Camp de Tarragona

Totes les notícies

Ple de la Diputació de Tarragona de juny

ERC impulsa que la Diputació de Tarragona reconegui com a interlocutor l'Associació de Micropobles de Catalunya i reclami millores de servei a ADIF i RENFE

A través de dues mocions que els republicans van presentar i a les que altres grups polítics s'han acabat afegint-hi   El Ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat dues mocions que han estat impulsades pel Grup Polític d'ERC i a les que altres grups han acabat afegint-s'hi. Per un cantó, la institució ha aprovat reconèixer l'Associació de Micropobles de Catalunya com a interlocutor per intercedir entre l'ens i els associats, municipis de menys de 500 habitants que pateixen particularitats respecte als municipis més poblats com, per exemple, no tenir ni l’estructura ni recursos necessaris per poder fer front als reptes. I per l'altre cantó, la Diputació expressa el suport a les reclamacions dels treballadors d'ADIF i a la demanda del territori de millora dels serveis ferroviaris.   La moció sobre els micropobles la presenten conjuntament ERC, CiU, PSC i CUP. Amb ella, la Diputació reconeix les especificitats i els trets diferencials dels micropobles respecte la resta de consistoris i la importància d’aquests en la configuració de bona part del país i del paisatge que actualment coneixem. Reconeix que els micropobles pateixen un seguit de greuges, en àmbits diversos, que els dificulta la seva gestió ordinària i funcionament diari. Per això, la Diputació es compromet a reconèixer l’Associació de Micropobles de Catalunya com a interlocutor d’aquest col·lectiu i a col·laborar i  mantenir-hi un contacte regular, i també insta a altres institucions (Parlament i Generalitat) a fer el mateix.   L'Associació de Micropobles de Catalunya compta amb els següent municipis associats a la demarcació: Alió, Figuerola del Camp i Mont-ral (Alt Camp); Duesaigües i  l'Albiol (Baix Camp); Conesa, les Piles, Pira, Pontils, Rocafort de Queralt, Savallà del Comtat,  Senan,  Vallclara i Vilanova de Prades (Conca de Barberà); la Morera de Montsant, Poboleda, Porrera, Ulldemolins i la Torre de Fontaubella (Priorat); i  Arnes i Caseres (Terra Alta).

Ferran Civit, Jordi Salvador i Pau Ricomà fent valoració la nit electoral

L'Executiva Regional valora la campanya i els resultats

L’Executiva Regional del Camp de Tarragona va reunir-se el darrer dimarts i va valorar molt positivament la campanya electoral duta a terme per l’equip dirigit per en Pau Ricomà. La campanya ha resultat un èxit en la realització d’actes i l’assistència de públic. Es va valorar especialment el fet de fer actes en espais oberts. La campanya de xarxes també es va valorar molt positivament, especialment els diferents vídeos en que destacats ciutadans del Camp donaven suport a la candidatura republicana. L’Executiva Regional va valorar molt positivament la participació de gran part de la militància, tot i el cansament que suposen tantes campanyes electorals acumulades els darrers anys. En l’apartat de valoració dels resultats el balanç també va ser molt positiu, per no dir històric.  

L'acte central a Cambrils

Fem territori a la campanya del 26J al Camp de Tarragona

La campanya del 26J ha estat intensa amb diferents actes al Camp de Tarragona, tenint presència en grans ciutats i fent territori en diversos municipis amb parades i actes de proximitat i explicant que ERC som l'únic canvi possible. L'acte central s'ha dut a terme a Cambrils amb la presència de Gabriel Rufián, Joan Tardà, Ana Surra, Jordi Salvador, Marta Rovira i l'alcaldessa Camí Mendoza i 400 persones reivindicant el republicanisme. Un altre acte a destacar va ser el de Reus, amb la presència de Santi Vidal, Josep Rufà, Jordi Salvador i Anna Simó i Noemí Llauradó a la plaça Llibertat. Seguidament, es va fer l'acte a Tarragona, amb la presència de Jordi Salvador, Josep Pallàs, Miquel Aubà, Laura Castel, Pau Ricomà i Mònica Alabart. Finalment, vam acabar amb l'acte de final de campanya a Salou, amb Josep Rufà, Laura Castel,  Virgínia Martínez, Teresa Vallverdú i Jordi Salvador. Altres actes de més petit format van ser a Vila-seca, l'Aleixar, Hospitalet de l'Infant, Roda de Berà, Montblanc, La Selva del Camp, Torredembarra, El Vendrell, Falset, Diada castellera a Valls, entre d'altres.

