada 11 de setembre a Tarragona

ERC Camp de Tarragona participa activament a la Diada

ERC Camp de Tarragona participa activament als diferents actes de la Diada. Durant la nit del 10 de setembre es van organitzar diferents marxes de torxes. A l'endemà al matí, a diferents municipis i ciutats del Camp de Tarragona es van dur a terme les diferents ofrenes florals als monuments per commemorar la Diada de l'11 de setembre. I, a la tarda, més de cent mil persones provinent de la província i càrrecs electes van participar a la manifestació de la Rambla de Tarragona, en un ambient festiu i reivindicatiu.

Cartell 11 de setembre

Agenda d'actes de la Diada del Camp de Tarragona

Agenda de la setmana de l'11 de setembre - Diada de Catalunya   BORGES DEL CAMP – Festa Major del 3 a l’11 de setembre. Més informació a  http://www.lesborgesdelcamp.cat/fitxers/festes/fm/programes/progfm2016.pdf   Dijous 8 de setembre   REUS - Dijous 8  de setembre a les 12h al Teatre Bartrina ACTE CENTRAL  de la Diada Nacional al Camp de Tarragona, organitzada per la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona. Conferència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Accés lliure.   BARCELONA a les 19h al Palau de la Generalitat. ENTREGA de la medalla d'or de la Generalitat a Muriel Casals, a títol pòstum.   Divendres 9 de setembre   MONTBLANC - Divendres 9 de setembre. FESTA MAJOR. Visita del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. 10:30h rebuda a l'Ajuntament de Montblanc a les 11h Ofici Solemne. Tot seguit ballada del seguici a la plaça Major. 15h Dinar oficial a l'antiga Església de Sant Francesc. Més informació a www.montblanc.cat   VILA-SECA – Divendres 9 de setembre a les 13h Conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, visita l'Ajuntament de Vila-seca.   ALCOVER – Divendres 9 de setembre a les 20h a Ca Cosme, TAULA RODONA CAP A LA INDEPENDÈNCIA, amb Ferran Civit, diputat de JxSí i president d’ERC Camp de Tarragona, amb la participación d’altres representants de partits polítics i entitats.   BOTARELL – Divendres 9 de setembre a les 20h a la sala polivalent, XERRADA reivindicant Lo Carrasclet i 21:30h Acte de l’ACN de Botarell.        Dissabte 10 de setembre VALLS - A les 20h a la plaça del Blat COMEMORACIÓ DE LA Diada i actuació Castellera. PUIGPELAT - A les 22:30h OFRENA floral al Pi de Puigpelat i BAIXADA DE TORXES. GARIDELLS - A les 19h inauguració de les obres del casal municipal. Coca i cava per tothom ,19:45h exhibició de ball a càrrec de l'escola de dansa Montserrat  i a les 20:30h pa amb tomàquet popular. MONT-ROIG DEL CAMP - Dissabte 10 de setembre a les 20h a la plaça Joan Miró, MARXA DE TORXES.

Ferran Civit a Còrsega

Ferran Civit participa a les 35es Jornades Internacionals de Còrsega

El president d’ERC Camp de Tarragona i diputat de Junts Pel Sí, Ferran Civit, ha estat a Còrsega a les 35es Jornades Internacionals de Corti (capital històrica de l’illa), organitzades pel partit independentista Corsica Libera, membre de la coalició de govern: el primer executiu sobiranista de l’illa. A les jornades, cada estiu, s’hi debat com articular la fraternitat entre les nacions sense estat i com assolir la independència. Civit va intervenir com a membre de la delegació catalana, ja que el procés català era una de les temàtiques de l’edició d’enguany, invitat per l’Associació Catalunya Còrsega. Entre els convidats hi havia representants de Sardenya, el Kurdistan, Iparralde i Azawad.