Camp de Tarragona

Totes les notícies

Tall de la 340

ERC present al tall de la N340

Esquerra Republicana va estar presents durant el tall de la N340 que es va dur a terme el passat 29 de juliol, a l'alçada de l'Arc de Berà.  Aquesta nova mobilització motivada pels alcaldes signants del Pacte de Berà, reclamant la gratuïtat de l'AP-7 com a solució a la sinistralitat i als col·lapses a l'N-340, via que passa per diversos municipis de la zona. El senador d'ERC, Josep Rufà i el delegat de Govern, Òscar Peris, van participar en la mobilització acompanyat d'alcaldes de la zona i regidors d'Esquerra.   

El diputat i senadors presenten els objectius de la legislatura

Jordi Salvador: ‘Si PSOE i Podemos no es posen d’acord mai tindrem un govern progressista, només han de deixar que Catalunya posi les urnes’

Castel: ‘El territori ha de donar un cop de força davant la situació humiliant del sistema ferroviari’   El cap de llista d’ERC per la demarcació de Tarragona, Jordi Salvador, ha demanat aquest dimarts que ‘les esquerres espanyoles s’han de posar les piles per fer un govern alternatiu’ i ha afegit que Esquerra els donaran suport  ‘sempre que es deroguin les reformes contra els drets civils, que es facin polítiques progressistes i que es faci el referèndum a l’escocesa en menys d’un any’. ‘Si PSOE i Podemos no es posen d’acord mai tindrem un govern progressista, només han de deixar que Catalunya posi les urnes’. Salvador ha manifestat que  s’ha demostrat que Espanya no té un projecte polític, perquè no saben com afrontar com ells diuen “el conflicto catalán”. “Esquerra és l’únic grup que hi ha al Congrés català, independentista, autodeterminista i d’esquerres” ha afirmat Salvador.   La senadora Laura Castel ha reclamat que cal ‘ donar un cop de força de tot el territori’ per denunciar la situació ‘precària, indigna i humiliant’ que pateix des de fa temps el sistema ferroviari de Rodalies. Durant la roda de premsa, Castel ha anunciat que el grup d’ERC demanarà la compareixença del Ministeri de Foment i dels responsables d’Adif per demanar explicacions arran de la situació viscuda aquests últims dies a la xarxa de Rodalies de Tarragona. La senadora tarragonina ha demanat ‘un front comú’ de tots els diputats catalans davant d’aquesta situació i ha avançat la intenció de mantenir una reunió amb els diputats del territori. Al mateix temps, ha donat suport als sindicats que tenen convocades vagues com a protesta per l’estat de les infraestructures, així com a les accions de la plataforma Trens Dignes de les Terres de l’Ebre i la plataforma en Defensa del Ferrocarril Públic del Camp de Tarragona.   El senador d’ERC, Josep Rufà, ha exposat que Esquerra té representació en quasi totes les àrees, des de Foment, Agricultura i Medi Ambient,  Indústria i Treball, Defensor del Poble, Cooperació, etc.

Els diputats d'ERC al Congrés

Jordi Salvador: ‘El territori ha de fer un cop de força davant la situació humiliant del sistema ferroviari’

El cap de llista d’ERC per la demarcació de Tarragona, Jordi Salvador, ha demanat aquest dimecres des de Madrid un ‘cop de força de tot el territori’ per denunciar la situació ‘precària, indigna i humiliant’ que pateix des de fa temps el sistema ferroviari de Rodalies. Durant la roda de premsa de presentació del grup al Congrés de Diputats, Salvador ha mostrat una fotografia d’usuaris del tren caminant per la via arran d’una de les últimes avaries que ha patit la línia R16. ‘No són imatges d’un camp de refugiats, sinó usuaris del tren de fa una setmana’, ha dit. Salvador ha anunciat que el grup d’ERC demanarà la compareixença del Ministeri de Foment i dels responsables d’Adif per demanar explicacions arran de la situació viscuda aquests últims dies a la xarxa de Rodalies de Tarragona. I ha recordat, en relació a aquest territorio, que l’anterior legislatura ‘ja la vam començar posant sobre la taula el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, i aquesta la iniciem amb aquesta altra greu problemàtica per a la demarcació de Tarragona’. El diputat republicà ha demanat ‘un front comú’ de tots els diputats catalans davant d’aquesta situació i ha avançat la intenció de mantenir una reunió amb els diputats del territori. Al mateix temps, ha donat suport als sindicats que tenen convocades vagues com a protesta per l’estat de les infrastructures, així com a les accions de la plataforma Trens Dignes de les Terres de l’Ebre i la plataforma en Defensa del Ferrocarril Públic del Camp de Tarragona.  