ERC a la demarcació de Tarragona aconsegueix els 3 senadors

ERC aconsegueix uns grans resultats el 26J amb tres senadors i un diputat

Esquerra Republicana a la demarcació de Tarragona va ser la segona força amb més vots del territori, amb 67.547, a les eleccions de les Corts Generals del 26 de juny. A més, ERC va fer el millor resultat de la història i va ser el partit que va aconseguir més representació de parlamentaris, ja que va ser la primera força al Senat. Els republicans hem aconseguit tres senadors, Miquel Aubà, Josep Rufà i Laura Castel i el diputat al Congrés, Jordi Salvador. ERC es consolida com a la força de referència de l’independentisme del país i ha guanyat ha guanyat a sis capitals de comarca: Valls, Amposta, Montblanc, Móra d'Ebre, Gandesa i Falset. A més, destacar que Esquerra ha quedat segona força a Reus i Tortosa. A més, ERC obté un increment de més de 2 punts percentuals, tot i que la participació ha baixat, respecte a les eleccions del 20-D. I puja en 2.275 vots respecte al 20-D.

Acte de Salou 26J

Acabem la campanya del 26J a Salou

Salou va acollir el dimecres 22 de juny l’acte de final de campanya del 26J. Van participar els candidats Virgínia Martínez, Laura Castel, Josep Rufà i Jordi Salvador, acompanyats de la diputada Teresa Vallverdú. El candidat número 1 al Congrés dels Diputats per Tarragona, Jordi Salvador va destacar que "el govern espanyol persegueix idees i això és dictadura i feixisme". A més, el republicà va fer èmfasi en què “hem defensat com ningú la indústria del territori i contra la deslocalitzacions” i va acabar demanant el vot. "Ens heu de votar perquè l'estat ens està en contra" va afirmar Salvador.   La diputada Teresa Vallverdú va explicar la feina que s’està al Parlament pel procés i va manifestar que  “no poden suspendre els drets de les persones". El candidat número 2 al Senat, Josep Rufà va sentenciar que  ERC "som els únics honestos, contra la corrupció i som inclusius per construir la República Catalana” . Laura Castel, la candidata número 3 al Congrés va fer un explicació dels motius perquè anem a Madrid a defensar els drets dels catalans. La salouenca i candidata al Senat, Virgínia Martínez que a Catalunya no hi ha problemes de llengua com alguns partits volen fer creure.  

Salvador a l'acte a Tarragona: «El problema català no existeix, només volem ser una nació»

El candidat d’ERC al Congrés dels Diputats per Tarragona, Jordi Salvador, va destacar a l’acte de Tarragona a la plaça Verdaguer que «el problema català no existeix, que no som cap problema, només volem ser una nació» i va afegir que «volem fer un país millor, per sentiment i per supervivència, cal fer la constitució catalana». A més el republicà Salvador va afirmar que és el moment de guanyar les eleccions i poder aconseguir un segon diputat. Per la seva banda, el candidat número 1 al Senat per Tarragona, Miquel Aubà, va posar èmfasi en què l’estat espanyol no ha invertit en Tarragona en infraestructures en els passats 30 anys, que tenim uns trens i unes carreteres desfasades. L’ebrenc Aubà va manifestar que ERC defensa la derogació de Pla de Conca, aquí i a Madrid, perquè si no «no hi haurà ni riu, ni Delta, ni vida». La número 3 al Senat, Laura Castel, va argumentar diferents temàtiques que cal defensar a Madrid com la reducció de l’IVA de la Cultura, un pla de xoc de polítiques socials o l’exemple de l’article 155 que no permet la sobirania del poble català. El número 2 al Congrés, Pep Pallàs, va proclamar que Tarragona ha de ser tan catalana com la resta del país. «No podran amb la gent republicana, cal un vot per les forces d’esquerres», va defensar Pallàs. «Respecto totes les identitats i vull que respectin la meva, estem fent una revolució pacífica», va afegir. L’acte va ser presentat pels regidors d’ERC del Grup Municipal, Pau Ricomà i Mònica Alabart. El portaveu d’ERC a Tarragona, Pau Ricomà, va fer un repàs de la feina feta a la ciutat i va expressar que «defensem el mateix aquí, al Parlament, Madrid i a Europa, com una indústria competitiva, un salari mínim interprofessional i unes infraestructures dignes». La republicana Alabart va apuntar que ERC representa la diversitat del país, ja que a les llistes hi ha militants i independents. A més, Alabart va defensar que Catalunya és «un país acollidor i sobretot amb els refugiats, que l’Estat espanyol posa traves».