El diputat i senadors d'ERC per Tarragona a Madrid

El diputat i senadors d'ERC per Tarragona ja són a Madrid

El diputat i senadors d'ERC per Tarragona escollits el 26J, Jordi Salvador, Miquel Aubà, Josep Rufà i Laura Castel, ja són a Madrid. Un dels clars objectius d'aquesta legislatura serà defensar el mandat democràtic i les polítiques socials per Catalunya. Jordi Salvador, diputat d'ERC al Congrés dels Diputats ha sentenciat que "sempre serem fidels a la sobirania de Catalunya i a les classes treballadores".  Per la seva banda, el senador Miquel Aubà ha sentenciat que ‘serem la gota malaia de l’Estat en tot allò que afecta les Terres de l’Ebre’. El senador de La Selva del Camp, Josep Rufà, ha manifestat que Josep Rufà, que "representem les veus i l'esforç de tot el territori que ha treballat i treballa per Catalunya. Moltes gràcies".  Finalment, Laura Castel, senadora d'ERC al Senat ha apuntat: "Som l'altaveu de les reivindicacions del territori a Madrid". 

Ple de la Diputació de Tarragona de juny

ERC impulsa que la Diputació de Tarragona reconegui com a interlocutor l'Associació de Micropobles de Catalunya i reclami millores de servei a ADIF i RENFE

A través de dues mocions que els republicans van presentar i a les que altres grups polítics s'han acabat afegint-hi   El Ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat dues mocions que han estat impulsades pel Grup Polític d'ERC i a les que altres grups han acabat afegint-s'hi. Per un cantó, la institució ha aprovat reconèixer l'Associació de Micropobles de Catalunya com a interlocutor per intercedir entre l'ens i els associats, municipis de menys de 500 habitants que pateixen particularitats respecte als municipis més poblats com, per exemple, no tenir ni l’estructura ni recursos necessaris per poder fer front als reptes. I per l'altre cantó, la Diputació expressa el suport a les reclamacions dels treballadors d'ADIF i a la demanda del territori de millora dels serveis ferroviaris.   La moció sobre els micropobles la presenten conjuntament ERC, CiU, PSC i CUP. Amb ella, la Diputació reconeix les especificitats i els trets diferencials dels micropobles respecte la resta de consistoris i la importància d’aquests en la configuració de bona part del país i del paisatge que actualment coneixem. Reconeix que els micropobles pateixen un seguit de greuges, en àmbits diversos, que els dificulta la seva gestió ordinària i funcionament diari. Per això, la Diputació es compromet a reconèixer l’Associació de Micropobles de Catalunya com a interlocutor d’aquest col·lectiu i a col·laborar i  mantenir-hi un contacte regular, i també insta a altres institucions (Parlament i Generalitat) a fer el mateix.   L'Associació de Micropobles de Catalunya compta amb els següent municipis associats a la demarcació: Alió, Figuerola del Camp i Mont-ral (Alt Camp); Duesaigües i  l'Albiol (Baix Camp); Conesa, les Piles, Pira, Pontils, Rocafort de Queralt, Savallà del Comtat,  Senan,  Vallclara i Vilanova de Prades (Conca de Barberà); la Morera de Montsant, Poboleda, Porrera, Ulldemolins i la Torre de Fontaubella (Priorat); i  Arnes i Caseres (Terra Alta).

Ferran Civit, Jordi Salvador i Pau Ricomà fent valoració la nit electoral

L'Executiva Regional valora la campanya i els resultats

L’Executiva Regional del Camp de Tarragona va reunir-se el darrer dimarts i va valorar molt positivament la campanya electoral duta a terme per l’equip dirigit per en Pau Ricomà. La campanya ha resultat un èxit en la realització d’actes i l’assistència de públic. Es va valorar especialment el fet de fer actes en espais oberts. La campanya de xarxes també es va valorar molt positivament, especialment els diferents vídeos en que destacats ciutadans del Camp donaven suport a la candidatura republicana. L’Executiva Regional va valorar molt positivament la participació de gran part de la militància, tot i el cansament que suposen tantes campanyes electorals acumulades els darrers anys. En l’apartat de valoració dels resultats el balanç també va ser molt positiu, per no dir històric.  