Acte de Reus 26J

Salvador a l'acte de Reus: “Sempre hem estat solidaris amb els altres pobles de l’estat"

El candidat d’ERC per Tarragona al Congrés, Jordi Salvador, ha destacat durant l’acte de Reus que “sempre hem estat solidaris amb els altres pobles de l’estat, amb polítiques d’esquerres, però és el moment de relacionar-nos d’igual a igual” i ha afegit el republicà que “ERC som la garantia per la justícia social”. A l’acte també, l’han acompanyat el número 1 pel Senat a Barcelona, Santi Vidal que ha apuntat que “som la cara de Catalunya a Madrid” i que ha posat de manifest que “cal convèncer als companys de la CUP perquè vagin a votar ja que Catalunya es construeix des d’aquí però també des de Madrid, perquè parlem i defensem el català”. El candidat número 2 pel Senat per Tarragona, Josep Rufà, ha reivindicat que “ERC fa més de 85 anys que existeix i que està net de corrupció” i ha explicat que “sóm l’opció per fer un nou país, ja que En Comú Podem està subordinat al cap de llista a Madrid”.   Anna Simó, la diputada al Parlament de Catalunya, ha reclamat que “ERC farem mans i mànigues per fer complir el Dret a decidir” i ha fet una crida a “que el nostre adversari és l’abstenció, que ni un sol vot independentista es quedi a casa”. L’acte ha estat presentat per Noemí Llauradó, la regidora d’ERC a l’Ajuntament de Reus que ha remarcat que “ERC és l’únic canvi possible per construir la República Catalana”.

Acte de Cambrils 26J

Acte central del 26J a Cambrils

L'acte central d'Esquerra al Camp de ‪Tarragona ha  estat a Cambrils amb més de 400 persones defensant el republicanisme i les polítiques socials i d'esquerres. El número dos d'ERC per Barcelona a les eleccions del 26-J, Joan Tardà ha fet una crida a la CUP: "Ara o guanyem tots o no guanyem. Si som capaços d'enviar aquest missatge hi haurà altres independentistes que es veuran obligats també a actuar amb la mateixa generositat", ha reblat Tardà. De fet, la secretària general dels republicans, Marta Rovira, ha dirigit el seu missatge tant a CDC com a l'esquerra anticapitalista, en la setmana que no s'ha aprovat la tramitació pressupostària i que Puigdemont ha anunciat una qüestió de confiança. Per a Rovira, si ERC aglutina el suport de molts independentistes el 26-J, es garanteix que les forces "amb qui avui s'avança conjuntament, però que a vegades potser es despisten una mica o tenen una mica de mandra, no en tindran gens". "I a partir del 26-J tornarem a fer confiança, a refer ponts i exercir el mandat democràtic del 27-S". Així mateix, Tardà ha advertit que no s'hi val a caure en la "temptació" de quedar-se a 200 metres del cim. "No podem permetre'ns-ho", encara que sense ser al cim hi hagi "bona vista", ha fet broma en una metàfora alpinística. Encara en aquesta línia, ha reiterat que "històricament" l'independentisme ha comès errors que "s'han sabut corregir". "Nosaltres proclamarem la República abans que els irlandesos puguin reunificar l'illa. Fa anys i panys que malden per tenir la nació completa. Sense caure en la fatxenderia i la petulància, ho hem de posar en valor", ha resolt el republicà. Al seu torn, el candidat d'ERC, Gabriel Rufián, ha dirigit un missatge a la confluència que lidera Xavier Domènech: "Si En Comú Podem per a Podem és el PSC per al PSOE, i quan el PSC va tenir 25 diputats al Congrés no va poder, per què En Comú Podem amb 12, 13 o 14 podrà?". Igualment, el republicà ha plantejat perquè "és dolent" tancar "acords constituents" a favor d'una república independent amb CDC i, en canvi, és "bo" pactar amb el PSOE una monarquia –"perquè això no ho posa en dubte ni Déu"– en clau federal.

Inici de campanya i acte central a Cambrils

Avui a mitjanit comença la campanya per les Corts Generals pel Congrés i el Senat. Volem que ens acompanyis. Serem al capdamunt de la Rambla de ‪#‎Tarragona‬ enganxant el primer cartell amb el candidat al Congrés Jordi Salvador, amics i militants. I, aquest dissabte a #Cambrils tenim l'acte central d'ERC al Camp de Tarragona amb els candidats Gabriel Rufián, Joan Tardà, Ana Surra i Jordi Salvador i els acompanya la secretària general d'ERC Marta Rovira i l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza. A tots i totes us esperem per defensar l'únic canvi possible, un #noupaís.