L'acte central a Cambrils

Fem territori a la campanya del 26J al Camp de Tarragona

La campanya del 26J ha estat intensa amb diferents actes al Camp de Tarragona, tenint presència en grans ciutats i fent territori en diversos municipis amb parades i actes de proximitat i explicant que ERC som l'únic canvi possible. L'acte central s'ha dut a terme a Cambrils amb la presència de Gabriel Rufián, Joan Tardà, Ana Surra, Jordi Salvador, Marta Rovira i l'alcaldessa Camí Mendoza i 400 persones reivindicant el republicanisme. Un altre acte a destacar va ser el de Reus, amb la presència de Santi Vidal, Josep Rufà, Jordi Salvador i Anna Simó i Noemí Llauradó a la plaça Llibertat. Seguidament, es va fer l'acte a Tarragona, amb la presència de Jordi Salvador, Josep Pallàs, Miquel Aubà, Laura Castel, Pau Ricomà i Mònica Alabart. Finalment, vam acabar amb l'acte de final de campanya a Salou, amb Josep Rufà, Laura Castel,  Virgínia Martínez, Teresa Vallverdú i Jordi Salvador. Altres actes de més petit format van ser a Vila-seca, l'Aleixar, Hospitalet de l'Infant, Roda de Berà, Montblanc, La Selva del Camp, Torredembarra, El Vendrell, Falset, Diada castellera a Valls, entre d'altres.

ERC a la demarcació de Tarragona aconsegueix els 3 senadors

ERC aconsegueix uns grans resultats el 26J amb tres senadors i un diputat

Esquerra Republicana a la demarcació de Tarragona va ser la segona força amb més vots del territori, amb 67.547, a les eleccions de les Corts Generals del 26 de juny. A més, ERC va fer el millor resultat de la història i va ser el partit que va aconseguir més representació de parlamentaris, ja que va ser la primera força al Senat. Els republicans hem aconseguit tres senadors, Miquel Aubà, Josep Rufà i Laura Castel i el diputat al Congrés, Jordi Salvador. ERC es consolida com a la força de referència de l’independentisme del país i ha guanyat ha guanyat a sis capitals de comarca: Valls, Amposta, Montblanc, Móra d'Ebre, Gandesa i Falset. A més, destacar que Esquerra ha quedat segona força a Reus i Tortosa. A més, ERC obté un increment de més de 2 punts percentuals, tot i que la participació ha baixat, respecte a les eleccions del 20-D. I puja en 2.275 vots respecte al 20-D.

Acte de Salou 26J

Acabem la campanya del 26J a Salou

Salou va acollir el dimecres 22 de juny l’acte de final de campanya del 26J. Van participar els candidats Virgínia Martínez, Laura Castel, Josep Rufà i Jordi Salvador, acompanyats de la diputada Teresa Vallverdú. El candidat número 1 al Congrés dels Diputats per Tarragona, Jordi Salvador va destacar que "el govern espanyol persegueix idees i això és dictadura i feixisme". A més, el republicà va fer èmfasi en què “hem defensat com ningú la indústria del territori i contra la deslocalitzacions” i va acabar demanant el vot. "Ens heu de votar perquè l'estat ens està en contra" va afirmar Salvador.   La diputada Teresa Vallverdú va explicar la feina que s’està al Parlament pel procés i va manifestar que  “no poden suspendre els drets de les persones". El candidat número 2 al Senat, Josep Rufà va sentenciar que  ERC "som els únics honestos, contra la corrupció i som inclusius per construir la República Catalana” . Laura Castel, la candidata número 3 al Congrés va fer un explicació dels motius perquè anem a Madrid a defensar els drets dels catalans. La salouenca i candidata al Senat, Virgínia Martínez que a Catalunya no hi ha problemes de llengua com alguns partits volen fer creure.